Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

Παρακάλαμος: Τα παιδιά της περιοχής απόλαυσαν την θεατρική παράσταση "Ο Φιλάργυρος" του Μολιέρου

 


Την θεατρική παράσταση "Ο Φιλάργυρος" του Μολιέρου απόλαυσαν τα  παιδιά της περιοχής, στον αύλειο χώρο του δημοτικού σχολείου Παρακαλάμου, την Πέμπτη 10 Αυγούστου Αυγούστου 2023.




Ιωάννινα: Επιστολές Δημάρχου σε Υπουργείο Υποδομών και ΑΠΑ για τις ακυρώσεις διαγωνισμών

 


Δύο επιστολές με αποδέκτες τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και τον Διοικητή της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας απέστειλε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου μετά τις δυσμενείς εξελίξεις στους διαγωνισμούς για τον οδικό άξονα Ιωαννίνων- Κακαβιάς και την πτήση Ιωαννίνων- Ηρακλείου.

Με την επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών ο Δήμαρχος τονίζει την καθοριστική σημασία που έχει για την πόλη των Ιωαννίνων, το Νομό και την όμορη περιοχή όπου διαβιεί σημαντικός πληθυσμός της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, η ολοκλήρωση του άξονα Ιωαννίνων- Κακαβιάς.

Ο Δήμαρχος σημειώνει ότι οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου είναι τεράστιες και οι δύο ακυρώσεις του διαγωνισμού επιτείνουν την ανησυχία για την τύχη του.

Ζητά από τον Υπουργό ενημέρωση για τα επόμενα βήματα που σχεδιάζει όπως και για την εξεύρεση της πηγής χρηματοδότησης του έργου.

«Οι εξελίξεις με τις δύο ακυρώσεις του διαγωνισμού επιτείνουν την ανησυχία για την τύχη του έργου αυτού.

Ιωάννινα: Σύλληψη για τα επεισόδια οπαδικής βίας στη Νέα Φιλαδέλφια

 


Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων συνελήφθη σήμερα (10-08-2023) το μεσημέρι αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στο περιστατικό συμπλοκής οπαδών στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ειδικότερα, ο αλλοδαπός εντοπίστηκε χθες (09-08-2023) σε περιοχή των Ιωαννίνων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ύστερα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε μισθωμένο λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν οπαδοί ελληνικής ομάδας με προορισμό την Αθήνα.

Ο αλλοδαπός προσήχθη στην παραπάνω υπηρεσία, όπου ύστερα από ενδελεχή έρευνα προέκυψαν στοιχεία, τα οποία τέθηκαν υπόψη της αρμόδιας ανακριτικής Αρχής του Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

Σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη, για εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία με πρόθεση από κοινού, διακεκριμένη περίπτωση έκρηξης με πρόθεση, διακεκριμένης περίπτωσης προμήθειας και κατοχής μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών» και βιοπραγία κατά άλλων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Δελτίο τύπου του Γιάννη Στέφου, υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου

 


Δυσάρεστη έκπληξη αποτελεί για την παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» και τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ηπείρου Γιάννη Στέφο η επίθεση που εξαπέλυσε ο μελετητής της  «ΜΕΤΡΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε.»  εναντίον του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργου Ζάψα, σχετικά με το θέμα των οδικών συνδέσεων Π.Ε Πρέβεζας με την Ιόνια οδό.

Πρόκειται για μία επίθεση που προέρχεται από ένα μελετητικό γραφείο το οποίο εργάζεται για λογαριασμό της Περιφερειακής Αρχής στο πλαίσιο αναθέσεων που έχει λάβει.

Για την παράταξη και τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Γιάννη Στέφο μείζονος σημασίας είναι να τοποθετηθεί καθαρά η Περιφερειακή Αρχή και να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

1) Ποιος παραχώρησε το δικαίωμα σε έναν μελετητή να απαντάει στην κριτική της μείζονος αντιπολίτευσης, μ’ αυτόν τον σκαιό τρόπο, κάνοντας μάλιστα και πολιτικές εκτιμήσεις, για ένα έργο που αφορά τους Ηπειρώτες και γίνεται με τα χρήματα του ελληνικού λαού;

Σπύρος Ριζόπουλος: Leasing-Επανάσταση κοινής λογικής για την ενίσχυση του στόλου των ασθενοφόρων

 


Τις πληγές στις δομές και υποδομές Υγείας  θίγει με νέο βίντεο ο Σπύρος Ριζόπουλος.

Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου μαζί με δύο υποψήφιους της παράταξης  της  Π.Ε. Θεσπρωτίας  που γνωρίζουν  όσο κανείς  το χώρο της Υγείας καθώς είναι εργαζόμενοι στον τομέα, καταγράφουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ασθενείς και επαγγελματίες του κλάδου.

Όπως αναφέρουν ο  Βασίλης Γιαννάκης και ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος, παρατημένες υποδομές,  ανεπαρκείς και πεπαλαιωμένος  στόλος ασθενοφόρων φιγουράρουν στην κορυφή της λίστας.

Στο πρόγραμμα διακυβέρνησης για την Ήπειρο ο  Σπύρος Ριζόπουλος έχει τονίσει πολλές φορές πως η Υγεία είναι σε άμεση προτεραιότητα. Μετά την πρόταση για νέο νοσοκομείο στην Πρέβεζα, προτείνει την ανανέωση του στόλου των ασθενοφόρων στην Ήπειρο μέσω της πρακτικής  του leasing. Στο πλαίσιο προβλέπεται και η συντήρηση των οχημάτων με πολλά συνεργεία κοντά στο χώρο δράσεις των ασθενοφόρων.

Δήμος Πωγωνίου: Συγκίνηση, χαρά, αναμνήσεις, παράδοση και μουσική στη μεγάλη εκδήλωση προς τιμή του βιρτουόζου του κλαρίνου Πέτρο Λούκα – Χαλκιά

 


Συγκίνηση, χαρά, αναμνήσεις, παράδοση και μουσική είναι τα συναισθήματα και τα στοιχεία που αποτυπώνουν στο έπακρο τη μεγάλη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Πωγωνίου προκειμένου να τιμήσει τον βιρτουόζο του κλαρίνου Πέτρο Λούκα – Χαλκιά και 14 ακόμη μουσικούς που αφιέρωσαν της ζωή τους στην μουσική παράδοση.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Αυγούστου στο Δελβινάκι, τόπο καταγωγής των καλλιτεχνών και «βρυσομάνα» σπουδαίων μουσικών.

Ο Πέτρος Λούκας – Χαλκιάς από το ξεκίνημα της καριέρας του κατάφερε να ξεχωρίσει  και να μεταφέρει τον ήχο του πωγωνίσιου κλαρίνου σε κάθε σημείο του πλανήτη όπου χτυπάει ελληνική καρδιά αλλά απέκτησε και πολλούς ξένους θαυμαστές που μέσα από τη μουσική του γνώρισαν και λάτρεψαν την ελληνική παράδοση.

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης  έκανε λόγο για έναν σεμνό άνθρωπο που πρέπει να αποτελεί πρότυπο στάσης ζωής και σημείωσε ότι το αφιέρωμα αποτελούσε υποχρέωση της περιοχής στον σπουδαίο αυτό καλλιτέχνη αλλά και σε όλους τους μουσικούς. 

«O Πετρολούκας Χαλκιάς κάποτε είδε άλογο να σηκώνεται όρθιο, ακούγοντας το κλαρίνο του. Είδε και όλους εμάς να κλαίμε και να γελάμε υπό τους ήχους της μουσικής του γιατί έχει έναν μοναδικό τρόπο να εκφράζει με τις νότες του όλες τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας. Είναι ένας από τους τελευταίους ζωντανούς μύθους της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς και όλη του η πορεία είναι ένα μάθημα για όσα μπορεί να καταφέρει κάποιος όταν βάζει πάθος, αγάπη και μεράκι στα όνειρά του.

Βήσσανη Πωγωνίου: Διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι, τη Δευτέρα 14 και την Τρίτη 15 Αυγούστου

 


Διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι (Κοιμήση της Θεοτόκου), τη Δευτέρα 14 και την Τρίτη 15 Αυγούστου, στη Βήσσανη Πωγωνίου.

Άνω Ραβένια Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι, τη Δευτέρα 14 και την Τρίτη 15 Αυγούστου

 


Διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι, τη Δευτέρα 14 και την Τρίτη 15 Αυγούστου (Κοίμηση της Θεοτόκου) στα Άνω Ραβένια Πωγωνίου.

Θα σας διασκεδάσει το συγκρότημα του Χρήστου Χαλιγιάννη και του Χρήστου Ζέκιου.

Τραγούδι ο Γιάννης Τζούμας.

