Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών «Ο Γεννάδιος»: Εκδρομή στο χωριό, το 3ήμερο της 28ης Οκτωβρίου

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή το 3ήμερο της 28ης Οκτωβρίου και την "ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ 2022" ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Δολιανών "Ο ΓΕΝΝΑΔΙΟΣ" διοργανώνει 3ήμερη εκδρομή από Αθήνα στο αγαπημένο μας χωριό.

Η αναχώρηση προγραμματίζεται για της 27/10/2022 και ώρα 16:00 το απόγευμα από την πλ. Καραϊσκάκη στο κέντρο της Αθήνας και η επιστροφή στης 30/10/2022 και ώρα 15:00 το μεσημέρι.

Απαραίτητη προϋπόθεση για της πραγματοποίηση αυτής είναι η συμμετοχή 53 επιβατών.

Το κόστος του εισιτηρίου είναι 50 ευρώ μετ' επιστροφής.

Δήλωση συμμετοχής στο μέλος μας Καβάκου Μαριάννα τηλ. 6979644934.

Δείτε αν κερδίσατε στη φορολοταρία Σεπτεμβρίου

 


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, από την ΑΑΔΕ η κλήρωση για τη φορολοταρία για το μήνα Αύγουστο.

Ένας από τους τυχερούς κερδίζει μέχρι και 50.000 ευρώ, με τα έπαθλα να είναι κλιμακωτά. Κάθε μήνα, κάθε ευρώ δαπάνης που παγματοποιείται από τους πολίτες με πλαστικό χρήμα (κάρτες ή άλλα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής) και δίνει ένα λαχνό στον φορολογούμενο με ανώτατο μηνιαίο όριο δαπανών 10.000 ευρώ.

Στους φορολογούμενους που κληρώνονται και δεν έχουν δηλώσει τραπεζικό λογαριασμό, δίνεται προθεσμία τριών (3) μηνών από την ημερομηνία της κλήρωσης, προκειμένου να δηλώσουν τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο επιθυμούν να πιστωθεί το χρηματικό έπαθλο, στην εφαρμογή προσωποποιημένης πληροφόρησης του TAXISnet.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα ποσά που μοιράζονται από τη Δημόσια Κλήρωση της φορολοταρίας, που διενήργησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν θεωρούνται εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμία κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

Τα ποσά της φορολοταρίας

Κάθε μήνα 556 φορολογούμενοι κερδίζουν τα εξής ποσά:

1 που κερδίζει 50.000 ευρώ,

5 που κερδίζουν 20.000 ευρώ,

50 που κερδίζουν 5.000 ευρώ και

500 που κερδίζουν από 1.000 ευρώ

Οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερώνονται στη σχετική ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ για να δουν αν είναι ανάμεσα στους τυχερούς, πληκτρολογώντας τα στοιχεία εισόδου στο taxisnet

https://login.gsis.gr/mylogin/login.jsp

Ένωση Κερασοβιτών Πωγωνίου: Εκδρομή στο χωριό για την «Γιορτή του Τσίπουρου 2022», το τριήμερο 28-30 Οκτωβρίου

 


Μετά από δυο χρόνια περιορισμών, λόγω της έλευσης της νέας πανδημίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Κερασοβιτών Πωγωνίου Ηπείρου διοργανώνει και φέτος την από χρόνια καθιερωμένη «Γιορτή του Τσίπουρου» το τριήμερο 28- 30 Οκτωβρίου 2022.

Η Αδελφότητα προτίθεται να διευκολύνει τη μετάβαση των Κερασοβιτών στο χωριό με τουριστικό λεωφορείο, εφόσον φυσικά υπάρξει και ο απαιτούμενος αριθμός συμμετοχών.

Η αναχώρηση των εκδρομέων προγραμματίζεται το βράδυ της Πέμπτης 27 Οκτωβρίου.

Όσοι τυχόν ενδιαφέρεστε παρακαλείστε να επικοινωνείτε με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης στα τηλέφωνα 6977991717 (Δημήτριος Λιόσης), 6936796933 (Χαράλαμπος Τζαβέλλας) και 6938953645 (Ιωάννης Βελονάκης).

