Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου τα Σχολεία του Δήμου Πωγωνίου


Κλειστά θα παραμείνουν Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 τα σχολεία του Δήμου Πωγωνίου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στην περιοχή.

Συλλήψεις τριών ατόμων για διωκτικά έγγραφα


Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, τρία άτομα, για διωκτικά έγγραφα.
Αναλυτικότερα συνελήφθησαν:
*Χθες το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 54χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Κέρκυρας, ποινής φυλάκισης (8) ετών και χρηματικής ποινής (10.000) ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
*Χθες το απόγευμα σε χωριό του Δήμου Μετσόβου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου, ένας 35χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης (6) μηνών και χρηματικής ποινής (600) ευρώ, για παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών.
*Χθες το απόγευμα στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 38χρονος αλλοδαπός, διότι όπως διαπιστώθηκε είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αργοστολίου, ποινής φυλάκισης (6) μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Αίρεται το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης κυκλοφορίας των φορτηγών, σε Ιόνια Οδό και Εγνατία Οδό


Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με αποφάσεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, αίρεται το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων και των λεωφορείων κατά περίπτωση, που ίσχυε στα παρακάτω οδικά σημεία:
* Εγνατία Οδός (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας) από χ/θ 21,500 (Κόμβος Νεοχωρίου) έως χ/θ 49,000 (Κόμβος Τύριας).
 * Ιόνια Οδός (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας) από χ/θ 154,243 (ΣΕΑ Φιλιππιάδας) έως χ/θ 200,991 (διασταύρωση με Εγνατία Οδό).

Ο Παρακάλαμος στο έλεος του χιονιά

Η νέα σφοδρή χιονόπτωση που ξεκίνησε τα ξημερώματα και συνεχίστηκε  με μεγάλη ένταση για πολλές ώρες είχε σαν  αποτέλεσμα η  κίνηση των αυτοκινήτων στους δρόμους να γίνεται με δυσκολία και μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Τα σχολεία στο Δήμο Πωγωνίου, αλλά και σε ολόκληρο το Νομό Ιωαννίνων παρέμειναν  κλειστά, καθώς επίσης κλειστό παρέμεινε  το Πανεπιστήμιο και τα δικαστήρια.
Συνεργεία του δήμου εργάζονται πυρετωδώς για να παραμείνουν ανοιχτοί οι κεντρικοί δρόμοι των χωριών.

Η Δημοτική αρχή κάνει έκκληση στους δημότες (πεζούς και με οχήματα), λόγω των  καιρικών συνθηκών που επικρατούν αυτή τη στιγμή σε όλο το Δήμο να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.  Η χιονόπτωση ήταν αρκετά έντονη και σε συνδυασμό με τον πάγο που  προϋπήρχε, ειδικά στους στενούς συνοικιακούς δρόμους, καθιστά την κάθε μετακίνηση επικίνδυνη. 
Τα συνεργεία του Δήμου καθώς και μισθωμένα ιδιωτικά οχήματα συνεχίζουν να δουλεύουν για την αποκατάσταση της συγκοινωνίας. 
Ωστόσο, η ένταση της χιονόπτωσης και η ποσότητα του χιονιού που έπεσε ήταν τέτοια που δυσκολεύει σε  μεγάλο βαθμό την επιχείρηση αποχιονισμού.
Το αισιόδοξο είναι ότι τις επόμενες ώρες αναμένεται μεταβολή του καιρού με ισχυρούς νοτιάδες και βροχοπτώσεις που θα βοηθήσουν στο λιώσιμο του χιονιού.

