Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Διοικητικά πρόστιμα από κλιμάκια της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής

 


Στην επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών προστίμων προχώρησαν σε τρεις διαφορετικές μεταξύ τους περιπτώσεις, κλιμάκια της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην εδαφική επικράτεια αρμοδιότητάς της.

Στην πρώτη περίπτωση, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής κατά τη διάρκεια ελέγχων σε διερχόμενους κυνηγούς προς την περιοχή του Ζαγορίου και συγκεκριμένα στη διασταύρωση προς Κήπους και Καπέσοβο εντόπισε έναν ημεδαπό, οδηγό Ι.Χ να έχει εντός του οχήματος ένα «δεμένο» κυνηγετικό όπλο, εκτός θήκης, έτοιμο προς χρήση.

Σε βάρος του επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο ύψους 400 ευρώ για το αδίκημα της παράνομης μεταφοράς κυνηγετικού όπλου.

Σε μία παρόμοια περίπτωση, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής κατά τη διάρκεια περιπολίας και ελέγχων στην Τ.Κ Πύργου του Δήμου Κόνιτσας εντόπισε έναν ημεδαπό, οδηγό Ι.Χ να έχει εντός του οχήματος που οδηγούσε ένα «δεμένο» κυνηγετικό όπλο εκτός θήκης και σε βάρος του επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 400 ευρώ.

Στην τρίτη περίπτωση, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ ΚΟΗ κατά τη διάρκεια περιπολίας και διενέργειας ελέγχων εντόπισε έναν ημεδαπό στη θέση «Κρανούλα» της Τ.Κ Μεσούντας του Δήμου Κεν. Τζουμέρκων να ασκεί θήρα πτερωτών θηραμάτων χωρίς να διαθέτει σε ισχύ άδεια θήρας.

Σε βάρος του ατόμου επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 550 ευρώ για το αδίκημα της μη κατοχής άδειας θήρας και για το αδίκημα της παράνομης μεταφοράς κυνηγετικού όπλου.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, ώρα 13:00 το μεσημέρι

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 74Α του Ν.3852/2010 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει (άρθ. 9 του Ν.5056/2023) και το υπ. αρ. 1/03-01-23 πρακτικό του Δημοτικού Συμβουλίου Πωγωνίου  περί εκλογές των μελών της, όπως αρμοδίως επικυρώθηκε,   σας καλούμε  να προσέλθετε στην τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης  στις  21 Οκτωβρίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα  13.00 το μεσημέρι στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου, για την ενημέρωση, συζήτηση και λήψη σχετικών αποφάσεων επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης που ακολουθεί:

ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

1. Περί  έγκρισης απολογισμού-ισολογισμού έτους οικ. έτους  2023   του   Κληροδοτήματος  «ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ» Δημοτικής  Κοινότητας Αγίου Κοσμά.

2. Περί    έγκρισης  απολογισμού-ισολογισμού  έτους  οικ.  έτους    2023      του      Κληροδοτήματος  «ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ» Δημοτικής  Κοινότητας Βασιλικού.

3. Περί ψήφισης πιστώσεων (2η) για  υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος «Παναγιώτη  Καρέτσου » Δημοτικής Κοινότητας  Λάβδανης  έτους  2024.

4. Εισήγηση  της  Δ.Ε.  προς  το  Δ.  Σ.  για  την     αναμόρφωση  του  προϋπολογισμού  και  την τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος έργων χρήσης 2024 Δήμου Πωγωνίου».

5. Σχετικά με  διαγραφή βεβαιωμένων τελών ακίνητης Περιουσίας στο όνομα  Ν...... Β.......... ( σχετ. από 10-10-24 εισήγηση της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου Πωγωνίου.)

6. Σχετικά  με    διαγραφή  προστίμου  Κ.Ο.Κ.  (κλήση  Νο.  520600015009)  κατόπι  αιτήματος  του Αστυνομικού Τμήματος Δελβινακίου.

7. Σχετικά με διαγραφή μισθωμάτων δημοτικού ακινήτου της Δημοτικής Κοινότητας Αρετής λόγω λύσης σύμβασης (Α.Δ.Σ. 149/24).

