Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων: «Δρόμος Ιωαννίνων-Κακαβιάς! Ένα έργο ΠΡΟΘΕΣΗΣ!»

 


Με απόφαση πρόθεσης χρηματοδότησης του οδικού άξονα Ιωάννινα- Κακαβιά που υπογράφει ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής δίνεται νέα διάσταση στη κοροϊδία και τον εμπαιγμό των Ηπειρωτών.

Σύμφωνα με την απόφαση (ΑΔΑ: ΩΝΣΙ465ΧΘΞ-2ΩΖ),  η πράξη θα ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ) με μηδενική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για το ΕΠΑ 2021-2025 και με την προϋπόθεση μη επιβάρυνσης του σχετικού εναρίθμου του ΕΠΑ.

Ως εκ τούτου θα επιτρέπονται μόνο οι απαραίτητες ενέργειες ωρίμανσης/προετοιμασίας, όπως έκδοση προκηρύξεων και διενέργεια διαγωνιστικής διαδικασίας, χωρίς ωστόσο να γίνεται ανάληψη νομικών δεσμεύσεων.

Η απόφαση αυτή  αποτελεί συνέχεια σε έναν μακρόχρονο παιχνίδι εμπαιγμού που ξεκίνησε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης  όταν ανακοίνωνε, κατά την επίσκεψή του στα Ιωάννινα το Νοέμβριο του 2021, τη δημοπράτηση του έργου «μέσα στο 2022».  Μάλιστα ο υπουργός υποδομών κ.  Καραμανλής, ανέφερε τότε ότι το έργο έχει γίνει ήδη επιλέξιμο στο νέο ΕΣΠΑ.

Σήμερα το έργο δεν έχει ενταχθεί ούτε έχει εξασφαλιστεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση.

Αδελφότητα Δολιανιτών Ηπείρου "Ο Γεννάδιος": Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. της Αδελφότητας

 


Αγαπητοί συγχωριανοί,

Μέσα από την εκλογοαπολογιστική μας συνέλευση που έγινε στην αίθουσα της Π.Σ.Ε. στις 04.12.2022, με την ψήφο και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε να συνεχίσουμε να αξιοποιήσουμε την βαρύτατη κληρονομιά που έχουν αφήσει οι προηγούμενοι, εκλέχθηκε το νέο Δ.Σ. της Αδελφότητάς μας.

Με αισιοδοξία, βάζουμε πλώρη για νέους στόχους, ιδέες, δράσεις, δραστηριότητες.

Καλή μας δύναμη, καλή θητεία και δημιουργική χρονιά!

«Χρυσά» βραβεία για δύο έργα της Περιφέρειας Ηπείρου


«Χρυσό» βραβείο κέρδισαν και οι δύο προτάσεις που είχε υποβάλλει η Περιφέρεια Ηπείρου στο θεσμό των Best City Awards 2023, στόχος του οποίου είναι η επιβράβευση νέων έργων και καλών πρακτικών που υλοποιήθηκαν από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Συγκεκριμένα:

·         Στην κατηγορία «Έργα Οδοποιίας» βραβεύτηκε με χρυσό βραβείο το έργο, «οδός Στ. Νιάρχου», ως ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος που αναβαθμίζει την πόλη των Ιωαννίνων

·         Στην κατηγορία Βιώσιμη Αστική Επιχειρηματικότητα & Ανάπτυξη  Χρυσό βραβείο απονεμήθηκε για το έργο «Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας Ηπείρου / Βιώσιμη Αστική Επιχειρηματικότητα»

Η απονομή των βραβείων έγινε το βράδυ της Δευτέρας στην Αθήνα, παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη. 

Ο Περιφερειάρχης σε δήλωσή του ευχαρίστησε το στελεχιακό δυναμικό της Περιφέρειας,  αλλά και τους τεχνικούς συμβούλους,  που εμπλέκονται στις διαδικασίες των δύο έργων. 

«Στην εκδήλωση δεν είδα τέτοια έργα σε καμία Περιφέρεια ή Δήμο της Ελλάδος. Κατάλαβα, ότι η Περιφέρεια Ηπείρου με τις δουλειές και τις πρωτοβουλίες της, θα μπορούσε να πάρει βραβεία σε πολλές κατηγορίες. Όμως δύο έργα προτείναμε, δύο βραβεία πήραμε», κατέληξε.

