Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε 68χρονη, από τη θαλάσσια περιοχή “ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΦΑΡΟΣ” Πρέβεζας

 


Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή “ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΦΑΡΟΣ” Πρέβεζας, 68χρονη.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Πρέβεζας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας -νεκροτομής.

Σιταριά Πωγωνίου: Όρθρος και θεία λειτουργία στο εξωκλήσι του Αγίου Κωνσταντίνου, την Κυριακή 30 Ιουλίου

 


Την Κυριακή 30 Ιουλίου 2023 θα τελεστεί Όρθρος και θεία λειτουργία στο εξωκλήσι του Αγίου Κωνσταντίνου (07:30-10:00).

Γιάννενα: Συνελήφθη ημεδαπός στα που είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση για απείθεια και περί επιταγών

 


Συνελήφθη χθες (27-07-2023) το πρωί στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης -16- μηνών για απείθεια και περί επιταγών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Ξεκινούν εργασίες στην 28ης Οκτωβρίου- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

 




Ξεκινούν την Κυριακή 30 Ιουλίου οι εργασίες για την ολοκλήρωση συνδέσεων υφιστάμενων δικτύων πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων, παρέμβαση που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο με συνολικό προϋπολογισμό 1,3 εκατομμύρια ευρώ.

Με απόφαση του Δημάρχου Ιωαννίνων Δημήτρη Παπαγεωργίου και με τη σύμφωνη γνώμη της Τροχαίας, από την Κυριακή απαγορεύεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων στο αριστερό ρεύμα ανόδου της οδού 28ης Οκτωβρίου ενώ δεσμεύεται και το αντίστοιχο πεζοδρόμιο, από τη συμβολή της οδού με την οδό Χαριλάου Τρικούπη ως τους κεντρικούς φωτεινούς σηματοδότες.

Οι παρεμβάσεις που θα εκτελεστούν στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου αφορούν στις οδούς: 28ης Οκτωβρίου –Χαριλάου Τρικούπη (Προέκταση) – Φ. Τζαβέλα (τμήμα) – Ν. Μπότσαρη – Κ. Φρόντζου και Δαγκλή.

Περιφέρεια Ηπείρου: Aποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής

 


Aνάδοχος για την Αποκατάσταση Ιμαρέτ Άρτας

Τον ανάδοχο για την αποκατάσταση του εμβληματικού για την πόλη της Άρτας, Οθωμανικού τεμένους «Ιμαρέτ» ανέδειξε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 1.110.000 ευρώ, για το οποίο προσωρινός ανάδοχος αναδείχτηκε η «ΚΞ Γ ΒΕΡΟΝΙΚΗΣ Π ΚΡΙΕΜΑΔΗΣ Β ΚΟΝΔΥΛΗΣ & ΣΙΑ». Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Επίσης προσωρινοί ανάδοχοι αναδείχτηκαν και τα έργα:

• «Άμεση βελτίωση βατότητας επαρχιακής οδού από πέρας Νιάρχου (θέση Πλάτανος) έως διασταύρωση Πεδινής – Κοσμηράς», προϋπολογισμού € 225.000. Ανάδοχος: Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.

• «Αποκατάσταση υποδομών κοινόχρηστων χώρων οικισμού Ελληνικού Δήμου Βορείων Τζουμέρκων» προϋπολογισμού 125.000 €. Ανάδοχος: Αλέξανδρος Γέροντας.

Φωτισμός και εργασίες ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου στο πέτρινο γεφύρι στον ποταμό Αώο στην Κόνιτσα

 


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ανάπλασης περιβάλλοντα χώρου στην ιστορική πέτρινη γέφυρα στον Αώο ποταμό στην Κόνιτσα, καθώς και ο φωτισμός που αναδεικνύει με εντυπωσιακό τρόπο το μνημείο από το Δήμο Κόνιτσας.

Οι επεμβάσεις ξεκίνησαν το 2020 και μετά από συντονισμένες ενέργειες και εκτεταμένες εργασίες, φέτος έχουμε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα που συμβάλει επιτυχώς στην ανάδειξη και αισθητική αναβάθμιση του μνημείου, το οποίο αποτελεί σύμβολο της Κόνιτσας. 

Στην είσοδο της χαράδρας του Αώου, η γέφυρα αποτελεί πόλο έλξης συνδημοτών και εκατοντάδων επισκεπτών, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες κατά τους οποίους καταγράφεται εντυπωσιακή αύξηση της επισκεψιμότητας.  

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν 4 ημεδαποί, για παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού, περί όπλων καθώς και κλοπή

 


Συνελήφθησαν χθες (27-07-2023) το μεσημέρι στα Ιωάννινα από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων 4 ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού, περί όπλων καθώς και κλοπή.

Προηγήθηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία οι ανωτέρω δράστες χθες (27-07-2023) μετά τα μεσάνυχτα, στα Ιωάννινα, έχοντας οπαδικά κίνητρα και λειτουργώντας από κοινού, προσέγγισαν με αυτοκίνητο το όχημα στο οποίο επέβαιναν 4 ημεδαποί και αφού αποβιβάστηκαν από αυτό, τους επιτέθηκαν.

