Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών «Ο Γεννάδιος»: Εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ., το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:00

 


Εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Δολιανών «Ο Γεννάδιος», το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:00.

ΕΟΔΥ: Τριάντα πέντε θάνατοι σήμερα, 2.729 νέα κρούσματα

 

13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, τριάντα πέντε θάνατοι σήμερα  2.729 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.729, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 596.383 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.1% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 164 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.478 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 35, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.813 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 364 (60.2% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη.

To 84.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 328 (90.11%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 36 (9.89%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.994 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 246 (ημερήσια μεταβολή +6.03%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 251 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση στους Κουκλιούς Πωγωνίου

 


Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι σε χορτολιβαδική και θαμνώδη έκταση στους Κουκλιούς Πωγωνίου.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν δύο  πυροσβεστικά οχήματα, άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κάτοικοι της περιοχής  και η τσάπα του Δήμου, κατάφεραν να την περιορίσουν και να την θέσουν υπό έλεγχο.


Μαρία Κεφάλα: Η ανακοίνωση των νέων ειδικοτήτων στα ΔΙΕΚ Ιωαννίνων ικανοποιεί ένα ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας, τους συνανθρώπους μας με αναπηρία

 


Η ανακοίνωση των νέων ειδικοτήτων στα Δημόσια ΙΕΚ Ιωαννίνων ικανοποιεί ένα ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας, τους συνανθρώπους μας με αναπηρία. Η κυβερνητική ευαισθησία αποδεικνύεται ακόμα μια φορά μέσα από τη δημιουργία τμήματος φυσικοθεραπείας στην πόλη μας  για άτομα με προβλήματα όρασης και ακοής.

Έγινε το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής στα Ιωάννινα, το οποίο ήταν ένα από τα πρωτεύοντα αιτήματά μου προς το Υπουργείο Παιδείας  και προφανώς έπεται συνέχεια.

 

Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου σε βάρος ημεδαπού στα Ιωάννινα

 


Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπής σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη

Εξιχνιάστηκε μετά από έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, υπόθεση απάτης, μέσω διαδικτύου, που τελέστηκε σε βάρος ημεδαπού στα Ιωάννινα.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο παθών πραγματοποίησε συναλλαγή μέσω διαδικτύου σε ηλεκτρονικό κατάστημα και κατέθεσε την 16-03-2021 το χρηματικό ποσό των (419) ευρώ για την αγορά γεωργικών εργαλείων, χωρίς ουδέποτε να παραλάβει τα προϊόντα.

Μετά από αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτη.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

***

Με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου συμβουλεύει τους πολίτες:

Σε περιπτώσεις συναλλαγών μέσω διαδικτύου και για την αποφυγή πιθανής εξαπάτησής τους, κατά την αγορά αγαθών ή υπηρεσιών, θα πρέπει να ελέγχουν αν η ιστοσελίδα που χρησιμοποιούν είναι έγκυρη και να επιλέγουν για τις συναλλαγές και αγορές τους, μόνο γνωστές και ασφαλείς ιστοσελίδες.

Συνίσταται να χρησιμοποιούν προπληρωμένες κάρτες (prepaid cards) στις διαδικτυακές αγορές τους, ώστε να είναι διαθέσιμο αποκλειστικά και μόνο το ποσό που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί άμεσα, ενώ παράλληλα με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα προσθήκης χρημάτων μόνο όταν υπάρξει ανάγκη, προκειμένου να διεκπεραιώνονται με ασφάλεια οι διαδικτυακές συναλλαγές.

Να μην υπάρχει εμπιστοσύνη στις πληροφορίες και υποσχέσεις παράξενων και αμφίβολων ιστοσελίδων.

Να ενημερώνονται σχετικά με την ταυτότητα και την αξιοπιστία των ηλεκτρονικών καταστημάτων για τα οποία θα πρέπει να προσδιορίζονται ξεκάθαρα τα στοιχεία της εταιρείας, δηλαδή το όνομα, η διεύθυνση, ο αριθμός τηλεφώνου και τα στοιχεία επικοινωνίας.