8. Τροποποίηση της από 03/08/18 σύμβασης εκμίσθωσης κυλικείου Γυμνασίου –Ενιαίου Λυκείου  Δολιανών λόγω αυτοδίκαιης κατάργησης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πωγωνίου.

9. Καθορισμός όρων δημοπρασίας εκμίσθωσης δημοτικού ακινήτου (πρώην οικία Γκαμπράνη) της Δημοτικής Κοινότητας Δελβινακίου (σχετ. 151/24 Α.Δ.Σ.).

10. Καθορισμός όρων δημοπρασίας εκμίσθωσης Δημοτικής Έκστασης στην Δημοτική Κοινότητα Αρετής –θέση Λιβαδάκεια.

11. Αποδοχή ή μη γνωμοδότησης σχετικά με τις ενέργειες που απαιτούνται να προβεί ο Δήμος Πωγωνίου για τον καθορισμό διοικητικών ορίων μεταξύ του Δήμου Πωγωνίου και του Δήμου Ζίτσας (ΣΧΕΤ. 176/24 Α.Δ.Ε.)

12. Ορισμός δικηγόρου για σύνταξη γνωμοδότησης σχετικά την μη απόδοση μισθίου από τον μισθωτή  Χ.... Μ.... στον Δήμο Πωγωνίου κατόπιν σχετικού εξώδικου.

13. Έγκριση έκτακτης μετακίνησης του Αντιδημάρχου κ. Κουκουλάρη Στυλιανού στην Αθήνα 11 έως 13 Οκτωβρίου 2024.

14. Εντολή μετακίνησης Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων εκτός έδρας.

Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο  Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής

ΚΑΨΑΛΗΣ   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας: «Ημερήσιο Ηπειρωτικό πανηγύρι», την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, από 12:00 έως 20:00, στο Πεδίον του Άρεως

 


Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου η καρδιά της Ηπείρου χτυπά στο κέντρο της Αθήνας, στο Πεδίον του Άρεως, σε μια εκδήλωση που έγινε θεσμός, για ένα μοναδικό ηπειρωτικό ξεφάντωμα.

Είσοδος ελεύθερη!

Δήμος Πωγωνίου: Περίληψη επαναληπτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος-ξενώνας Δημοτικής Κοινότητας Γεροπλατάνου

 


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Προκηρύσσει επαναληπτική δημοπρασία για την εκμίσθωση του ως άνω ακινήτου, η οποία θα διεξαχθεί στις 22/10/2024, ημέρα Τρίτη ώρα 10:00 π.μ., στο Δημαρχείο του Δήμου Πωγωνίου στο Καλπάκι, σύμφωνα με την αρ. πρωτ. οικ.6830/3-09-2024 διακήρυξη του Δημάρχου (ΑΔΑ:951ΩΩ1Ω-ΦΗΦ).

Ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς (κατώτερο μηνιαίο μίσθωμα), ορίζεται το ποσό των εκατό ευρώ (100€). Μαζί με τη συμμετοχή τους οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν και εγγύηση συμμετοχής που ανέρχεται στο ποσό των εκατόν είκοσι ευρώ (120 €).

Ειδικοί όροι συμμετοχής στο διαγωνισμό στην αναλυτική διακήρυξη για την οποία παρέχονται πληροφορίες από το Δημαρχείο Πωγωνίου με έδρα Καλπάκι εργάσιμες ημέρες και ώρες στο  τηλ. 2653360105.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ιωάννινα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα 1966 – Καμπανιακός

 


Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει της διεξαγωγής ποδοσφαιρικού αγώνα της 5ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League 2, αθλητικής περιόδου 2024-2025, μεταξύ των ομάδων ΠΑΣ Γιάννινα 1966 – Καμπανιακός, ο οποίος θα διεξαχθεί την Παρασκευή 18-10-2024 και ώρα 17.00′,  στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «οι Ζωσιμάδες».

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, αποφάσισε για:

Την προσωρινή απαγόρευση της στάθμευσης και κυκλοφορίας των οχημάτων, επί της οδού Φώτου Τζαβέλλα, την Παρασκευή 18-10-2024 και από ώρα 13:00’, έως πέρατος του ποδοσφαιρικού αγώνα.

Η τοποθέτηση προσωρινής σήμανσης θα γίνει με ευθύνη – μέριμνα του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, το οποίο εξουσιοδοτείται για τη λήψη πρόσθετων μέτρων κυκλοφοριακής ασφάλειας, εφόσον απαιτηθεί.

Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, δύναται να παραταθούν ή να μειωθούν και πέραν των καθορισμένων ωρών, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν, κατά την κρίση του Επικεφαλής των μέτρων τουΤμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων.

Δήμος Πωγωνίου: Έκδοση τελών ύδρευσης Τοπικών Κοινοτήτων

 

Έκδοση τελών ύδρευσης Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Πωγωνίου.

Συνάντηση του δημάρχου Ιωαννίνων με το Δ.Σ. της ΑΜΚΕ «Η Μέριμνα»

 


Συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο της ΑΜΚΕ «Η Μέριμνα» είχε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ιωαννιτών και της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας, με στόχο τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και την προώθηση κοινωνικών δράσεων που θα ενισχύσουν την τοπική κοινωνία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος εξήρε το σημαντικό κοινωνικό έργο που παράγει η Μέριμνα από την ίδρυσή της το 2001 μέχρι σήμερα και επεσήμανε τη σημασία της συνεχούς στήριξης που παρέχει ο Δήμος σε φορείς οι οποίοι διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Ο κ. Μπέγκας υπογράμμισε τη βούληση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει σε νέες πρωτοβουλίες και να επεκτείνει τη συνεργασία με την «Μέριμνα», εστιάζοντας σε τομείς όπως η κοινωνική μέριμνα, η ψυχοκοινωνική στήριξη και η φροντίδα ευάλωτων ομάδων.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών ημεδαπών για διαδοχικές κλοπές στην Άρτα

 


Εμπλέκονται σε 2 κλοπές και 3 απόπειρες την ίδια ημέρα

Από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι, έχοντας οργανωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από σπίτια σε περιοχές της Άρτας, προέκυψε ότι εμπλέκονται σε 5 συνολικά υποθέσεις που έλαβαν χώρα την 11-10-2024.

Πιο αναλυτικά, οι κατηγορούμενοι, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, κατηγορούνται ότι εισήλθαν μεσημβρινές ώρες σε τέσσερα σπίτια σε χωριά της Άρτας, από όπου αφαίρεσαν μόνο από το ένα 20 ευρώ, αφού στις άλλες περιπτώσεις έγιναν αντιληπτοί από τους ενοίκους και τράπηκαν σε φυγή.

Επιπλέον, το βράδυ της ίδιας ημέρας, αφαίρεσαν από αποθήκη σπιτιού στην Άρτα τσαντάκι με χρηματικό ποσό 400 ευρώ.

Στο πλαίσιο διερεύνησης των υποθέσεων, βρέθηκε τρεις ημέρες αργότερα (14-10-2024) και κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποίησαν οι κατηγορούμενοι κατά την τέλεση των παραπάνω πράξεων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.

Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου: Ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, ώρα 11:00, στο Δημαρχιακό κατάστημα

 

Διεθνής αναγνώριση για την γιαννιώτικη αργυροχοΐα με στοχευμένες δράσεις από το δήμο Ιωαννιτών

 


Άμεσους καρπούς αποδίδουν οι πρωτοβουλίες του δήμου Ιωαννιτών για την ανάδειξη και ανάπτυξη της αργυροχοΐας, μετά και την απόφαση που λήφθηκε στη συνάντηση του Δικτύου εμπειρογνωμόνων της Νότιας Ευρώπης στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά, η οποία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Βαρσοβία υπό την αιγίδα της UNESCO, η επόμενη συνάντησή της να πραγματοποιηθεί στα Γιάννενα τον Οκτώβριο του 2025.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σήμερα ο δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας, και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Μηνάς Πασχόπουλος, αναφέρθηκαν στις δράσεις που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί ήδη ο δήμος για την διατήρηση αλλά και την ενίσχυση της παραδοσιακής γιαννιώτικης αργυροχοΐας με στόχο την εγγραφή της στο διεθνή κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

