Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Φορτηγά με ακάλυπτα φορτία παγίδες στους δρόμους της Ηπείρου

Ένα τροχαίο ατύχημα που συνέβη μεσάνυχτα στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Αθηνών και στο οποίο ενεπλάκη φορτηγό, φορτωμένο με άχυρα, είναι η αφορμή για να επισημανθεί μια… κινούμενη επικίνδυνη παγίδα που συχνά συναντούν πολλοί οδηγοί στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου.
Πόσες φορές δεν έχει τύχει όλοι να βρεθούμε πίσω από ένα μεγάλο φορτηγό υπερφορτωμένο από μπάλες με άχυρα, χωρίς αυτό να είναι καλά δεμένο και να καλύπτεται με μουσαμά; Η απάντηση είναι, δυστυχώς, τις περισσότερες γι’ αυτό και το πρώτο πράγμα που επιχειρούν οι οδηγοί που ακολουθούν, είναι να προσπερνούν με την πρώτη ευκαιρία το επικίνδυνο φορτηγό.
Διαφορετικά, είναι πολύ πιθανόν πέσει στο παρμπρίζ τους κάποιο δέμα χόρτου, το οποίο μπορεί να αποβεί ακόμη και μοιραίο, αφού μηδενίζεται η ορατότητα του οδηγού.

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: Τρεις νέες μεταγραφικές ενισχύσεις και μια επιστροφή

Νέες μεταγραφές για τον Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά που απέκτησε 3 ποδοσφαιριστές από το Καλπάκι.
Συγκεκριμένα ο Αγροτικός Αστέρας απέκτησε από την ομάδα του Καλπακίου τους Βασίλη Κατσαβριά, Πέτρο Γκόνη και Χρήστο Μακρή ενώ επέστρεψε από την Πίνδο Κόνιτσας ο Βασίλης Ντρίκος.
Η προετοιμασία του Αγροτικού συνεχίζεται κανονικά και η ομάδα θα δώσει φιλικά παιχνίδια με την Κρύα (8/8), την ΑΕΜ (12/8), το Σταυράκι (14/8) και τη Δαφνούλα (22/8).

Καλπάκι Πωγωνίου: Σύλληψη 28χρονου αλλοδαπού για παράνομη είσοδο στη χώρα και καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, χθες (07-08-2015) το βράδυ στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε κατά τον έλεγχο, ο 28χρονος στερείται νομίμων προϋποθέσεων εισόδου και παραμονής στη χώρας μας και επιπρόσθετα σε βάρος του εκκρεμεί μέτρο απαγόρευσης εισόδου και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ποινής φυλάκισης (3) μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Εξιχνιάστηκαν έξι (6) περιπτώσεις απάτης και απόπειρες απάτης σε περιοχές της Ηπείρου

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 21χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, η οποία περιλαμβάνει και μία γυναίκα συνεργό του
Οι δράστες αποσπούσαν χρήματα από ηλικιωμένους, με το πρόσχημα ότι το παιδί τους προκάλεσε τροχαίο ατύχημα
Προκειμένου να πείσουν τα θύματά τους, προσποιούνταν τον δικηγόρο ή ακόμα και τα ίδια τα παιδιά των ηλικιωμένων
Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, έξι (6) περιπτώσεις απάτης και απόπειρες απάτης σε βάρος ηλικιωμένων που έγιναν στην Άρτα, στην Πρέβεζα, στα Ιωάννινα και στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας.
Για τις υποθέσεις αυτές, εντοπίστηκε στα Ιωάννινα χθες (07-08-2015) το μεσημέρι και συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 21χρονος, υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. Επίσης, η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει και μία γυναίκα συνεργό του, που αναζητείται.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω δράστες ενεργώντας με συγκεκριμένο τρόπο προσέγγισης και μεθοδολογία δράσης, εξαπατούσαν ηλικιωμένους με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.
Η εγκληματική τους δραστηριότητα προσδιορίζεται από τον περασμένο Μάιο, όπου αφού εντόπιζαν τα υποψήφια θύματά τους, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, στη συνέχεια είτε ο 21χρονος είτε η συνεργός του, προσποιούνταν το δικηγόρο και με το πρόσχημα της παροχής νομικής βοήθειας, για το δήθεν τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε το παιδί τους, κατάφερναν να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, προκειμένου να γίνουν πιο πειστικοί προσποιούνταν ακόμη και τα παιδιά των ηλικιωμένων ενώ στη συνέχεια έδιναν προκαθορισμένο ραντεβού προκειμένου να παραλάβουν τα χρήματα.
Συγκεκριμένα από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι:
Tην (07-08-2015) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, ο 21χρονος προσπάθησε να αποσπάσει από 70χρονη ημεδαπή το χρηματικό ποσό των (10.000) ευρώ, πλην όμως δεν παρουσιάστηκε στο προκαθορισμένο ραντεβού.
Την (06-08-2015) το μεσημέρι στην Άρτα, ο 21χρονος απέσπασε από 86χρονη ημεδαπή το χρηματικό ποσό των (600) ευρώ.
Την (29-07-2015) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, απέσπασαν από 85χρονη ημεδαπή το χρηματικό ποσό των (6.000) ευρώ.