Τα χαρακτηριστικά του προϊόντος πρέπει να είναι σαφή. Ιδιαίτερη προσοχή να δίνεται στην τιμή του προϊόντος, τον τρόπο πληρωμής, το χρόνο παράδοσης και την πολιτική επιστροφών-ακυρώσεων.

Οι όροι χρήσης της συναλλαγής πρέπει να είναι προσβάσιμοι και διαφανείς.

Να αποφεύγουν τις οικονομικές συναλλαγές μέσω διαδικτύου από Internet café, δημόσιες βιβλιοθήκες και άλλους χώρους στους οποίους πολλοί χρήστες έχουν πρόσβαση στους ίδιους υπολογιστές. Να προτιμούν τον προσωπικό τους υπολογιστή ή κάποιον για τον οποίο είναι βέβαιοι για το επίπεδο ασφάλειας.

Να φυλάσσουν τους κωδικούς σε ασφαλές μέρος. Να μην χρησιμοποιούν για κωδικό ονόματα οικείων, ημερομηνίες γέννησης, επετείων, κ.λπ., που εύκολα μπορεί να προβλεφθούν.

Παρακάλαμος: Αγρυπνία το βράδυ της Τρίτης 7 Σεπτεμβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα

 


Αγρυπνία το βράδυ της Τρίτης 7 Σεπτεμβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου.

Ώρα έναρξης: 9:00 μ.μ.

Ώρα λήξης: 12:30 π.μ..

ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους από την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου

 


Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με ισχύ από την Κυριακή και με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, την πτώση της θερμοκρασίας και την ενίσχυση των βορείων ανέμων.

Μεταβολή του καιρού προβλέπεται από την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου και από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά:

Τις τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα επηρεάσουν κυρίως τη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και κυρίως στα βόρεια πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις.

Τους θυελλώδεις βόρειους βορειοανατολικούς ανέμους στο Αιγαίο τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου και την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, με ένταση 7 με 8 και πιθανώς την Τρίτη 9 μποφόρ.

Την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας της τάξεως των 5 με 6 βαθμών Κελσίου, στα δυτικά και τα βόρεια την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου και στις υπόλοιπες περιοχές τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θα εκδηλωθούν από τις πρωινές ώρες της Κυριακής (05-09-2021) στα νησιά του Ιονίου και προς το μεσημέρι στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη δυτική και βαθμιαία την ανατολική Πελοπόννησο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες της Κυριακής στα βορειοδυτικά.

Τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (06-09-2021) τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο, όπου προβλέπεται να εξασθενήσουν από το μεσημέρι.

 

Χερσαία ζώνη Ηγουμενίτσας: Ικανοποίηση Οριζόντων Ηπείρου μετά τις θετικές εξελίξεις

 


Οι «Ορίζοντες Ηπείρου» χαιρετίζουν την έγκριση από τους Υπουργούς Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη και Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα της γνωμοδότησης της Κυβερνητικής Επιτροπής Παρακολούθησης Αξιοποίησης Λιμένων για τα πρόσθετα τμήματα της χερσαίας ζώνης που είχαν ζητηθεί από τους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών να εξαιρεθούν από την παραχώρηση του Λιμένα Ηγουμενίτσας.

Ως γνωστόν στις 3 Ιουλίου μετά από πολύωρη συνάντηση που είχε ο Σπύρος Ριζόπουλος με τον κ. Πλακιωτάκη συζητήθηκαν όλα τα ανοιχτά θέματα της χερσαίας ζώνης τα οποία αφορούσαν τον χώρο στάθμευσης (parking) του κεντρικού λιμένα Ηγουμενίτσας που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Ηγουμενίτσας, τα δύο κτήρια που βρίσκονται πλησίον του ανωτέρω χώρου στάθμευσης, τα γήπεδα του τένις, το τμήμα του παραλιακού δρόμου, οι χερσαίες ζώνες ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στις λιμενικές υποδομές του καταφυγίου τουριστικών σκαφών Σύβοτων και των αλιευτικών καταφυγίων της Πλαταριάς και της Σαγιάδας.

