Κυριακή 20 Αυγούστου 2023

Πανηγύρι στη Στρατίνιστα Πωγωνίου

 

Με μικροπροβλήματα λόγω του άστατου καιρού και τις διακοπές ρεύματος πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Αυγούστου 2023, το πανηγύρι στη Στρατίνιστα Πωγωνίου.


Κάτω Μερόπη Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι το Σάββατο 26 Αυγούστου

 


Παραδοσιακό πανηγύρι το Σάββατο 26 Αυγούστου 2023, στην Κάτω Μερόπη Πωγωνίου.

Θανάσης Φωτίου: Θέλω να ευχαριστήσω πολύ για την πολύτιμη συνεργασία μας έναν άνθρωπο που αποφάσισε σε αυτή τη φάση να μην εμπλακεί ως υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές

 


Θέλω σήμερα μέσα από αυτό το κείμενό μου να ευχαριστήσω πολύ για την πολύτιμη συνεργασία μας έναν άνθρωπο που αποφάσισε σε αυτή τη φάση να μην εμπλακεί ως υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές.

Κώστα Μπίκα, πρόεδρε -και αν μου επιτρέπεις Κωστάκη- έπειτα από 20 χρόνια γνωριμίας και συνεργασίας να σε θεωρώ φίλο μου.

Υπηρέτησες τον τόπο μας μέσα από διάφορες θέσεις, υπάλληλος στο Δήμο Άνω Καλαμά, ενεργό μέλος της ποδοσφαιρικής ομάδας, δραστήριο μέλος στον Πολιτιστικό και  Χορευτικό Σύλλογο αλλά κυρίως ως πρόεδρος του Παρακαλάμου, το μεγαλύτερο και ιδιαίτερα απαιτητικό χωριό του Δήμου μας. Υπήρξες ακούραστος εργάτης που έδωσε αξία στον τίτλο και όχι ο τίτλος σε εσένα.

Μπήκες στην πολιτική μικρό παιδί με το κεφάλι ψηλά και εκτιμώ πως βγαίνεις (προσωρινά) με το κεφάλι ψηλότερα.

Εύχομαι τα καλύτερα για τις επιλογές σου, υγεία πάνω απ' όλα και αν το επιθυμείς ξανά να επιστρέψεις απ' όπου εσύ επιλέξεις γιατί ο τόπος μας χρειάζεται εργάτες σαν εσένα κι όχι σωτήρες του Σαββατοκύριακου.

Σε ο,τι αφορά τη δική μας συνεργασία θεωρώ υπήρξε άψογη, με τις δύσκολες και καλές στιγμές που όμως ως γνώμονα είχαν το συμφέρον του χωριού και την καλύτερη καθημερινότητα των χωριανών μας. Ευχαριστώ ειλικρινά Κώστα, να είσαι πάντα καλά, σε εκτιμώ πολύ.

Θανάσης Φωτίου

Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Άνω Καλαμά

ΕΛ. ΑΣ: Αποτελέσματα αστυνομικών ελέγχων για την τήρηση της νομοθεσίας περί προστασίας των ζώων

 


Η Ελληνική Αστυνομία, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην πιστή τήρηση και εφαρμογή της νομοθεσίας σχετικά με την προστασία αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων, θέτοντας ως στόχο την εξάλειψη περιστατικών κακοποίησης και βασανισμού τους.

Στο πλαίσιο αυτό, βάσει ειδικών επιχειρησιακών σχεδίων, εφαρμόζονται αστυνομικές δράσεις σε ολόκληρη την επικράτεια, αποσκοπώντας στην πλήρη αντιμετώπιση του φαινόμενου της κακοποίησης των ζώων.

Ενδεικτικά, από αρχές Ιουλίου 2023 έως και σήμερα, Σάββατο 19 Αυγούστου 2023, οι αστυνομικές υπηρεσίες σε ολόκληρη την επικράτεια, έχουν ανταποκριθεί σε -1.241- καταγγελίες για κακοποίηση ζώων, ενώ έχουν σχηματισθεί -245- ποινικές δικογραφίες και έχουν συλληφθεί -53- άτομα.

