Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Δελβινάκι Πωγωνίου: Σύλληψη 29χρονου υπηκόου Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, σήμερα (02-10-2015) το μεσημέρι στο Δελβινάκι, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε κατά τον έλεγχο, σε βάρος του 29χρονου εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης δέκα μηνών, για χρήση πλαστού πιστοποιητικού και απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών «Γεννάδιος»: “Ρακοκάζανα 2015”, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου στις 7:00 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Δολιανών


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών «Γεννάδιος» σας προσκαλεί στην εκδήλωση «Ρακοκάζανα 2015» που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Σχολείο Δολιανών, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, στις 7:00 μ.μ..

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε 35χρονο ημεδαπό

Συνελήφθησαν, χθες (01-10-2015) αργά το βράδυ στην πόλη των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων με τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 32, 36, 43 και 46 ετών, κατηγορούμενοι για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος 35χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, οι τέσσερις δράστες, έπειτα από συμπλοκή τους με 35χρονο ημεδαπό, προκάλεσαν σε αυτόν, με αιχμηρό αντικείμενο, σωματικές βλάβες.
Ο παθών μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου και νοσηλεύεται.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων.

          

Υπουργείο Εσωτερικών: «Κάρτα του Πολίτη» με αριθμό ταυτότητας, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ

Την αναγραφή των διακριτικών αριθμών του κάθε πολίτη (αριθμός αστυνομικής ταυτότητας, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ) στην Κάρτα του Πολίτη προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Το θέμα απασχόλησε σύσκεψη υπό τον υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή και με τη συμμετοχή του γενικού διευθυντή Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εκλογών του Υπουργείου Θ. Οικονόμου και αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων των υπουργείων Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη.
Ο κ. Κουρουμπλής υπογράμμισε ότι σε άμεσο χρόνο θα συγκληθεί ευρεία σύσκεψη των συναρμόδιων υπουργείων και εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να δρομολογηθεί η υλοποίηση αυτού του φιλόδοξου στόχου, ο οποίος, όπως είπε, συνιστά, την ικανή και αναγκαία συνθήκη για τον εκσυγχρονισμό του κράτους.

Ιωάννινα: Συνελήφθη ένας 34χρονος ημεδαπός με ηρωίνη

Συνελήφθη, χθες (01-10-2015) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 34χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο και στο σπίτι του 34χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τρεις συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη, βάρους (10,5) γραμμαρίων, ένα ναρκωτικό χάπι και μία ηλεκτρονική ζυγαριά, με υπολείμματα ηρωίνης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων. 

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 46χρονος ημεδαπός διακινητής ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, δύο μη νόμιμους μετανάστες

Μετέφερε δύο παράνομους μετανάστες με νεκροφόρα!!!


Συνελήφθη, χθες (01-10-2015) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 46χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά δύο μη νόμιμων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι στην Εγνατία Οδό, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο (νεκροφόρα), που οδηγούσε ο 46χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε έναντι χρηματικής αμοιβής, δύο υπηκόους Αλβανίας (ηλικίας 24 και 20 ετών), οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, με προορισμό την Εύβοια.
Το παραπάνω όχημα, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά, κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

3η αγωνιστική το Σάββατοκύριακο 3/4 Οκτωβρίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Π.Α.Σ. Περιβλέπτου 4-10-15/16:00) εντός έδρας η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου-Π.Α.Ο. Κόνιτσας 4-10-15/16:00), εντός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Αστήρ Αμφιθέας 4-10-15/16:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ 
ΩΡΑ: 16:00

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ  ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
ΩΡΑ: 16:00

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ


ΓΗΠΕΔΟ  ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ 
ΩΡΑ: 16:00

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής της Β΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015
Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ (16:30)  
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (16:30)  
Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. (16:00)  
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (16:00)  
Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (16:00)  
Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ-Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ (16:00)  
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ (16:00)  
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ  (16:00)  
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ (18:15) 

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Χαϊδαρίου διοργανώνει ηπειρώτικη μουσική συναυλία την Τετάρτη 7 Oκτωβρίου 2015, ώρα 19:30, στην πλατεία του Δάσους Χαϊδαρίου

Αγαπητοί συμπατριώτες, αγαπητοί φίλοι,
Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Χαϊδαρίου διοργανώνει και φέτος την Φθινοπωρινή εκδήλωση μαζί με το Καφέ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ, την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015, ώρα 19.30'.
Μια μουσική συναυλία με τους δικούς μας «Ηπειρώτες» Δημήτρη Υφαντή και τους «ΤΑΚΙΜ», με σολίστ τον υπέροχο ηπειρώτη κλαρινίστα Αλέξανδρο Αρκαδόπουλο, φιλοξενούμε και τους Παντελή Θαλασσινό και Σοφία Παπάζογλου.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί σε όλο τον πεζόδρομο και την πλατεία του Δάσους Χαϊδαρίου, θα είναι ελεύθερη στο κοινό, το οποίο εάν επιθυμεί μπορεί να καθίσει στο Γραμματόσημο ή σε κάποιο από υπόλοιπα μαγαζιά ή ακόμη και να παρακολουθεί τη συναυλία από τα όμορφα υπαίθρια μπάρ που θα δημιουργηθούν για το σκοπό αυτό.
Σας καλούμε όλους φίλους και συμπατριώτες να περάσουμε μια ευχάριστη βράδια αφιερωμένη στην Ήπειρο και όχι μόνο.

