Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων: Κρίσιμα ερωτηματικά από τις δηλώσεις Καχριμάνη για την επιδημιολογική κατάσταση της ΠΕ Ιωαννίνων

 

“Σε σημερινές δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης σχετικά με την επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας της ΠΕ Ηπείρου, που πράγματι προκύπτει για το τελευταίο διάστημα με βάση τα δεδομένα που ανακοινώνει καθημερινά ο ΕΟΔΥ  καταλήγει στο συμπέρασμα ότι « η εμφανιζόμενη επιδημιολογική επιβάρυνση της ΠΕ Ιωαννίνων των τελευταίων εβδομάδων κατά κύριο λόγο, οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες και ειδικότερα στις αθρόες διακομιδές και εισαγωγές στα Νοσοκομεία ασθενών από την γειτονική Αλβανία  οι οποίες αποφασίζονται και εγκρίνονται από το Υπουργείο εξωτερικών»

 Επιπλέον σε άλλο σημείο των δηλώσεών του αναφέρει «.. σε ορισμένες παρασπονδίες μη τήρησης των μέτρων, που δημιούργησαν εστίες διασποράς, που ελέγχθηκαν και ελέγχονται από συστηματικές ιχνηλατήσεις που πρωτοποριακά και εξαντλητικά διενεργούν οι Υπηρεσίας Υγείας και Πολιτικής Προστασίας της Ηπείρου» ενώ καταλήγει ότι « ενδεχόμενη ένταξη της ΠΕ Ιωαννίνων στις «κόκκινες» περιοχές θα προκαλέσει πολύ περισσότερα προβλήματα..

Όλα τα παραπάνω θέτουν κρίσιμα ερωτηματικά προς την κυβέρνηση και στους θεσμικούς τοπικούς φορείς, σχετικά με τους όρους διαφάνειας και δημοσιοποίησης κρίσιμων αποφάσεων που επηρεάζουν την τοπική κοινωνία και πιο συγκεκριμένα:

Με βάση ποια πληροφόρηση ο κ. Καχριμάνης σπεύδει να κάνει αυτές τις δηλώσεις;

ΕΟΔΥ: Είκοσι επτά θάνατοι σήμερα, 1.400 νέα κρούσματα

 


10 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, είκοσι επτά θάνατοι, 1.400 νέα κρούσματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.400, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 176.059 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 50 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.497 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 2-1 (κύπελλο)

 

ΠΑΣάς στο Αγρίνιο με μεγάλη ανατροπή

Ο πολύ  καλός ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε σπουδαία νίκη με 2-1 επί του Παναθηναϊκού με ανατροπή στο γήπεδο του Παναιτωλικού στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό για το Κύπελλο.

Ο Παναθηναϊκός σκοράρει στην πρώτη του επίθεση μόλις στο 2΄.  Ο Χατζηγιοβάνης εδώσε στον Χατζηθεοδωρίδη αυτός έκανε τη σέντρα η άμυνα του ΠΑΣ έδιωξε αλλά ο Βιγιαφάνες έξυπνα είδε τον Μακέντα του έδωσε την πάσα και αυτός με πλασέ από τη μικρή περιοχή έκανε το 0-1 για τον Παναθηναϊκό.

Στο 21' ο Λεό και Παμλίδης κλέβουν τη μπάλα ο δεύτερος κάνει την ενέργεια και όχι την πάσα προς τον Λεό και την κατάλληλη στιγμή ο Παμλίδης με ένα ξαφνικό δυνατό σουτ νίκησε τον Ξενόπουλο για το 1-1.

Δοκάρι για τον Παναθηναϊκό στο 41'. Έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Χατζηγιοβάνη από τα αριστερά με το δεξί με τη μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν.

Στο 56'  κοντά στο γκολ ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Ντομίνγκεθ έκανε την παράλληλη μπαλιά από τα αριστερά με τον Παμλίδη στο δεύτερο δοκάρι να προσπαθεί να κάνει το πλασέ αλλά η μπάλα πέρασε σύριζα έξω.

Εκτέλεση του κόρνερ από τα αριστερά του Καρτάλη στο 67', ο Κάργας παίρνει την σκαστή κεφαλιά και στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για την μεγάλη ανατροπή του ΠΑΣ.

