Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Δήμος Ζίτσας: Το Εκθετήριο Οίνου στη Ζίτσα φωτίστηκε πορτοκαλί για την ημέρα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας

 


Με πορτοκαλί χρώμα, το χρώμα της ζωής και της ελπίδας, φωταγωγήθηκε το βράδυ της Κυριακής 30 Μαΐου το Εκθετήριο Οίνου στην Κοινότητα Ζίτσας,  στο πλαίσιο των  εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Ο Δήμος Ζίτσας, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Ένωσης Φίλων Πασχόντων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Βορειο-Δυτικής Ελλάδας και συμμετείχε στη δράση που στόχο έχει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού για τη νόσο καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πάσχοντες και οι οικογένειές τους στην προσπάθειά τους να επιτύχουν καλύτερη ποιότητα ζωής στην καθημερινότητά τους.

ΠΗΓΗ: www.zitsa.gov.gr

ΕΟΔΥ: Σαράντα ένα θάνατοι σήμερα, 1.007 νέα κρούσματα

 


1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, σαράντα ένα  θάνατοι σήμερα, 1.007  νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.007, εκ των οποίων ένα εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 402.306 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 23 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.865 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 41, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.095 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 481 (60.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη.

To 86.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.429 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 151 (ημερήσια μεταβολή -23.74%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 205 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Μόνο στα λόγια η ΝΔ συμφωνεί με την άρση της πατέντας, από πράξεις τίποτα

 


Συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή, η Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,  Παναγιώτη Κουρουμπλή, προς τον υπουργό Ανάπτυξης, για τις ενέργειες που έχει κάνει η Ελλάδα, προκειμένου να υποστηριχτεί η εξαίρεση ισχύος της πατέντας των εμβολίων κατά της νόσου covid-19.

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι δε θα υπάρξει πλήρης αντιμετώπιση της πανδημίας σε όλο τον κόσμο και επιστροφή στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα, αν δεν εμβολιαστούν παράλληλα με τους Λαούς των αναπτυγμένων χωρών και οι Λαοί των φτωχών χωρών, οι οποίοι πρέπει επίσης να προστατευτούν,  όπως επισήμανε και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ). Σε διαφορετική περίπτωση οι συνέπειες θα είναι ασύλληπτες. Είπε ακόμα ότι η Διεθνής Εμπορική Συμφωνία για τα Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας στον Τομέα του Εμπορίου στο πλαίσιο των συμφωνιών του ΠΟΕ, προβλέπει πως σε ειδικές συνθήκες, δημοσιονομικής και οικονομικής κρίσης, δύναται να γίνεται εξαίρεση ισχύος στα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Το 2001, στην αναθεώρηση της συμφωνίας  αυτής, με την διακήρυξη της Doha, προβλέπονται επίσης εξαιρέσεις από την ισχύ της πατέντας σε ειδικές συνθήκες.

Ο κ. Κουρουμπλής θύμισε ότι την πρόταση για άρση της ισχύος της πατέντας για τα εμβόλια κατά της covid-19 έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, «σε μια ιστορική  καμπή, στο μέχρι σήμερα ισχύον άβατο καθεστώς εμπορικής πολιτικής των πολυεθνικών του φαρμάκου. Αυτή την ιστορική στροφή, για να εμβολιαστούν όλοι άνθρωποι της Γης χωρίς εξαιρέσεις,  πρέπει να την υποστηρίξουν όλες οι ηγεσίες των ευρωπαϊκών χωρών», είπε ο κ. Κουρουμπλής.

Συνελήφθη αλλοδαπός στην Ιόνια Οδό που προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας παράτυπο μετανάστη


Συνελήφθη σήμερα (31-05-2021) το πρωί στην Ιόνια Οδό (ύψος Κομποτίου Άρτας) από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για προώθηση στο εσωτερικό της χώρας παράτυπου μετανάστη.

Ειδικότερα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο κατηγορούμενος, με το οποίο διαπιστώθηκε ότι μετέφερε αλλοδαπό που είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα, τον οποίο είχε παραλάβει από την Κακαβιά με προορισμό την Αθήνα.

