Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Mόνο στο δήμο μόνιμης διαμονής οι αιτήσεις για τα προνοιακά επιδόματα

Σύμφωνα με νέα διάταξη

Μόνο στον δήμο όπου διαμένουν μόνιμα θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι από εδώ και στο εξής να υποβάλλουν αίτηση για τη χορήγηση των προνοιακών επιδομάτων.

Σύμφωνα με νέα διάταξη από 1η Οκτωβρίου, οι πολίτες καταθέτουν τις αιτήσεις τους με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά στον δήμο μόνιμης διαμονής τους.

ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν τα ονόματα για 19.101 θέσεις του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας 2015

Στην διαδικτυακή πύλη του Οργανισμού οι προσωρινοί πίνακες

Αναρτήθηκαν σήμερα 06-10-2015, στη διαδικτυακή πύλη του Οργανισμού οι πίνακες του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας 2015. 

Συγκεκριμένα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ενότητα Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες/Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα 2015:
Οι ωφελούμενοι μπορούν να δουν τον Προσωρινό Πίνακα του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα 2015 για 19.101 θέσεις πλήρους απασχόλησης, που θα περιλαμβάνουν τους εγγεγραμμένους ανέργους που θα εργαστούν για 5 μήνες με πλήρη απασχόληση και ασφάλιση.
Α) Τον Προσωρινό Πίνακα του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα 2015 για 19.101 θέσεις πλήρους απασχόλησης σε Επιβλέποντες Φορείς, ο οποίος περιλαμβάνει τους ωφελούμενους εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού, ηλικίας 18 ετών και άνω, που θα εργαστούν για 5 μήνες με πλήρη απασχόληση και ασφάλιση στους Επιβλέποντες Φορείς, όπως έχουν καθοριστεί βάσει της Δημόσιας Πρόσκλησης Νο 5/2015.

Περιφέρεια Ηπείρου: Επιδείνωση καιρού με έντονες βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές από την Τετάρτη 7 έως και την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου

Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Ε.Μ.Υ. από αύριο Τετάρτη 07-10-2015 έως και την Πέμπτη 08-10-2015, προβλέπεται ότι ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με έντονες βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Για το λόγο αυτό καλούνται οι Δήμοι να βρίσκονται σε επιφυλακή και να είναι σε επικοινωνία με την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Τρίτη 06 Οκτωβρίου 2015 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει αύριο Τετάρτη (7-10-2015) ο καιρός σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
Πιο αναλυτικά:
1. Αύριο Τετάρτη (7-10-2015) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις μεσημβρινές ώρες:
α. στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Εύβοια,
β. πρόσκαιρα στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και βαθμιαία πιθανόν στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη Δυτική Μακεδονία, τις Σποράδες και την Ανατολική Στερεά.

Σαρωτικές αλλαγές στη φορολόγηση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

«Με το αριστερό» ξεκινά τη νέα θητεία του το οικονομικό επιτελείο. 
Πριν καν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση, αλλάζουν τα πάντα στη φορολογία και ανατρέπονται όσα γνώριζαν και υπολόγιζαν εκατομμύρια νοικοκυριά:
1ον: από σήμερα αναμένεται να αρχίσει η ανάρτηση και των εκκαθαριστικών του φόρου εισοδήματος. Ακόμα και σε αυτά που είχαν ήδη εκδοθεί και πληρωθεί όμως, θα γίνει νέα εκκαθάριση για να χρεωθεί έξτρα εδική εισφορά, σύμφωνα με τα ψηφισθέντα τον Δεκαπενταύγουστο. Αγρότες και ελεύθεροι επαγγελματίες θα είναι από τους πρώτους που θα πληρώσουν το μάρμαρο, προκαταβάλλοντας φόρους για εισοδήματα που... δεν θα έχουν το 2016.

Κώτσικα Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών

Κατασχέθηκε ένας σάκος με (2.898) γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (05-10-2015) το απόγευμα στην Κώτσικα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στην Κώτσικα Θεσπρωτίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον αλλοδαπό να κινείται πεζός και να μεταφέρει έναν ταξιδιωτικό σάκο, που περιείχε έξι δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (2.898) γραμμαρίων.
Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας προέκυψε ότι ο 27χρονος, ο οποίος στερείται ταξιδιωτικών εγγράφων, εισήγαγε στη χώρα, μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου, την ποσότητα ναρκωτικών που κατασχέθηκε, με σκοπό να την προωθήσει στο εσωτερικό της χώρας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ το προανακριτικό έργο και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Άρτα: Συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός για αποθήκευση και κατοχή ναρκωτικών

Εντοπίστηκε χωράφι, που χρησιμοποιούσε ο συλληφθείς ως «καβάτζα», για την απόκρυψη των ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες (05-10-2015) το απόγευμα στη Γραμμενίτσα Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, ένας 28χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για αποθήκευση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, ο 28χρονος συνελήφθη χθες το απόγευμα στη Γραμμενίτσα Άρτας, κατά τον χρόνο που παραλάμβανε από υπαίθριο χώρο (χωράφι), ο οποίος χρησιμοποιούνταν για απόκρυψη ναρκωτικών ουσιών (καβάτζα), μία σακούλα που περιείχε δύο συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους (26,2) γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 55χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδιωκτικά έγγραφα, για πλαστογραφίες και οφειλές προς το Δημόσιο