Κοντά στο 3-1 ο ΠΑΣ στο 90+4'  με τον Ναόυμετς να μπαίνει από τα δεξιά έκανε το πλασέ αλλά ήρθε ως σωτήρας ο Σένκεφελντ και έκοψε τη μπάλα.

ΠΑΣ Γιάννινα:

Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Καρτάλης (Λιάσος 76'), Ντομίνγκεθ, Κάστρο, Ελευθεριάδης, Λέο Μπατίστ (Μιλιντσεάνου 82'), Παμλίδης (Νάουμετς 89').

Παναθηναϊκός:

Ξενόπουλος, Σάντσες (Σπ. Τζαβίδας 83'), Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Νιάς, Αλεξανδρόπουλος (Αθανασακόπουλος 70'), Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ (Καμπετσής 80'), Χατζηγιοβάνης (Ενγκμπακοτό 70'), Μακέντα (Καρλίτος 70').

Δήμος Ζίτσας: Η αλήθεια για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών

 

«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη», επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε η συγκεκριμένη ιστορική ρήση που αναφέρεται για τους ανθρώπους που στη θλίψη και την απογοήτευσή τους ξεχνούν ή κάνουν πως ξεχνούν την αλήθεια.

Ο επικεφαλής της «Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας» σε ανακοίνωση που εξέδωσε δεν μπορεί να κρύψει τη θλίψη και την απογοήτευσή του, καθώς στο Δήμο Ζίτσας δεν υπήρξαν προβλήματα από τη διαχείριση της κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών.

Έτσι, με ψέματα και ανακρίβειες προσπαθεί να διαστρεβλώσει για ακόμη μία φορά την πραγματικότητα.

ΨΕΜΑ 1ο: Η ανάθεση δεν έγινε σε εργολάβους που έδωσαν τη μικρότερη έκπτωση, όπως ισχυρίζεται στην ανακοίνωσή του. Γιατί με την ανάθεση της υπηρεσίας ορίστηκε η αμοιβή όλων με το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης ανά τύπο μηχανήματος δηλαδή, 15% και 21% και σύμφωνα με αυτό θα πληρωθούν, όπως αναφέρεται και στην υπ’ αριθμ.46/2021 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ζίτσας. Επομένως, προκύπτει όφελος για το Δήμο.

Ιωάννινα: Συνελήφθη αλλοδαπός, κατηγορούμενος για λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων, παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και παράνομη είσοδο

 


Συνελήφθη, χθες (17-02-2021) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και παράνομη είσοδο.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν στον ανωτέρω αλλοδαπό, τον οποίον εντόπισαν να κινείται πεζός, βρήκαν και κατέσχεσαν μέσα σε σακίδιο πλάτης που έφερε, -30- συσκευασίες λαθραίου καπνού.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος στερούνταν νομίμων προϋποθέσεων εισόδου και παραμονής στην χώρα, καθώς και βεβαίωσης μετακίνησης, παραβιάζοντας τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την πρόληψη διάδοσης ασθενειών.

Ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής

 

Κόμβοι σύνδεσης με την Εγνατία Οδό σε Ιωάννινα και ΒΙΟΠΑ Θεσπρωτίας κατασκευάζονται από την Περιφέρεια Ηπείρου

Τρεις νέοι  οδικοί κόμβοι, δύο εκ των οποίων αφορούν συνδέσεις με την Εγνατία Οδό προωθούνται προς άμεση κατασκευή από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τους οποίους θα δοθεί οριστική λύση σε κυκλοφοριακά προβλήματα που υπάρχουν από την κατασκευή του οδικού άξονα.

Ο ένας κόμβος αφορά τη σύνδεση της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Άρτας με την Εγνατία Οδό  και ο δεύτερος τη σύνδεση με το Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας. 

Ο τρίτος κόμβος θα κατασκευαστεί στην Ε.Ο. Άρτας- Τρικάλων στο ύψος Διασέλου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των τριών κόμβων ανέρχεται σε 4.920.000 ευρώ και σήμερα η Οικονομική Επιτροπή η οποία συνεδρίασε με την Προεδρία του Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη, ενέκρινε για το μεν πρώτο τους όρους δημοπράτησης, για τους δε άλλους τα αποτελέσματα των αντίστοιχων διαγωνισμών.