Με εκτίμηση
Δημήτρης Σούκης

Πρόεδρος Συλλόγου Ηπειρωτών Χαϊδαρίου

Η Γ' Λυκείου Δολιανών διοργανώνει πάρτι στο "PLEGMA cafe bar", το Σάββατο 10 Οκτωβρίου

Περιφέρεια Ηπείρου: Σύσκεψη για τη τη λειτουργία του Πολυδύναμου Κέντρου αντιμετώπισης της κρίσης των χρηστών ναρκωτικών

Η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Πολυδύναμου Κέντρου αντιμετώπισης αλκοολικών και της κρίσης των χρηστών ναρκωτικών, που έχει ανεγερθεί στο Νοσοκομείο "Χατζηκώστα" με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ Ηπείρου, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, του Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Λάμπρου Γεωργόπουλου και του υπεύθυνου του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος κ. Ιωάννη Παπαχρήστου.
Ειδικότερα στη σύσκεψη, εξετάστηκε η δυνατότητα μεταστέγασης, μέχρι το τέλος του χρόνου, των υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ στην πτέρυγα αντιμετώπισης της κρίσης των ναρκωτικών του Πολυδύναμου Κέντρου.
Με την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ, θα δοθεί νέα ώθηση στη λειτουργία του προγράμματος, το οποίο υλοποιείται στα Ιωάννινα από το 2007, καλύπτοντας σημαντικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Παράλληλα θα αναπτυχθούν νέες υπηρεσίες, όπως η σχεδιαζόμενη Μονάδα Σωματικής Αποτοξίνωσης του ΚΕΘΕΑ, που προβλέπεται να λειτουργεί σε συνεργασία με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του συστήματος πρωτοβάθμιας περίθαλψης της περιοχής. Η συγκεκριμένη Μονάδα θα υποστηρίζει τους χρόνιους ουσιοεξαρτημένους χρήστες ηρωΐνης ή άλλων οπιοειδών με ιστορικό μακρόχρονης ενδοφλέβιας κατάχρησης.

Ο Σύλλογος Φιλιππιαδιωτών Αττικής, τιμά την μνήμη του πολιούχου Φιλιππιάδας Αγίου Βησσαρίωνα, με αρτοκλασία την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015, ώρα 8:30 π.μ. στον Ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων (επί της οδού Πανόρμου)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φιλιππιαδιωτών Αττικής, προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου στην καθιερωμένη Αρτοκλασία για τον εορτασμό του πολιούχου της γενέτειρας πόλης μας Φιλιππιάδας του Αγίου Βησσαρίωνα, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 08:30 π.μ. στον Ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων (επί της οδού Πανόρμου).
Στη συνέχεια ο Σύλλογός μας θα προσφέρει καφέ, άρτο και παραδοσιακές πίτες στα μέλη και τους φίλους του στο Ηπειρώτικο καφέ-ουζερί «Σεφερτό» (Πλ. Αγ. Δημητρίου 9 Αμπελόκηποι (Πανόρμου),
τηλ. 2106410331.
Παράλληλα θα διεξαχθούν οι Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος,
από τις 9:30 π.μ. έως 12:00 π.μ.
Παρακαλούμε η υποβολή αιτήσεων υποψηφιοτήτων να υποβληθούν μέχρι την Πέμπτη 01/10/2015 στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, προς διευκόλυνση της εκλογικής διαδικασίας.
Η παρουσία σας και η ενεργός συμμετοχή σας θα δώσει νέα δυναμική στη σημαντική προσπάθεια που καταβάλλεται όλα αυτά τα χρόνια και θα συμβάλλει ουσιαστικά στη στήριξη του Συλλόγου μας.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας στα οποία μπορείτε να απευθυνθείτε είναι:
ΚΟΛΟΒΑΤΣΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ: 6977354650
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 6909159052
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: 6944900639
ΚΩΣΤΑ ΜΑΙΡΗ: 6959993944
ΚΩΣΤΟΥΣΗ ΤΖΕΝΗ: 6936890020
ΝΤΑΚΟΥΛΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: 6946006619
ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ ΗΛΙΑΣ: 6972381749

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΛΟΒΑΤΣΙΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΝΤΑΚΟΥΛΑΣ

Περιφέρεια Ηπείρου: Προσφορά σχολικού υλικού από τους "Εθελοντές του Κόσμου"

Στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιου για θέματα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Εθελοντισμού κ. Ι. Καραμπίνα, οι "Εθελοντές του Κόσμου" για μια ακόμη φορά προσέφεραν σχολικό υλικό στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Ηπείρου.
Τα είδη θα διατεθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σε Ιδρύματα παιδικής προστασίας, καθώς και σε παιδιά οικογενειών που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρές συνέπειες από την οικονομική κρίση.
Ευχαριστήρια επιστολή προς τους "Εθελοντές του Κόσμου" απέστειλε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στην οποία επισημαίνει ότι "η κοινωνική συνοχή εξασφαλίζεται με πράξεις αλληλεγγύης και ανθρωπισμού, όπως αυτή του Συλλόγου σας".

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr