Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

«Κοινό των Ηπειρωτών»: Κατολίσθηση στον δρόμο Τέροβο-Πηγάδια

 


Η μεγάλη κατολίσθηση που σημειώθηκε χθες στον δρόμο Τέροβο-Πηγάδια που συνδέει την Ιόνια οδό με τον Δήμο Β. Τζουμέρκων δημιουργεί απορίες και γεννά ερωτήματα τα οποία πρέπει να απαντηθούν από την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη, άμεσα.

Γιατί ένας δρόμος, με αρχικό προϋπολογισμό 25 εκ. πριν την έκπτωση του αναδόχου, στον οποίο κατά την κατασκευή του δημιουργήθηκαν προβλήματα από κατολισθήσεις, δόθηκε εσπευσμένα στην κυκλοφορία πριν τις πρόσφατες εκλογές;

Υπήρξε πληρότητα των μελετών, είχαν εκπονηθεί γεωλογικές και γεωτεχνικές έρευνες;

Τι συνέβη με τα αδρανή υλικά που προέκυψαν από την κατασκευή;

Δεδομένου ότι έγινε προσωρινή παραλαβή του έργου, εντοπίστηκαν κατασκευαστικές ελλείψεις ή κακοτεχνίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας;

Αν ναι, γιατί δόθηκε στην κυκλοφορία με κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών;

Πόσο εκτιμάται το κόστος αποκατάστασης των ζημιών και ποιος θα αναλάβει αυτή τη δαπάνη;

Και, τέλος, πότε θα παραδοθεί στην κυκλοφορία με ασφάλεια ο δρόμος;

Περιφέρεια Ηπείρου: Κατεπείγουσα συνεδρίαση -διά περιφοράς- του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00

 


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Σας καλούμε αύριο, είκοσι μία (21) του μηνός Δεκεμβρίου έτους 2023, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11.00, σε ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ-ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ- συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 167 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, με θέμα μόνον:

«Έγκριση 9ης τροποποίησης προϋπολογισμού Περιφέρειας Ηπείρου, οικ. έτους 2023» (εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού)

«Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα, λόγω πιεστικών προθεσμιών, που αφορούν στην άμεση υλοποίηση-διεκπεραίωση της ως άνω απόφασης».

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Π.Σ.

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΠΡΑΪΜΗ- ΜΠΟΤΣΗ

ΠΗΓΗ: https://php.gov.gr/

Ιωάννινα: Συστάσεις λόγω υψηλών συγκεντρώσεων αιωρούμενων σωματιδίων

 


Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού, Τμήμα Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας της Π.Ε. Ιωαννίνων, γίνονται γνωστά τα εξής:

Από τις μετρήσεις που έχουν καταγραφεί στον σταθμό ατμοσφαιρικής ρύπανσης της πόλης των Ιωαννίνων οι συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10), ξεπέρασαν τις ημέρες18 και 19/12, σε μέση ημερήσια τιμή, τα60 και 70μg/m3 αντίστοιχα, με ιδιαίτερα υψηλές συγκεντρώσεις τις βραδινές ώρες.

Έχοντας υπόψη την Κ.Υ.Α «Βραχυπρόθεσμα σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια» και δεδομένου ότι οι μετεωρολογικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες, δεν αναμένεται να διαφοροποιηθούν ιδιαίτερα καθώς και τις αυξημένες ανάγκες θέρμανσης των κατοικιών λόγω των αργιών ισχύουν ως την Τετάρτη 27/12/2023 και ώρα 11:00 π.μ. στην περιοχή του Δήμου Ιωαννιτών οι παρακάτω συστάσεις:

Α. Συστάσεις σε άτομα αυξημένου κινδύνου:

Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς και τα παιδιά και τα άτομα άνω των 65 ετών θα πρέπει να περιορίσουν τη σωματική άσκηση-δραστηριότητα και το χρόνο παραμονής τους σε εξωτερικούς χώρους.

