Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Energan Oil & Gas και Ελληνικά Πετρέλαια διεκδικούν τα πετρέλαια της Δυτικής Ελλάδας Κατέθεσαν προσφορές

Δύο προσφορές, από ελληνικών συμφερόντων εταιρίες και οι δύο, τα Ελληνικά Πετρέλαια και την Energan Oil &Gas συγκέντρωσε ο διαγωνισμός για την έρευνα πετρελαίου και φυσικού αερίου στις τρεις χερσαίες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.
Τα ΕΛΠΕ κατέθεσαν προσφορές για δύο από τις τρεις περιοχές, που περιελάμβανε ο διαγωνισμός, την «Άρτα -Πρέβεζα» και τη «ΒΔ Πελοπόννησο» και η Energean Oil & Gas για την «Αρτα -Πρέβεζα» και την «Αιτωλοακαρνανία».
 Αναλυτικά, οι ανακοινώσεις των δύο εταιρειών:
Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κατέθεσαν σήμερα, 06 Φεβρουαρίου 2015, προσφορές για τις υπό παραχώρηση περιοχές της Άρτας – Πρέβεζας και της ΒΔ Πελοποννήσου, στο πλαίσιο σχετικού διαγωνισμού του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας.
Η εξέλιξη αυτή είναι απόρροια του δηλωμένου ενδιαφέροντος του Ομίλου για την ανάπτυξη του τομέα Έρευνας & Παραγωγής Υδρογονανθράκων της χώρας μας.

ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος 1-3

Το πρώτο του διπλό στη Super League πανηγύρισε στους "Ζωσιμάδες" ο Πανιώνιος, επικρατώντας του ΠΑΣ με 1-3!

Ο κακός αγωνιστικό χώρος των "Ζωσιμάδων" δυσκόλευε αρκετά τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών με αποτέλεσμα οι φάσεις να έρχονται με το σταγονόμετρο.
Στο 44' ο Πανιώνιος κέρδισε  πέναλτι μετά από χέρι του Μιχαήλ, το εκτέλεσε ο Μπουμάλ κάνοντας το 0-1 για τον Πανιώνιο.
Πανέμορφη ενέργεια και σέντρα του Ακόστα από τα αριστερά στο 55', ο Τσουκαλάς γίνεται αποδέκτης της μπάλας και με "γεμάτο" σουτ στέλνει την μπάλα στο βάθος της εστίας του Παπαδόπουλου γράφοντας το 1-1.
Εξαιρετική εκτέλεση φάουλ από τον Ιμπαγάσα στο 71΄ βρίσκει τον Οικονόμου στην περιοχή του ΠΑΣ και με το κεφάλι στέλνει την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-2.
Στο 74' ο Μπουμάλ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Χατζηησαΐας βρίσκεται αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή και με κεφαλιά γράφει το 1-3.

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Στρούνα, Μανιάς, Μιχαήλ, Ακόστα, Κοροβέσης, Τσουκαλάς, Ίλιτς (83' Σαπαλίδης), Μπέριος, Τσάβες, Χαρίσης

Πανιώνιος: Παπαδόπουλος, Τασουλής, Οικονόμου, Αργυρόπουλος, Γιάννου (90' Μπακασέτας), Κόρμπος, Μητρόπουλος, Μπουμάλ, Ιμπαγάσα (81' Γκέζος), Χατζηϊσαΐας, Κολοβός (73' Φούντας).

Άρτα: Συνελήφθησαν δύο νεαρά άτομα για μεταξύ τους συναλλαγή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν, χθες (13-02-2015) το απόγευμα στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 22χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 18χρονος ημεδαπός, για μεταξύ τους συναλλαγή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε ο 22χρονος προμήθευσε τον 18χρονο με ποσότητα κάνναβης, βάρους (5,06) γραμμαρίων έναντι του χρηματικού ποσού των (20) ευρώ.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 22χρονου προμηθευτή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους (14,28) γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας. 

Συνελήφθησαν, σε διαφορετικές περιπτώσεις, δύο ημεδαποί στην Πρέβεζα, για κατοχή πυροτεχνημάτων

Συνολικά κατασχέθηκαν  3.322  παιδικά αθύρματα και πυροτεχνήματα διαφόρων τύπων.

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής και χρήσης βεγγαλικών και κροτίδων, συνελήφθησαν χθες (13-02-2015) το απόγευμα στην Πρέβεζα, σε διαφορετικές περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, δύο ημεδαποί, ένας 32χρονος άνδρας και μία 65χρονη γυναίκα, για κατοχή παιδικών αθυρμάτων και πυροτεχνημάτων διαφόρων τύπων.
Ειδικότερα, σε ελέγχους που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, σε καταστήματα ψιλικών ιδιοκτησίας των δύο δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (3.322) παιδικά αθύρματα και πυροτεχνήματα διαφόρων τύπων, τα οποία κατείχαν και διέθεταν προς πώληση χωρίς άδεια.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Ο νέος φόρος (ΦΜΑΠ), στα ακίνητα

