Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Δήμος Πωγωνίου: Εκδηλώσεις μνήμης για τα 75 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Κεφαλοβρύσου, την Τρίτη 10 Ιουλίου

Περιφέρεια Ηπείρου: Προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και περιοχές ειδικής προστασίας της Ηπείρου


Από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου  ανακοινώνεται η προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πάσης  φύσεως οχημάτων και μηχανημάτων καθώς και της παραμονής εκδρομέων σε  εθνικούς δρυμούς, δάση και περιοχές ειδικής προστασίας σε ημέρες και ώρες  που ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θεωρείται υψηλό. 
Η απόφαση ισχύει μέχρι και την λήξη της αντιπυρικής περιόδου, ήτοι 31-10-2018 και από την δύση του ηλίου μέχρι 6ης  πρωινής στους παρακάτω  δασικούς, αγροτικούς οδούς και περιοχές του Νομού λόγω του κινδύνου  πρόκλησης πυρκαγιών.
Α΄ Στους Εθνικούς Δρυμούς του Νομού
Β΄ Περιοχή Δασαρχείου Ιωαννίνων.
 1. Σε όλο το Δασικό οδικό δίκτυο και περιοχές των Δημοσίων και  Δημοτικών δασών των Τ.Κ. Τσεπελόβου, Σκαμνελίου, Ηλιοχωρίου,  Βρυσοχωρίου και Λάϊστας του Δήμου Ζαγορίου εκτός της οδού από  διασταύρωση Μελισσόπετρας προς Ράχη Πιστρίτσιος και Ράχη  Μόρφας.
2. Σε όλο το εσωτερικό οδικό δίκτυο και την περιοχή του Δασυλλίου  Ιωαννίνων.
3. Σε όλο το οδικό δίκτυο και την περιοχή του Δασυλλίου του λόφου Τ.Κ.  Αβγού και  σε όλο το οδικό δίκτυο και την περιοχή του καταφυγίου Θηραμάτων  «Κουπάκια» του Δήμου Δωδώνης.
4. Στις δασικές οδούς Γκουφολάσα- Φασούλι- Μπαλντινίσιο του Δ.Κ  Μακρίνου και Καστανώνας Παλιοκαρυά Πέντε Αδέλφια του Δ.Κ.  Καστανώνα του Δήμου Ζαγορίου.
5. Στο οδικό δασικό δίκτυο του ελατοδάσους Πετροβουνίου του Δήμου Β.  Τζουμέρκων.
6. Στο Δασύλλιο Νήσου Ιωαννίνων.
7. Στον αρχαιολογικό Χώρο Δωδώνης.
Γ΄ Περιοχή Δασαρχείου Κόνιτσας
1. Ράχη Σουσνίτσας- Πέτρα Κώτσιου, Εικόνισμα Γιάκα-Ντρόχαλα,  Αυχένας Καρατζίμα- Σαρπούνη, Ζάρος- Παναγιά- Μοναστήρι,  Εικόνισμα Πηγής- Γαϊδουροχώραφα- Αυχένας Τάτσαινας, ΠουρνιάΠάτωμα,  Καστανέα- Ανάληψη, Λαγκάδα- Προφ. Ηλίας Φούρκας,  Πυρσόγιαννη προς Παναγιά – Λουτρά Αμαράντου, Γοργοπόταμος – θέση Λιόκου – Αετομηλίτσα του Δήμου Κόνιτσας.
Στις οδούς και περιοχές.
Δ΄ Περιοχή Δασαρχείου Μετσόβου
1. Στις οδούς Τόκα – Βακαράτσα και Σαλατούρα – Βακαράτσα του Δήμου Ζαγορίου.
2. Σε όλες τις Δασικές οδούς και περιοχές του Δημοσίου και Δημοτικού Δάσους Τ. Κ. Βοβούσας πλην των οδών προς Περιβόλι και προς Ράχη Πιστρίτσιος – Μελισσόπετρας – Λάϊστα.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη πέντε (05)  αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας στην πύλη  και εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας διαπιστώθηκε ότι Ι.Χ.Ε με οδηγό και συνοδηγό δύο αλλοδαπούς ηλικίας 34 και 37  ετών μετέφεραν από κοινού τους τρεις υπολοίπους οι οποίοι δεν κατείχαν ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

