Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Προμήθεια υγρών καυσίμων και λιπαντικών Δ.Ε. Καλπακίου

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου διακηρύσσει Πρόχειρο  Διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ Δ.Ε. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ» (πετρελαίου κίνησης, βενζίνης αμόλυβδης και λιπαντικών) για τις ανάγκες του Δήμου Πωγωνίου και των Νομικών Προσώπων του, με κριτήριο κατακύρωσης το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης  επί τοις εκατό (%) α. για τα καύσιμα στη μέση τιμή λιανικής πώλησης ανά είδος, όπως αυτή προσδιορίζεται από το παρατηρητήριο τιμών υγρών καυσίμων ή τον αρμόδιο φορέα, όπως ισχύει κάθε φορά σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και β. για τα λιπαντικά  επί του ενδεικτικού προϋπολογισμού, συνολικού προϋπολογισμού 47.073,16 € πλέον Φ.Π.Α. 
Ο Διαγωνισμός θα γίνει την Τετάρτη,  26/02/2014 και ώρα 11:00 π.μ.  (λήξη υποβολής προσφορών) στο Δημαρχιακό Κατάστημα του Δήμου Πωγωνίου στο Καλπάκι, ενώπιον αρμόδιας Επιτροπής.
Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει στο διαγωνισμό υποβάλλοντας προσφορά σε μία ή σε περισσότερες ομάδες των προς προμήθεια ειδών του προϋπολογισμού.
Εγγύηση συμμετοχής στο διαγωνισμό δεν απαιτείται.
Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για παραλαβή των τευχών δημοπράτησης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα γραφεία του Δήμου Πωγωνίου στο Καλπάκι, υπεύθυνη Ευμορφία Σίδερη και στο τηλέφωνο 2653360120, Γραφείο Προμηθειών, Υλικού Εξοπλισμού και Υπηρεσιών.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Προμήθεια υγρών καυσίμων και λιπαντικών Δ.Ε. Πωγωνιανής

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου διακηρύσσει Πρόχειρο  Διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ Δ.Ε. ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ» (πετρελαίου κίνησης, βενζίνης αμόλυβδης και λιπαντικών) για τις ανάγκες του Δήμου Πωγωνίου και των Νομικών Προσώπων του, με κριτήριο κατακύρωσης το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης  επί τοις εκατό (%) α. για τα καύσιμα στη μέση τιμή λιανικής πώλησης ανά είδος, όπως αυτή προσδιορίζεται από το παρατηρητήριο τιμών υγρών καυσίμων ή τον αρμόδιο φορέα, όπως ισχύει κάθε φορά σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και β. για τα λιπαντικά  επί του ενδεικτικού προϋπολογισμού, συνολικού προϋπολογισμού 20.569,10 € πλέον Φ.Π.Α. 
Ο Διαγωνισμός θα γίνει την Τετάρτη,  26/02/2014 και ώρα 11:30 π.μ. (λήξη υποβολής προσφορών) στο Δημαρχιακό Κατάστημα του Δήμου Πωγωνίου στο Καλπάκι, ενώπιον αρμόδιας Επιτροπής.
Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει στο διαγωνισμό υποβάλλοντας προσφορά σε μία ή σε περισσότερες ομάδες των προς προμήθεια ειδών του προϋπολογισμού.
Εγγύηση συμμετοχής στο διαγωνισμό δεν απαιτείται.
 Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για παραλαβή των τευχών δημοπράτησης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα γραφεία του Δήμου Πωγωνίου στο Καλπάκι, υπεύθυνη Ευμορφία Σίδερη και στο τηλέφωνο 2653360120, Γραφείο Προμηθειών, Υλικού Εξοπλισμού και Υπηρεσιών.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Έφτασαν τους 47 οι νεκροί από τη γρίπη

Δύο ακόμη θύματα το τελευταίο 24ωρο

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν τεθεί σε συναγερμό και προς το παρόν 56 άτομα παραμένουν για νοσηλεία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ συνολικά από την αρχή της φετινής έξαρσης του ιού έχουν νοσηλευθεί 160 άτομα.
Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του ιού της γρίπης το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στα 47, ενώ σήμερα μεταφέρθηκε στην εντατική ακόμη ένα άτομο.

Οι ειδικοί επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ συμβουλεύουν όσους ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου να εμβολιαστούν, ακόμη και τώρα, και να λάβουν αντι-ιική αγωγή με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων.

