Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Ενημερωτικές δράσεις από το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος

 


Η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Ηπείρου του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της περιοχής που δραστηριοποιείται, πραγματοποίησε δράσεις ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις και την προβληματική χρήση του διαδικτύου/gaming σε ωφελούμενους/ες δύο δομών της «Κιβωτού του Κόσμου», στην Πωγωνιανή (14/7) και την Κόνιτσα (17/7).

Το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες αντιμετώπισης των εξαρτήσεων και δια μέσω της Κινητής Μονάδας του προγράμματος διεξάγει δράσεις ενημέρωσης σε ωφελούμενες/ους διαφόρων κοινωνικών δομών, σε μαθητές και μαθήτριες γυμνασίων & λυκείων καθώς και σε συλλόγους γονέων και πολιτιστικούς συλλόγους.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για πληροφορίες και ραντεβού: 2651064077 και 2651037812

Ορίζοντες Ηπείρου: «Potsisgate: Οι γυναίκες της ΝΔ κρατούν τα στόματα κλειστά όταν ζητούν από άλλες να τα ανοίξουν»

 


Η καταγγελία εις βάρος του κυρίου Πότση για σεξουαλική παρενόχληση, υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να προκαλέσει ένα κύμα αντιδράσεων.

Θέλουμε ξεκάθαρη θέση από τις εκλεγμένες με την παράταξη του κυρίου Καχριμάνη και την απαίτηση τους για διαγραφή του Οδυσσέα Πότση από το ΠΣ Ηπείρου και απομάκρυνση από το ψηφοδέλτιο. Αναμένουμε να πάρουν θέση οι κυρίες,

    • Σίμου – Τάσιου Αναστασία, 

    • Δηλαβέρη Ρεγγίνα,  

    • Μπραϊμη - Μπότση Σταυρούλα,

    • Σπανοπούλου – Σάρρα Ηλιάνα, 

    • Νάκου – Δασούλα Αγνή, Ναυρόζογλου Παναγιώτα (Γιώτα) ,

    • Μητροκώστα Παναγιώτα (Γιούλα).

Περιφέρεια Ηπείρου: Αρνητικές γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος για τρία μεγάλα αιολικά πάρκα σε Λάκκα Σουλίου – Φιλιάτες

 


Ομόφωνα αρνητικές ήταν οι γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης για τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορούν την κατασκευή τριών μεγάλων αιολικών πάρκων σε περιοχές της Λάκκας Σουλίου και Φιλιατών.

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Γοργόλης αναφέρθηκε στην αρνητική θέση που εξέφρασε στην τελευταία του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου για τα έργα στην ευρύτερη περιοχή Σουλίου, υπογραμμίζοντας: «Η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου έχει ως «συνοδό» ένα έγγραφο το οποίο έχουν υποβάλλει περιβαλλοντικές οργανώσεις, το οποίο αφορά επιπλέον λόγους απόρριψης της υπό διαβούλευση Μ.Π.Ε.. Θεωρώ ότι η υπηρεσιακή εισήγηση θα πρέπει συμπληρωθεί με τους επιπλέον όρους, τους οποίους έχουμε από το υπόμνημα των πολιτών».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε τις κυριότερες παρατηρήσεις της αρνητικής εισήγησης της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Περιφέρειας Ηπείρου. Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως δεν υπάρχουν ανεμολογικά δεδομένα που να τεκμηριώνουν το υψηλό δυναμικό της εν λόγω περιοχής, δεν συνίσταται η χωροθέτηση αιολικών εγκαταστάσεων στις κορυφογραμμές των ορεινών όγκων της Π.Ε. Θεσπρωτίας και Πρέβεζας που γειτνιάζουν με ζώνες τουριστικής ανάπτυξης. Επίσης, στις περιοχές αυτές υπάρχει έντονη οικοτουριστική ανάπτυξης από ορειβατικούς, περιπατητικούς, φυσιολατρικούς συλλόγους και τα συνοδά έργα θα είναι σε τέτοια έκταση που θα περιορίζουν αυτές τις δραστηριότητες, ενώ από τη μελέτη προκύπτει ότι κατά τους θερινούς μήνες είναι πιθανό να μην λειτουργεί καν αυτός ο σταθμός, οπότε δεν θα έχει μεγάλο αποτύπωμα.