Αναλυτικά οι αποφάσεις  που ελήφθησαν σήμερα από την Οικονομική Επιτροπή είναι οι εξής:

Αναδείχτηκαν οριστικοί ανάδοχοι για τα έργα:

 «Προστασία και αποκατάσταση της επαρχιακής οδού από Αγία Κυριακή προς Σούλι από πτώσεις βράχων και λίθων μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν κατά το διάστημα 8-12/01/2021» προϋπολογισμού 370.000 €. Ανάδοχος ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.

 «Άμεση συλλογή στοιχείων για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών περιοχής από κόμβο Δολιανών έως Κακαβιά (παροχή υπηρεσιών)», προϋπολογισμού 74.400 €. Ανάδοχος: ΜΕΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε.

Αναδείχτηκαν προσωρινοί ανάδοχοι για τα έργα:

 «Κατασκευή κόμβου στην Ε.Ο. Άρτας Τρικάλων στο ύψος του Διάσελου», προϋπολογισμού 300.000 €. Ανάδοχος: ΕΡΓΟΤΕΧΝΙΚΗ Ο.Ε.- ΜΕΓΑ ΟΥΡΑΝΙΑ.

 «Σύνδεση Εγνατίας Οδού με Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας (Α/Κ ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ.)», προϋπολογισμού 2.650.000€. Ανάδοχος ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.

 «Εργασίες επούλωσης οπών στους ασφαλτοτάπητες του εθνικού οδικού δικτύου Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού € 74.400. Ανάδοχος Ι. ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ- Β. ΚΑΚΑΡΙΑΡΗΣ Ο.Ε.

 «Αποκατάσταση - βελτίωση του δρόμου Αμφιθέα - Μεγάρχη - Φωτεινό και προστασία πρανών υδατορεμάτων εντός του οικισμού της Τ.Κ. Μεγάρχης», προϋπολογισμού € 82.000. Ανάδοχος Σωτήριος Σφήκας.  

Εγκρίθηκαν οι διαδικασίες για την διακήρυξη των έργων:  

 «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Ιτέα προς Πέτρα Ζαγορίου», προϋπολογισμού € 62.000.

  «Κόμβος Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας με Εγνατία Οδό», προϋπολογισμού € 1.970.000.

 «Αποκατάσταση φθορών  επαρχιακής οδού Κοκκινολιθάρι – Κεραμίτσα - Μηλέα», προϋπολογισμού € 150.000

 «Βελτίωση βατότητας – κατασκευή τεχνικών – σήμανση και ασφάλεια οδικών τμημάτων στο Δήμο Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 282.200.

  «Αποκατάσταση καθιζήσεων – κατολισθήσεων επί της Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού € 74.400.

Στο Αγρίνιο οριστικά ο προημιτελικός Κυπέλλου ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός

 


Η προσφυγή του ΠΑΣ Γιάννινα στο Διαιτητικό Δικαστήριο απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία.

Ο πρώτος προημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Παναθηναϊκό θα διεξαχθεί στην έδρα του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο και σήμερα  Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, στις 15:00.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου απέρριψε κατά πλειοψηφία την προσφυγή της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα κατά της ΕΠΟ για την ακύρωση της απόφασης της Επιτροπής Διοργανώσεων περί αλλαγής της έδρας διεξαγωγής του εξ αναβολής αγώνα της 7ης φάσης (1η αγωνιστική) του Κυπέλλου Ελλάδος ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός».

Δήλωση Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Π.Ε. Ιωαννίνων

 

Τα τελευταία 24ωρα από τα Μέσα Ενημέρωσης διαχέονται πληροφορίες περί επικείμενης ένταξης της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων στις «κόκκινες» για τον κορωνοϊό περιοχές της χώρας.

Σεβόμενος απόλυτα τις αποφάσεις της Επιτροπής Επιστημόνων και  προς διευκόλυνσή των μελών της για να σχηματίσουν σφαιρική άποψη για την πραγματική εικόνα που υπάρχει,  έχω την υποχρέωση να παραθέσω ορισμένα στοιχεία τα οποία - κατά τη γνώμη μου - πρέπει να ληφθούν υπόψη και να αξιολογηθούν. 

Η Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, μετά τα μέτρα που είχαν εφαρμοστεί τον περασμένο Οκτώβριο έχει καταφέρει να ελέγξει την διασπορά του κορωνοϊού, χάρη στους δομημένους, συστηματικούς ελέγχους στην κοινότητα, στα ιδρύματα, στα νοσοκομεία, σε μαζικούς χώρους και σε πολλές επιχειρήσεις. Οι έλεγχοι αυξάνονται συνεχώς και τον  περασμένο Ιανουάριο ο  αριθμός των δειγματοληψιών που έγιναν από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων ανήλθαν σε 11.307, ενώ  τον τρέχοντα μήνα Φεβρουάριο  μέχρι σήμερα έχουν ληφθεί 14.225 δείγματα (χωρίς να περιλαμβάνονται οι της Κακαβιάς)

Αποτέλεσμα των ελέγχων και των ιχνηλατήσεων ήταν τον Ιανουάριο ο μέσος όρος κρουσμάτων να μειωθεί στο 1,5 ανά ημέρα και ταυτόχρονα να περιοριστούν στο ελάχιστο οι νοσηλείες ασθενών με Covid- 19 στα δύο Νοσοκομεία (Πανεπιστημιακό και «Χατζηκώστα»).

Δήλωση του Παναγιώτη Κουρουμπλή: «Δικαίωση κόντρα στις παράνομες επεκτάσεις συμβάσεων κτηματογράφησης»

 

Η ηθική δικαίωση έρχεται όταν με επιμονή και ακράδαντο πείσμα υπερασπίζεσαι το Κράτος Δικαίου. Το 2006, ξεκίνησε ένα «πάρτι» που αφορούσε παράνομες επεκτάσεις συμβάσεων κτηματογράφησης σε ορισμένους Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας. 

Το 2016, όταν ανέλαβα την ευθύνη του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κλήθηκα να αντιμετωπίσω μια συσσωρευμένη  εκκρεμότητα παράνομων ποινικά και αστικά υποθέσεων στις οποίες εμπλέκονταν πολλά συμφέροντα. 

Η υπόθεση αυτή είχε ως επίδικο, το κατά πόσον οι Δήμοι θα έπρεπε να προβούν σε ανακλήσεις των παράνομων πράξεων επέκτασης των συμβάσεων ή θα έπρεπε να προχωρήσουν σε λύσεις των εν λόγω συμβάσεων.

Στην πρώτη περίπτωση αποκλειόταν η άσκηση του δικαιώματος αγωγής και διεκδίκησης οφειλών από τις συμβεβλημένες με τους Δήμους εταιρείες. Στη δεύτερη περίπτωση, της λύσης των συμβάσεων, απαιτείτο σύνταξη συγκριτικού πίνακα πίσω από τον οποίο κρυβόταν το δικαίωμα αποζημιώσεων στις ως άνω εταιρείες.

Από την πρώτη στιγμή, σε συνεννόηση με τον τότε Υφυπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα, τον τότε κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο που είχε μεγάλη γνώση των θεμάτων του Δήμου Θέρμης,  την τότε Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Εσωτερικών, Βίκυ Γιαβή και τους συνεργάτες μου, προβάλλαμε σθεναρή αντίσταση σε πολλές και περίεργες πιέσεις. 

Στόχος μας ήταν να προτιμηθεί η επιστροφή των συμβάσεων στο αρχικό φυσικό και οικονομικό αντικείμενό τους, γιατί οι επεκτάσεις των συμβάσεων πέραν του αρχικού συμβατικού αντικειμένου ήταν παράνομες!

Ανακοίνωση της Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας στο Δήμο Ζίτσας

 


Στην πρωτοπορία η δημοτική αρχή Πλιάκου: Ανάθεση στους εργολάβους που κατέθεσαν τη μικρότερη έκπτωση!!!!!!

Η διοίκηση Πλιάκου με οδηγό της την ψηφοθηρία και τις προεκλογικές δεσμεύσεις της, παραδίδει μαθήματα «οικονομικής διαχείρισης» με αφορμή την κακοκαιρία και τις κατά την κρίση τους κατεπείγουσες έκτακτες ανάγκες από αυτή, αναθέτοντας εργασίες σε όσους καταθέτουν την ακριβότερη οικονομική προσφορά!!!

Συγκεκριμένα: Στις 01-12-2020 η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών δημοσίευσε ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ∆ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ∆ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ περί συμμετοχής στο Μητρώο Μηχανημάτων του Δήμου Ζίτσας. Στην πρόσκληση αυτή ανταποκρίθηκαν και υπέβαλλαν οικονομική προσφορά συνολικά ΔΕΚΑ (10) εργολάβοι ανάμεσα στους οποίους και ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ του Δήμου Ζίτσας εκλεγμένος με την παράταξη του Δημάρχου!!!

Από τις 10 υποβληθείσες προσφορές διαπιστώνεται ότι: η μεγαλύτερη έκπτωση που δόθηκε ήταν ενός εργολάβου με 21%, οι αμέσως επόμενες ήταν δύο εργολάβων με 15% και εν συνεχεία τρεις εργολάβοι έδωσαν έκπτωση 10%, δύο εργολάβοι έδωσαν έκπτωση 5% και τέλος δύο εργολάβοι έδωσαν έκπτωση 2%. Ένας εκ των δύο εργολάβων που έδωσαν τη μικρότερη έκπτωση 2%, είναι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη Πλιάκου!!!!!!!

Μετά την υποβολή των προσφορών στις 08-02-2021 με απευθείας ανάθεση του αρμόδιου Αντιδημάρχου και μάλιστα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ανατέθηκε η διενέργεια υπηρεσίας «ΑΡΣΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΩΣΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΣΤΙΣ Τ.Κ. ΓΡΑΝΙΤΣΟΠΟΥΛΑΣ, ΕΚΚΛΗΣΟΧΩΡΙΟΥ, ΡΙΖΟΥ, ΆΝΩ και ΚΑΤΩ ΖΑΛΟΓΓΟΥ ΤΗΣ Δ.Ε. ΜΟΛΟΣΣΩΝ & ΣΤΙΣ Τ.Κ. ΓΑΒΡΙΣΙΩΝ, ΒΛΑΧΑΤΑΝΟΥ, ΒΑΤΑΤΑΔΩΝ ΚΑΙ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ ΤΗΣ Δ.Ε. ΕΚΑΛΗΣ  Δ. ΖΙΤΣΑΣ, ΛΟΓΩ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ» σε 3 από τους 10 εργολάβους που υπέβαλλαν οικονομική προσφορά, όχι όμως στους 3 με τη μεγαλύτερη έκπτωση (21% και 15%)!!!! Η ανάθεση έγινε σε 3 εργολάβους που υπέβαλλαν προσφορά με έκπτωση 10% οι δύο και 5% ο τρίτος!!!! Δηλαδή όχι στους τρεις οικονομικότερους για τον Δήμο, παρακάμπτοντας τελείως αυτούς, αλλά στους επόμενους που κόστισαν περισσότερα χρήματα!!!!!

Μάλιστα ο ένας εκ των τριών στους οποίους ανατέθηκε η παραπάνω υπηρεσία, ο οποίος τυγχάνει αδερφός του εκλεγμένου με την παράταξη του Δημάρχου Δημοτικού Συμβούλου, στην κατάσταση εργασιών που προσκόμισε στον Δήμο ανέγραψε ότι παρείχε υπηρεσίες διαφορετικές από αυτές που οριζόταν με την ανάθεση του Αντιδημάρχου!!!! και συγκεκριμένα εργασίες σάρωσης και απομάκρυνσης χιονιού και πάγου από 07-02 μέχρι και 13-02!!!! Από τις 7 Φεβρουαρίου όμως μέχρι τις 13 αλήθεια είχαμε χιόνι και πάγο στον Δήμο Ζίτσας; Τα φαινόμενα αυτά χρειάστηκε να αντιμετωπιστούν στις 14 και 15 Φεβρουαρίου!!!!

Ποιον κοροϊδεύετε αλήθεια, κύριε Δήμαρχε, εσύ και οι συνεργάτες σου; Με τα χρήματα του Δήμου πελατειακές σχέσεις με απευθείας ανάθεση στους εκλεκτούς που είναι μάλιστα και οι πιο ακριβοί; Και πώς άραγε τυχαίνει οι ακριβότεροι να είναι άμεσα συνδεδεμένοι με την παράταξη σου; Μάλλον είναι  οι πιο ακριβοί γιατί την έχουν σίγουρα εξασφαλισμένη την ανάθεση.

Και στους υπόλοιπους; Τι έχετε να πείτε άραγε; Στους δημότες; Τι λέτε; Να σας πούμε εμείς τι τους λέτε: Εις υγείαν των κορόιδων, κύριε Δήμαρχε, τους λέτε με όσα κάνετε, αποδεικνύοντας ότι είστε Δήμαρχος των ημετέρων και όχι όλων των δημοτών.

Σαράντα ένα παραβάσεις στην Ήπειρο, την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (50.262) έλεγχοι, από τους οποίους οι (5.634) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (950) παραβάσεις και πραγματοποιήθηκε (1) σύλληψη, ως ακολούθως:

·         (761) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των300 ευρώ, ως ακολούθως:

o    (127) στη Δυτική Ελλάδα,

o    (100) στην Αττική,

o    (99) στη Θεσσαλονίκη,

o    (78) στην Κεντρική Μακεδονία,

o    (61) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o    (48) στη Στερεά Ελλάδα,

o    (41) στην Ήπειρο,

o    (38) στη Θεσσαλία,

o    (36) στην Πελοπόννησο,

o    (32) στα Ιόνια Νησιά,

o    (29) στο Βόρειο Αιγαίο,

o    (27) στη Δυτική Μακεδονία,

o    (26) στην Κρήτη και

o    (19) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (117.365) ομοειδείς παραβάσεις.

·         (160) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (156) πρόστιμα των 300 ευρώ και (4) πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

o    (22) στην Κεντρική Μακεδονία,

o    (18) στη Στερεά Ελλάδα,

o    (16) στο Βόρειο Αιγαίο,

o    (15) στα Ιόνια Νησιά,

o    (12) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o    (12) στην Ήπειρο,

o    (12) στην Κρήτη,

o    (11) στη Δυτική Ελλάδα,

o    (10) στην Πελοπόννησο,

o    (10) στη Θεσσαλονίκη,

o    (9) στην Αττική,

o    (6) στη Θεσσαλία,

o    (5) στη Δυτική Μακεδονία και

o    (2) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (37.213) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (35.551) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.662) των (150) ευρώ.

·         (29) παραβάσεις και (1) σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική, σύλληψη προσωρινά υπεύθυνου ουζερί μεζεδοπωλείου, με επιβολή από τη Δημοτική Αστυνομία προστίμου 3.000 ευρώ στον ίδιο και 5.000 ευρώ στην επιχείρηση. Επιπλέον επιβλήθηκε σε (10) πελάτες από 300 ευρώ πρόστιμο, για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Κρήτη,

- 300 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού καταναλωτών,

- 3.000 ευρώ πρόστιμο σε οπωροπωλείο – παντοπωλείο για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας.

Στην Πελοπόννησο, 1.000 ευρώ πρόστιμο σε κομμωτήριο, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς να τηρείται βιβλίο ραντεβού.

Στην Ήπειρο, 3.000 ευρώ σε καφέ μπαρ, για παραμονή στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος (3) πελατών, στους οποίους επιβλήθηκε από 300 ευρώ πρόστιμο.

Στη Στερεά Ελλάδα, από 1.000 ευρώ πρόστιμο σε (2) κομμωτήρια, για μη τήρηση βιβλίου ραντεβού.

Στην Κεντρική Μακεδονία, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφετέριας, για παραβίαση αναστολής λειτουργίας.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στη Δυτική Μακεδονία, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (8) συμμετέχοντες.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (2.300) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (1.169) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδριάσεις (μέσω τηλεδιάσκεψης) του Περιφερειακού Συμβουλίου, τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, ώρα 13:00 και 15.00

 


  1. Τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 13.00 συνεδριάζει- μέσω τηλεδιάσκεψης- το Περιφερειακό Συμβούλιο με θέμα: « Έγκριση 1ηςτροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος Περιφέρειας Ηπείρου, έτους 2021».
  2. Τη Δευτέρα 22  Φεβρουαρίου 2021, και ώρα 15.00 συνεδριάζει – μέσω τηλεδιάσκεψης- το Περιφερειακό Συμβούλιο με τα εξής θέματα στην Ημερήσια Διάταξή του:

 1.Επικύρωση πρακτικών –αποφάσεων των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου:14ης/27-11-2020 κατεπείγουσας –διά περιφοράς15ης/7-12-2020 κατεπείγουσας –διά περιφοράς16ης/ 17-12-2020 ειδικής –μέσω τηλεδιάσκεψης17ης/17-12-2020 τακτικής –μέσω τηλεδιάσκεψης18ης/28-12-2020 τακτικής-μέσω τηλεδιάσκεψης

2.Έγκριση έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης Προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων της Περιφέρειας Ηπείρου, για το Δ ́ τρίμηνο του 2020. 

3.Έγκριση 1ηςτροποποίησης προϋπολογισμού Περιφέρειας Ηπείρου, οικ. έτους 2021.

4.Έγκριση πρόσληψης έκτακτου προσωπικού προσωπικού, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου “RESOR” –PromotingbestpracticestosupportenergyefficiencyandrenewableenergyinEuropeanislandsandremoteregions(PGI05092) του Προγράμματος Διαπεριφερειακής Συνεργασίας INTERREGEUROPE

5.Λήψη απόφασης αγοράς ακινήτου επί του οποίου έχει κατασκευασθεί η πρώην αίθουσα βαρέωναθλημάτων (νυν κλειστό γυμναστήριο Ιωαννίνων), παροχή εξουσιοδότησης στον κ. Περιφερειάρχη, για την υπογραφή του σχετικού μεταβιβαστικού συμβολαίου. 

6.Λήψη απόφασης επί αιτήματος ιδιοκτητών ΤΑΞΙ, με έδρα το Δήμο Ζίτσας και του Δήμου Ζίτσας, για μερική τροποποίηση της ισχύουσας απόφασης του Π.Σ., όσον αφορά στον καθορισμό των εδρών ΤΑΞΙ.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Εθνική Ασφαλιστική: Συμφωνία με Hellenic Healthcare Group για την κάλυψη ρομποτικών επεμβάσεων

 

Η εκπαίδευση των φοιτητών και ειδικευομένων ιατρών αλλά και η δια βίου Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση όλων των ιατρών ήτανε πάντοτε κεφαλαιώδους σημασίας για την δημιουργία επιστημόνων υψηλής κατάρτισης αλλά και ήθους, Σήμερα, εν μέσω πανδημίας, η Ιατρική εκπαίδευση αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες, ιδιαίτερα για τους ειδικευόμενους και τους φοιτητές Ιατρικής. Παράλληλα, η πανδημία οδήγησε και σε καινούριες εκπαιδευτικές ευκαιρίες με τη χρήση νεότερων μεθόδων διδασκαλίας όπως η εξομοίωση (simulation) και διάφορες εφαρμογές του διαδικτύου.

Για τον σκοπό αυτό, η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ)  σε συνεργασία την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (ΕΕΦΙΕ)  και με διάφορους φορείς υγείας, συμμετέχουν στο Webinar με θέμα:

"ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ (ιδιαίτερα εν μέσω πανδημίας COVID-19) KAI ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ"

Το Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021 από τις 6:00 μ.μ.-9:00 μ.μ.

Το blog του Webinar όπου μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα και τους ομιλητές είναι το: https://medicalwebinars.blogspot.com/2021/01/medical-training-CME.html

Και το link του Event στο Facebook όπου μπορεί να δηλωθεί συμμετοχή είναι το: https://www.facebook.com/events/141023791174007   

Το Webinar θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του YouTube και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Με εκτίμηση

Στυλιανός Λουκίδης

Πρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας

Καθηγητής Πνευμονολογίας ΕΚΠΑ

Ιωάννης Μπαραμπούτης

Παθολόγος - Λοιμωξιολόγος, Διευθυντής Ε.Σ.Υ, Παθολογικής Κλινικής αποκλειστικής νοσηλείας COVID-19, Νοσοκομείο "Η Παμμακάριστος", Αθήνα

