Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για το πρόγραμμα «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών 2014»

Σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων με θέμα «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών 2014», διοργανώνουν η Δ/νση Αγροτικών Υποθέσεων Ηπείρου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πρέβεζας, οι Δήμοι Ζηρού και Νικολάου Σκουφά και ο Σύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας.
Οι εκδηλώσεις που ξεκινούν την Παρασκευή (7/3/2014) από τη Φιλιππιάδα απευθύνονται σε νέους μέχρι 40 ετών που ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν το επάγγελμα του αγρότη και να ενταχθούν σε αυτό, μέσω της παροχής κινήτρων προκειμένου να διευκολυνθεί η αρχική τους εγκατάσταση και η διαρθρωτική προσαρμογή των εκμεταλλεύσεων τους με την υποβολή επιχειρηματικού σχεδίου.
Συγκεκριμένα το πρόγραμμα των ενημερωτικών εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014 και ώρα 11:00 π.μ. στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Φιλιππιάδας.


Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014 και ώρα 11:00 π.μ. στο Δημαρχείο Κομποτίου.

Η αναμέτρηση της Α.Ε. Μικρασιατών με τον Α.Σ. Καλπακίου αναβλήθηκε, λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου

Φωτό: Apostolos Merkouriadis
*Η αναμέτρηση της Α.Ε. Μικρασιατών με τον Α.Σ. Καλπακίου για την 27η αγωνιστική της Α' Ερασιτεχνικής αναβλήθηκε καθώς ο αγωνιστικός χώρος ήταν ακατάλληλος, λόγω της βροχόπτωσης.

Τα αποτελέσματα τις 27ης αγωνιστικής:
Λαψίστα-Σερβιανά 1-6  
Α.Ε. Μικρασιατών-Καλπάκι (αναβολή)
Χαροκόπι-Πίνδος Κόνιτσας 3-2  
Θύελλα Ελεούσας-Α.Ο. Ανατολής 0-1  
Ατρόμητος '95-Κρύα 1-2  
Ροδοτόπι-Κουτσελιό 0-1  
Προοδευτική Περάματος-Κόντσικα 2-3  
Θύελλα Κατσικά-Κάστρο 1-3  
Πεδινή-Α.Ο. Βελισσαρίου 0-4


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (27η αγωνιστική)
1. Σερβιανά: 57
2. Α.Ο. Ανατολής: 55
3. Α.Ο. Βελισσαρίου: 53  
4. ΠΑΟ Κρύας: 51
5. Θύελλα Ελεούσας: 50
6. Προοδευτική Περάματος: 47
7. Κουτσελιό: 41   
8. Χαροκόπι: 40 
9. ΠΑΣ Κάστρο: 40
10. Πίνδος Κόνιτσας: 38   
11. Α.Ε. Μικρασιατών: 36  (26)
12. Α.Σ. Καλπακίου: 35  (26)
13. Θύελλα Κατσικά: 33 
14. Κόντσικα: 33 
15. Ροδοτόπι: 32 
16. Ατρόμητος '95: 15
17. Λαψίστα: 8
18. Πεδινή: 7   

Ξεκινούν οι κατασχέσεις λογαριασμών χωρίς προειδοποίηση

Η εφορία αγριεύει καθώς μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες πρόκειται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία ο μηχανισμός ηλεκτρονικής επίδοσης κατασχετηρίων στις τράπεζες. 
Τι σημαίνει αυτό; 
Ότι οι αναγκαστικές κατασχέσεις υπολοίπων τραπεζικών λογαριασμών από όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο θα γίνονται σε χρόνο ρεκόρ, δηλαδή ακόμη και μέσα σε μερικές ημέρες από την επίδοση του κατασχετηρίου, ενώ με τα σημερινό σύστημα απαιτούνται μήνες.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο των προσπαθειών του για αύξηση των φορολογικών εσόδων έχει τα τελευταία δυο χρόνια επιδώσει στις τράπεζες δεκάδες χιλιάδες χειρόγραφα κατασχετήρια για όσους χρωστούν στο δημόσιο. 