40 νέες θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Πωγωνίου


Στα μέσα Ιουλίου αναμένεται να προκηρυχθεί από τον ΟΑΕΔ το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας.
Οι άνεργοι-ωφελούμενοι του προγράμματος θα εργαστούν σε διάφορες υπηρεσίες των ΟΤΑ για διάστημα οκτώ μηνών με καθεστώς πλήρους απασχόλησης.
Οι θέσεις εργασίας που θα ανοίξουν στους Δήμους της Ηπείρου είναι 1.100.
Αναλυτικά οι θέσεις στην Ήπειρο κατανέμονται ως εξής:
Νομός Άρτας: 95 θέσεις εργασίες οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
Δήμος Γεωργίου Καραισκάκη 30, Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων 20 και Δήμος Νικολάου Σκουφά 45.
Νομός Θεσπρωτίας: 170 θέσεις εργασίες οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
Δήμος Ηγουμενίτσας 100, Δήμος Σουλίου 40 και Δήμος Φιλιατών 30.
Νομός Πρέβεζας: 110 θέσεις εργασίες οι οποίες κατανέμονται ως εξής:.
Δήμος Ζηρού 60  και Δήμος Πάργας 50.
Νομός Ιωαννίνων: 725 θέσεις εργασίες οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
Δήμος Βορείων Τζουμέρκων 30, Δήμος Δωδώνης 50, Δήμος Ζαγορίου 20, Δήμος Ζίτσας 65, Δήμος Ιωαννιτών 450, Δήμος Κόνιτσας 40, Δήμος Μετσόβου 30 και Δήμος Πωγωνίου 40.

Δημήτρης Σπ. Ντότης: Δήλωση ανεξαρτητοποίησης και συμμετοχής σε πρωτοβουλία συγκρότησης μιας νέας δυναμικής, ενωτικής και ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης


Οι λιγοστοί κάτοικοι του Δήμου μας, βιώνουν καθημερινά την ανυπαρξία και την ανικανότητα της δημοτικής αρχής να λύσει και τα πιο απλά προβλήματα της καθημερινότητας.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ ο Δήμος μας χρειάζεται ένα ισχυρό μέτωπο ανατροπής της πορείας στην εξαφάνιση απ΄ το χάρτη της ιστορικής περιοχής μας.
Χρειάζεται μια δυναμική αντίδραση στην ανικανότητα, στην αδιαφορία και στην εγκατάλειψη.
Χρειάζεται συσπείρωση και ενότητα όλων των δυνάμεων που θέλουν η περιοχή μας να έχει παρόν και μέλλον.
Αυτή την συνένωση δυνάμεων δεν μπορεί να την εξασφαλίσει η σημερινή ηγεσία της μείζονος αντιπολίτευσης και της δημοτικής κίνησης «Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι» που υπηρέτησα με ανιδιοτέλεια και με τεράστιο προσωπικό κόστος.
Η δημοτική παράταξη έχει μεταβληθεί σε ουραγό των εξελίξεων και σε συνήγορο υπεράσπισης της πολιτικής που ασκεί η δημοτική αρχή, που διαλύει τον Δήμο μας.
Δεν πάει άλλο!
Μετά από ώριμη σκέψη, συζήτηση με δημότες και φίλους, αποφάσισα να μη συναινέσω  στην μετατροπή της δημοτικής κίνησης σε  παρακλάδι της δημοτικής αρχής.
Δηλώνω την ανεξαρτητοποίηση  μου και τη βούλησή μου να συμμετάσχω ενεργά στην  πρωτοβουλία συγκρότησης μιας νέας δυναμικής, ενωτικής και ανεξάρτητης  δημοτικής κίνησης.
Για να σωθεί το Πωγώνι μας!