Παράλληλα, το ίδιο διάστημα, από αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με δήμους, την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και το Υπουργείο Εσωτερικών, έχουν επιβληθεί διοικητικά πρόστιμα σε -282- περιπτώσεις, με το ύψος των προστίμων να ανέρχεται στο ποσό των -964.400- ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό «10410» για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγείλουν περιστατικά κακοποίησης ζώων, ενώ στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.astynomia.gr ) υφίστανται χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές για την προστασία των ζώων συντροφιάς στον ακόλουθο υπερσύνδεσμο https://www.astynomia.gr/odigos-tou-politi/chrisimes-symvoules/symvoules-gia-tin-prostasia-ton-zoon-syntrofias

Η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο των καθηκόντων και αρμοδιοτήτων της και σε συνεργασία με τους λοιπούς συναρμόδιους φορείς συνεχίζει καθημερινά την εφαρμογή εξειδικευμένων δράσεων και πρωτοβουλιών, που θα συντελέσουν αποφασιστικά στην αντιμετώπιση του αρνητικού φαινόμενου της κακοποίησης των ζώων, αλλά και ταυτόχρονα της ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων, αλλά και τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών τους.

Πρέβεζα: Συλλήψεις για παραβίαση του ωραρίου μουσικής από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

 


Συνελήφθησαν σήμερα πρώτες πρωινές ώρες σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις σε περιοχές της Πρέβεζας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας δύο ημεδαποί, διότι διαπιστώθηκε, ως ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, να κάνουν χρήση μουσικής, παραβιάζοντας το προβλεπόμενο ωράριο λειτουργίας της.

Αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος έως 15% τον Σεπτέμβριο

 


Τιμολόγια με αυξήσεις της τάξης του 10%-15% αναμένεται να ανακοινώσουν για τον Σεπτέμβριο οι πάροχοι ρεύματος, συνεπεία των πρόσφατων διακυμάνσεων των τιμών φυσικού αερίου. 

Η τελική επιβάρυνση για τους καταναλωτές θα εξαρτηθεί από το αν η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις επιδοτήσεις στο ρεύμα και σε ποιο επίπεδο θα κυμανθούν αυτές.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης έχει προαναγγείλει την κατάργηση των οριζόντιων επιδοτήσεων και τη συνέχισή τους με στόχευση στις ευάλωτες ενεργειακά ομάδες, τις οποίες διαχώρισε από τους κοινωνικά ευάλωτους, βάζοντας στην εξίσωση και κριτήρια γεωγραφικά ως παράγοντα που διαφοροποιεί το κόστος θέρμανσης.

Το νέο μοντέλο επιδοτήσεων καταρτίζεται αυτή την περίοδο από το ΥΠΕΝ και σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Σκυλακάκη θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Ο αρμόδιος υπουργός δεν έχει ξεκαθαρίσει μέχρι στιγμής το πότε θα μπει τέλος στις οριζόντιες επιδοτήσεις.

Δεδομένου ωστόσο ότι έχει ήδη παρατείνει τα έκτακτα μέτρα στην αγορά ηλεκτρισμού που έληγαν τον Σεπτέμβριο μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου, το πιθανότερο είναι αυτό να συμβεί από το νέο έτος. Σε κάθε περίπτωση θα αξιολογηθεί και η πορεία των τιμών, η οποία έχει μπει σε ανοδική φάση, με τους παράγοντες της αγοράς να θεωρούν δεδομένη μια οριζόντια κυβερνητική στήριξη και για τις καταναλώσεις του Σεπτεμβρίου.

Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος: Μη συμμέτοχη στις επικείμενες δημοτικές εκλογές

 


Αγαπητοί συγχωριανοί και συνδημότες,

 Οι Δημοτικές εκλογές είναι προ των πυλών.

Οι προτάσεις προς το πρόσωπό μου υπήρχαν (και είμαι ευγνώμων γι αυτό) αλλά μετά από ώριμη σκέψη και συζητήσεις με την οικογένεια μου και ανθρώπους του στενού μου κύκλου, αποφάσισα να μην θέσω υποψηφιότητα για τα κοινά του αγαπημένου μου χωριού αλλά και γενικότερα του Δήμου μας.

Όμως δεσμεύομαι ότι έως και την τελευταία ημέρα της θητείας μου, θα εκτελώ ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου, όπου Όλοι εσείς με εμπιστευτήκατε τα τελευταία χρόνια.

Εύχομαι Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους για τα Κοινά και όσοι από αυτούς εκλεγούν, Καλό και Επιτυχημένο Έργο.

Θα παραμείνω Ενεργός πολίτης του χωριού μας , με άλλη Ιδιότητα.

Δεν λέω Αντίο, αλλά εις το Επανιδειν.

Με τιμή

Ο πρόεδρος Παρακαλάμου

Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος

Συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών στους Ζωσιμάδες πριν από την έναρξη ΠΑΣ Γιάννινα – Κηφισιά

 


Συνελήφθη χθες (19-08-2023) το απόγευμα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των αστυνομικών ελέγχων κατά την προσέλευση των θεατών στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες» ενόψει ποδοσφαιρικής αναμέτρησης, εντοπίστηκε ο συλληφθείς να κατέχει μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Πρέβεζα: Σύλληψη ημεδαπής για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος

 


Συνελήφθη σήμερα πρώτες πρωινές ώρες στην Πρέβεζα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας ημεδαπή, διότι ύστερα από έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε με αλκοολόμετρο, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Ένα απρόοπτο σημάδεψε την πρεμιέρα του πρωταθλήματος για τον ΠΑΣ Γιάννινα


 Δεν ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση της πρεμιέρας ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και την Κηφισιά στους «Ζωσιμάδες».

Λίγο πριν την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο ένας πυλώνας στο Εθνικό Στάδιο της πόλης, πιθανότατα υπερθερμάνθηκε.

Ακολούθησε μικρή φωτιά και στο στάδιο έφτασαν δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Η προσπάθεια για την αποκατάσταση της βλάβης στον φωτισμό διήρκησε μισή ώρα περίπου.

Ωστόσο δεν απέδωσε καρπούς. Ο ηλεκτρολόγος ενημέρωσε ότι η ζημιά που προκλήθηκε είναι αδύνατο να αποκατασταθεί με αποτέλεσμα ο διαιτητής να προχωρήσει σε οριστική διακοπή του αγώνα.

Στο παιχνίδι μέχρι την στιγμή της διακοπής κέρδιζε ο ΠΑΣ με σκορ 1-0 την Κηφισιά.

Με τη δύναμη της έδρας μπήκε στο παιχνίδι ο ΠΑΣ Γιάννινα. Μόλις στο 4΄ οι γηπεδούχοι δημιούργησαν την πρώτη τους φάση, στην οποία στάθηκαν άτυχοι μιας και θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ.

Ο Παμλίδης πήρε την κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, όμως η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης οι ποδοσφαιριστές της Κηφισιάς κατάφεραν να απομακρύνουν.

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ κατά την περίοδο 21 έως 25 Αυγούστου

 


Κατά την περίοδο 21 έως 25 Αυγούστου θα καταβληθούν 55.605.744 εκατ. ευρώ σε 59.983 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Ειδικότερα:

1.Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν την περίοδο 21 έως 25 Αυγούστου οι εξής καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του Φορέα:

· Από τις 21 έως τις 25 Αυγούστου θα καταβληθούν 17,2 εκατ. ευρώ σε 800 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ

· Στις 22 Αυγούστου θα καταβληθούν 13.205.744,00 ευρώ σε 27.183 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας)

2. Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Κυριακή 20 Αυγούστου

 


Την Κυριακή 20 Αυγούστου 2023, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00