Προδημοσίευση 1ης Πρόσκλησης Γεωργών Νεαρής Ηλικίας

 


Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Ηπείρου, ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους ότι εκδόθηκε η αρ. 2404/12-12-2023 Προδημοσίευση της 1ης Πρόσκλησης για την υποβολή αιτήσεων στήριξης προς ένταξη στην παρέμβαση Π3-75.1 «Εγκατάσταση Γεωργών Νεαρής Ηλικίας» του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΣΣ ΚΑΠ) της Ελλάδας 2023 – 2027.

Στόχος της παρέμβασης Π3-75.1 – Εγκατάσταση Γεωργών Νεαρής Ηλικίας είναι η προσέλκυση και διατήρηση στον τομέα νέων σε ηλικία γεωργών, η διευκόλυνση της βιώσιμης επιχειρηματικής ανάπτυξης σε αγροτικές περιοχές καθώς και η προώθηση της απασχόλησης, της ανάπτυξης, της ισότητας των φύλων, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής των γυναικών στη γεωργία.

Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η παροχή κατ’ αποκοπή οικονομικής στήριξης σε νέους που δεν έχουν υπερβεί το 40ο έτος της ηλικίας τους για την είσοδο και παραμονή στη γεωργική απασχόληση και την πρώτη τους εγκατάσταση, ως αρχηγών, σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

Η παρέμβαση Π3-75.1 συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης «Ε.Γ.Τ.Α.Α») και από το Ελληνικό Δημόσιο. Δικαίωμα υποβολής αίτησης στήριξης έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Ως έτος αναφοράς της αίτησης στήριξης ορίζεται το 2024. Συνεπώς η αίτηση στήριξης συντάσσεται με βάση την παραδεκτή Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) του έτους 2024.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, ώρα 09:30


 Την 21-12-2023 ημέρα Πέμπτη και ώρα 09:30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου (Πλατεία Πύρρου αρ. 1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 215), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 24-08-2023 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων και εγκατάσταση λυμάτων Αρίστης Δήμου Ζαγορίου», προϋπολογισμού € 1.880.000,00 χωρίς ΦΠΑ.

2. Έγκριση των Πρακτικών 1ο/12-12-2023 (αποσφράγιση προσφορών και αξιολόγηση δικαιολογητικών συμμετοχής και τεχνικών προσφορών) και 2ο/12-12-2023 (αξιολόγηση οικονομικών προσφορών) της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 12-12-2023 ανοιχτής διαδικασίας άνω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του Υποέργου 2: «Συντήρηση δομικών υλικών και διακόσμου του Οθωμανικού Τεμένους Ιμαρέτ Άρτας», προϋπολογισμού 320.000,00 € με ΦΠΑ, του έργου «SUB.1.40 Βελτίωση και Οθωμανικού Τεμένους Ιμαρέτ Άρτας», ενταγμένου με κωδικό ΟΠΣ ΤΑ 5200182 στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

3. Έγκριση του από 19-12-2023 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Μελέτη αλλαγής χρήσης κτιρίου ΠΕ Θεσπρωτίας από κέντρο σπουδαστικής εστίας σε κτίριο αστυνομίας, εσωτερικές διαρρυθμίσεις, τροποποίηση όψεων, διαμορφώσεις περιβάλλοντα χώρου και αποπεράτωση», προϋπολογισμού € 55.800,00 με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

4. Έγκριση του 4ου Α.Π.Ε. (Υπερβατικού λόγω αναθεώρησης) του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση πρόσβασης – σήμανσης στα Ιαματικά Λουτρά Χανόπουλου Άρτας», αναδόχου «ΜΕΓΚΛΗΣ ΚΟΝΣΤΡΑΞΙΟΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ με δ.τ. “ΜΕ.ΚΟΝ. Α.Ε.”».

5. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση οδού Περάνθη – Κομπότι», αναδόχου «ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Τ.Ε.Β.Ε.», μέχρι την 30-06-2024.

Δήμος Πωγωνίου: Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2024

 


Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Πωγωνίου το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2024.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα, το  οποίο καταρτίστηκε σε συνεργασία με τα Τοπικά Συμβούλια, περιλαμβάνει νέα και συνεχιζόμενα έργα της τάξεως των 6,7 εκ. ευρώ και αφορά μεγάλα αναπτυξιακά έργα αλλά και σημαντικές παρεμβάσεις για την βελτίωση της καθημερινότητας σε όλο το μήκος και πλάτος του παραμεθόριου Δήμου.