Με τιμή
Δημήτριος Σπ. Ντότης
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Πωγωνίου

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις στο ΑΣΕΠ για 158 θέσεις στον ΔΕΔΔΗΕ


Ολοκληρώνεται στις 17 Ιουλίου (ώρα 14:00)

Άρχισε υποβολής αιτήσεων για την προκήρυξη 7Κ/2018 του ΑΣΕΠ για την κάλυψη 158 θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου πανεπιστημιακής, τεχνολογικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr  - Πολίτες → Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες) ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην προκήρυξη (Παράρτημα ΣΤ΄).
Η συμμετοχή στην εν λόγω διαδικασία ολοκληρώνεται με την αποστολή της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης των υποψηφίων, με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά, στο ΑΣΕΠ, μέχρι και την 20η Ιουλίου 2018, ημέρα Παρασκευή, ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση:
Α.Σ.Ε.Π.
Αίτηση για την Προκήρυξη 7Κ/2018
Τ.Θ. 14308
Αθήνα Τ.Κ. 11510

O Π.Α.Σ. Γιάννινα ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας με τον διεθνή ποδοσφαιριστή Alex Kakuba


H Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον διεθνή ποδοσφαιριστή Alex Kakuba.
Ο Kakuba τα τελευταία δύο χρόνια αγωνιζόταν στην Πορτογαλία με τη Φεϊρένσε, ενώ στο παρελθόν είχε φορέσει και τα χρώματα της Εστορίλ (2014-2016). Την περσινή σεζόν έπαιξε συνολικά σε 22 παιχνίδια με τη φανέλα της Φεϊρένσε και είχε 1 ασίστ. Γεννημένος στις 12 Ιουνίου 1991 στην Ουγκάντα και παίζει ως αμυντικός.
Στην ομάδα μας ο Alex θα φοράει τη φανέλα με το νούμερο 15.
Ο Alex μετά την υπογραφή του συμβολάιου του για 2 χρόνια με την ομάδα του ΠΑΣ, δήλωσε στο www.pasgiannina.gr :
«Είναι επαγγελματική πρόκληση για μένα να αγωνιστώ σε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα από αυτό της Πορτογαλίας και ανυπομονώ να παίξω με την ομάδα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Ελπίζω να σταθώ αντάξιος της εμπιστοσύνης του Προέδρου της ομάδας κ. Χριστοβασίλη, του προπονητή μας κ.Πετράκη και του Διευθυντή Ποδοσφαιρικού Τμήματος κ. Νιαρχάκο, τους οποίους και ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνουν».

Συγχαρητήρια της Περιφέρειας Ηπείρου στους αθλητές/τριες του ΠΥΡΡΟΥ ΑμεΑ


Η Περιφέρεια Ηπείρου εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στους αθλητές και τις αθλήτριες του συλλόγου ΠΥΡΡΟΣ ΑμεΑ Ιωαννίνων, για τις αθλητικές τους επιτυχίες στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ΑμεΑ.
Η κατάκτηση 13 χρυσών, 6 ασημένιων και 1 χάλκινου μεταλλίου, αποτελεί μεγάλο αθλητικό επίτευγμα, το δε παγκόσμιο ρεκόρ στον δίσκο που πέτυχε η αθλήτρια Ανθή Λιάγκου κορυφαία αθλητική διάκριση.
Με τις επιτυχίες αυτές σε απαιτητικούς και δύσκολους αγώνες και την αξιέπαινη προσπάθειά τους, οι αθλητές και οι αθλήτριες του συλλόγου ΠΥΡΡΟΣ ΑμεΑ Ιωαννίνων απέδειξαν στην πράξη, ότι με τη θέληση, την επιμονή και τη σκληρή δουλειά επιτυγχάνονται υψηλοί στόχοι.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δήμος Πωγωνίου: Διακήρυξη δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος στην Τ.Κ. Δελβινακίου


ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Έχοντας υπόψη:
α) το Π.Δ. 270/81, (ΦΕΚ Α' 77/30-3-81)
β) το Δ.Κ.Κ (Ν.3463/06)
γ) το Ν. 3852/2010
δ) την αριθ. 129/2018 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση δημοπράτησης
ε) την 89/2018 απόφαση της Οικονομικής επιτροπής με την οποία καθορίστηκαν οι όροι της δημοπρασίας.
 ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ
δημοπρασία πλειοδοτική, φανερή και προφορική για την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου που περιγράφεται παρακάτω βάση των όρων:
1.      Περιγραφή ακινήτου:
   Διόρωφο δημοτικό κατάστημα  με υπόγειο συνολικού εμβαδού 221,42 μ2 που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Τ.Κ. Δελβινακίου. Περιμετρικά συνορεύει  με δημοτικό ακίνητο  με  δημοτικό δρόμο και ιδιόκτητη ιδιοκτησία. Αναλυτικό το ισόγειο είναι εμβαδόν 79,86μ2, ο όροφος 95,36μ2 και το υπόγειο 46,20μ2.
Τρόπος διενέργειας της Δημοπρασίας:
          Η δημοπρασία είναι φανερή και προφορική, διεξάγεται δε κατά την ορισθείσα ημέρα και ώρα που αναφέρεται παρακάτω. Η δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ' όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές. Για τη συνέχιση της δημοπρασίας και πέραν της οριζόμενης ώρας αποφασίζει η Επιτροπή, η απόφαση της οποίας καταχωρείται  στα πρακτικά.
           Οι προσφορές των πλειοδοτών αναγράφονται στα πρακτικά κατά σειρά εκφωνήσεως μετά του ονοματεπωνύμου του πλειοδότη. Πάσα προσφορά είναι δεσμευτική δια τον εκάστοτε πλειοδοτούντα, η δέσμευση δε αύτη μεταφέρεται αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακόλουθους και επιβαρύνει οριστικώς τον τελευταίο πλειοδότη. 
          Αν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου, οφείλει να δηλώσει  τούτο προς την επί της δημοπρασίας επιτροπή, προ της ενάρξεως του συναγωνισμού, παρουσιάζοντας και το προς τούτο νόμιμο πληρεξούσιο έγγραφο, αλλιώς θεωρείται ότι μετέχει για δικό του λογαριασμό.
Στη δημοπρασία μπορούν να συμμετέχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα οποιασδήποτε εταιρικής μορφής καθώς και κοινοπραξίες.
Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στη δημοπρασία πρέπει να καταθέσει στην Επιτροπή κατά την ημέρα και ώρα διενέργειας της, φάκελο που θα απευθύνεται προς το Δήμο Πωγωνίου και θα φέρει ένδειξη για την δημοπρασία του ακινήτου με τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
α)Ταυτότητα του φυσικού προσώπου. Εάν συμμετέχει νομικό πρόσωπο οποιασδήποτε εταιρικής μορφής ή κοινοπραξίας πρέπει να προσκομίσει επικυρωμένο καταστατικό, το ΦΕΚ από το οποίο να προκύπτει η κατά νόμο δημοσίευση καθώς και το πρακτικό συμμετοχής στη δημοπρασία με εξουσιοδότηση συγκεκριμένου προσώπου.
          β) Δημοτική Ενημερότητα του ίδιου και του εγγυητή του.