Γιάννενα: Εγκαινιάστηκε η φωτογραφική έκθεση «Η ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ήπειρο το 1988», από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια

«Η ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ήπειρο το 1988», είναι το θέμα της φωτογραφικής έκθεσης που εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας, στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο στο Σουφαρί Σεράι.
Η έκθεση περιλαμβάνει σπάνιο φωτογραφικό υλικό του κ. Ευθύμιου Τσικνή, από την Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. το 1988 στα Ιωάννινα.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Απαγόρευση αλιείας καραβίδας, από 15 Φεβρουαρίου έως 31 Μαΐου 2014

Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαγορεύεται η διενέργεια αλιείας της καραβίδας με κάθε μέσο και εργαλείο σε όλο το μήκος του ποταμού Καλαμά και στους παραποτάμους του, καθώς επίσης και σε όλους τους ποταμούς και όλα τα υδάτινα οικοσυστήματα της Ηπείρου, από 15 Φεβρουαρίου έως 31 Μαΐου 2014, με σκοπό την προστασία της αναπαραγωγής του είδους και των φυσικών πληθυσμών.

Κυκλοφορούν ανασφάλιστα 730.000 οχήματα!!!

Σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνική εκπομπή, ο πρόεδρος του Επικουρικού Κεφαλαίου και επικεφαλής του τομέα για τα οχήματα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος κ. Δ. Ζορμπάς ανέφερε ότι μετά την ολοκλήρωση της  διασταύρωσης των στοιχείων διαπιστώθηκε ότι τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους είναι 730.000.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, η επιτροπή στην οποία συμμετέχουν τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης, Μεταφορών, Οικονομικών και εκπρόσωποι της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και του Επικουρικού Κεφαλαίου, διασταύρωσε τις πληροφορίες από τη βάση δεδομένων του Κέντρου πληροφοριών των ασφαλιστικών εταιρειών, όπου είναι καταχωρημένα όλα τα ασφαλισμένα οχήματα, από το ΚΕΠΥΟ (τέλη κυκλοφορίας) και από το υπουργείο Μεταφορών (έκδοση αδειών κυκλοφορίας) και κατέληξε πως τα ανασφάλιστα είναι 730.000 οχήματα.

Από 90.753 ευρώ θα πληρώσει 8.640!

«Κούρεμα» οφειλών 90,45% από το Ειρηνοδικείο Άρτας

Μια ακόμη δικαίωση υπερχρεωμένου δανειολήπτη, μέλους του Ινστιτούτου Καταναλωτών Ηπείρου, με το Νόμο Κατσέλη, ήρθε από το Ειρηνοδικείο Άρτας αυτή τη φορά, το οποίο με απόφασή του διέγραψε το 90,45%  του χρέους του, δίνοντας έτσι ελπίδες και σε άλλους εκατοντάδες συμπολίτες, που οι δανειακές υποχρεώσεις αυξάνονται, ενώ την ίδια στιγμή τα εισοδήματά τους συρρικνώνονται.
Πλέον, η δανειολήπτης, που είναι εκπαιδευτικός από 90.753,10 ευρώ χρέος θα πληρώσει 8.640 ευρώ.
Πρόκειται για μητέρα τεσσάρων ανηλίκων παιδιών, η οποία  αδυνατούσε πλέον να εξυπηρετήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, καθώς τα τρία τελευταία χρόνια είδε να συρρικνώνεται ο μισθός της κατά 600 ευρώ.
Με την απόφασή του το Ειρηνοδικείο Άρτας διέγραψε 82.113,10 ευρώ από σύνολο οφειλών 90.753,10 οι οποίες  (οφειλές) προέρχονταν από καταναλωτικά δάνεια και κάρτες.

«Οn line» μέσω Taxisnet παρακολούθηση της πορείας εκκαθάρισης πληρωμών μέσω του τραπεζικού συστήματος

Τη δυνατότητα "on line" παρακολούθησης της πορείας εκκαθάρισης πληρωμών μέσω του τραπεζικού συστήματος, παρέχει πλέον το Taxisnet στους φορολογουμένους, όπως ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.
Ειδικότερα, στην κατηγορία "προσωποποιημένη πληροφόρηση" και στην υποκατηγορία "στοιχεία πληρωμών", οι φορολογούμενοι μπορούν να παρακολουθούν την πορεία πληρωμών που έχουν κάνει σε τράπεζες, για την πληρωμή φορολογικών οφειλών τους, πριν ακόμη αυτές φθάσουν στην τελική εκκαθάριση και στην αντίστοιχη μείωση των στοιχείων οφειλών τους στο Taxisnet.

Καταβολή 20.521 εφάπαξ δημοσίων υπαλλήλων από τον Μάρτιο

Όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Ταμείου Δημοσίων Υπαλλήλων κ. Νίκος Καλάκος, ξεκινά τον Μάρτιο η καταβολή 20.521 εφάπαξ δημοσίων υπαλλήλων, διαδικασία η οποία θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2015.

Πρόκειται για εφάπαξ υπολογισμένα με τον τρόπο με τον οποίον ίσχυε μέχρι τις 31/12/2013, δηλαδή χωρίς τις νέες περικοπές.

Όπως αναφέρει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος», μετέωροι μένουν 4.951 υπάλληλοι που αποχώρησαν από την υπηρεσία τους έως τις 31/8/2013 καθώς τα χρήματα δεν επαρκούν.
Το πιο πιθανό -όπως σημειώνει η εφημερίδα - είναι να είναι οι πρώτοι που θα «εγκαινιάσουν» το μειωμένο εφάπαξ από τον Ιανουάριο του 2015 και μετά.
Στην ίδια κατηγορία βρίσκονται και 18.300 υπάλληλοι που αποχώρησαν από 1/9/2013 και μέχρι τις 31/12/2013, οι οποίοι θα λάβουν μειωμένο εφάπαξ από τα μέσα του 2015 και μετά.

Πρέβεζα: Συνελήφθη 21χρονος αλλοδαπός, διότι μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, έναν παράνομο αλλοδαπό

Συνελήφθη, χθες (19-02-2014) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, ένας 21χρονος υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά ενός 22χρονου ομοεθνή του, λαθρομετανάστη.
Ειδικότερα, χθες το πρωί, αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν στο 25ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας (περιοχή Ριζών), τους δύο δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι οι δύο υπήκοοι Πακιστάν είχαν εισέλθει και διέμεναν παράνομα στην χώρα μας, στερούμενοι παντελώς νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων ενώ προέκυψε επίσης ότι ο 21χρονος είχε παραλάβει τον 22χρονο, με σκοπό να τον μεταφέρει στην Ηγουμενίτσα.
Από τους αστυνομικούς, κατασχέθηκε το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας. 

Ποιοι αγρότες πληρώνουν και πότε το τέλος επιτηδεύματος

Σύμφωνα με εγκύκλιο που υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Φορολογικών Εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης, δεν θα πληρώνουν τέλος επιτηδεύματος οι αγρότες για τα πέντε πρώτα χρόνια από την έναρξη ενώ θα εξαιρούνται όσοι έχουν συμπληρώσει το 62ο έτος της ηλικίας τους.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην ΠΟΛ 1053/2014, «για την ορθή και ομοιόμορφη εφαρμογή των διατάξεων παραγρ. 3 του άρθρου 31 του ν. 3986/2011, σας γνωρίζουμε ότι, για τους αγρότες του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ που θα τηρήσουν βιβλία και θα ενταχθούν στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ για πρώτη φορά, η ημερομηνία μεταβολής θα θεωρείται ως πρώτη έναρξη και από την ημερομηνία αυτή και για τα επόμενα πέντε (5) έτη θα εξαιρούνται από την επιβολή του τέλους επιτηδεύματος. Ομοίως θα εξαιρούνται όσοι αγρότες τηρήσουν βιβλία και ενταχθούν στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ και έχουν κλείσει το 62ο έτος της ηλικίας τους».

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη στη γέφυρα της Δέσπως

Ολοκληρώθηκε το πρώτο τμήμα εργασιών!

Ολοκληρώθηκε η σκυροδέτηση της γέφυρας της Δέσπως, επί του παραλιακού Οδικού άξονα Πρέβεζα-Ηγουμενίτσα.
Τις εργασίες παρακολούθησαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου.
Το έργο κατασκευάζεται με νέα μελέτη που εκπονήθηκε πέρυσι από την ανάδοχο εταιρία σε συνεργασία με την Περιφερειακή Αρχή και την Ε.Δ.Α.. Με αυτή, σε σύγκριση με την προηγούμενη που είχε εκπονηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, επιτεύχθηκε οικονομία της τάξης του ενός εκατομμυρίου ευρώ περίπου, και περιβαλλοντικά οφέλη, καθώς έμεινε άθικτο το παρακείμενο βουνό προς το κάστρο της Δέσπως.