«Η αργυροχοΐα είναι στενά συνδεδεμένη με την ιστορία, τον πολιτισμό και την ταυτότητα των Ιωαννίνων. Για εμάς, η διατήρηση αυτής της παράδοσης δεν είναι απλά μια πολιτιστική ευθύνη, αλλά και μια ευκαιρία για τη βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Το 2023, η παραδοσιακή αργυροχοΐα των Ιωαννίνων εγγράφτηκε στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας. Αυτό ήταν ένα κρίσιμο βήμα που αναγνώρισε επίσημα την πολιτιστική αξία αυτής της τέχνης και μας έδωσε το έναυσμα για περαιτέρω δράσεις», είπε αρχικά ο κ. Μπέγκας και πρόσθεσε:

Ιωάννινα: Δύο συλλήψεις παράνομων αποκλειστικών νοσοκόμων

 


Στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών, συνελήφθησαν σήμερα (17-10-2024) μετά τα μεσάνυχτα σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων από το Τμήμα Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, δύο ημεδαπές, που διαπιστώθηκε να παρέχουν παράνομα υπηρεσίες αποκλειστικής νοσοκόμας.

Προανάκριση ενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων.

Δήμος Πωγωνίου: «Οικοτοπία – Ανακαλύπτοντας το τοπίο» - Ημερίδα από τη Σχολή Καλών Τεχνών Παν/μίου Ιωαννίνων

 


Στη σχέση της οικολογίας και του τοπίου με την τέχνη και την αειφορία αναφέρονται η ημερίδα και το workshop που θα πραγματοποιηθούν στο Δελβινάκι από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Δήμο Πωγωνίου, στις 25 και 26 Οκτωβρίου.

Οι δύο δράσεις εντάσσονται θεματικά στη σχέση της οικολογίας και του τοπίου με την τέχνη και την αειφορία και υλοποιούνται στην ιστορική έδρα του Δήμου, στα πλαίσια του Μνημονίου Συνεργασίας που υπεγράφη στις αρχές του έτους μεταξύ των δύο φορέων.

Η ημερίδα με τίτλο «Οικοτοπία. Ανακαλύπτοντας το Τοπίο» θα πραγματοποιηθεί στο ιστορικό «Κτίριο Ε», το πρώην Αρρεναγωγείο – Παρθεναγωγείο Δελβινακίου, στις 25 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων ενώ κατά τη διάρκεια του workshop, που θα υλοποιηθεί στις 26 Οκτωβρίου, οι φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών του Παν/μίου Ιωαννίνων θα κληθούν να αντιμετωπίσουν  το φυσικό περιβάλλον και το τοπίο ως πεδίο εικαστικού προβληματισμού και δράσης.

«Το πρώην Αρρεναγωγείο – Παρθεναγωγείο Δελβινακίου ανοίγει τις πόρτες του για μία ακόμη ημερίδα με θετικό πρόσημο για τον πολιτισμό αλλά και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής του Πωγωνίου. Ανακαλύπτοντας το τοπίο, καλούμαστε να δούμε πέρα από την επιφάνεια. Κάθε τοπίο έχει τη δική του μοναδική ταυτότητα, που συνδέεται με τις παραδόσεις, τις ιστορίες και τους ανθρώπους που το κατοικούν. Ο Δήμος Πωγωνίου έχει την ευλογία να περιβάλλεται από ένα πλούσιο φυσικό περιβάλλον που αξίζει την προσοχή μας και αξίζει να αναδειχθεί.  Η συγκεκριμένη ημερίδα έρχεται να ενώσει το φυσικό περιβάλλον με την τέχνη σε ένα αποτέλεσμα που θα καταπλήξει θετικά» τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Αναστάσιος Γιούνης.

«Ο Γαϊδαράκος Θαλής και το Τριαντάφυλλο που το έλεγαν Αγάπη»

Ένα βιβλίο στηρίζει την Ογκολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ρόδου

Το Athens International College, σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο iWrite και τη συγγραφέα Βασιλική Πίτση παρουσιάζουν το βιβλίο «Ο Γαϊδαράκος Θαλής και το Τριαντάφυλλο που το έλεγαν Αγάπη», το Σάββατο 19 Οκτωβρίου και ώρα 20:00, στην οδό Ρεθύμνου 3, στην Αθήνα (δίπλα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο).

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η κ. Ανδριάνα Κουλούρα, ειδική χειρουργός μαστού, η κ. Άννα Χατζηδημητρίου, ψυχολόγος και η συγγραφέας κ. Βασιλική Πίτση.