Προσωρινές απαγορεύσεις κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, ανακοινώνει ότι για  την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων λόγω χιονοπτώσεων – παγετού και  μέχρι ύφεσης των δυσμενών καιρικών φαινομένων και εξομάλυνσης της  οδικής κυκλοφορίας των οχημάτων, ισχύουν προσωρινές απαγορεύσεις  κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων, ύστερα από  σχετικές Αποφάσεις των υφισταμένων Διευθύνσεων Αστυνομίας, σήμερα (9-01-2019), στα κάτωθι σημεία του οδικού δικτύου:
Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων: 
 Την προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων που κινούνται στην Εγνατία Οδό (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας) από χ/θ 48,800 (Κόμβος Τύριας) έως χ/θ 120,800 (κόμβος Παναγιάς).
 Την προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων που κινούνται στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Άρτας, Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κοζάνης και στον οδικό άξονα Καλπακίου - Κακαβιάς.
 Την απαγόρευση της κυκλοφορίας, στα προαναφερόμενα οδικά δίκτυα, όλων των λοιπών κατηγοριών οχημάτων που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες.
 Την απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες και κινούνται στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο (ορεινό και ημιορεινό) του Νομού Ιωαννίνων, όταν και όπου αυτό απαιτείται.
Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας: 
 Την προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων και των λοιπών βαρέων οχημάτων (λεωφορείων κτλ) που κινούνται στην Ιόνια Οδό (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας) από χ/θ 154,243 (ΣΕΑ
Φιλιππιάδας) έως χ/θ 200,991 (διασταύρωση με Εγνατία Οδό).
 Την απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλες τις περιοχές του Νομού Άρτας (εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο), όταν και όπου αυτό απαιτείται, κατά την κρίση των Διοικητών του Τ.Τ. Άρτας, του Γ΄ Τ.Τ.
Αυτοκινητόδρομου Αντιρρίου – Ιωαννίνων και των Τμημάτων μικτής αρμοδιότητας Τροχαίας της Διεύθυνσης.
Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας: 
 Την προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων που κινούνται στην Εγνατία Οδό (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας) από χ/θ 21,500 (Κόμβος Νεοχωρίου) έως χ/θ 49,000 (Κόμβος Τύριας).
 Την απαγόρευση της κυκλοφορίας, στο προαναφερόμενο οδικό δίκτυο, όλων των λοιπών κατηγοριών οχημάτων που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες.
 Την απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων που δενφέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες και κινούνται στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας (από το 50ο έως και το 65ο χιλιόμετρο),όταν και όπου αυτό απαιτείται κατά την κρίση του Διοικητή του Τ.Τ. Ηγουμενίτσας.
Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας: 
 Την προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων που κινούνται στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Αντιρρίου από χ/θ 58,500 (Διασταύρωση Στρατοπέδου Φιλιππιάδας) έως χ/θ 39,500 (Σήραγγα Κλεισούρας).
 Την απαγόρευση της κυκλοφορίας, στο προαναφερόμενο οδικό δίκτυο, όλων των λοιπών κατηγοριών οχημάτων που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες.
 Την απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες και κινούνται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο (ορεινό και ημιορεινό) του Νομού Πρέβεζας, όταν και όπου αυτό απαιτείται.
Παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί που κινούνται στο οδικό δίκτυο της περιφέρειας μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα σημεία που επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες και να συμμορφώνονται με τα σήματα κυκλοφορίας και τα σήματα των τροχονόμων.

Κλειστά θα είναι την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου τα Σχολεία του Δήμου Πωγωνίου


Κλειστά θα είναι σήμερα Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 τα σχολεία του Δήμου Πωγωνίου λόγω χιονόπτωσης και παγετού που επικρατούν στην περιοχή.

Απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών στη Εγνατία Οδό και την Ιόνια Οδό

Απαγορεύεται η κίνηση των αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων στην Ε.Ο Ιωαννίνων-Κοζάνης, καθώς και στην παλιά Ε.Ο. Ιωαννίνων-Αθηνών


Η Εγνατία οδός ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται η κίνηση των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων, ενώ ανάλογη απόφαση ισχύει και για την Ιόνια Οδό. Στο μεταξύ, στην εθνική οδό Φιλιππιάδας Πρέβεζας η συγκοινωνία γίνεται μόνο με αλυσίδες, ενώ δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία φορτηγών άνω των τριάμιση τόνων. Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στο δόμο Διάσελο-Καλεντίνη στο νομό Άρτας καθώς και στο δρόμο Άγνατα-Πράμαντα μετά το Κορφοβούνι.
Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού Ιωαννίνων, αλλά και μέσα στην πόλη.
Επίσης απαγορεύεται η κίνηση των αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων στην Ε.Ο Ιωαννίνων-Κοζάνης, Καλακίου-Κακαβιάς, καθώς και στην παλιά Ε.Ο Ιωαννίνων Αθηνών.

Ο Βασίλης Ντότης στους επαγγελματίες του Ολυμπιακού


Ο Ολυμπιακός δείχνει από το περασμένο καλοκαίρι μια στροφή προς τους νεαρούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές.
Μεταξύ αυτών που «έδεσε» με επαγγελματικά συμβόλαια είναι και ο κεντρικός χαφ με γλυκό αριστερό πόδι και μέλος της Εθνικής Παίδων που πήρε την πρόκριση στην Ellite Round, καταγόμενος από τον Παρακάλαμο, γιός του Βαγγέλη Ντότη, Βασίλης Ντότης.
Η ικανότητα του να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της επίθεσης και η σχέση του με τα δίχτυα του έδωσαν το εισιτήριο για την U19 και το επαγγελματικό συμβόλαιο.

Νέα χιονοθύελλα πλήττει το Πωγώνι

Από τα ξημερώματα της Τετάρτης  9 Ιανουαρίου ξεκίνησε να χιονίζει.
Είναι η τρίτη φορά σε διάστημα μιας βδομάδας που ο Παρακάλαμος ντύνεται στα λευκά.
Συνίσταται στους οδηγούς που πρόκειται να κινηθούν στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο του νομού Ιωαννίνων να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.
Φωτό: Αλέξης Τσε

Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου: Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας-ετήσια χοροεσπερίδα μας, την Κυριακή 27 Ιανουαρίου, ώρα 13:00 στην κοσμική ταβέρνα "ΤΟ ΕΛΑΤΟ", Λ. Φυλής 2 και Ανθέων, Χασιά

Σας περιμένουμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας - ετήσια χοροεσπερίδα μας, την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019, και ώρα 13:00 στην κοσμική ταβέρνα "ΤΟ ΕΛΑΤΟ", Λ. Φυλής 2 και Ανθέων, Χασιά.
Ελάτε να ανταλλάξουμε ευχές για τη νέα χρονιά και να απολαύσουμε ένα γνήσιο Ηπειρώτικο γλέντι, με τη ζυγιά του Σταύρου Καψάλη και το Θοδωρή Γεωργόπουλο στο κλαρίνο!!! Θα τραγουδήσουν για εμάς η Παγώνα Αθανασίου και ο Κώστας Τζίμας.
Τα χορευτικά μας τμήματα πάντα υπό την αιγίδα & καθοδήγηση των δασκάλων μας κ. Έφη Ρούτη & κ. Βασίλη Τσούνη θα σας ταξιδέψουν σε διάφορα μέρη της ιδιαίτερης πατρίδας μας! Ανταμώνουμε λοιπόν, κόβουμε τη βασιλόπιτά μας, τρώμε, πίνουμε, γλεντάμε και χορεύουμε!
 Ελάτε να ανταλλάξουμε ευχές για τη νέα χρονιά και να απολαύσουμε ένα γνήσιο Ηπειρώτικο γλέντι. Σας περιμένουμε όλους με χαρά!

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Δεκέμβριο 2018 στην Ήπειρο


Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Δεκέμβριο του 2018, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 9 τροχαία ατυχήματα (όσα και το 2017).
Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
3 θανατηφόρα τροχαία (έναντι 2 το 2017)
2 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (κανένα το 2017)
4 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 7 το 2017)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 9 παθόντες (έναντι 13 το 2017). Ειδικότερα, καταγράφηκαν :
3 νεκροί (έναντι 2 το 2017)
2 σοβαρά τραυματίες (κανένας το 2017)
4 ελαφρά τραυματίες (έναντι 11 το 2017)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων-δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος
υπερβολική ταχύτητα
ολισθηρότητα οδοστρώματος – καιρικές συνθήκες
έλλειψη προσοχής κατά την οδήγηση
λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς και πεζούς
β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης
Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά (6.192) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του .
Βεβαιώθηκαν:
1.172 για υπερβολική ταχύτητα.
59 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη).
28 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.
152 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση.
255 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.
78 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
102 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
53 για αντικανονικό προσπέρασμα.
7 για αντικανονικούς ελιγμούς.
17 για φθαρμένα ελαστικά.
Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν (74) παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και (317) παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: Μεταγραφική ενίσχυση με την απόκτηση του μεσοπιθετικού Παναγιώτη Κατσάμπα, από το Αλιβέρι


Η διοίκηση του  Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά ανακοίνωσε την πρώτη μεταγραφική  ενίσχυση της ομάδας για τη χειμερινή περίοδο, με την  απόκτηση του 21χρονου μεσοπιθετικού Παναγιώτη Κατσάμπα, από την ομάδα του Αλιβερίου, που πέρυσι έπαιζε στη Γ΄ Εθνική.

Πολιτική Προστασία: Ταξιδεύεις το χειμώνα; Προετοιμάσου!

Πολιτική Προστασία: Ταξιδεύεις το χειμώνα; Προετοιμάσου!