Το παραπάνω αυτοκίνητο κατασχέθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας που ενήργησε την προανάκριση, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Οι μαθητές του Ζωγράφειου Σχολείου συζητούν για το περιβάλλον με τους Υπουργούς της Ελλάδας, της Αυστρίας και συμμαθητές τους από τη Βιέννη

 


Το Ζωγράφειο Σχολείο σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε την τηλεδιάσκεψη που διοργανώνει με αφορμή το φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Θα συμμετάσχουν οι μαθητές του Ζωγράφειου Γυμνασίου, οι μαθητές του Αυστριακού Γυμνασίου της Βιέννης “W@lz Wiener Lern Zentrum”, η Ομοσπονδιακή Υπουργός Προστασίας του Κλίματος, του Περιβάλλοντος, της Ενέργειας, της Κινητικότητας, της Καινοτομίας και της Τεχνολογίας της Αυστρίας κ. Leonore Gewessler, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελλάδας κ. Γεώργιος Αμυράς, εκ μέρους της Διεύθυνσης του Αυστριακού Σχολείου η κ. Tamara Galhuber και ο Διευθυντής του Ζωγράφειου Σχολείου κ. Γεώργιος Σιούλας.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η κ. Μαρία Βασσιλάκου, πρώην αντιδήμαρχος Βιέννης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021, ώρα (Ελλάδος): 14.00-14.50 στην Αγγλική γλώσσα και θα προβληθεί μέσω του καναλιού του Ζωγράφειου Σχολείου στο YouTube:

https://youtu.be/lQ7qO9c8YN4

Η συμμετοχή σας θα είναι χαρά και τιμή για εμάς και τους μαθητές μας.

Συνάντηση Πιερρακάκη – Ριζόπουλου: Νέο μοντέλο ανάπτυξης με την ψηφιακή πολιτική στο επίκεντρο προτείνουν οι «Ορίζοντες Ηπείρου»

 


 Στην αξιοποίηση όλων των επαφών και γνωριμιών που έχει αναπτύξει μέσα από την επαγγελματική του πορεία με πρόσωπα του δημόσιου βίου προκειμένου να κάνει στρατηγικές παρεμβάσεις στα ανοιχτά ζητήματα της Ηπείρου έχει προχωρήσει στη δεύτερη φάση της στρατηγικής του ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου, Σπύρος Ριζόπουλος.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας, τόνισε ότι στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι παρεμβάσεις του στο θέμα της συνεργασίας της ΔΕΠΑ με την Πίνδο, προκείμενου η μεγάλη βιομηχανία να εισέλθει άμεσα στην εποχή του φυσικού αερίου, στον πρωτογενή τομέα, με τις προτάσεις για την επιδότηση των παραγωγών κλημεντίνης, αλλά και των κτηνοτρόφων της Ηπείρου, καθώς και η πρόσφατη συνάντησή του με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, στην οποία μεταξύ άλλων εξήχθη το συμπέρασμα πως η οικονομία της Ηπείρου απαιτεί ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο το οποίο δεν μπορεί να διαμορφωθεί εκ των έσω με την υπάρχουσα πραγματικότητα, με δεδομένο ότι η οικονομία είναι μια οικονομία επιβίωσης που στηρίζεται σε τρεις βασικές ομάδες: τους δημοσίους λειτουργούς, τους συνταξιούχους και όσους ασχολούνται με την πρωτογενή παραγωγή.

«Γνωρίζοντας ότι οι Ορίζοντες Ηπείρου έχουν ταχθεί καθαρά απέναντι στα πετρέλαια και την γενικότερη στάση άρνησης απέναντι σε όλα μιας εσωστρεφούς πολιτικής συμπεριφοράς των υπολοίπων πολιτικών και θεσμικών δυνάμεων, το αναπτυξιακό αυτό μοντέλο, λαμβάνοντας υπόψη την αυξητική τάση της σημαντικότητας της ψηφιακής πολιτικής, πρέπει να ταυτιστεί με αυτή», δήλωσε ο κ. Ριζόπουλος.

Δέκα παραβάσεις στην Ήπειρο, την Κυριακή 30 Μαΐου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Κυριακή 30 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 66.557 έλεγχοι, από τους οποίους οι 29.734 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 172 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 7 συλλήψεις, ως ακολούθως:

·         129 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

·         26 στο Βόρειο Αιγαίο,

·         19 στη Θεσσαλονίκη,

·         13 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

·         10 στην Ήπειρο,

·         10 στη Δυτική Ελλάδα,

·          9 στη Στερεά Ελλάδα,

·          9 στο Νότιο Αιγαίο,

·          8 στα Ιόνια Νησιά,

·          7 στην Αττική,

·          6 στην Κρήτη,

·          5 στην Πελοπόννησο,

·          5 στην Κεντρική Μακεδονία,

·          1 στη Δυτική Μακεδονία και

·          1 στη Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 56.542 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 54.446 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.096 των 150 ευρώ.

·         34 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

·         8 στη Δυτική Μακεδονία,

·         7 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

·         5 στην Κρήτη,

·         3 στην Αττική,

·         3 στη Δυτική Ελλάδα,

·         3 στην Πελοπόννησο,

·         3 στη Θεσσαλία,

·         1 στο Βόρειο Αιγαίο και

·         1 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 192.578 ομοειδείς παραβάσεις.

·         παραβάσεις και συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,
- 1.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη μπαρ για χρήση μουσικής.
- σύλληψη, 3.000 ευρώ πρόστιμο και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε ιδιοκτήτη μπαρ για παραμονή πελατών εντός του καταστήματος.
- σύλληψη, 3.000 ευρώ πρόστιμο και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε ιδιοκτήτη εστιατορίου για παραμονή πελατών εντός του καταστήματος.
- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφετέριας για χρήση μουσικής.

Στη Δυτική Ελλάδα, σύλληψη, 3.000 ευρώ πρόστιμο και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε ιδιοκτήτη καφενείου για εξυπηρέτηση πελατών εντός του καταστήματος.

Στο Νότιο Αιγαίο, σύλληψη, 3.000 ευρώ πρόστιμο και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε ιδιοκτήτη μπαρ για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Στην Κεντρική Μακεδονία, σύλληψη και 300 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για παράβαση του άρθρου 285 Π.Κ. και παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στη Θεσσαλονίκη, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ – μπαρ για υπέρβαση ορίου πελατών.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 6.491 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.009 άτομα.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στο Νότιο Αιγαίο, σύλληψη ατόμου για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης σε συγκρότημα κατοικιών.

·         Τέλος, βεβαιώθηκε 1 παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 157 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος: Επισκευάστηκε το πιεστικό του νεκροταφείου Παρακαλάμου


 

Αγαπητοί συγχωριανοί καλημέρα σας.

Θα ήθελα να σας ενημερώσω πως στο νεκροταφείο του χωριού μας υπάρχει ένα πρόβλημα με το νερό.

Συγκεκριμένα χθες Κυριακή ενημερώθηκα από μέλος της εκκλησιαστικής επιτροπής ότι δεν έχει νερό το νεκροταφείο.

Αμέσως ο κ. Χάσκος Χρήστος (ηλεκτρολόγος) κατόπιν παράκλησης μας μετέβη στη δεξαμενή όπου υπάρχει το πιεστικό μηχάνημα και διαπίστωσε την βλάβη.

Ενημέρωσα τον Αντ/ρχο κ. Φωτίου Αθανάσιο όπου σήμερα έστειλε και τον ηλεκτρολόγο του Δήμου, ώστε να καταφέρει να βγάλουμε το μηχάνημα για να το στείλουμε για διόρθωση.

Υπομονή έως την επισκευή του.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Ο ηλεκτρολόγος του Δήμου κατάφερε να το φτιάξει το πιεστικό του νεκροταφείου μόλις.

Τον ευχαριστώ πολύ, όπως και τον Αντ/ρχο κ. Φωτιου Αθανάσιο που αμέσως μας βοήθησε.


Με τιμή

Πρόεδρος Παρακαλάμου

Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος

Σε ισχύ από τη Δευτέρα το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID -19

 


Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία ρυθμίζει τα ζητήματα του ψηφιακού πιστοποιητικού COVID ώστε αύριο να ενταχθούμε στο πρώτο κύμα ευρωπαϊκων χωρών που το χρησιμοποιήσει.


Αναλυτικά: 

Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid-19

1. «Θεσπίζεται Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19, με σκοπό τη διευκόλυνση της άσκησης του δικαιώματος ελεύθερης κυκλοφορίας των φυσικών προσώπων – κατόχων του κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19. Το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19 περιέχει πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του φυσικού προσώπου – κατόχου του όσον αφορά στον εμβολιασμό, το αποτέλεσμα της τελευταίας δοκιμασίας ταχέων μοριακών ελέγχων (rapid test) ή μοριακής μεθόδου ανάλυσης (PCR test), ή τη νόσηση από τον κορωνοϊό COVID-19, κατά περίπτωση.

2α. Όσον αφορά στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού COVID-19, το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19 περιέχει τα ακόλουθα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα:

α) Όνομα,

β) επώνυμο,

γ) ημερομηνία γέννησης,

δ) στοχευόμενη νόσο,

ε) είδος εμβολίου,

στ) σκεύασμα εμβολίου,

ζ) κάτοχο αδείας κυκλοφορίας ή παρασκευαστή του
εμβολίου,

η) αριθμό σε σειρά εμβολιασμών/δόσεων και

θ) ημερομηνία συνεδρίας εμβολιασμού με αναφορά
της ημερομηνίας της τελευταίας ληφθείσας δόσης.

Παράταση ως τις 7 Ιουνίου των μέτρων στην Κακαβιά


 

Σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε παρατείνονται μέχρι τις 7 Ιουνίου, τα μέτρα στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Έτσι όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και τρόπου εισόδου στη χώρα, συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger Locator Form), στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr  , με τα στοιχεία επαφής τους στην Ελλάδα πριν από την άφιξή τους στη χώρα.

Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και τρόπου εισόδου στη χώρα, οφείλουν: α) να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή και σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία.

Δωρεάν self tests από τη Δευτέρα 31 Μαΐου, για όλους τους πολίτες από 18-30 ετών

 


Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κ. Άκης Σκερτσος ανακοίνωσε την περαιτέρω διεύρυνση στη δυνατότητα χρήσης των self tests, ειδικότερα για τις ηλικίες 18-30 ετών, από τη Δευτέρα 31 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, «από αύριο, Δευτέρα, 31 Μαΐου, ο κύκλος δικαιούχων των δωρεάν self tests διευρύνεται περαιτέρω, περιλαμβάνοντας πλέον και όλους τους πολίτες 18 έως 30 ετών. Με αυτή την προσθήκη στις ομάδες του πληθυσμού που ήδη λαμβάνουν δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ -δηλαδή τους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα- οι δικαιούχοι ξεπερνούν, πλέον, τους 6,5 εκατομμύρια πολίτες».

Αναλυτικά, «έτσι, αυτή την εβδομάδα, από τις 31 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου, θα μπορούν να παραλαμβάνουν, με επίδειξη του ΑΜΚΑ τους, 2 self tests από τα φαρμακεία:

* οι μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

* οι εκπαιδευτικοί και το διοικητικό προσωπικό δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων

* καθώς και όσοι συμπολίτες μας είναι από 18 έως 30 ετών (χωρίς υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στην πλατφόρμα εφόσον δεν εργάζονται ή δεν είναι φοιτητές/σπουδαστές)”.

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 46χρονου αλλοδαπού για μεταφορά λαθραίων τσιγάρων

 


Στη σύλληψη ενός 46χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, για παράβαση του νόμου 2960/2001 (Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας).

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 46χρονος αλλοδαπός οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε στο χώρο του επικαθήμενου ποσότητα λαθραίων τσιγάρων, συνολικά δυο χιλιάδων πεντακοσίων (2.500) πακέτων και ποσότητα καπνού για ναργιλέ, συνολικού μικτού βάρους τριακοσίων κιλών (300kg), στερούμενων ειδικής ελληνικής ταινίας φόρου κατανάλωσης, με σκοπό ο εν λόγω αλλοδαπός να τα μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας, τη Δευτέρα 31 Μαΐου

 


Τη Δευτέρα 31 Μαΐου, Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Δημαρχείο Άρτας, 08:00-14:00

Πλατεία Δημαρχείου, Ηγουμενίτσα

Περιφέρεια Ηπείρου, Ιωάννινα, 09:00-14:00

Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Αρχοντικό Πυρσινέλλα, Ιωάννινα, 09:00-14:00

Δημαρχείο Πεδινής, Ιωάννινα

Δημαρχείο Φιλιππιάδας, Πρέβεζα

Παραλία Πρέβεζας.

Ο μέσος όρος ερωτικών συντρόφων: Γιατί έχει σημασία, ποιοι λένε ψέματα

 


Ας το παραδεχτούμε. Πολλές φορές, ειδικά στην αρχή μιας σχέσης, θέλουμε να μάθουμε τον ακριβή αριθμό των εραστών του/της συντρόφου μας. Βέβαια το αν και το κατά πόσο λέμε την αλήθεια σε αυτή την ερώτηση, σηκώνει μεγάλη συζήτηση…

Έρευνα εταιρείας προϊόντων ομορφιάς σε πάνω από 2.000 άνδρες και γυναίκες στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, ζήτησε το λεπτομερές σεξουαλικό τους ιστορικό, θέλοντας να διαπιστώσει τον μέσο όρο των συντρόφων τους, αλλά και τυχόν επικίνδυνες σεξουαλικές συμπεριφορές.

Είναι γνωστό πως η εναλλαγή συντρόφων συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων (ΣΜΝ). «Κάθε χρόνο τους καλοκαιρινούς μήνες παρατηρούμε μια σημαντική αύξηση της τάξης του 30-35% στα ΣΜΝ, ειδικά μεταξύ των νέων ανθρώπων», επισημαίνει ο Χειρουργός Ουρολόγος - Ανδρολόγος M.D. Κωνσταντίνος Α. Ρόκκας.

«Οι νεότεροι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη τάση πειραματισμού και θέλουν να δοκιμάζουν νέες εμπειρίες. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάνε ποτέ ότι η χρήση του προφυλακτικού είναι παραπάνω από απαραίτητη και αναγκαία, καθώς «φρενάρει» την εξάπλωση των αφροδίσιων νοσημάτων, κάποια από τα οποία είναι πιθανό να έχουν πολύ σοβαρές επιπτώσεις».