Ο κ. Πλακιωτάκης σε εκείνη τη συνάντηση είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στον κ. Ριζόπουλο ότι «το ζήτημα της χερσαίας ζώνης θα λυθεί με τον τρόπο που επιθυμεί η τοπική κοινωνία», κάτι που έγινε πράξη.

Τριανταένα παραβάσεις στην Ήπειρο, την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 100.427 έλεγχοι, από τους οποίους οι 59.720 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 307 παραβάσεις , ως ακολούθως:

200 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 167 πρόστιμα των 300 ευρώ και 33 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

43 στη Θεσσαλονίκη,

31 στην Ήπειρο,

25 στη Στερεά Ελλάδα,

20 στην Πελοπόννησο,

17 στην Κρήτη,

15 στη Θεσσαλία,

15 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

13 στη Δυτική Ελλάδα,

  8 στο Βόρειο Αιγαίο,

  6 στη Δυτική Μακεδονία,

  5 στο Νότιο Αιγαίο,

  1 στη Κεντρική Μακεδονία και

  1 στην Αττική.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 66.586 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 64.074 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.512 των 150 ευρώ.

21 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, εκ των οποίων 10 στο Βόρειο Αιγαίο, 7 στην Κρήτη, 3 στη Πελοπόννησο και 1 στην Ήπειρο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 194.684 ομοειδείς παραβάσεις.

84 παραβάσεις, για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική, 300 ευρώ πρόστιμο, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο, σε κατάστημα.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε καφενείο, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για είσοδο πελάτη στον εσωτερικό χώρο, χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και 300 ευρώ πρόστιμο στον πελάτη,

- από 300 ευρώ πρόστιμο, σε καφέ – εστιατόριο και καφέ - μπαρ, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών

- 11 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους, ιδιοκτήτη και πελάτες, σε καταστήματα.

Στην Κρήτη,

- 3 παραβάσεις των 2.000 ευρώ σε ισάριθμα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ-ουζερί, καφέ-εστιατόριο και καφενείο), με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας σε καθένα από αυτά, για χρήση μουσικής,

- 19 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες σε καταστήματα.

Στα Ιόνια Νησιά, 26 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους, ιδιοκτήτρια και πελάτες, σε καταστήματα.

Στη Θεσσαλία,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ελέγχου, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- από 300 ευρώ πρόστιμο, σε 4 ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών.

Στην Δυτική Ελλάδα, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτη, σε καταστήματα.

Στη Δυτική Μακεδονία, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες, σε καταστήματα.

Στην Ήπειρο, 300 ευρώ πρόστιμο, σε ψησταριά, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών.

Στο Νότιο Αιγαίο, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ πρόστιμο, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες, σε καταστήματα.

Στη Στερεά Ελλάδα, 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη ψησταριάς, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για μη τοποθέτηση αντισηπτικού στα τραπέζια.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 10.336 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.382 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 379 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Άρτα: Ταυτοποιήθηκε ημεδαπή για υπόθεση κλοπής με τη μέθοδο της απασχόλησης

 


Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, προχθές (01-09-2021) το μεσημέρι στην πόλη της Άρτας, η κατηγορούμενη προσέγγισε ηλικιωμένο ημεδαπό και με την μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσε από την τσέπη του παντελονιού του το πορτοφόλι του, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των -450- ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Έκδοση προσωρινής άδειας κυκλοφορίας ψηφιακά από την ΑΑΔΕ

 


Η έκδοση προσωρινής άδειας κυκλοφορίας, παρέχεται πλέον ψηφιακά από την ΑΑΔΕ.