Εγγραφές για την ειδικότητα Τεχνικού Αμπελουργίας και Οινολογίας στο Δ.Ι.Ε.Κ. Ζίτσας, έως την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου

 


Συνεχίζονται οι εγγραφές των ενδιαφερόμενων για ένταξη στα Τμήματα  του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Ζίτσας

Οι ενδιαφερόμενοι για την ειδικότητα  "Τεχνικός Αμπελουργίας & Οινολογίας" μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις έως την Παρασκευή (30-09-2022) και ώρες 13:00 - 20:00, είτε με φυσική παρουσία στις εγκαταστάσεις του Δ.Ι.Ε.Κ. στο λύκειο Ελεούσας, είτε ηλεκτρονικά στο email: grammateia@iek-zitsas.ioa.sch.gr

Η αίτηση εγγραφής πρέπει να συνοδεύεται από τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

1. Απολυτήριο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ΤΕΕ)

2. Φωτοτυπία Ταυτότητας

3. Βεβαίωση ΑΜΚΑ

Η φοίτηση είναι δωρεάν και διαρκεί 5 εξάμηνα θεωρητικής, εργαστηριακής κατάρτισης και πρακτικής άσκησης.

Στους αποφοίτους των ΙΕΚ ύστερα από την επιτυχημένη ολοκλήρωση της κατάρτισής τους, χορηγείται Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τις υπόλοιπες ειδικότητες  μπορείτε  να απευθύνεστε στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας  του Δ.Ι.Ε.Κ. Ζίτσας.

ΔΙΕΚ Ζίτσας

Τηλ: 2651062386

email: grammateia@iek-zitsas.ioa.sch.gr

Ιστότοπος: ΔΙΕΚ ΖΙΤΣΑΣ

Δυνατή εμφάνιση του Θανάση Παλαιοπάνου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών - Γυναικών

 


Τις αγωνιστικές του δυνατότητες απέδειξε για μία ακόμη φορά ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Θανάσης Παλαιοπάνος που έκανε και πάλι υπερήφανη την χώρα μας με τη συμμετοχή του στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών  στο αγώνισμα του διπλού σκιφ, με το συναθλητή του Γιάννη Καλανδαρίδη (ΕΝΟΑ).

Ήταν το καλύτερο κλείσιμο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στο Ράτσιτσε της Τσεχίας καθώς πρόκειται για το πρώτο ελληνικό πλήρωμα που κατάφερε τη συμμετοχή του στον τελικό του συγκεκριμένου αγωνίσματος.

Οι Θανάσης Παλαιοπάνος και Γιάννης Καλανδαρίδης (ΕΝΟΑ) παρουσίασαν έναν συγκλονιστικό ημιτελικό στο Ολυμπιακό αγώνισμα του Διπλού Σκιφ Ανδρών και πέρασαν δεύτεροι τη γραμμή τερματισμού, αφήνοντας μία θέση πίσω τους Ολυμπιονίκες Σίνκοβιτς και κερδίζοντας το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό.

Το δυνατό δίδυμο κατέλαβε την τιμητική έκτη θέση σε έναν ιδιαίτερα απαιτητικό αγώνα που ανέδειξε νικητές του Γάλλους Ολυμπιονίκες του Τόκιο 2021.

Οι επιτυχίες του Ν.Ο.Ι. συνεχίστηκαν και στους Διασυλλογικούς Αγώνες που διεξήχθησαν στη Σαλαμίνα στις 25 Σεπτεμβρίου. Ο Όμιλος συμμετείχε με αποστολή 4 αθλητών οι οποίοι κατέλαβαν:

1 Χρυσό η Ντούλια Ζωή στο Σκιφ Κορασίδων

1 Χάλκινο η Ντέμου Δήμητρα στο Σκιφ Κορασίδων Ανάπτυξης

Τέταρτη θέση στο Διπλό Σκιφ Ανάπτυξης οι Τάσσης Βασίλης και Μήτσος Κωνσταντίνος.