Συγκεκριμένα, οι δράστες, από τους οποίους οι δύο κρατούσαν αλυσίδα και ξύλινη ράβδο και οι άλλοι δύο με καλυμμένα χαρακτηριστικά, κινήθηκαν απειλητικά εναντίον των θυμάτων, που εξήλθαν από το όχημά τους και απομακρύνθηκαν. Στη συνέχεια οι δράστες, αφαίρεσαν τα κλειδιά του οχήματος των θυμάτων και αφού έσπασαν και αφαίρεσαν καθρέφτη, τράπηκαν σε φυγή.

Από τη διερεύνηση των καταγγελλομένων και την περαιτέρω αξιοποίηση στοιχείων που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση με αποτέλεσμα την μετέπειτα σύλληψή τους.

Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δράστες,

• -3- κινητά τηλέφωνα,

• -3- αεροβόλα πιστόλια,

• τσεκούρι,

• -15- φυσίγγια κυνηγετικού όπλου,

• κάλυκας φυσιγγίου,

• αντιασφυξιογόνος μάσκα,

• τσαντάκι ώμου,

• αλυσίδα,

• -3- κράνη και

• -3- πέτρες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Σπύρος Ριζόπουλος: e-MOMA-Η ηλεκτρονική υπηρεσία για δημοπρατήσεις έργων με στόχο τη διαφάνεια

 


Στα πλαίσια της απόλυτης διαφάνειας  και της αξιοκρατίας ο Σπύρος Ριζόπουλος προτείνει τη  δημιουργία ηλεκτρονικής πύλης για την πραγματοποίηση διαγωνισμών δημοσίων έργων στην Ήπειρο.

Όπως αναφέρει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου, επειδή οι περισσότεροι δρόμοι στην  Ήπειρο έχουν φτιαχτεί από τη ΜΟΜΑ, για να τιμήσει το όνομα της θα «βαφτίσει» τη νέα  ηλεκτρονική υπηρεσία e-MOMA.

Σκοπός της e-MOMA θα  είναι να σταματήσουν τα πάρε-δώσε της Περιφερειακής Αρχής με τους εργολάβους ούτως ώστε όλες οι διαδικασίες να είναι διαφανείς, αδιάβλητες και αξιοκρατικές.

Παρακάλαμος: «Έφυγε» από τη ζωή ο συγχωριανός Κρομμύδας Ιωαν. Λάζαρος

 


«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών,  ο συγχωριανός Κρομμύδας Ιωαν. Λάζαρος.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί το Σάββατο 29 Ιουλίου 2023, ώρα 12:00 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Συγχαρητήρια από το Δήμαρχο Ζίτσας στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών εξετάσεων

 


Μετά την ανακοίνωση, από το Υπουργείο Παιδείας, των βάσεων εισαγωγής στις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης των μαθητών που πήραν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις, ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος σε γραπτό μήνυμά του αναφέρει:

«Συγχαίρω όλα τα Ηπειρωτόπουλα που κατάφεραν να πετύχουν την εισαγωγή τους σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και είδαν έτσι τις προσπάθειες και τους κόπους τους να δικαιώνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Θερμά συγχαρητήρια, αξίζουν στους μαθητές και τις μαθήτριες των Λυκείων του Δήμου Ζίτσας που με τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας κατάφεραν και φέτος να συνεχίσουν την παράδοση των τελευταίων ετών αποδεικνύοντας έμπρακτα πως η προετοιμασία που γίνεται όλο το προηγούμενο διάστημα από τους ίδιους και τους εκπαιδευτικούς τους έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα και κατατάσσει τα σχολεία μας μεταξύ των καλύτερων σε επίπεδο Ιωαννίνων.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 28 Ιουλίου

 


Την Παρασκευή 28 Ιουλίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-15:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Περιφερειακό Ιατρείο Συβότων, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Στρ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-12:30

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Λ. Σταύρου Νιάρχου, 08:00-12:30

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Νέα μέθοδος αντιμετωπίζει ριζικά τη χρόνια ρινόρροια

 


Λύση επιλογής είναι πλέον για τους Ω.Ρ.Λ η νευρεκτομή του οπίσθιου ρινικού νεύρου για την αντιμετώπιση της χρόνιας ρινόρροιας και της αλλεργικής ρινίτιδας, όπου αποτυγχάνει η θεραπευτική αγωγή!

Τα αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν στο 29th Gongress of European Rhinologic Society,  που πραγματοποιήθηκε 18 με 20 Ιουνίου στη Σόφια της Βουλγαρίας, αποδεικνύουν πως η μέθοδος αυτή είναι πλέον ασφαλής, ενώ αποτελεί την καλύτερη εναλλακτική θεραπεία για την αντιμετώπιση της χρόνια ρινόρροιας και της αλλεργικής ή μη ρινίτιδας.

«Η νευρεκτομή του οπίσθιου ρινικού νεύρου είναι σύντομη, εύκολη και αποτελεσματική εναλλακτική λύση» αναφέρει ο διακεκριμένος Έλληνας Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος Μηνάς Ν. Αρτόπουλος, Διευθυντής Α' Ω.Ρ.Λ κλινικής Παίδων & Ενηλίκων του «ΜΗΤΕΡΑ», που παρακολούθησε το συνέδριο και προσθέτει.