    Ειδικότερα, τη δυνατότητα να εκδώσουν ψηφιακά, πινακίδα κατηγορίας «Μ» έχουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων, όταν το όχημά τους βρίσκεται σε ακινησία, δηλαδή όταν έχουν καταθέσει τις πινακίδες ψηφιακά ή στη ΔΟΥ. Στην περίπτωση αυτή, στην πλατφόρμα myCAR ενεργοποιούν την επιλογή «Έκδοση πινακίδας Μ: Υποβολή Δήλωσης».

    Για την έκδοση προσωρινής άδειας κυκλοφορίας απαιτείται:

    *Η ύπαρξη ενεργού ασφαλιστηρίου συμβολαίου, και

    *Η ύπαρξη ενός πληρωμένου- ενεργού παράβολου (τουλάχιστον για μία ημέρα κυκλοφορίας)

    Η χορήγηση του ηλεκτρονικού παράβολου γίνεται από τον σύνδεσμο https://www1.gsis.gr/sgsisapps/eparavolo/public/welcome.htm , επιλέγοντας:

    *Φορέας Δημοσίου: ΑΑΔΕ

Διευρύνονται οι δικαιούχοι voucher 200 ευρώ, για την αγορά laptop ή tablet

 


Η απόφαση δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και προβλέπει την διεύρυνση των δικαιούχων του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα», voucher αξίας 200 ευρώ για την αγορά laptop ή tablet, το οποίο αφορά μαθητές και φοιτητές έως 24 ετών.

Η διεύρυνση των κατηγοριών των δυνητικών δικαιούχων του Προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα», συμπεριλαμβάνει και οικογένειες που πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια:

Εγκεκριμένοι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού OΠΕΚΑ για το έτος 2020 που εντάσσονται στη δεύτερη και τρίτη κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος (μεγαλύτερου των έξι χιλιάδων ευρώ και έως δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ) και ταυτόχρονα:

έχουν τρία ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα, ή

έχουν εξαρτώμενο τέκνο το οποίο είναι ήδη δικαιούχος επιδόματος ΟΠΕΚΑ για άτομα με αναπηρία

Για τις παραπάνω περιπτώσεις εξαρτώμενων τέκνων, ωφελούμενα είναι μόνο όσα από τα εξαρτώμενα τέκνα έχουν ηλικία από 4 έως 24 έτη και σπουδάζουν.

Οι ειδικότητες στα Δημόσια ΙΕΚ Ιωαννίνων

 


Οι αιτήσεις εγγραφής στα Δημόσια ΙΕΚ υποβάλλονται μέχρι την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021. 

Η αίτηση υποβάλλεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://diek.it.minedu.gov.gr/

Οι ειδικότητες που λειτουργούν στα δημόσια ΙΕΚ Ιωαννίνων είναι οι ακόλουθες:

ΖΙΤΣΑΣ

ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΒΟΗΘΟΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ (ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ – ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΡΟΦΩΝ – ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΓΝΩΣΙΑ)

ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ – ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ

ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΒΟΗΘΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ (ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ Η ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΚΟΗΣ)

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΕΡ

ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ (ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ – ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΡΟΦΩΝ – ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΓΝΩΣΙΑ)

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (Ιερά Μονή Βελλάς)

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΑΣ – ΤΥΡΟΚΟΜΟΣ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΡΕΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΡΕΑΤΟΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ – ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ

ΚΟΝΙΤΣΑΣ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΠΟΛΥΜΕΣΑ / WEB DESIGNER – DEVELOPER / VIDEO GAMES)

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Υπουργείο Παιδείας: Πως θα πραγματοποιηθεί η διεξαγωγή των εξετάσεων κατά την επαναληπτική εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου στα Πανεπιστήμια

 


Σύμφωνα με  την ανακοίνωση του  Υπουργείου Παιδείας, η διεξαγωγή των εξετάσεων κατά την επαναληπτική εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τους όρους που ίσχυσαν και κατά την εξεταστική του εαρινού εξαμήνου 2021.