Σπυρίδων Γούλας

Γαστρεντερολόγος, Διευθυντής Ε.Σ.Υ. Γαστρεντερολογικό τμήμα, Νοσοκομείο Έλενα Βενιζέλου, Αθήνα

Αντώνιος Λιόλιος

Παθολόγος - Εντατικολόγος, Critical Care Attending, Remote ICU, USA

Στα Γιάννενα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τον εορτασμό της επετείου της απελευθέρωσης της πόλης

 

Όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου στα Ιωάννινα θα βρίσκεται το Σαββατοκύριακο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για τον εορτασμό της επετείου της απελευθέρωσης της πόλης.

Η  Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακολουθήσει πανηγυρική εκδήλωση στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιωαννιτών, η οποία θα μεταδοθεί διαδικτυακά για το κοινό στον σύνδεσμο https://youtu.be/rNO6Tf1u_Vw , το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, στις 7.30 το απόγευμα, ενώ την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου θα παραστεί στη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ιωαννίνων στις 10:30 και ακολούθως θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο Μπιζανομάχων.

Λόγω των εκτάκτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς της Covid-19, οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

Η είσοδος στον Ιερό Ναό θα επιτραπεί μόνο σε εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό ατόμων βάσει μικρού πρωτοκόλλου (12 άτομα με μάσκες και τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου) για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Το ίδιο θα ισχύσει και στην κατάθεση στεφάνου που θα πραγματοποιηθεί από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δυσφωνία: Tι είναι, αίτια, διάγνωση και αντιμετώπιση

 


Ο όρος δυσφωνία αναφέρεται σε μία μεγάλη ποικιλία μεταβολών της ποιότητας, του τόνου ή της έντασης της φωνής, περιγράφεται από τους ασθενείς συνηθέστερα ως «βραχνάδα» και είναι από τους συχνότερους λόγους αναζήτησης ιατρικής βοήθειας.

Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τη φωνή τους στην εργασία τους, οι λεγόμενοι “επαγγελματίες φωνής”, όπως εκπαιδευτικοί, τραγουδιστές, δημοσιογράφοι, δικηγόροι, ηθοποιοί, τηλεφωνητές, εκδηλώνουν δυσφωνία πολύ συχνότερα από το γενικό πληθυσμό επισημαίνει η κ. Σταματία Βλάχου  Ωτορινολαρυγγολόγος, Διευθύντρια Γ΄ Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου Metropolitan General.

Η δυσφωνία είναι ένα σύμπτωμα και όχι μία νόσος. Συνήθως οφείλεται σε προβλήματα των φωνητικών χορδών του λάρυγγα, του οργάνου που εξυπηρετεί τις θεμελιώδεις λειτουργίες της αναπνοής και της ομιλίας, ενώ συμμετέχει και στην κατάποση.

Προδιαθεσικοί παράγοντες εμφάνισης δυσφωνίας είναι:

        Η κακή χρήση της φωνής, τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα

        Η χρήση ερεθιστικών ουσιών (καπνός, αλκοόλ)

        Η ύπαρξη λαρυγγο-φαρυγγικής παλινδρόμησης

        Η έκθεση του αναπνευστικού συστήματος σε ερεθιστικούς χημικούς παράγοντες, κυρίως λόγω επαγγέλματος.



Οι περισσότερες αιτίες που προκαλούν δυσφωνία δεν είναι σοβαρές και το σύμπτωμα παρέρχεται σύντομα. Αν, ωστόσο, αυτή επιμένει για περισσότερο από δύο έως τέσσερεις εβδομάδες, απαιτείται εξέταση από ειδικό Ωτορινολαρυγγολόγο, γιατί ενδέχεται να υποκρύπτει ορισμένες σοβαρές παθήσεις, ιδιαίτερα, αν συνυπάρχει χρήση νικοτίνης και αλκοόλ, αιμόπτυση, δυσκαταποσία, ωταλγία, δύσπνοια, διόγκωση τραχηλικών λεμφαδένων, απώλεια βάρους, εισροφήσεις.