Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Δολιανά Πωγωνίου: Ενημέρωση για τη διακοπή υδροδότησης στο χωριό

 


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΝΕΡΟΥ

Αγαπητοί συγχωριανοί,

Στις 8 μ.μ. παρατηρήθηκε διακοπή υδροδότησης στο χωριό μας, από άγνωστα αιτία. Μετά από τακτικές επισκέψεις στη δεξαμενή ύδρευσης, διαπιστώθηκε ότι η γεώτρηση δεν λειτουργούσε.

Σε συνδυασμό με την υπερκατανάλωση λόγω εποχής και πληθυσμού στο χωριό, το αποτέλεσμα ήταν η δεξαμενή να μην γεμίζει. Άμεσα ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, κος Γκέκας και κος Σιούτης. Κατόπιν άμεσης επέμβασης του κου Γκέκα (ως καθ' ύλην αρμόδιου), κατέφθασε ειδικό συνεργείο, το οποίο δουλεύοντας έως και αυτή την ώρα, αποκατέστησε τη βλάβη.

Ευελπιστώ ότι δεν θα υπάρξει περεταίρω πρόβλημα και ότι έως το πρωί θα έχει αποκατασταθεί η υδροδότηση σε όλο το δίκτυο.

Σας ευχαριστώ για την κατανόηση και την υπομονή σας.

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Δολιανών

Κωνσταντίνος Τζαβέλλας

Ιωάννινα: Συνελήφθη ημεδαπός που είχε αφαιρέσει τσάντα από θαμώνα καταστήματος εστίασης

 


Συνελήφθη χθες (10-08-2022) το μεσημέρι στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, χθες το πρωί καταγγέλθηκε από αλλοδαπό ότι την προηγούμενη ημέρα (09-08-2022), βρισκόμενος σε κατάστημα εστίασης στην πόλη των Ιωαννίνων, κλάπηκε η τσάντα του, που περιείχε χρηματικό ποσό 140 ευρώ, προσωπικά αντικείμενα και ταξιδιωτικά έγγραφα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, οι αστυνομικοί κατάφεραν άμεσα να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία του κατηγορούμενου, να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν λίγη ώρα αργότερα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Παρακάλαμος: Διακοπή ρεύματος

 


Αγαπητοί συγχωριανοί

(ειδικότερα όσων έχουν τις οικίες τους πέριξ Αλώνια και προς Μπολέικα)

Μετά από τηλεφωνική ενημέρωση δύο συγχωριανών, 6 πάρα 20 ότι υπάρχει διακοπή ρεύματος στην εν λόγω περιοχή, μάλλον από κάποιον κεραυνό, ενημέρωσα τα κεντρικά της ΔΕΗ (ΔΕΔΔΗΕ) και αναμένουμε συνεργείο για την αποκατάσταση.

Παρακαλώ για την υπομονή σας και ευχαριστώ για την κατανόηση.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος Παρακαλάμου

Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος

Ανακοίνωση της ΕΚΕ σχετικά με προώθηση σκευασμάτων για τις καρδιαγγειακές παθήσεις

 

Εδώ και αρκετό καιρό διακινούνται στο διαδίκτυο συνεντεύξεις επιφανών μελών της επιστημονικής μας εταιρείας, μεταξύ άλλων και των καθηγητών Φούσα, Φιλιππάτου και Παρίση, που φέρονται σε δηλώσεις τους να προτρέπουν το κοινό στην ευεργετική χρήση για τα καρδιαγγειακά νοσήματα διαφόρων σκευασμάτων.

Οι συνεντεύξεις αυτές είναι ψευδείς και τα μελή μας ουδέποτε  έχουν θέσει το επιστημονικό τους κύρος στην υπηρεσία προώθησης κάποιου προϊόντος. Επειδή οι διαφημίσεις προτρέπουν τους ασθενείς να διακόψουν τη θεραπεία τους, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα για την υγεία τους, άρα δημιουργούνται σημαντικά προβλήματα για τη δημόσια υγεία,  η ΕΚΕ υπενθυμίζει ότι μόνο ο θεράπων καρδιολόγος είναι αυτός που θα συστήσει την κατάλληλη για τον ασθενή θεραπευτική αγωγή.

 

Ο Πρόεδρος της ΕΚΕ

Ιωάννης Κανακάκης

Εξιχνίαση κλοπής από αυτοκίνητο σε παραλία της Πρέβεζας

 


Ταυτοποιήθηκε ημεδαπός για την εμπλοκή του στην υπόθεση

 

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας κλοπή, που έλαβε χώρα το βράδυ της 11/07/2022 σε παραλία της Πρέβεζας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση ευρημάτων στο σημείο της κλοπής, ο κατηγορούμενος εισήλθε σε ανασφάλιστο σταθμευμένο αυτοκίνητο, από όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό 300 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα και ταξιδιωτικά έγγραφα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης, την Κυριακή 14 Αυγούστου, στον Καταρράκτη Άρτας

 


Το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης, με συντονιστή τον κ. Στέφανο Φούσα Stefanos Fousas, Συντονιστή Τομέα Καρδιάς του Metropolitan General, θα φιλοξενηθεί, την Κυριακή, 14 Αυγούστου, στον Καταρράκτη Άρτας.

Σιταριά Πωγωνίου: Παρουσίαση του βιβλίου του Πωγωνίσιου συγγραφέα Θοδωρή Δεύτου, «Ασπασία, το μυστικό της Καπετάνισσας» την Παρασκευή 12 Αυγούστου, ώρα 8:00 μ.μ.

 


Πρόσκληση

Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Σιταριάς Πωγωνίου σας προσκαλεί στην παρουσίαση του  βιβλίου του Πωγωνίσιου συγγραφέα Θοδωρή Δεύτου, «Ασπασία, το μυστικό της Καπετάνισσας» την Παρασκευή 12 Αυγούστου, ώρα 8:00 μ.μ. στην πλατεία του χωρίου.

Οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων του Σεπτεμβρίου 2022

 


Με ανακοίνωσή του ο e-ΕΦΚΑ ενημερώνει ότι την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Επιπλέον, την Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1,3,5,7,9 ενώ την Τρίτη 30 Αυγούστου θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς:

ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0,2,4,6,8.

Παρακάλαμος: Πάρτι την Κυριακή 14 Αυγούστου, στο «Plegma Cafe Bar»

 


Πάρτι την Κυριακή 14 Αυγούστου, στο «Plegma Cafe Bar», στον Παρακάλαμο.

Κυνηγετικός Σύλλογος Δελβινακίου-Πωγωνίου: Ξεκινά την Παρασκευή 12 Αυγούστου η έκδοση αδειών θήρας για τη νέα περίοδο

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Δελβινακίου-Πωγωνίου ανακοινώνει στα μέλη του τα ακόλουθα:

1. Η έκδοση αδειών θήρας για τη νέα περίοδο θα αρχίσει στις 12/08/2022 στα γραφεία του Συλλόγου.

2. Απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση της άδειας θήρας είναι και η προσκόμιση της άδειας κατοχής κυνηγετικού όπλου και (2) πρόσφατες φωτογραφίες σε περίπτωση που αυτή του βιβλιαρίου είναι παλιά ή φθαρμένη.

3. Για τους νέους κυνηγούς τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:

1) Αίτηση

2) Υπεύθυνη Δήλωση

3) Δύο φωτογραφίες

4) Βεβαίωση από την Αστυνομία ή Άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου

5) Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας και 6)αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας από τον Δήμο ή εκκαθαριστικό τελευταίου έτους τα οποία θα προσκομίζουν στον Κ.Σ. Δελβινακίου.