Δήμος Κόνιτσας: Έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Οι ομορφιές της Κόνιτσας» του Σπύρου Κολοκύθα

 


Την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023 πραγματοποιήθηκαν στο Δημαρχείο Κόνιτσας, από την Πολυκλαδική Θεραπευτική Ομάδα του Οικοτροφείου «ΝΟΣΤΟΣ» της Ε.Ψ.Ε.Π., τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με θέμα «Οι ομορφιές της Κόνιτσας», του ενοίκου της δομής κ. Σπύρου Κολοκύθα.

Ο Δήμαρχος στον σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη τον ερασιτέχνη φωτογράφο Σπύρο Κολοκύθα για την εκπληκτική δουλειά του και αναφέρθηκε στην τεράστια σημασία και αξία που έχει το Οικοτροφείο «ΝΟΣΤΟΣ» τόσο για τους ενοίκους του, όσο και ευρύτερα για την τοπική κοινωνία. Συνεχάρη τους υπευθύνους και διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος θα είναι πάντα αρωγός της δομής με κάθε δυνατό τρόπο.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Οδυσσέας Πότσης, ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης πατήρ Κωνσταντίνος Μήτσιος, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΨΕΠ Κρανάς Παναγιώτης, ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Οικοτροφείου «Νόστος» και της ΕΨΕΠ Ευάγγελος Παππάς. 

Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο υπεύθυνος της δομής στην Κόνιτσα Παύλος Στέφος. 

Η Έκθεση Φωτογραφίας θα φιλοξενηθεί στον χώρο του Δημαρχείου Κόνιτσας από 14/07/2023 έως και 21/07/2023 και θα είναι ανοιχτή στο κοινό τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 10:00-13:00.

Από το Γραφείο Δημάρχου

ΚΟΜΥ Ιωαννίνων: Nέο ωράριο λόγω επικείμενου κύματος καύσωνα

 


Οι ΚΟΜΥ Ιωαννίνων ενημερώνουν ότι λόγω επικείμενου κύματος καύσωνα, σήμερα Τρίτη 18/07 και αύριο Τετάρτη 19/07 η δράση στην Περιφέρεια θα πραγματοποιηθεί με ωράριο 08:00-15:00.

Επίσης την Πέμπτη 20/07 και την Παρασκευή 21/07 το ωράριο των δειγματοληψιών σε όλα τα σημεία θα διαμορφωθεί σε 08.00-12.00.

Τέλος, το Σάββατο 22/07 και την Κυριακή 23/07 δεν θα πραγματοποιηθούν καθόλου δράσεις.

Σας ευχαριστούμε!

Περιφέρεια Ηπείρου: Θετικές Γνωμοδοτήσεις για πτηνοτροφικές μονάδες – Σύναψη προγραμματικών συμβάσεων

 


Η Επιτροπή γνωμοδότησε θετικά επί του περιεχομένου φακέλου των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των έργων:

• «Ε.Π.Ο. υφιστάμενης πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 36.900 ορνιθίων κρεατοπαραγωγής, με υδρογεώτρηση, στη θέση «Μουσιάς», Τ.Κ. Βίγλας, Δ.Ε. Αμβρακικού, Δήμου Αρταίων.

• «Ε.Π.Ο. υφιστάμενης πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 45.200 ορνιθίων κρεατοαπραγωγής, αποτελούμενη από τρεις επιμέρους πτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, αποτελούμενες από 15.180, 16.120 και 13.900 ορνίθια κρεατοπαραγωγής αντίστοιχα, στην Τ.Κ. Δροσοχωρίου, Δ. Ιωαννιτών».

• «Εγκατάσταση πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 79.980 ορνιθίων κρεατοπαραγωγής, με υδρογεώτρηση, στη θέση «Παλιομάννα», Τ.Κ. Καμαρίνας, Δ.Ε. Ζαλόγγου, Δήμου Πρέβεζας.

Επίσης θετικές ήταν οι γνωμοδοτήσεις για τις ΜΠΕ των έργων:

• «Παράκαμψη Ηγουμενίτσας, του κάθετου άξονα 30 (Ηγουμενίτσα- Σαγιάδα- Μαυρομάτι) της Εγνατίας οδού, Δήμος Ηγουμενίτσας ,Π.Ε. Θεσπρωτίας, Περιφέρειας Ηπείρου.»

• «Εκπόνηση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και οικολογική αξιολόγηση στο οδικό τμήμα Ηγουμενίτσα- Σαγιάδα- Μαυρομάτι του Κάθετου Άξονα 30 της Εγνατίας οδού- Δ.Ε. Ηγουμενίτσας, Δήμος Ηγουμενίτσας, Δ.Ε. Σαγιάδας, Δ. Φιλιατών, Π.Ε. Θεσπρωτίας, Περιφέρειας Ηπείρου.»