Τον συντονισμό της βραδιάς θα αναλάβει ο κ. Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος, καθηγητής, επικοινωνιολόγος και συγγραφέας.

Το βιβλίο της Βασιλικής Πίτση αποτελεί έναν ύμνο στην αγάπη, τον ανθρωπισμό και τον ίδιο τον άνθρωπο. Στον επίλογο του αποκαλύπτει ότι: «Φτάνει να θυμάσαι ότι το μόνο τριαντάφυλλο στον κόσμο που δεν έχει αγκάθια είναι η αγάπη».

Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν για τον αγώνα κατά του καρκίνου, ενισχύοντας τις δράσεις, στήριξης της Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου της Ρόδου, στην ενημέρωση και πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού, στο πλαίσιο του μήνα ευαισθητοποίησης (Οκτώβριος).

*Η Βασιλική Πίτση γεννήθηκε στο Κιάτο Κορινθίας και μεγάλωσε στη Ρόδο, όπου ζει και εργάζεται. Είναι απόφοιτος του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου με ειδίκευση στον Ελληνικό Πολιτισμό, ενώ έχει επιμορφωθεί στην Ιστορία της Τέχνης και προσεγγίσεις στον θεατρικό λόγο και την ποίηση. Επιπλέον, έχει πραγματοποιήσει σπουδές στο Management και την Ηγεσία. Έχει βραβευτεί για τα λογοτεχνικά της έργα, γράφει θεατρικά και ποίηση, ενώ ασχολείται ενεργά και με τη ζωγραφική.

Άρτα: Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι για κλοπή πορτοφολιού

 


Για παραμέληση της εποπτείας τους συνελήφθησαν επιπλέον δύο άτομα

Συνελήφθησαν χθες (16-10-2024) το βράδυ στην Άρτα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας δύο ανήλικα άτομα, αλλοδαπή και ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.

Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης, συνελήφθησαν ακόμα αλλοδαπή και ημεδαπός, γονείς κατά περίπτωση των ανηλίκων, για παραμέληση της εποπτείας τους.

Ειδικότερα, οι ανήλικοι κατηγορούνται ότι χθες το απόγευμα, αφαίρεσαν από πορτοφόλι ημεδαπής, η οποία το είχε ξεχάσει σε σημείο της πόλης της Άρτας, χρηματικό ποσό 920 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.  

Aristotle Medical Forum (AMF) & 3ο Παγκόσμιο Πανομογενειακό Ιατρικό Συνέδριο (Θεσσαλονίκη, 18-20.10.2024)

 


Η Ιατρική ΑΠΘ σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών διοργανώνουν το Aristotle Medical Forum και 3ο Παγκόσμιο Πανομογενειακό Ιατρικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθούν από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής στη Θεσσαλονίκη. Το Aristotle Medical Forum είναι μια πρωτοβουλία της Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που έχει ως οραματικό στόχο την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ στελεχών της πανεπιστημιακής Ιατρικής Κοινότητας και επιφανών Καθηγητών και Ιατρών από την Ελληνική Διασπορά, οι οποίοι έχουν αφιερωθεί στην πρόοδο της Επιστήμης και στην προώθηση του Ελληνισμού και της εξωστρέφειας.

Το φόρουμ, ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, την πόλη της Θεσσαλονίκης και την Κεντρική Μακεδονία, αποτελεί σημείο συνάντησης της Ιατρικής με την έρευνα, την καινοτομία, την τεχνολογία και την ψηφιακή εποχή, την κλινική πράξη και τη βιομηχανία. Το Συνέδριο αυτό προσφέρει επίσης μία μοναδική ευκαιρία δικτύωσης τόσο μεταξύ των επιστημόνων της Ομογένειας, όσο και με διαπρεπείς επιστήμονες του εσωτερικού.



Το Aristotle Medical Forum συνδιοργανώθηκε από το Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ και - για πρώτη φορά το 2022 - από κοινού με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας με ευρύτατη συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων ιατρών από Ευρώπη, ΗΠΑ και άλλα μέρη του κόσμου, καθώς και του συνόλου του στελεχιακού δυναμικού του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ (ιστοσελίδα Ιατρικής ΑΠΘ: https://diaspora.med.auth.gr/).