Ειδικότερα, ισχύει η υπ’ αρ. 94102/Ζ1/29-7-2021 υπουργική απόφαση (Β΄3483), σύμφωνα με την οποία η δια ζώσης διεξαγωγή των εξετάσεων προϋποθέτει την κατοχή είτε πιστοποιητικού εμβολιασμού είτε πιστοποιητικού νόσησης είτε δήλωσης αρνητικού αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είτε βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος εργαστηριακού ελέγχου (rapid test ή μοριακού PCR) από φοιτητές, μέλη ΔΕΠ και όσους εμπλέκονται στην εξεταστική διαδικασία, καθώς και την εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων μέτρων πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό.

Από 1/10/2021 η εκπαιδευτική διαδικασία για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 στα ΑΕΙ θα πραγματοποιείται δια ζώσης.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου

 


Την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Δημαρχείο Άρτας, Περιφερειακή Οδός & Αυξεντίου, 07:00-15:00

Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, Άρτα, 09:00-13:00

Πολιτιστικό Κέντρο "Πάνθεον", Ηγουμενίτσα, 09:00-17:00

Σύβοτα Θεσπρωτίας, 10:00-14:00

Πλατεία Πύρρου, Ιωάννινα, 09:00-17:00

Περιφέρεια Ηπείρου, Ιωάννινα, 09:00-14:00

Παραλία Πρέβεζας, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-17:00.

Πως επηρεάζει ο τρόπος ζωής την εμφάνιση της ωλένιας νευρίτιδας

 


Η ωλένια νευρίτιδα αποτελεί τη δεύτερη συχνότερη πιεστική νευροπάθεια, μετά το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα. Πρόκειται για πίεση του ωλένιου νεύρου, που προκαλεί διαταραχές στην αιμάτωση και κατ’ επέκταση στη λειτουργία του νεύρου.
Μολονότι μπορεί να συμβεί και στην παλαμιαία περιοχή του καρπού, ο αγκώνας αποτελεί τη συχνότερη ανατομική περιοχή παγίδευσης του νεύρου. Η συνεχής πίεση ή έλξη του ωλένιου νεύρου στον αγκώνα αποτελούν τα κύρια αίτια τραυματισμού του, αναφέρει ο κ. Κωνσταντίνος Τόλης MD, MSC, Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Επιστημονικός Συνεργάτης Ιατρείου Άνω Άκρου - Μικροχειρουργικής,
Metropolitan General.

Παράγοντες μπορούν να σχετίζονται με την παγίδευση του ωλένιου νεύρου στον αγκώνα

Το γυναικείο φύλο, η ανατομία του αγκώνα, η παχυσαρκία, η επαγγελματική και η αθλητική δραστηριότητα φαίνεται ότι αποτελούν παράγοντες, που προδιαθέτουν σε πρόκληση της ωλένιας νευρίτιδας.

Καθημερινές δραστηριότητες που μπορεί να οδηγήσουν σε ωλένια νευρίτιδα

Η εμπειρία και η διεθνής βιβλιογραφία προτείνει ότι η επαναλαμβανόμενη ή/και βίαιη κάμψη-έκταση του αγκώνα, ή η αυξημένη, πολύωρη διατήρησή του σε σταθερή γωνία <90ο επηρεάζει την αιμάτωση του νεύρου. Αναφορικά αυτές είναι:

·         Άρση μεγάλου βάρους (weightlifting).

·         Ακοντισμός.

·         Ρυθμική ή ενόργανη γυμναστική.

·         Η εμβρυική στάση ύπνου.

·         Εργασία σε εργοστασιακή γραμμή παραγωγής.

·         Εργασία γραφείου με μακροχρόνια χρήση Η/Υ.

·         Επαγγέλματα όπως ξυλουργοί, ηλεκτρολόγοι, μουσικοί.