• Οριοθέτηση και διευθέτηση τμήματος υδατορέματος, θέση «Λιούμπα», Τ.Κ. Καλπακίου, Δήμου Πωγωνίου, Π.Ε. Ιωαννίνων (υπό όρους).

Σύναψη προγραμματικών συμβάσεων

Η Επιτροπή ενέκρινε επίσης τη σύναψη των παρακάτω προγραμματικών συμβάσεων:

 Μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας και του Δήμου Ζηρού για την υλοποίηση του έργου «Ασφαλτοστρώσεις, βελτιώσεις, συντηρήσεις οδικών τμημάτων σε περιοχές του Δήμου Ζηρού», προϋπολογισμού 202.550,00€

 Μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Δωδώνης για την υλοποίηση του έργου «Άμεση αποκατάσταση κατολίσθησης για την προστασία του επαρχιακού οδικού δικτύου και ιδιοκτησιών στο Σιστρούνι», προϋπολογισμού 130.000ευρώ.

 Μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων για την υλοποίηση του έργου «Επείγουσες εργασίες κατασκευής δεξαμενής Υδροδότησης Βαθυπέδου χωρητικότητας 50,00 m3», προϋπολογισμού 55.000,00 ευρώ

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή την Τετάρτη 19 Ιουλίου, ώρα 09:30

 


Την Τετάρτη 19-07-2023 και ώρα 09:30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή\ της Περιφέρειας Ηπείρου,με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

Έγκριση του από 11-07-2023 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 19-06-2023 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ανακαίνιση – εκσυγχρονισμός του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 845.000,00 με ΦΠΑ.

Έγκριση του από 13-07-2023 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεση αποκατάσταση καθίζησης στην παραλιακή οδό», προϋπολογισμού 135.000,00€ με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

Έγκριση του από 13-07-2023 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης βατότητας επαρχιακής οδού Κυψέλης – Βουργαρελίου», προϋπολογισμού € 186.000,00 με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

Έγκριση του 2ου Α.Π.Ε., του 2ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. και της 2ης συμπληρωματικής σύμβασης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση παλαιού σχολείου Διλόφου (Α΄ φάση)», αναδόχου ΕΝΤΙ ΡΑΦΤΗ.

Με δύο αθλητές ο Ν.Ο.Ι. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ23


 Πανέτοιμοι για μία ακόμη δυνατή κούρσα είναι οι Παλαιοπάνος Λεωνίδας και Φαϊτάς Παύλος που αναχώρησαν με την αποστολή της Εθνικής Ομάδας για το Plovdiv της Βουλγαρίας και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ23.

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί 19-23 Ιουλίου και την Εθνική Αποστολή αποτελούν 14 αθλητές κι αθλήτριες που στελεχώνουν 7 πληρώματα. Οι δύο αθλητές του Ν.Ο.Ι. μαζί με τους συναθλητές τους Τζουμέζη Λεωνίδα (ΕΝΟΑ) και Ζωγράφο Δημήτρη (ΟΕΑΝΑΒ) θα λάβουν μέρος στο αγώνισμα της Τετρακώπου άνευ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του  Ομίλου εύχεται στους αθλητές του αλλά και σε όλα τα μέλη της Εθνικής Ομάδας καλή επιτυχία και να επιστρέψουν όλοι με μετάλλια.  


Στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων ο Σπύρος Ριζόπουλος

 


Τη  Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων επισκέφτηκε την Τρίτη 18 Ιουλίου ο Σπύρος Ριζόπουλος

Ο κύριος Ριζόπουλος ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της σχολής και συνομίλησε με τη διευθύντρια κυρία Αλεξάνδρα Μέγα.  Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου συζήτησε με το διοικητικό προσωπικό της σχολής για οργανωτικά και εκπαιδευτικά ζητήματα ενώ επικεντρώθηκαν και στις επαγγελματικές προοπτικές που διαγράφονται στο μέλλον για τους αποφοίτους της σχολής.

Ο Σπύρος Ριζόπουλος εξέφρασε τη δέσμευσή του πως θα σταθεί αρωγός ούτως ώστε να υλοποιηθεί προγραμματική σύμβαση με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης , που είναι και ο  φορέας εποπτείας του εκπαιδευτικού ιδρύματος, με στόχο τη χρηματοδότηση για τις ανάγκες της σχολής όπως η λειτουργία και συντήρηση μηχανημάτων.