Την απαλλαγή της πρώτης κατοικίας, αλλά τη φορολογική επιβάρυνση όλων των υπολοίπων ακινήτων κάθε ιδιοκτήτη θα προβλέπει ο νέος φόρος ακινήτων που σχεδιάζει να καθιερώσει η κυβέρνηση καταργώντας τον ΕΝΦΙΑ.
Ο νέος φόρος θα ονομάζεται «Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας» (ΦΜΑΠ), και το αφορολόγητο όριο θα αφορά μόνο μία κατοικία, τη λεγόμενη «πρώτη».
Δηλαδή το αφορολόγητο θα αφορά ένα και μόνο ακίνητο.
Αν η αξία του ακινήτου είναι μικρότερη από το αφορολόγητο όριο, θα απαλλάσσεται πλήρως μόνο η κατοικία αυτή, ενώ τα υπόλοιπα ακίνητα που ανήκουν στην περιουσία του φορολογούμενου θα υπόκεινται κανονικά σε φόρο.
Αν η αξία της πρώτης κατοικίας είναι μεγαλύτερη του αφορολόγητου ορίου, τότε θα φορολογείται και η κατοικία αυτή, αλλά μόνο για το τμήμα της αξίας της το οποίο υπερβαίνει το αφορολόγητο όριο, ενώ τα υπόλοιπα ακίνητα του φορολογούμενου θα υπόκεινται κι αυτά κανονικά σε φόρο.
Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει ωστόσο εκτιμάται ότι αφορολόγητο όριο της πρώτης κατοικίας θα οριστεί στις 200.000 ευρώ.

Ο Σύλλογος Φιλιππιαδιωτών Αττικής κόβει την Πίτα του, την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 και ώρα 12:30, στην παραδοσιακή ταβέρνα "Παληά Ταβέρνα Κρητικού", Μνησικλέους 24, στην Πλάκα

Πρόσκληση

Προς τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου Φιλιππιαδιωτών Αττικής

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Φιλιππιαδιωτών Αττικής "Ο ΑΓΙΟΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ" εκφράζοντας τις θερμότερες ευχές τους για το 2015 έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην ετήσια κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου μας.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 και ώρα12:30μ.μ. στην παραδοσιακή ταβέρνα "Παληά Ταβέρνα Κρητικού"στην Πλάκα
(Μνησικλέους 24-τηλ.:2103222809)

Τιμή πρόσκλησης: 20 ευρώ

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                       Ο Γεν.Γραμματέας


Γιώργος Κολοβάτσιος        Μιλτιάδης Ντάκουλας

Αποκριάτικο Γλέντι του Συνδέσμου Συρρακιωτών Φιλιππιάδας το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015, ώρα 21:00 μ.μ. στο «Κτήμα Λουτσάρη»

Ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Φιλιππιάδας, διοργανώνει τον καθιερωμένο Αποκριάτικο Χορό του, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 21:00 μ.μ. στο «Κτήμα Λουτσάρη», μία αίθουσα κοινωνικών εκδηλώσεων με υψηλή αισθητική και έμφαση στη λεπτομέρεια.
Την αυλαία θα ανοίξουν δυναμικά δύο από τα τέσσερα χορευτικά τμήματα του Συνδέσμου μας, παρουσιάζοντας χορούς & τραγούδια του τόπου μας, δίδοντας εν συνεχεία τη σκυτάλη στους παρευρισκόμενους ώστε να ακολουθήσει Παραδοσιακό Δημοτικό γλέντι με ελεύθερο χορό μέχρι τις πρωινές ώρες με τη παραδοσιακή ορχήστρα του Κώστα Γεροδήμου -Ζωή Ράπτη στο τραγούδι, τον Γιώργο Τσουμάνη στο κλαρίνο & Κώστα Κωσταγιώργο στο βιολί.
Η τιμή πρόσκλησης είναι 20 €, η οποία περιλαμβάνει χορό, φαγητό, ποτά
(κρασί μπουκάλι εμφιαλωμένο)

Παρακαλούμε να στηρίξετε τη προσπάθειά μας,
με την συμμετοχή & τη παρουσία σας.
Καλή αντάμωση και καλή μας διασκέδαση!!


Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος


Έλλη Ηλιοπούλου

Marc: Προβάδισμα 27 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ.

Προβάδισμα 27% του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc που διεξήχθη  για τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA.
Στην πρόθεση ψήφου:
ΣΥΡΙΖΑ: 45,4 %
ΝΔ: 18,4%
ΚΚΕ: 4,8%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 4,7%
Χρυσή Αυγή: 4,7%
Ποτάμι: 4,6%
ΠΑΣΟΚ: 2,8%
Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών: 2%
Ένωση Κεντρώων: 1,8%
Τελεία: 1,3%
Επίσης θετικά κρίνει το 83,1% των συμμετεχόντων στην έρευνα, τις πρώτες ημέρες της νέας κυβέρνησης έναντι 13,6% που είπε «αρνητικά και μάλλον αρνητικά» και 3,3% που δεν απάντησε, ενώ το 79,9% κρίνει θετικά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και το 17,4% αρνητικά.

Ακόμη όσον αφορά στον υπουργό  Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη και στο ερώτημα πως κρίνει τα πρώτα δείγματα γραφής του νέου υπουργού το 82% απαντά θετικά.