Στον ίδιο θεσμό- όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης- για έργα ή πρωτοβουλίες τους  βραβεία πήραν οι Δήμοι Αρταίων, Ηγουμενίτσας, Ζίτσας, Κόνιτσας καθώς και το Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

15 κατηγορίες προϊόντων που μπήκαν σε μικρότερες συσκευασίες στα ράφια των σούπερ μάρκετ

 


Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών υποστηρίζει ότι μπήκαν κρυφές ανατιμήσεις στα σούπερ μάρκετ καθώς 15 κατηγορίες προϊόντων που μπήκαν σε μικρότερες συσκευασίες

Η Ένωση εντόπισε και 15 κατηγορίες προϊόντων όπου έγιναν οι λεγόμενες «κρυφές» αυξήσεις, μέσω των μικρότερων συσκευασιών των προϊόντων.

Πέρα λοιπόν από τα διάφορα snacks, όπου η μικρότερη συσκευασία είναι σχεδόν κανόνας, η έρευνα έδειξε ότι στα ράφια φτάνουν ακόμα και κατά 100 γραμμάρια μικρότερες συσκευασίες σε:

Γιαούρτια απλά, γιαούρτια με φρούτα, παιδικά γιαούρτια

Τυποποιημένη φέτα, γραβιέρα, κασέρι, κεφαλοτύρι, κεφαλογραβιέρα

Σοκολατούχο γάλα

Αλλαντικά 

Κοτόπουλο

Έτοιμη τυρόπιτα

Μαγιονέζες

Ελαιόλαδο 

Μπάρες δημητριακών

Ψωμί τοστ, παξιμάδια

Παιδικές κρέμες

Κατεψυγμένα λαχανικά

Μαργαρίνες

Καφέδες

Τροφές για κατοικίδια

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ: Μεταγραφική ενίσχυση με τον Αντώνη Γαλανό

 


Η ΑΕΔ ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοίνωση την πρώτη χειμερινή μεταγραφή που ακούει στο όνομα του Αντώνη Γαλανού

Ο ταλαντούχος 17χρονος με καταγωγή από την Κόνιτσα έρχεται για να ενίσχυση σημαντικά την ομάδα μας.

Μέχρι πρότινος έπαιζε στην Πίνδο Κόνιτσας μετρώντας 185’ λεπτά συμμετοχής και 1 γκολ!

Καλωσήρθες Αντώνη!!!

Διάκριση του Δήμου Κόνιτσας στα Best City Awards 2023

 


Τα Best City Awards, τα μοναδικά  βραβεία που επιβραβεύουν την Καινοτομία και την Ποιότητα Ζωής στις ελληνικές πόλεις, ανέδειξαν τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων τους νικητές σε μια ενδιαφέρουσα τελετή απονομής.

Tα Best City Awards 2023 διοργανώνει η «Boussias Communications» υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ και τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο Δήμος Κόνιτσας, ανάμεσα σε πολλές και αξιόλογες υποψηφιότητες, έλαβε το Silver Βραβείο στα έργα οδοποιΐας για την κατασκευή των παραδοσιακών καλντεριμιών και πλακοστρώσεων στις Κοινότητες του Δήμου κατά την τελευταία διετία, ενώ Silver Βραβείο απονεμήθηκε στον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας για την ανάπτυξη και προώθηση των Ιαματικών Πηγών του Δήμου Κόνιτσας και Gold Βραβείο στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Κόνιτσας για το πρόγραμμα εικονικών περιηγήσεων μουσείων, αρχαιολογικών και ιστορικών χώρων, που υλοποιήθηκε πρόσφατα.

Διακοπή κυκλοφορίας, μέσω Κατάρας, στην παλαιά Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Τρικάλων

 


Μετά από συνεννόηση των Αυτοτελών Διευθύνσεων Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειών Ηπείρου και Θεσσαλίας και την τρέχουσα χειμερινή περίοδο, η παλαιά Εθνική οδός Ιωαννίνων – Τρικάλων στο τμήμα διακλάδωση Μηλιάς Μετσόβου έως Μαλακάσι θα είναι κλειστή με μπάρα και σήμανση, καθώς δεν θα γίνονται εργασίες αποχιονισμού. 

Σε περιπτώσεις, όμως, εκτάκτων αναγκών (π.χ. κλείσιμο Εγνατίας Οδού λόγω προβλημάτων, κ.λ.π.) κατόπιν συνεννοήσεως των εμπλεκόμενων φορέων με τις αρμόδιες Διευθύνσεις Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου - Θεσσαλίας   θα αίρεται προσωρινά η απαγόρευση για όσο χρονικό διάστημα κριθεί αναγκαίο (και θα γίνεται αποχιονισμός αν απαιτείται), προκειμένου να διευκολυνθεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

Σύλλογος Γυναικών Κεφαλοβρύσου: Γενική συνέλευση και κοπή πίτας την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, ώρα 11:00, στο δημαρχείο

 

Γενική συνέλευση και κοπή πίτας του Συλλόγου Γυναικών Κεφαλοβρύσου την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, ώρα 11:00, στο δημαρχείο.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής (μέσω τηλεδιάσκεψης), την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, ώρα 09:30

 


Την 18-01-2023, ημέρα Τετάρτη και ώρα 09:30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 78 του Ν.4954/2022 (ΦΕΚ Α΄136), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1.   Έγκριση του από 04-01-2023 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 08-12-2022 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επισκευή και αποκατάσταση Σχολαρχείου ΤΚ Βούρμπιανης Δήμου Κόνιτσας», προϋπολογισμού 143.408,29 € με ΦΠΑ.