Επίσης δεσμεύτηκε για  αύξηση των δραστηριοτήτων, των κονδυλίων προβολής και τη δημιουργία  «ταυτότητας» αποφοίτων που θα τους  ενισχύσει στην εύρεση εργασίας με υψηλές αποδοχές.

Πάνω από 3.600 πλειστηριασμοί τις επόμενες 15 ημέρες

 


60.000 πλειστηριασμών αναμένεται μέχρι τα τέλη του 2023, με τα ακίνητα να βγαίνουν στο σφυρί για χρέη με fast track διαδικασίες.

Όπως τόνισε το πρωί της Δευτέρας 10Ιουλίου, μιλώντας στο Open, ο δικηγόρος Κώστας Τσουκαλάς, η κυβέρνηση δεν έκανε κάποια αναφορά στις προγραμματικές δηλώσεις για πιθανό «πάγωμα» και πλέον χιλιάδες ακίνητα αναμένεται να αλλάξουν χέρια.

Το ανησυχητικό είναι ότι τα funds πλέον δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον και επιθυμούν να περάσουν στην κατοχή τους τα ακίνητα.

«Έχουμε πάρα πολύ γρήγορες διαδικασίες, fast track. Διαταγή πληρωμής, στις 15 μέρες πρόγραμμα πλειστηριασμού, οχτώ μήνες μετά ο πλειστηριασμός. Και ζητάνε πολύ μεγάλες προκαταβολές, προχωράνε σε πλειστηριασμό ακόμα και για ακίνητα πολύ μικρή αξίας», είπε ο Κώστας Τσουκαλάς.

Η Boehringer Ingelheim Ελλάς ενισχύει το Πυροσβεστικό Σώμα με τη δωρεά υπερσύγχρονου οχήματος

 


Αρωγός στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος, η Boehringer Ingelheim Ελλάς προχώρησε στη δωρεά ενός υπερσύγχρονου οχήματος μεταφοράς προσωπικού, τύπου VAN 9 θέσεων, Sprinter (4x4), ενισχύοντας την ομάδα «ΙΚΑΡΟΣ» της Περιφέρειας Αττικής. Το όχημα βρίσκεται ήδη στη διάθεση των χειριστών Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (Σ.μη.Ε.Α.).

Η επίσημη παράδοση της δωρεάς πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023 στις εγκαταστάσεις του Περιφερειακού Κέντρου Επιχειρήσεων στο Χαλάνδρι Αττικής, παρουσία του Πρόεδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου της Boehringer Ingelheim Ελλάς κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη, του Συντονιστή Επιχειρήσεων Αττικής, Υποστράτηγου κ. Παναγιώτη Νιάφα, του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, Υποστράτηγου κ. Δημήτρη Πατράκη, του Διευθυντή Τεχνικής Υποστήριξης και Υποδομών του Α.Π.Σ. Πύραρχου κ. Μωυσή Μόρδου και του εκπροσώπου της ομάδας «ΙΚΑΡΟΣ» Αττικής, Πυραγού κ. Εμμανουήλ Σωπασουδάκη.

Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης των οχημάτων, ο κ. Αναγνωστάκης δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη δυνατότητα να συνεισφέρουμε στο δύσκολο έργο το οποίο επιτελεί το Πυροσβεστικό Σώμα. Στον επίπονο αγώνα που δίνουν οι πυροσβέστες όλο το χρόνο για να διασώσουν ανθρώπινες ζωές, αλλά και τον φυσικό μας πλούτο, χαιρόμαστε που γινόμαστε αρωγοί. Είναι άξιοι θαυμασμού και ελπίζουμε με τη δωρεά του οχήματος αυτού να τους βοηθήσουμε στο έργο τους.

Η κλήρωση της Super League

 


Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Ιουλίου η κλήρωση του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League για την αγωνιστική περίοδο 2023-24.

Η Κλήρωση του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Super League μόνο με τους εκπροσώπους των ομάδων.

1η Αγωνιστική/18-20 Αυγούστου 2023

AEK-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ-ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

ΟΦΗ-ΑΡΗΣ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΑΟΚ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΚΗΦΙΣΙΑ

2η Αγωνιστική/26-27 Αυγούστου 2023

AEK-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΟΦΗ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

ΠΑΟΚ-ΚΗΦΙΣΙΑ

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ-ΑΡΗΣ

3η Αγωνιστική/2-3 Σεπτεμβρίου 2023

ΑΡΗΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ-AEK

ΚΗΦΙΣΙΑ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ

ΟΦΗ-ΠΑΟΚ

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

4η Αγωνιστική/16-17 Σεπτεμβρίου 2023

AEK-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ-ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ

ΚΗΦΙΣΙΑ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ-ΟΦΗ

5η Αγωνιστική/23-24 Σεπτεμβρίου 2023

ΑΡΗΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΚΗΦΙΣΙΑ

ΟΦΗ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-AEK

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ-ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΠΑΟΚ

6η Αγωνιστική/27-28 Σεπτεμβρίου 2023

AEK-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΚΗΦΙΣΙΑ-ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΡΗΣ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΟΦΗ

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

ΠΑΟΚ-ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ

Ιωάννινα: Παρουσίαση της ολοκληρωμένης παρέμβασης στην υποδομή των φωτεινών σηματοδοτών

 


Με την παρουσία εκπροσώπων φορέων, υπηρεσιών, οργανώσεων και επαγγελματιών έγινε η παρουσίαση της ολοκληρωμένης παρέμβασης στην υποδομή των φωτεινών σηματοδοτών του Δήμου Ιωαννιτών.

Ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος καλωσόρισε τους παρισταμένους δίνοντας το βασικό περίγραμμα της παρέμβασης που έχει γίνει και στη συνέχεια οι ανάδοχοι προχώρησαν στην αναλυτική και εκτενή παρουσίαση.

Το έργο με προϋπολογισμό 830 χιλιάδων ευρώ είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος». Η σύμβαση είχε υπογραφεί τον Δεκέμβριο του 2021 και το φυσικό αντικείμενο ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2023. Ακολουθεί το διάστημα «εγγύησης καλής λειτουργίας» η διάρκεια του οποίου είναι 12 μήνες.

Με την εκτέλεση της σύμβασης ο Δήμος Ιωαννιτών, αναβάθμισε συνολικά την υποδομή των φωτεινών σηματοδοτών (αρμοδιότητάς του), στο σύνολο της έκτασης του. Πιο συγκεκριμένα μέσω της εν λόγω σύμβασης εκτός της αντικατάστασης όλου του εξοπλισμού πεδίου όπως ιστοί, ρυθμιστές και σηματοδότες (η ηλικία των οποίων ξεπερνούσε σε κάποιες περιπτώσεις και τα 40 έτη) υλοποιήθηκε:

■ Αναβάθμιση παλιών ρυθμιστών κυκλοφορίας, ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν σύγχρονες τεχνολογίες ελέγχου κυκλοφορίας

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τρίτη 18 Ιουλίου

 


Την Τρίτη 18 Ιουλίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, Γ.Ν Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 08:00-15:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Λ. Σταύρου Νιάρχου, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Στρ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, ΚΥ Βουτσαρά, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημαρχείου Φιλιππιάδας, 09:00-12:00.

Εγκυμοσύνη και καύσωνας: Οδηγός προστασίας

 


Βρισκόμαστε στον καρδιά του καλοκαιριού με τον υδράργυρο στα ύψη και ανάμεσα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού δεν συμπεριλαμβάνονται μόνο οι ηλικιωμένοι, τα μικρά παιδιά και οι πάσχοντες από προβλήματα υγείας, αλλά και οι έγκυες, ειδικά όταν βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο της κύησης.
Η γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης καλείται να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες του κυκλοφορικού της συστήματος που απορρέουν από την αύξηση του όγκου του αίματός της, αλλά και από το γεγονός ότι πάρα πολλές από τις ουσίες τις οποίες καταναλώνει, μεταβολίζονται προς όφελος του παιδιού και όχι προς όφελος της ίδιας.


«Την περίοδο της εγκυμοσύνης συμβαίνουν πολλές και σημαντικές αλλαγές στο σώμα της γυναίκας. Από τις πιο χαρακτηριστικές είναι η σταδιακή αύξηση της περιεκτικότητάς του σε υγρά, η οποία είναι απαραίτητη για να υποστηριχθεί επαρκώς το αναπτυσσόμενο έμβρυο αλλά και να προετοιμαστεί ο οργανισμός για την απώλεια αίματος κατά τον τοκετό. Παράλληλα μειώνεται ο αιματοκρίτης της γυναίκας, δηλαδή ελαττώνεται η πυκνότητα της αιμοσφαιρίνης στο αίμα, με αποτέλεσμα να γίνεται πλημμελής μεταφορά οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στους ιστούς» εξηγεί ο
δρ Χάρης Χηνιάδης, Γυναικολόγος Αναπαραγωγής, Αντιπρόεδρος της ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Μητέρα και συνιδρυτής του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου Υποβοήθησης της Αναπαραγωγής Be-Live.