Κυριακή 20 Αυγούστου 2023

Ένα απρόοπτο σημάδεψε την πρεμιέρα του πρωταθλήματος για τον ΠΑΣ Γιάννινα


 Δεν ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση της πρεμιέρας ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και την Κηφισιά στους «Ζωσιμάδες».

Λίγο πριν την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο ένας πυλώνας στο Εθνικό Στάδιο της πόλης, πιθανότατα υπερθερμάνθηκε.

Ακολούθησε μικρή φωτιά και στο στάδιο έφτασαν δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Η προσπάθεια για την αποκατάσταση της βλάβης στον φωτισμό διήρκησε μισή ώρα περίπου.

Ωστόσο δεν απέδωσε καρπούς. Ο ηλεκτρολόγος ενημέρωσε ότι η ζημιά που προκλήθηκε είναι αδύνατο να αποκατασταθεί με αποτέλεσμα ο διαιτητής να προχωρήσει σε οριστική διακοπή του αγώνα.

Στο παιχνίδι μέχρι την στιγμή της διακοπής κέρδιζε ο ΠΑΣ με σκορ 1-0 την Κηφισιά.

Με τη δύναμη της έδρας μπήκε στο παιχνίδι ο ΠΑΣ Γιάννινα. Μόλις στο 4΄ οι γηπεδούχοι δημιούργησαν την πρώτη τους φάση, στην οποία στάθηκαν άτυχοι μιας και θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ.

Ο Παμλίδης πήρε την κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, όμως η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης οι ποδοσφαιριστές της Κηφισιάς κατάφεραν να απομακρύνουν.

Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν… αγχωμένοι και δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στην πίεση που τους ασκούσαν οι γηπεδούχοι στα πρώτα λεπτά. Οι Αθηναίοι προσπάθησαν να ισορροπήσουν το ματς και για λίγο το κατάφεραν, χωρίς να γίνουν απειλητικοί.

Στο 19΄ οι Ηπειρώτες είχαν νέα ευκαιρία για να σκοράρουν, όμως αυτή τη φορά ο Κρίστινσον ήταν αυτός που τους στέρησε το τέρμα! Ο Παντελάκης πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, με τον Ισλανδό γκολκίπερ να πραγματοποιεί μια εξαιρετική απόκρουση. Επτά λεπτά μετά ο Καραχάλιος δοκίμασε την… τύχη του με μακρινό σουτ, αλλά και πάλι ο πορτιέρο της Κηφισιάς ήταν σε ετοιμότητα.

Στο 29’ ο διαιτητής Τζήλος πήγε στο VAR να εξετάσει φάση για παράβαση μέσα στην περιοχή. Ο έμπειρος ρέφερι έκρινε πως υπήρξε χέρι και καταλόγισε την «εσχάτη των ποινών». Την εκτέλεση πέναλτι ανέλαβε ο Πέδρο Κόντε, που ήταν εύστοχος και σκόραρε το 1-0, με το 30ό γκολ του στην Ελλάδα.

Μετά το προβάδισμα του ΠΑΣ η Κηφισιά προσπαθούσε να βγει από το… καβούκι της, δίχως επιτυχία. Οι γηπεδούχοι δεν άφησαν το… πόδι από το γκάζι και έψαχναν διαρκώς και δεύτερο τέρμα στο παιχνίδι. Κάτι το οποίο δεν το κατάφερε μέχρι και την ανάπαυλα του ημιχρόνου.