«Πρόκειται για ένα ρεαλιστικό Τεχνικό Πρόγραμμα που καλύπτει τις ανάγκες των δημοτών και συντάχθηκε με βάση και τις προτάσεις των Προέδρων των Κοινοτήτων και τον Τοπικών Συμβουλίων. Περιλαμβάνονται σε αυτό ομαδοποιημένα νέα έργα αλλά και συνεχιζόμενα, με στόχο να υλοποιηθούν στο ακέραιο.

Υπάρχουν πιστώσεις γι’ αυτά τα έργα και παράλληλα εξαντληθούμε κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο» τόνισε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Ιωάννινα: Συνελήφθη ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

 


Συνελήφθη σήμερα το πρωί στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε σιδηρογροθιά.

Προανάκριση ενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων.

Θέατρο Actina: Η χριστουγεννιάτικη παιδική παράσταση “Ποιος θα σώσει τα Χριστούγεννα;”, στις 23 Δεκεμβρίου, στις 12:30

 


Η χριστουγεννιάτικη παιδική παράσταση “Ποιος θα σώσει τα Χριστούγεννα;”, στις 23 Δεκεμβρίου, στις 12:30.

Πρόκειται για μια παράσταση με ζωντανή μουσική, γρήγορο ρυθμό, κούκλες θεάτρου, γερές δόσεις χιούμορ και πολλές ανατροπές. Μια παράσταση που απολαμβάνουν εξίσου μικροί και μεγάλοι. Η σκηνοθεσία ανήκει στην Αθηνά Τσικνιά. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Άννα Παπανικολάου, Δέσποινα Ναυρόζογλου και Μιχάλης Ντέτσικας. Μουσική παίζει επί σκηνής η Δάφνη Πουρναρά, ερμηνεύοντας και κάποιους ρόλους. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.



Κρατήσεις: 6974865401

Διάρκεια: 60 λεπτά

Παραγωγή: Θέατρο Actina

Εισιτήρια: 10€ Ενήλικες, 7€ παιδιά

Συντελεστές

Σκηνοθεσία/Διασκευή: Αθηνά Τσικνιά

Ερμηνεύουν: Άννα Παπανικολάου, Δέσποινα Ναυρόζογλου, Μιχάλης Ντέτσικας, Δάφνη Πουρναρά,

Μουσικός: Δάφνη Πουρναρά (πιάνο)

Σκηνικά/κοστούμια/φωτισμοί: Αθηνά Τσικνιά

Ζωγραφική σκηνικών: Αφροδίτη Γκαραβέλα

Κούκλα καλικάντζαρου: Εβίτα Αγγέλη

Δήμος Κόνιτσας: Τελετή Ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, ώρα 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου

 

Τελετή Ορκωμοσίας του Δημάρχου, των Δημοτικών Συμβούλων, των Προέδρων και των Συμβούλων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Κόνιτσας, το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023, ώρα 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων κατά την εορταστική περίοδο

 


Κατά την περίοδο των εορτών η Ελληνική Αστυνομία θα λάβει αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης και κυκλοφορίας, που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, στα τμήματα των αυτοκινητοδρόμων και εθνικών οδών, ως κατωτέρω:

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023, την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023 και την Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2024, από ώρα 16:00 έως 22:00, καθώς και το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023 και το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023 από ώρα 08:00 έως 13:00 για το ρεύμα εξόδου:

(α) Στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα-Πάτρα) από τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500) μέχρι τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660) στην κατεύθυνση προς Πάτρα.

(β) Στον αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι), από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065), από τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625) μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479), από τα διόδια Μακρυχωρίου (Χ.Θ. 374+291) μέχρι τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359) στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.

(γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών, από την γέφυρα Θέρμης έως τον κόμβο Ν. Μουδανιών (61,5 χλμ.) στην κατεύθυνση προς Χαλκιδική.

(δ) Στον αυτοκινητόδρομο Α11 (Σχηματάρι – Χαλκίδα), από τη διασταύρωσή της με τον αυτοκινητόδρομο Α1 (Χ.Θ. 65+820) μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300) στην κατεύθυνση προς Χαλκίδα.

Ο καθοριστικός ρόλος της Πρώιμης Παρέμβασης στα παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές

 



Η Πρώιμη Παρέμβαση αφορά σε παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και αποκλίσεις από τα αναπτυξιακά ορόσημα, σε προσχολική ή και μικρότερη ηλικία. Παλαιότερα αλλά και πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα, υποδεικνύουν τον καθοριστικό ρόλο της Πρώιμης Παρέμβασης στην εξέλιξη ενός παιδιού με Αναπτυξιακή Διαταραχή.

«Πιο αναλυτικά, σε αυτές τις ηλικίες, ο εγκέφαλος του παιδιού ακόμα διαμορφώνεται με την έννοια ότι υπάρχει μεγαλύτερη «πλαστικότητα» σε σχέση με μεγαλύτερες ηλικίες. Ως εκ τούτου, τα θεραπευτικά προγράμματα παρέμβασης που ξεκινούν σε μικρή ηλικία έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι πιο αποτελεσματικά. Ειδικότερα, στην «ομπρέλα» της Διαταραχής Αυτιστικού Φάσματος (Δ.Α.Φ) η ένταξη σε θεραπευτικό πρόγραμμα παρέμβασης σε μικρή ηλικία, αποτελεί ίσως τον πιο καθοριστικό παράγοντα για την εξέλιξη και την αποτελεσματικότητα της θεραπείας» επισημαίνει ο κ. Σταμάτης Σουρβίνος, Αντιπρόεδρος του Σωματείου Λογοθεραπευτών – Λογοπεδικών Ελλάδος, εμπνευστής και ιδρυτής του A.S.L.T. program και προσθέτει:

«Οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τα μεγαλύτερα οφέλη της παρέμβασης αφορούν τις ηλικίες πριν τα 5 έτη. Η Λογοθεραπεία έχει μία ιδιαίτερη βαρύτητα στην Πρώιμη Παρέμβαση, δεδομένου ότι ένα μεγάλο ποσοστό παιδιών προσχολικής ηλικίας αντιμετωπίζει σοβαρά γλωσσικά ελλείμματα, ενώ πολλά είναι μη λεκτικά.

Καταστήματα εστίαση: Απαγορεύεται η χρέωση για κουβέρ. Εμφιαλωμένο νερό και ψωμί μόνο κατόπιν παραγγελίας

 


Τα καταστήματα εστίασης απαγορεύεται να χρεώνουν την πελατεία τους για «κουβέρ» (π.χ. σερβίτσια, μαχαιροπήρουνα, πετσέτες κ.λπ.), ενώ το εμφιαλωμένο νερό και το ψωμί πρέπει να φθάνουν στο τραπέζι μόνο κατόπιν παραγγελίας. Μάλιστα, για τους παραβάτες προβλέπεται η επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους 500 ευρώ ανά είδος.

Αυτό διευκρινίζεται στις διατάξεις του Κεφαλαίου Α’ του νόμου 4177/2013 (ΦΕΚ Α’173/2013) που αφορούν σε ρυθμίσεις για την αγορά προϊόντων και την παροχή υπηρεσιών και τέθηκαν σε διαβούλευση από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Σχόλια και παρατηρήσεις θα κατατίθενται μέσω της σχετικής πλατφόρμας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://gge.mindev.gov.gr/home/diavouleuseis/  έως τις 31 Ιανουαρίου 2024.  

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου

 


Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Δημαρχείο Πλαταριάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00- 20:00

Ιωάννινα, Εμβολιαστικό Κέντρο, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Λεωφ. Σταύρου Νιάρχου, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λεωφ. Στρ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Κέντρο Υγείας Πάργας, 09:00-13:00.

Ευχές για τις γιορτές από τον Όμιλο HHG

 


Ευχές για τις γιορτές από τον Όμιλο HHG