Την ίδια ημέρα ο Ναυτικός Όμιλος συμμετείχε και στη Διεθνή Ρεγκάτα Θεσσαλονίκης με αποστολή 37 αθλητών με πολλές επιτυχίες που έφεραν 4 χρυσά, 4 ασημένια και 5 χάλκινα μετάλλια:

Ντάρα Νεφέλη Χρυσό στο Σκιφ Κορασίδων.

Μουσελίμης Ιάσωνας – Καραγιάννης Χρήστος Χρυσό στο Διπλό Σκιφ Ανάπτυξης.

Μπριασούλης Χριστόφορος – Καραγιάννης Κωνσταντίνος Χρυσό στο Δίκωπο Άνευ Παίδων.

Γιουγλή Σύλβια Χρυσό στο Σκιφ Κορασίδων Ανάπτυξης.

Σικαλου Λυδία 2η θέση στο Σκιφ Κορασίδων.

Ντάρας Δημήτρης 2η θέση στο Σκιφ Παίδων Αρχαρίων.

Γκρέμος Νίκος – Δημητρίου Στέφανος 2η θέση στο Διπλό Σκιφ Εφήβων.

Κούτρας Δημήτρης – Κωστούλας Βασίλης 2η θέση στο Διπλό Σκιφ Εφήβων.

Καραγιάννης Κωνσταντίνος - Μπριασούλης Χριστόφορος - Δημητρίου Χρήστος - Ζάρρας Αλέξανδρος 3η θέση στο Τετραπλό Σκιφ Παίδων.

Φαρμάκης Γιώργος - Λαγός Ερμής - Τζοβάρας Χρήστος - Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος 3η θέση στο Τετραπλό Παίδων Αρχαρίων.

Ευθυμίου Αγγελική – Κολιάκη Μαρκέλλα 3η θέση στο Δίκωπο Άνευ Κορασίδων.

Παπαζαχάρης Άγγελος – Βλάχος Στέφανος 3η θέση στο Δίκωπο Άνευ Παίδων.

Στην ίδια διοργάνωση ο Όμιλος συμμετείχε και στους Αγώνες Παράκτιας στο Διπλό Σκιφ Ανδρών με τους Παλαιοπάνο Λεωνίδα και Φαΐτα Παύλο να τερματίζουν στην 3η θέση.

Πολύ καλές εμφανίσεις έκαναν και οι υπόλοιποι αθλητές της αποστολής: Ο Διάφας Χρήστος κατέλαβε την 4η θέση στο Σκιφ Αρχαρίων. Ο Σακκάς Βασίλης κατέλαβε την 5η θέση στο Σκιφ Αρχαρίων. Το Τετραπλό Αρχαρίων Κορασίδων με τις Τζαβίδη Όλγα – Κασκαρη Βασιλική – Λάππα Πολυξένη και Κωσταγυιού Μαρία κατέλαβε την 4η θέση ενώ οι Φραγκόπουλος Αχιλλέας- Κουτσαβέλης Παύλος – Ζυγούνας Τηλέμαχος και Πάντος Αναστάσιος κατέλαβαν την 5η θέση στο Τετραπλό Σκιφ Παίδων.

Η Διοίκηση του Ν.Ο.Ι. συγχαίρει τους αθλητές και τους προπονητές τους για τις εξαιρετικές εμφανίσεις κι εύχεται ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις στο προσεχές μέλλον.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας συμμετέχει για ακόμη μία χρονιά με Πληροφοριακό Κέντρο στην 8η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Άρτας

 


Η εν λόγω δράση εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλουν οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για τη συνεχή ενημέρωση, εξυπηρέτηση και προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται το Πληροφοριακό Κέντρο καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης και να ενημερώνονται σε θέματα όπως η οδική ασφάλεια και κυκλοφοριακή αγωγή και η προστασία από τις απάτες και τους κινδύνους από τη χρήση του διαδικτύου.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην ενημέρωση των παιδιών σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής μέσω διαδραστικών δραστηριοτήτων

Με την παρουσία Πληροφοριακού Κέντρου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας άνοιξε χθες (27-09-2022) τις πύλες της η 8ης Πανελλήνια Γενική Έκθεση Άρτας στο Εκθεσιακό Κέντρο «Κώστας Βάγιας», στην οποία συμμετέχει για ακόμη μία χρονιά.

Η εν λόγω δράση εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλουν οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για τη συνεχή ενημέρωση, εξυπηρέτηση και προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Ειδικότερα, οι επισκέπτες της Έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν μέσω έντυπου υλικού αλλά και τη διαπροσωπική επικοινωνία με εξειδικευμένο αστυνομικό προσωπικό για το έργο και τις ειδικές δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες στοχεύουν στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Ιδιαίτερη μάλιστα βαρύτητα δίνεται στην ενημέρωση των παιδιών σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής μέσω διαδραστικών δραστηριοτήτων και παιχνιδιών.

Ακόμη, οι μικροί μας φίλοι έχουν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν ως αστυνομικοί ανεβαίνοντας σε υπηρεσιακή μοτοσικλέτα που υπάρχει στο χώρο ή με τους ίδιους τους αστυνομικούς!

Το Πληροφοριακό Κέντρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας θα είναι ανοικτό μέχρι τη λήξη της Έκθεσης (3/10/2022) και ειδικότερα κατά τις ώρες 10:30-14:00 και 17:00-22:30 τις καθημερινές και 10:00-23:00 το Σαββατοκύριακο.

Η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε με επιτυχία, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Γαλλίας «IFTM -Top Resa»

 


Η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε με επιτυχία, για πρώτη φορά, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Γαλλίας «IFTM -Top Resa», η οποία πραγματοποιήθηκε από 20 έως 22 Σεπτεμβρίου 2022 στο Παρίσι, στο πλαίσιο του Έργου: «Δικτύωση και Προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου».

Η γαλλική τουριστική αγορά, είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Ήπειρο, δεδομένου ότι οι Γάλλοι επισκέπτες, ενδιαφέρονται για μορφές θεματικού τουρισμού, τις οποίες η περιοχή μας μπορεί να προσφέρει στον επισκέπτη που αναζητά νέους προορισμούς διακοπών. Η επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας Ηπείρου, Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κ. Αγνή Νάκου, η Διευθύντρια Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου κα Ιουλία Μαρκούλα, εκπρόσωποι φορέων και επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου που φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, πραγματοποίησαν Β2Β με τουριστικούς πράκτορες, δημοσιογράφους και bloggers, από πολλές χώρες. Στις συναντήσεις διαπιστώθηκε ουσιαστικό ενδιαφέρον για την ακτογραμμή της Ηπείρου και για ειδικές μορφές τουρισμού.

Η αποστολή της Περιφέρειας, πρόβαλε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Ηπείρου, τον τέλειο συνδυασμό ορεινού και θαλάσσιου τουρισμού, τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, το περιβάλλον, την γαστρονομία της περιοχής, τα μνημεία, τους αρχαιολογικούς χώρους και την πολιτιστική κληρονομιά.

Στο επίκεντρο των δράσεων, ήταν ο πολιτισμικός τουρισμός και η «Πολιτιστική Διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου», η οποία παρουσιάστηκε, στο πλαίσιο παράλληλης εκδήλωσης που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου, με προσκεκλημένους Γάλλους δημοσιογράφους από την κα Γεωργία Κιτσάκη, εκπρόσωπο της «Ήπειρος Α.Ε».

Εξιχνίαση κλοπών από επιχείρηση στην Άρτα

 


Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις κλοπής από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, οι οποίες έγιναν νυχτερινές ώρες της 18 και 24/9/2022 στην Άρτα.

Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος, χρησιμοποιώντας όχημα ιδιοκτησίας του, αφαίρεσε από την ίδια επιχείρηση σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις παλέτες αξίας -600- ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Π.Α.Σ. Γιαννινα: Ανανέωση της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή, Ροντρίγκο Εραμούσπε

 


Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ανανέωση της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή, Ροντρίγκο Εραμούσπε.

Ο αρχηγός της ομάδας θα μείνει εδώ μέχρι το καλοκαίρι του 2025! Ο γεννημένος στην Μαρ Ντελ Πλάτα ήρθε στα Γιάννενα το καλοκαίρι του 2020 και αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο μέλος της ομάδας. Ο 32χρονος κεντρικός αμυντικός έκανε ντεμπούτο στην Super League στις 27 Σεπτεμβρίου του 2020 κόντρα στον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και στα δύο χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα μετράει συνολικά 67 συμμετοχές κι 11 γκολ.

Με την εμπειρία, το πάθος και την ποιότητα του θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Π.Α.Σ. Γιάννινα.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας ο Ροντρίγκο μιλώντας στο www.pasgiannina.gr  δήλωσε:

«Είμαι χαρούμενος που συνεχίζω στον Π.Α.Σ.. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το πρόεδρο και την οικογένεια Χριστοβασίλη για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μου. Το νέο συμβόλαιο με γεμίζει με ακόμα περισσότερες ευθύνες και θα προσπαθήσω κι εγώ από την πλευρά με την παρουσία μου να βοηθήσω ακόμα περισσότερο την ομάδα και όλοι μαζί ενωμένοι να πετύχουμε όλους τους στόχους που έχουμε βάλει».

ΠΗΓΗ: http://pasgiannina.gr/

Εξιχνιάστηκε κλοπή οχήματος στα Ιωάννινα

 


Σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων κλοπή οχήματος, που διαπράχθηκε την 25-03-2022 στα Ιωάννινα.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, νυχτερινές ώρες οι κατηγορούμενοι διέρρηξαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο το οποίο ήταν σταθμευμένο σε αυλή κατοικίας στα Ιωάννινα, το έθεσαν σε κίνηση και ακολούθησαν τράπηκαν με αυτό σε φυγή.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Ορίζοντες Ηπείρου: Δύο προσφυγές για το φωτοβολταϊκό στο Μαργαρίτι- Ξεκάθαρη σύγκρουση συμφερόντων η συμμετοχή Καχριμάνη


Δύο
προσφυγές κατέθεσε ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου», Σπύρος Ριζόπουλος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ΗπείρουΔυτικής Μακεδονίας οι οποίες αφορούν τις αντιρρήσεις του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης  επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το φωτοβολταϊκό πάρκο στο Μαργαρίτι καθώς και τη μη νόμιμη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Ηπείρου στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος κατά τη συζήτηση του θέματος, λόγω της ύπαρξης σύγκρουσης συμφερόντων.

Όπως τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης στα γραφεία της παράταξης στα Γιάννενα, ειδικά η συμμετοχή του κ. Καχριμάνη στην Επιτροπή καθιστά την απόφαση που ελήφθη άκυρη, ενώ συνιστά σοβαρή πειθαρχική παράβαση καθήκοντος και θα πρέπει να ελεγχθεί πειθαρχικά.

 

Το ιστορικό

Ξεκινώντας από το ιστορικό της υπόθεσης, ο κ. Ριζόπουλος υπενθύμισε ότι η προσπάθεια εγκατάστασης φωτοβολταϊκού πάρκου από την υποψήφια του κ. Καχριμάνη στη Θεσπρωτία, Μυρτώ Λύκα, άρχισε στην περιοχή του δήμου Παραμυθιάς.

Εκεί όμως ο δήμαρχος μόλις διαπίστωσε ότι εμπλέκονται σε αυτή και δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου του παρενέβη κι έτσι η επένδυση δεν προχώρησε.

Κάπως έτσι προέκυψε το Μαργαρίτι με τους 91 ή 92 επενδυτές.

Μέχρι τον Φεβρουάριο ο νόμος για όσους συμμετέχουν σε τέτοιες επενδύσεις μέχρι 1 μεγαβάτ επέτρεπε τη συμμετοχή χωρίς αξιολόγηση περιβαλλοντικών όρων διακριτά του κάθε επενδυτή, οπότε και η επένδυση θα προχωρούσε κανονικά, δεν θα το μαθαίναμε ποτέ και θα ήταν και νόμιμη

Τον Φεβρουάριο όμως άλλαξε ο νόμος κι έτσι η επένδυση οδηγήθηκε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου, όπου προκύπτει η σύγκρουση συμφερόντων.