Θανατηφόρο τροχαίο στην Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας

 


Σήμερα (09-08-2023) το απόγευμα στο 45,5ο χλμ. Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 36χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 58χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 36χρονου και τον τραυματισμό του 58χρονου.

Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας.

Ιωάννινα: Σύλληψη ημεδαπού για παραβάσεις περί όπλων

 


Συνελήφθη χθες (09-08-2023) το βράδυ στην πόλη των Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων ημεδαπός, που κατηγορείται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μαχαίρι μήκους 22 εκατοστών.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων.

Δολιανά Πωγωνίου: Παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού το Σάββατο 12 Αυγούστου

 


Το Σάββατο 12 Αυγούστου περιμένουμε όλους τους μικρούς μας φίλους (από 5 έως 15 ετών) στην Κεντρική Πλατεία του χωριού μας για ατελείωτο παιχνίδι και αξέχαστες στιγμές!

Δηλώστε συμμετοχή στο: 6948941704

Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου: Έναρξη προετοιμασίας στις 17 Αυγούστου και φιλικοί αγώνες

 

Έναρξη προετοιμασίας στις 17 Αυγούστου και φιλικοί αγώνες της Αναγέννησης Κεφαλοβρύσου.

Μάγεψαν το κοινό Νίκος Πορτοκάλογλου, Ρένα Μόρφη και Δημήτρης Υφαντής στο Zaravina Festival

 

Μία μαγευτική βραδιά έζησαν όσοι βρέθηκαν χθες το βράδυ της Τετάρτης 9 Αυγούστου 2023, στη Λίμνη Ζαραβίνα και το «Zaravina Festival».






Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Πέμπτη 10 Αυγούστου

 


Την Πέμπτη 10 Αυγούστου Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, Γ.Ν. Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Στρ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Κόνιτσας, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Θεσπρωτικού, 09:00-11:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Λούρου, 11:30-14:00

Υαλουρονικό οξύ: Πώς αναβαθμίζει την ερωτική μας ζωή;

 


Τα γνωστά από την αισθητική ιατρική ενέσιμα fillers εξασφαλίζουν καλύτερη στύση στους άνδρες με μικρή ή μεσαίου μεγέθους περίμετρο πέους, καθώς και μεγαλύτερη αντοχή σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα πρόωρης εκσπερμάτισης και ικανοποιητική σεξουαλική λειτουργία στους πάσχοντες από νόσο Peyronie.  

Οι θετικές επιδράσεις αφορούν τόσο το οργανικό επίπεδο, όσο και το ψυχολογικό, αφού ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους, λόγω της αισθητικής μεταμόρφωσης του πέους και της σεξουαλικής ικανοποίησης που προσφέρουν οι άνδρες μετά τη θεραπεία.

Μια πρόσφατα δημοσιευμένη στο Aesthetic Surgery Journal μελέτη -που πραγματοποιήθηκε για να εκτιμηθεί η επίδραση της ενέσιμης αύξησης, με έγχυση υαλουρονικού οξέος, της περιφέρειας του πέους ανδρών που δεν ήταν ικανοποιημένοι από το μέγεθος ή το σχήμα του, στην ψυχολογία τους- επιβεβαίωσε, αφενός, την ασφάλειά της ως θεραπεία και αφετέρου την αποτελεσματικότητά της στη βελτίωση της ψυχολογίας τους. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτή η απλή, ασφαλής και αποτελεσματική τεχνική επηρεάζει θετικά την ικανοποίηση από τη σεξουαλική σχέση, την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση των ανδρών.

«Η σεξουαλική ικανοποίηση αποτελεί αναπόσπαστο παράγοντα μιας υγιούς και μακροχρόνιας ερωτικής σχέσης. Η εμφάνιση του πέους και οι σεξουαλικές επιδόσεις των ανδρών συνδέονται στενά με αυτήν και την αυτοπεποίθησή τους. Η πρόοδος της ιατρικής ωθεί τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερους να αναζητούν ιατρική βοήθεια για την πάχυνση του πέους, αφού είναι γεγονός ότι η ικανοποιητική περίμετρος προσφέρει ευχαρίστηση, τόσο στους ίδιους όσο και στο σεξουαλικό σύντροφό τους. Σύμφωνα, μάλιστα, με μια παλαιότερη μελέτη, το πάχος του πέους είναι πιο σημαντικό για τη σεξουαλική ικανοποίηση από ό,τι το μήκος του, για τη συντριπτική πλειονότητα των γυναικών.