Δήμος Πωγωνίου: Διακήρυξη δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος στην Τ.Κ. Δολού


ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΔΟΛΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Έχοντας υπόψη:
α) το Π.Δ. 270/81, (ΦΕΚ Α' 77/30-3-81)
β) το Δ.Κ.Κ (Ν.3463/06)
γ) το Ν. 3852/2010
δ) την αριθ. 129/2018 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση δημοπράτησης
ε) την 90/2018 απόφαση της Οικονομικής επιτροπής με την οποία καθορίστηκαν οι όροι της δημοπρασίας.
 ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ
δημοπρασία πλειοδοτική, φανερή και προφορική για την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου που περιγράφεται παρακάτω βάση των όρων:
1.      Περιγραφή ακινήτου:
     Ισόγειο δημοτικό κατάστημα  προ του 1955 συνολικού εμβαδού 70,00 μ2 περίπου που βρίσκεται στην πλατεία της Τ.Κ. Δολού. Περιμετρικά γειτνιάζει  με δημοτικό ακίνητο (Πνευματικό Κέντρο) και κοινοτικό δρόμο. Αποτελείται από ένα κύριο  χώρο, κουζίνα και αποθήκη –WC.
Τρόπος διενέργειας της Δημοπρασίας:
          Η δημοπρασία είναι φανερή και προφορική, διεξάγεται δε κατά την ορισθείσα ημέρα και ώρα που αναφέρεται παρακάτω. Η δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ' όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές. Για τη συνέχιση της δημοπρασίας και πέραν της οριζόμενης ώρας αποφασίζει η Επιτροπή, η απόφαση της οποίας καταχωρείται  στα πρακτικά.
           Οι προσφορές των πλειοδοτών αναγράφονται στα πρακτικά κατά σειρά εκφωνήσεως μετά του ονοματεπωνύμου του πλειοδότη. Πάσα προσφορά είναι δεσμευτική δια τον εκάστοτε πλειοδοτούντα, η δέσμευση δε αύτη μεταφέρεται αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακόλουθους και επιβαρύνει οριστικώς τον τελευταίο πλειοδότη. 

Δήμος Πωγωνίου: Διακήρυξη δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος στην Τ.Κ. Νεγράδων


ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΝΕΓΡΑΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Έχοντας υπόψη:
α) το Π.Δ. 270/81, (ΦΕΚ Α' 77/30-3-81)
β) το Δ.Κ.Κ (Ν.3463/06)
γ) το Ν. 3852/2010
δ) την αριθ. 129/2018 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση δημοπράτησης
ε) την 88/2018 απόφαση της Οικονομικής επιτροπής με την οποία καθορίστηκαν οι όροι της δημοπρασίας.
 ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ
δημοπρασία πλειοδοτική, φανερή και προφορική για την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου που περιγράφεται παρακάτω βάση των όρων:
1.      Περιγραφή ακινήτου:
          Ισόγειο δημοτικό κατάστημα  εμβαδού συνολικού 46,84μ2 που βρίσκεται εντός οικισμού της Τ.Κ. Νεγράδων με εξώστη 33,34 μ2. Περιμετρικά περιβάλλεται από κοινοτικούς δρόμους , ιδιόκτητη έκταση και δημοτικό ακίνητο «Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας». Αποτελείται από ένα κύριο χώρο , μία κουζίνα και  2 W.C.
Τρόπος διενέργειας της Δημοπρασίας:
          Η δημοπρασία είναι φανερή και προφορική, διεξάγεται δε κατά την ορισθείσα ημέρα και ώρα που αναφέρεται παρακάτω. Η δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ' όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές. Για τη συνέχιση της δημοπρασίας και πέραν της οριζόμενης ώρας αποφασίζει η Επιτροπή, η απόφαση της οποίας καταχωρείται  στα πρακτικά.
          Οι προσφορές των πλειοδοτών αναγράφονται στα πρακτικά κατά σειρά εκφωνήσεως μετά του ονοματεπωνύμου του πλειοδότη. Πάσα προσφορά είναι δεσμευτική δια τον εκάστοτε πλειοδοτούντα, η δέσμευση δε αύτη μεταφέρεται αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακόλουθους και επιβαρύνει οριστικώς τον τελευταίο πλειοδότη. 
          Αν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου, οφείλει να δηλώσει  τούτο προς την επί της δημοπρασίας επιτροπή, προ της ενάρξεως του συναγωνισμού, παρουσιάζοντας και το προς τούτο νόμιμο πληρεξούσιο έγγραφο, αλλιώς θεωρείται ότι μετέχει για δικό του λογαριασμό.
          Στη δημοπρασία μπορούν να συμμετέχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα οποιασδήποτε εταιρικής μορφής καθώς και κοινοπραξίες.
Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στη δημοπρασία πρέπει να καταθέσει στην Επιτροπή κατά την ημέρα και ώρα διενέργειας της, φάκελο που θα απευθύνεται προς το Δήμο Πωγωνίου και θα φέρει ένδειξη για την δημοπρασία του ακινήτου με τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
α)Ταυτότητα του φυσικού προσώπου. Εάν συμμετέχει νομικό πρόσωπο οποιασδήποτε εταιρικής μορφής ή κοινοπραξίας πρέπει να προσκομίσει επικυρωμένο καταστατικό, το ΦΕΚ από το οποίο να προκύπτει η κατά νόμο δημοσίευση καθώς και το πρακτικό συμμετοχής στη δημοπρασία με εξουσιοδότηση συγκεκριμένου προσώπου.
 β)Δημοτική Ενημερότητα του ίδιου και του εγγυητή του.
 γ) Φορολογική Ενημερότητα του ίδιου και του εγγυητή του. 