Συνελήφθη, χθες (05.10.2015) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 55χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδιωκτικά έγγραφα.
Ειδικότερα, σε βάρος του 55χρονου εκκρεμούσαν:
δύο εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Άρτας, για πλαστογραφίες
δύο βουλεύματα του Συμβουλίου Εφετών Ιωαννίνων και μία διάταξη του Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων
καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, ποινής φυλάκισης τεσσάρων ετών, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ανακοίνωση-Πρόσκληση για την 3η/21-10-2015 συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης της Περιφέρειας Ηπείρου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας καλούμε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης της Περιφέρειας Ηπείρου, που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου (κτίριο Περιφέρειας Ηπείρου – 2ος όροφος) την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 15.00 με θέμα:
«Αναθεώρηση Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου – Β’ Φάση»

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι το προς διαβούλευση κείμενο βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου 

Ιωάννινα: Συνελήφθη 46χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες (05.10.2015) το μεσημέρι, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 46χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στον 46χρονο, κατά τον οποίο βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (10) γραμμαρίων και ένα τσιγάρο κάνναβης.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Κτίσματα Πωγωνίου: Σύλληψη 29χρονου υπηκόου Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση και παράνομη επανείσοδο στη χώρα

Συνελήφθη χθες (05-10-2015) τα ξημερώματα στα Κτίσματα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 29χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 29χρονο, διότι, όπως προέκυψε, είχε επανέλθει παράνομα στη χώρα, παρόλο που ήταν καταχωρημένος στον κατάλογο ανεπιθύμητων αλλοδαπών, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε επιπρόσθετα καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Γυθείου, ποινής φυλάκισης δέκα μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων. 

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 45χρονος αλλοδαπός φυγόποινος

Συνελήφθη, χθες (05-10-2015) το πρωί, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 45χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, προέκυψε ότι ο 45χρονος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας και σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης τεσσάρων μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Ροδαυγή Άρτας: 7η Γιορτή Κάστανου και Τσίπουρου, την Κυριακή 11 Οκτωβρίου

Μια Γιορτή που χρόνο με το χρόνο έγινε θεσμός στην Ήπειρο, θα λάβει χώρα την προσεχή Κυριακή στη Ροδαυγή Άρτας. Πρόκειται για την 7η Γιορτή Κάστανου και Τσίπουρου, την οποία διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδαυγής "Η Αγία Παρασκευή", σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Ροδαυγής και τους Φίλους του Άμμου. 
Στη διοργάνωση συμμετέχουν η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και ο δήμος Αρταίων.
Το κάλεσμα είναι για την προσεχή Κυριακή (11 Οκτωβρίου), στις 11 το πρωί, στην κεντρική πλατεία του χωριού.
Θα απολαύσετε δωρεάν ψητά και βραστά κάστανα και Ροδαυγιώτικο μυρωδάτο τσίπουρο, ενώ θα διασκεδάσετε με τη ντόπια παραδοσιακή κομπανία του Βασίλη Γεραγόρη.
Η Γιορτή ξεκινάει από το προηγούμενο βράδυ (Σάββατο 10 Οκτωβρίου) και σας καλούν μαζί με τις γυναίκες του χωριού να χαρακώσετε τα κάστανα, να τραγουδήσετε παραδοσιακά τραγούδια και να τα βάλετε στη φωτιά!

Τέλος η φαλάκρα με βλαστοκύτταρα

Τέλος στη  φαλάκρα  φιλοδοξούν να βάλουν τα επόμενα χρόνια οι πλαστικοί χειρουργοί με τη  χρήση αυτόλογων  βλαστοκυττάρων!
Μάλιστα αρκετά ενθαρρυντικά και αισιόδοξα είναι  τα  πρώτα αποτελέσματα μεγάλης κλινικής μελέτης, η οποία βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο.
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν πριν από λίγες ημέρες  στο 23ο  Παγκόσμιο  Ιατρικό  Συνέδριο  της     ISHRS (Διεθνής   Εταιρεία   Χειρουργικής   Αποκατάστασης   Τριχωτού) στο Σικάγο  των ΗΠΑ,  με  τη χρήση βλαστοκυττάρων μετά από 6 μήνες η τριχοφυΐα αυξήθηκε σε ποσοστό 29%!
 «Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι τα βλαστοκύτταρα ενεργοποιούν τον κύκλο ζωής ενός τριχοθυλακίου σε ανθρώπους με ήπια τριχόπτωση »αναφέρει ο διαπρεπής πλαστικός χειρουργός και  επιστημονικός διευθυντής  της εξειδικευμένης  κλινικής μεταμόσχευσης μαλλιών Advanced  Hair       Clinics  Δρ  Αναστάσιος Βεκρής, που συμμετείχε στο συνέδριο και συνεχίζει. 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Ενημερωτική επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Η πρώιμη διάγνωση ισοδυναμεί με ίαση, την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο GRAND SERAI