Φιλιπιάδα: Συνελήφθη 37χρονος υπήκοος Αλβανίας για παράνομη διακίνηση τριών αλλοδαπών

Συνελήφθη, σήμερα (08-08-2015) λίγο μετά τα μεσάνυκτα στο 58ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άρτας – Ιωαννίνων (διασταύρωση στρατοπέδου Φιλιππιάδας), από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) Πρέβεζας, ένας 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη διακίνηση τριών αλλοδαπών, μη νόμιμων μεταναστών.
Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 37χρονος, διαπιστώθηκε να μεταφέρει τρεις ομοεθνείς του, ηλικίας 24, 20 και 17 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Το προαναφερόμενο όχημα, ιδιοκτησίας του 37χρονου, κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας.

Ιωάννινα: Σύλληψη 31χρονης ημεδαπής για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη, χθες (07-08-2015) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, μία 31χρονη ημεδαπή, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στην 31χρονη, βρήκαν στην κατοχή της και κατέσχεσαν δύο συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη, συνολικού βάρους (0,3) γραμμαρίων, (3) ναρκωτικά χάπια καθώς και μία συσκευασία που περιείχε ουσία άγνωστης χημικής σύστασης.
Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων που διενεργεί την προανάκριση.
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

«Μαχαίρι» στα επιτόκια προθεσμιακών καταθέσεων

Το νέο τοπίο στα καταθετικά προγράμματα κλειστής διάρκειας χαρακτηρίζεται από «κουρεμένες» ως και 50% αποδόσεις, αλλά και πρωτόγνωρες απαγορεύσεις ως προς τον τρόπο λειτουργίας τους.
Από την περασμένη Δευτέρα, η λήξη της τραπεζικής αργίας συνοδεύτηκε με σημαντικές προς τα κάτω αναπροσαρμογές των επιτοκίων και με την αναστολή διάθεσης των περισσότερων προϊόντων.
Πλέον, η «οροφή» της ετησιοποιημένης ανταμοιβής των καταθετών που επιλέγουν να δεσμεύσουν τα χρήματά τους για ένα χρονικό διάστημα έως και 12 μηνών διαμορφώνεται σε όλες τις τράπεζες ως και το 1,3% έναντι επιτοκίων που έφταναν μέχρι και τα τέλη Ιουνίου ακόμη και το 1,95%. Η παραπάνω απόδοση αφορά καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ. Για μικρότερα ποσά είναι ακόμη χαμηλότερη: φτάνει ως το 0,75% ως τις 60.000 ευρώ και το 1% από 60.000 ως 100.000 ευρώ.
Προϋποθέσεις
Δυνατότητα ανοίγματος νέου προθεσμιακού λογαριασμού υπάρχει μόνο υπό τις εξής προϋποθέσεις:
Τα χρήματα που θα δεσμευτούν να προέρχονται από νέα κατάθεση (μετρητά ή έμβασμα από το εξωτερικό)

Κορυφαία ευρωπαϊκή διάκριση για τον "Οδηγό του Πολίτη" Περιφέρειας Ηπείρου

Ο «Οδηγός του Πολίτη της Περιφέρειας Ηπείρου» βραβεύθηκε ως Έργο Καλής Πρακτικής στον διαγωνισμό για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Δημοσίου Τομέα 2015 (European Public Sector Award 2015). Ο διαγωνισμός με τίτλο: «Ο δημόσιος τομέας ως εταίρος για μια καλύτερη κοινωνία» (http://www.epsa2015.eu) διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης (European Institute of Public Administration – EIPA), το οποίο υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έχει έδρα το Μaastricht της Ολλανδίας.
Η βράβευση αυτή αποτελεί κορυφαία διάκριση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο καθώς έχει ως στόχο να αναδείξει τις πιο καινοτόμες, αποτελεσματικές και αποδοτικές δράσεις ή έργα του δημοσίου τομέα, που αποτελούν καλό παράδειγμα για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και ευρύτερα για όλες τις χώρες του κόσμου.
Στον εν λόγω διαγωνισμό συμμετείχαν 266 έργα και δράσεις από 36 ευρωπαϊκές χώρες και ευρωπαϊκούς οργανισμούς. Διακρίθηκαν, συνολικά, ως «καλές πρακτικές» 64 έργα. Ο «Οδηγός του Πολίτη της Περιφέρειας Ηπείρου» είναι το μοναδικό ελληνικό έργο που διακρίθηκε στην κατηγορία έργων ευρωπαϊκής, εθνικής ή περιφερειακής εμβέλειας.

Δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων την εβδομάδα 310-08-14/08/2015

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (10-08-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μάρμαρα – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι – Λύγκος Δραγοψά – Ψήνα – Ελευθεροχώρι – Πολύγυρος – Χίνκα – Κούρεντα – Βουτσαράς.
Τρίτη (11-08-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέρδικα – Κοπάνη – Βαρυάδες – Αχλαδέα – Λίππα – Άγ. Ανδρέας – Αρτοπούλα – Παρδαλίτσα – Καταμάχη – Μπεστιά - Ρωμανός – Σιστρούνι – Παλαιοχώρι - Αλεποχώρι.
Τετάρτη (12-08-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Ελάτη - Δίλοφο – Βίτσα - Κουκούλι – Καπέσοβο –Τσεπέλοβο –Σκαμνέλι –Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι
Πέμπτη (13-08-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Παρακάλαμος – Ρεπετίστα – Κουκλιοί – Ριάχωβο – Ιερομνήμη – Λίθινο – Ράικο – Δεσποτικό – Αετόπετρα – Λάβδανη.
Παρασκευή (14-08-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.