4. Το συνολικό κόστος έκδοσης αδείας κατά κατηγορία έχει ως εξής:

Α. ΤΟΠΙΚΗ              113,26 ευρώ

B. ΠΕΡ/ΚΗ              133,26 ευρώ

Γ. ΓΕΝΙΚΗ               163,26 ευρώ

Το  Δ.Σ.

Πληρωμή δικαιούχων του Προγράμματος των Νέων γεωργών – Υπομέτρο 6.1 για την Περιφέρεια Ηπείρου

 


Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Ηπείρου, ενημερώνει ότι ξεκίνησαν από την Δευτέρα (8/8/2022) οι πληρωμές για την καταβολή της 1ης δόσης για τους δικαιούχους του προγράμματος των Νέων αγροτών (Υπομέτρο 6.1).

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Πέμπτη 11 Αυγούστου

 


Την Πέμπτη 11 Αυγούστου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISOBOX, 07:30-14:30

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Κεφαλόβρυσο, 10:00-13:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00.

Υπερτροφία του προστάτη: Θεραπεία χωρίς χειρουργείο

 


Η καλοήθης υπερτροφία του προστάτη είναι η αύξηση του μεγέθους του και σχετίζεται με την εκφύλιση των ιστών, όπως ακριβώς οι ρυτίδες και τα λευκά μαλλιά, αλλά δεν είναι πάθηση.

Εγκαθίσταται πολύ αργά ξεκινώντας, σε κυτταρικό επίπεδο, από την ηλικία των 35-40 ετών. Σε αυτή την ηλικία σπάνια προκαλεί ενοχλήματα. Σιγά, σιγά μετά τα 40 έτη μπορεί να εμφανίζονται περιστασιακά, ήπια ενοχλήματα κατά την ούρηση και με αργή εξέλιξη που δεν ανησυχούν ιδιαίτερα τον άντρα που τα έχει.

«Ανάμεσα στα 50 με 60, τα συμπτώματα αυτά αρχίζουν να γίνονται πιο ξεκάθαρα. Η ακτίνα της ούρησης μειώνεται περισσότερο, η ροή των ούρων διακόπτεται και εναλλάσσεται με αντιαισθητικές σταγόνες, ενώ η ούρηση αργεί, πλέον, να ολοκληρωθεί.

Μετά από ένα πλούσιο γεύμα ή μια βραδιά με φίλους και λίγο αλκοόλ, η πρωινή ούρηση καθίσταται δύσκολη και γίνεται μετ’ εμποδίων, ενώ όταν χρειαστεί να αναστείλει κάποιος την ούρηση (να «κρατηθεί») τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο.

Οι περισσότεροι άντρες, στο σημείο αυτό, κάνουν μικρές διορθωτικές κινήσεις. Πολλοί αποφεύγουν να πίνουν νερό πριν από μια συνάντηση ή σπεύδουν να ουρήσουν πριν βγουν με το αυτοκίνητο στην κίνηση, αποφεύγουν το αλκοόλ ή κάποια πικάντικα φαγητά, αραιώνουν τις σεξουαλικές επαφές και γενικά υποβαθμίζουν τις επιθυμίες τους και τελικά την ποιότητα ζωής τους», επισημαίνει η κ. Ματίνα Βλάχου, MD, FEBU, Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος, Διευθύντρια Ουρολόγος στο Metropolitan Hospital.

Παρά τα μέτρα όμως, τα συμπτώματα είναι αρκετά ενοχλητικά γιατί εμφανίζονται σε μία ιδιαίτερα παραγωγική αλλά και ουσιαστικά νεανική φάση της μέσης ηλικίας. Παλαιότερα, οι επεμβάσεις και τα φάρμακα για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων είχαν συχνά επιπτώσεις στη σεξουαλική ζωή των αντρών, οι οποίοι, για το λόγο αυτό, απέφευγαν την επίσκεψη στον ουρολόγο. Ωστόσο, οι νέες θεραπείες όπως η μέθοδος REZUM και τα κρουστικά κύματα δεν δικαιολογούν πλέον μια τέτοια στάση.