Αμφιλοχία: Συνελήφθη 24χρονος ημεδαπός που μετέφερε 213 κιλά κάνναβη

Εντοπίστηκε σε «μπλόκο» στην Αμφιλοχία Αιτωλοακαρνανίας μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες (04-03-2014) αργά το βράδυ, στην Αμφιλοχία Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 24 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά και κατοχή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη).
Ειδικότερα, σε έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί, στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 24χρονος, βρήκαν και κατέσχεσαν εκατόν ενενήντα οκτώ δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους (213.249) γραμμαρίων.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη διακίνηση των ναρκωτικών ανήκει σε 29χρονο ημεδαπό, ο οποίος αναζητείται.
Πέραν του οχήματος, κατασχέθηκε και το χρηματικό ποσό των (235) ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του δράστη καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε ως μέσα επικοινωνίας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Κτηνοτροφική Ημερίδα το Σάββατο 8 Μαρτίου και ώρα 11:00 π.μ. στο Δημοτικό κατάστημα Παρακαλάμου



ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ
ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ 
ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014  
ΩΡΑ: 11:00 π.μ.
Πρόγραμμα Συνάντησης:
ΘΕΜΑΤΑ
11:00 π.μ.    Αφίξεις - Χαιρετισμοί
ΘΕΜΑ 1°:  Προϊούσα πνευμονία προβάτων. Συμπτώματα και πρόληψη.
Εισηγήτρια: Φανού Σοφιανού Πέπη.(Κτηνίατρος).
ΘΕΜΑ 2°:  Υγιεινή τροφίμων και σταβλικών εγκαταστάσεων.
Εισηγήτρια: Αυδίκου Ιφιγένεια (Κτηνίατρος).
ΘΕΜΑ 3°:  Τρομώδης νόσος προβάτων (Εγκεφαλοπάθεια). 
Συμπτώματα και τρόπος αντιμετώπισης.
Εισηγητής: Καραγιάννης Γεώργιος (Κτηνίατρος)

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρηκμασμένες πολιτικές και οι νέες ιδέες

Γράφει ο Μπούκας Μίλτος

Σ’ αυτό το κρίσιμο σημείο καμπής που βρίσκεται η Ελλάδα, της υποχώρησης των περιβαλλοντικών προτεραιοτήτων όπου ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί με την διακυβέρνησή του την αλλαγή του πολιτικού περιεχομένου των νεοφιλελεύθερων ερειπίων, που προκάλεσε η τρικομματική συμμαχία (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ) με τις επιταγές των δανειστών, η Πολιτική Οικολογία και οι Οικολόγοι Πράσινοι, ένας εν δυνάμει πολύτιμος σύμμαχος δεν μπορεί να συνεχίζει να παίζει το ρόλο περιθωριακού συμπληρώματος της αριστεράς.
Με την συμπόρευσή μας, ο προνομιακός χώρος της αυτοδιοίκησης μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης αμφισβήτησης και απαρχή ενός δημόσιου διαλόγου ουσίας και τοπικοποίησης των προβλημάτων, ανοικτό σε κάθε πολίτη και σε κάθε δημοκρατική συλλογικότητα, από διαφορετική αφετηρία.

Αναβάλλεται για μία από τις επόμενες μέρες, η προγραμματισμένη για το απόγευμα του Σαββάτου 8 Μαρτίου 2014, καθιερωμένη πρωτότυπη εκδήλωση «Διαγωνισμός καλύτερης ηπειρώτικης παραδοσιακής πίτας», που είναι αφιερωμένη στην παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας και που κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, διοργανώνει ο Σύνδεσμος Γυναικών Ηπείρου

Ο Σύνδεσμος Γυναικών Ηπείρου ανακοινώνει ότι, αναβάλλεται για μία από τις επόμενες μέρες, η προγραμματισμένη για το απόγευμα του Σαββάτου 8 Μαρτίου 2014, καθιερωμένη πρωτότυπη εκδήλωση ''Διαγωνισμός καλύτερης ηπειρώτικης παραδοσιακής πίτας'', που είναι αφιερωμένη στην παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας και που κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, διοργανώνει ο Σύνδεσμος Γυναικών Ηπείρου, στα γραφεία του, Βηλαρά 2, Ομόνοια.
Με νεώτερη ανακοίνωση, ο Σύνδεσμος Γυναικών θα ενημερώσει, την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής της εκδήλωσης, στην οποία είναι καλεσμένες, οι γυναίκες μέλη του Συνδέσμου, καθώς και οι φίλες και φίλοι του.

Συνελήφθη 59χρονος αλλοδαπός, μέλος κυκλώματος, που διευκόλυνε την παράνομη έξοδο αλλοδαπών από το εσωτερικό της χώρας σε κράτη της Ευρώπης

Διαπιστώθηκε η μεταφορά συνολικά (37) μεταναστών μέσα σε νταλίκα
Οι μετανάστες θα κατέβαλαν για τη λαθρομεταφορά (4.000) ευρώ ο καθένας ενώ τα κέρδη που θα αποκόμιζαν τα μέλη του κυκλώματος θα υπερέβαιναν τις (145.000) ευρώ
Συνελήφθη, ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 59χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράν, μέλος κυκλώματος, που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη έξοδο, διευκόλυνση μεταφοράς και προώθηση αλλοδαπών, από το εσωτερικό της χώρας σε κράτη της Ευρώπης.
Ειδικότερα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε προχθές (03-03-2014) αργά το απόγευμα, στην Εγνατία Οδό (κοντά στα διόδια Δροσοχωρίου) με κατεύθυνση την Ηγουμενίτσα, όταν κατά τον αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε φορτηγό (νταλίκα) διεθνών μεταφορών, με οδηγό τον 59χρονο συλληφθέντα, διαπιστώθηκε η μεταφορά συνολικά (37) αλλοδαπών, μη νομίμων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι μεταφέρονταν (37) αλλοδαποί, άνδρες και γυναίκες, ηλικίας από 19 έως 37 ετών (21 υπήκοοι Συρίας - 15 υπήκοοι Σομαλίας - 1 υπήκοος Ιράκ), οι οποίοι είχαν παραληφθεί από περιοχή της Θεσσαλονίκης και προορισμός τους ήταν το Τορίνο της Ιταλίας, μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.
Το φορτηγό αυτοκίνητο (νταλίκα) ήταν έμφορτο με ανταλλακτικά και στην καρότσα του, βρίσκονταν οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί, οι οποίοι για την μεταφορά τους, θα κατέβαλλαν σε μέλος του κυκλώματος, 4.000 Ευρώ ο καθένας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και εντοπισμό και των λοιπών μελών του κυκλώματος.

Ε.Πα.Μ. Ιωαννίνων: Ανακοίνωση για την επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου στα «ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΑ «ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ»

Στο χωριό Λιγκιάδες των Ιωαννίνων, τόπο μαρτυρίου της ναζιστικής θηριωδίας, θα βρεθεί την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014, ο Γερμανός Πρόεδρος Γιόαχιμ Γκάουκ. «Θα καταδείξω ότι με πονούν αυτά που έκαναν στο παρελθόν οι Γερμανοί», δήλωσε στην προς την Deutsche Welle ενόψει αυτής της επίσκεψης, τονίζοντας όμως πως: «Θα δείξω τη συμπάθειά μου και θα αποτίσω φόρο τιμής στα θύματα. Αλλά εκείνο που δεν μπορώ να κάνω είναι να διαφοροποιηθώ από την κυβέρνησή μου και να δεχθώ αποζημιώσεις, που είναι νομικά ανέφικτες».
Είναι ο ίδιος που πριν έναν μήνα, στις 31/1/2014, σε ομιλία του, στην έναρξη της 50ης Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου, ζήτησε από τη Γερμανία να αποτινάξει την αίσθηση της ενοχής που απορρέει από το Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο και να έχει ενεργό ρόλο στην σε διεθνές επίπεδο μέσα από πολιτικές και στρατιωτικές επεμβάσεις. Ο Γκάουκ διεκδικεί για την Γερμανία τον ίδιο ρόλο στις διεθνείς εξελίξεις που στο παρελθόν την οδήγησαν να ξεκινήσει δυο παγκόσμιους πολέμους.

Ηπειρώτικο αντάμωμα του Συλλόγου Ηπειρωτών Λακωνίας το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014, ώρα 21:00 στο κέντρο «Στελλάκος» στο Παρόρι Λακωνίας