Όραση: Μήπως έχετε αγοράσει επικίνδυνο για τα μάτια στυλό λέιζερ;


Τον γύρο του κόσμου έκανε πριν από λίγες εβδομάδες η είδηση ότι ένα αγόρι από το Βόλο υπέστη μερική τύφλωση από το παιχνίδι με ένα «στυλό» πράσινου λέιζερ.
Όπως έγινε γνωστό, το αγοράκι κοίταξε αρκετές φορές την ακτίνα του λέιζερ, με συνέπεια να υποστεί βαριά, μόνιμη βλάβη στον αμφιβληστροειδή χιτώνα του ματιού, που βρίσκεται βαθιά μέσα στο μάτι και είναι υπεύθυνος για την όραση.
«Η περίπτωση αυτή δυστυχώς φέρνει ακόμα μία φορά στο προσκήνιο τους κινδύνους που κρύβουν τα στυλό λέιζερ ή laser pointers και γενικότερα τα παιχνίδια με λέιζερ», λέει ο χειρουργός-οφθαλμίατρος Δρ. Αναστάσιος-Ι. Κανελλόπουλος, MD, ιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας LaserVision, καθηγητής Οφθαλμολογίας Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης, NYU Medical School.
Και συνεχίζει: «Κάποτε πιστεύαμε ότι οι τραυματισμοί των ματιών με λέιζερ έχουν μία πιθανότητα στο εκατομμύριο να συμβούν, αλλά όσο εξαπλώνεται η χρήση τους αναφέρονται ολοένα περισσότερα περιστατικά. Πρόσφατη ανάλυση έδειξε ότι την περίοδο 2000-2017 περισσότεροι από 110 άνθρωποι σε Ευρώπη, Βόρειο Αμερική, Αυστραλία και Μέση Ανατολή υπέστησαν οξείς και μόνιμους τραυματισμούς των ματιών εξαιτίας των στυλό λέιζερ. Και το σοβαρότερο είναι πως μόνο στο 9% των περιπτώσεων κατόρθωσαν οι γιατροί να αποκαταστήσουν πλήρως την όραση. Οι υπόλοιποι ασθενείς απέμειναν με σοβαρά μειωμένη όραση ή ακόμα και με τύφλωση».
Επιπλέον, «οι ασθενείς αυτοί είναι μόνο εκείνοι των οποίων οι περιπτώσεις αναφέρθηκαν σε ιατρικά περιοδικά, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα στο “Deutsches Ärzteblatt International”. Ουδείς γνωρίζει πόσα άλλα περιστατικά έχουν υπάρξει», συμπληρώνει.