2.   Έγκριση χορήγησης επιμήκυνσης χρονοδιαγράμματος των εργασιών του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κατασκευή Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων», της Πράξης «Έργα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων του πρώην Δήμου Ζαλόγγου (νυν Δήμος Πρέβεζας) και οικισμών Λούτσας και παραλίας Λούτσας Δήμου Πάργας, Περιφέρειας Ηπείρου», αναδόχου εταιρείας «ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με δ.τ. "Τ.Ε.Κ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Α.Ε."», μέχρι την 29-12-2023, σύμφωνα με το άρθρο 153 του Ν. 4938/2022.

3.    Έγκριση παράτασης ισχύος της σύμβασης για την υλοποίηση υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια καθισμάτων και γραφείων  για τις ανάγκες των Υπηρεσιών της  Περιφέρειας Ηπείρου έτους 2022 και ανειλημμένες υποχρεώσεις».

4.     Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων για την υλοποίηση του έργου «Επισκευή Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ραβενίων Δήμου Δωδώνης», προϋπολογισμού € 15.500,00 με ΦΠΑ, ορισμός εκπροσώπων για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της σύμβασης και έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης.

Συνελήφθη σε περιοχή της Άρτας επειδή οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο υπό την επίδραση οινοπνεύματος

 


Συνελήφθη χθες (16-01-2023) το απόγευμα σε περιοχή της Άρτας από αστυνομικούς του Γ’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου-Ιωαννίνων ημεδαπός, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ηλεκτρονική συσκευή (αλκοολόμετρο), διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τρίτη 17 Ιανουαρίου

 


Την Τρίτη  17 Ιανουαρίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παραμυθιά, Παλαιό Δημαρχείο, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, 09:00-15:00

Ιωάννινα, ΚΥ Βουτσαρά, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 2, 09:00-15:00

Πρέβεζα, ΚΑΠΗ Φιλιππιάδας, 09:00-12:00.

Αποτρίχωση με λέιζερ: Ενέχει κινδύνους;

 


Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της θεραπείας με λέιζερ, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας αυξημένου κινδύνου εμφάνισης καρκίνου, απασχολούν μεγάλο μέρος του πληθυσμού που επιθυμεί να υποβληθεί σε αυτές. Η αποτρίχωση με λέιζερ δεν αποτελεί εξαίρεση.

Από τότε που αναπτύχθηκε η συγκεκριμένη τεχνολογία έχουν υπάρξει αμέτρητα άτομα που ανησυχούν σχετικά με την ασφάλεια της αφαίρεσης της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας με τη συγκεκριμένη μέθοδο. Κάποιοι αναρωτιούνται εάν επηρεάζει τα αναπαραγωγικά όργανα, τους ιδρωτοποιούς αδένες ή εάν επιτρέπεται η εφαρμογή τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η αλήθεια είναι ότι οι φόβοι τους είναι υπερβολικοί.

«Η υπερτρίχωση ή η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην προσωπική και κοινωνική ζωή και των δύο φύλων και για το λόγο αυτό έχουν αποτελέσει τα τελευταία χρόνια αντικείμενο μεγάλης προσοχής. Παλαιότερα η αισθητική αποκατάσταση γινόταν με ξύρισμα, τσιμπιδάκι, κερί ή χαλάουα, νήμα και αργότερα με ηλεκτρόλυση.

Η αποτυχία μόνιμου αποτελέσματος, η δυσκολία αποτρίχωσης μεγάλων σε έκταση περιοχών και ο πόνος ήταν μερικοί λόγοι που οδήγησαν στην αναζήτηση άλλων τρόπων αφαίρεσης των τριχών. Η ανάπτυξη της τεχνολογίας έφερε το λέιζερ στην υπηρεσία των ειδικών οι οποίοι βρήκαν έναν ανώδυνο και ασφαλή τρόπο απόκτησης μονίμως λείου και απαλού δέρματος», επισημαίνει ο Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος δρ Χρήστος Στάμου και συνεχίζει: