Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΕΛ.Γ.Α.: Καθορίστηκε ο τρόπος υποβολής δήλωσης καλλιέργειας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθορίστηκε η διαδικασία υποβολής δηλώσεων καλλιέργειας στα υποκαταστήματα του ΕΛ.Γ.Α. για τους παραγωγούς που δεν μπορούσαν αντικειμενικά να συγκεντρώσουν και να καταθέσουν στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) τα δικαιολογητικά κατοχής που απαιτούνται για την υποβολή της Ενιαίας Αίτησης και καλλιεργούν αγροτεμάχιο σε επιλέξιμη περιοχή. Η διαδικασία καθορίστηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και σύμφωνα με αυτή, οι εν λόγω παραγωγοί μπορούν να υποβάλουν Δήλωση Καλλιέργειας στα αρμόδια Υποκαταστήματα του ΕΛ.Γ.Α., μέχρι τις 17-10-2011, προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:


1. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986 (με βεβαίωση του γνησίου υπογραφής), όπου θα αναγράφονται:
α) τα στοιχεία του αγροτεμαχίου (τοποθεσία, είδος καλλιέργειας και έκταση)
β) τα στοιχεία του κατόχου του αγροτεμαχίου (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, Αριθμός Φορολογικού Μητρώου).
2. Αντίγραφο του χαρτογραφικού υπόβαθρου του αγροτεμαχίου, όπου θα αναγράφεται ο 13ψήφιος κωδικός.


Η προβλεπόμενη από τη Δήλωση Καλλιέργειας εισφορά θα καταβάλλεται μετρητοίς, στο λογαριασμό ΜΠ 620 του ΕΛ.Γ.Α. στην ΑΤΕ, μέχρι τις 17-10-2011, με την πρώτη δόση να κατατίθεται εφάπαξ.
Mε τον παραπάνω τρόπο μπορούν οι παραγωγοί να δηλώσουν υφιστάμενες καλλιέργειες ή καλλιέργειες που ήδη έχουν συγκομισθεί κι όχι επίσπορες καλλιέργειες για τις οποίες ισχύουν όσα προβλέπονται στην ΚΥΑ υπ’ αριθμ 309891 (ΦΕΚ 1966 Β΄/21-12-2010).

ΕΛ.ΣΤΑΤ.: Νέες ανατιμήσεις σε βασικά καταναλωτικά είδη

Εκτός στόχων, πριν καν εφαρμοστεί, μοιάζει να είναι ο προϋπολογισμός του 2012 καθώς η μεγάλη αύξηση του γενικού δείκτη τιμών παραγωγών βιομηχανίας που κατέγραψε η ΕΛ.ΣΤΑΤ οδηγεί σε λογικές ανατιμήσεις βασικών ειδών της αγοράς, σε αντίθεση με την πτώση στο 0,6% του πληθωρισμού που ευαγγελίζεται το υπουργείο Οικονομικών!
Πιο συγκεκριμένα, αύξηση των τιμών παραγωγών βιομηχανίας παρατηρεί για τον Αύγουστο του 2011 συγκριτικά με τον ίδιο μήνα του 2010 η ΕΛ.ΣΤΑΤ που αγγίζει το +7,8%.

Πρόκειται για αύξηση που έχει άμεση αντανάκλαση σε σειρά ειδών, πρώτης ανάγκης με αποτέλεσμα οι καταναλωτές όχι μόνο να βλέπουν τη συρρίκνωση – λόγω φορολογίας – των εισοδημάτων τους αλλά και την παράλληλη αύξηση των τιμών στα ράφια.
Η αναντιστοιχία μεγεθών και εκτιμήσεων του υπουργείου Οικονομικών λοιπόν δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για το πώς ο πληθωρισμός θα αποκλιμακωθεί και πως φυσικά η κυβέρνηση θα πιάσει τους στόχους που η ίδια θέτει.

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ: Μπαίνουν διόδια σε τέσσερα σημεία


Δυο ευρώ το κόστος διέλευσης.


Στα δύο ευρώ ορίστηκε το αντίτιμο των διοδίων σε τέσσερις σταθμούς στην Εγνατία Οδό, στους νομούς Ροδόπης, Τρικάλων, Ιωαννίνων και Θεσσαλονίκης.
Υπενθυμίζεται ότι ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε τη δημιουργία 13 σταθμών έως τον Απρίλιο του 2010.

Η κατασκευή και η λειτουργία σταθμών των διοδίων είναι μία από τις δύο προϋποθέσεις ώστε ο άξονας να μπορέσει να παραχωρηθεί σε ιδιώτες.

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ: Ανοιχτά Σάββατο και απογεύματα Δευτέρας και Τετάρτης

Αλλάζει το σύστημα της εφημερίας των φαρμακείων. Σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, από τον Νοέμβριο τα φαρμακεία της χώρας θα λειτουργούν υπό το νέο, απελευθερωμένο ωράριο, δηλαδή και τα απογεύματα Δευτέρας και Τετάρτης καθώς και το Σάββατο.

Όπως τονίζεται στην απόφαση, με το μέτρο θα διασφαλιστεί πλήρως και απρόσκοπτα τόσο η τήρηση των υποχρεώσεων των φαρμακοποιών όσο και η εξυπηρέτηση του κοινού και η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.
Ειδικότερα, και σύμφωνα με την απόφαση, οι φαρμακοποιοί –κάτοχοι άδειας λειτουργίας φαρμακείου, που επιθυμούν να διατηρούν ανοιχτό το φαρμακείο τους σύμφωνα με το διευρυμένο ωράριο, μπορούν να υποβάλλουν σχετικές δηλώσεις ένταξης σε αυτό στους κατά τόπους Φαρμακευτικούς Συλλόγους.
Οι δηλώσεις ένταξης πρέπει να υποβάλλονται μέχρι τις 20 Οκτωβρίου κάθε χρόνου και είναι δεσμευτικές για ένα έτος.
Οι τοπικοί Φαρμακευτικοί Σύλλογοι συνεχίζουν να έχουν την αρμοδιότητα για την κατάρτιση των πινάκων με τα εφημερεύοντα φαρμακεία όπως ισχύει σήμερα. Έτσι, θα συντάσσουν τους σχετικούς πίνακες με τα εφημερεύοντα φαρμακεία βάσει του νέου ωραρίου και θα τους υποβάλλουν στις οικείες Περιφέρειες έως τις 5 Νοεμβρίου κάθε έτους προκειμένου αυτοί να εγκρίνονται και να αναρτώνται στο διαδίκτυο.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ: Σε 6 άτοκες δόσεις με κάρτα ή δάνειο!!!


Με πιστωτικές κάρτες και σε 6 άτοκες δόσεις θα μπορούν να πληρώνουν τη νέα έκτακτη εισφορά στην εφορία πολλοί φορολογούμενοι.

Κερδίζουν έτσι την έκπτωση του 5%, που δικαιούνται αν πληρώσουν το σύνολο της οφειλής, και έχουν στη συνέχεια τη δυνατότητα να εξοφλήσουν σε άτοκες δόσεις από 3 έως 6, ανάλογα με την τράπεζα.
Η πληρωμή μπορεί να γίνει είτε στο κατάστημα της τράπεζας, είτε τηλεφωνικά, και φυσικά στο ταμείο της εφορίας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Προς δημοπράτηση το 1ο υποέργο επέκτασης του Πανεπιστημίου Νοσοκομείου


Με την έγκριση, σήμερα, από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, των όρων και της κατάρτισης της διακήρυξης της δημοπρασίας του 1ου Υποέργου, εισέρχονται στην τελική ευθεία οι διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου «κατασκευή προσθήκης πενταόροφου κτιρίου νοσηλευτικών μονάδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων».
Ο προϋπολογισμός του Υποέργου ανέρχεται σε 21.233.000 ευρώ.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ ανέρχεται σε 29.233.000 ευρώ, με χρονική διάρκεια υλοποίησής του, τους 49 μήνες (παραδοτέο στις 31-12-2015).


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: "Το ζητούμενο είναι η εφαρμογή των μέτρων"

Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα με τα ταμειακά της διαθέσιμα μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου έδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε κατηγορηματικά ότι η Ελλάδα θα καλύψει όλες τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη λήξη τίτλων της και όλες τις υποχρεώσεις απέναντι στους πολίτες που εξαρτώνται από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Ο κ. Βενιζέλος απέδωσε την απόφαση για αναβολή της έκτακτης συνεδρίασης του Eurogroup στις 13 Οκτωβρίου, πρώτον, στο γεγονός ότι επίκειται η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 17-18 Οκτωβρίου, δεύτερον, στο ότι αναμένεται η ψήφιση των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου από τα εθνικά κοινοβούλια και, τρίτον, στο ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η έκθεση της τρόικας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Δημοπρατήσεις έργων στην Π.Ε. Πρέβεζας

Τη δημοπράτηση νέων έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.
Πρόκειται για τα εξής:
1.Βελτιώσεις, συντηρήσεις, ασφαλτοστρώσεις, σήμανση, διαγραμμίσεις, τοποθέτηση προστατευτικών στηθαίων στο επαρχιακό και βασικό οδικό δίκτυο, με προϋπολογισμό 160.000 ευρώ. Συγκεκριμένα εργασίες προβλέπονται να γίνουν κυρίως σε τμήματα της 2ης και 7ης επαρχιακής οδού και των οδών Ζαλόγγου- Κρυοπηγής, Αβάσσου – Άνω Ράχης κ.α.
2.Τοποθέτηση προστατευτικών στηθαίων στην Επ. Ο. υπ. αρ.21 στο Ηλιοβούνιο, προϋπολογισμού 35.000 ευρώ.
Επίσης αναδείχτηκε ο ανάδοχος (Στεφάνου Απόστολος) του έργου «αποκατάσταση ζημιάς πρανούς τμήματος της οδού Άσσου – Πολυστάφυλλου, της 8ης Επαρχιακής Οδού», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Έως τις 15 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Τιμολόγιο

Δεν χρειάζεται νέα αίτηση από όσους το έχουν ήδη.



Από αυτήν την εβδομάδα έως και τις 15 Δεκεμβρίου θα μπορούν οι δικαιούχοι του μειωμένου Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ρεύματος (άνεργοι, τρίτεκνοι, ΑΜΕΑ, άτομα με χαμηλό εισόδημα) να υποβάλουν αιτήσεις για τη χορήγησή του από την 1η Ιανουαρίου και για όλο το 2012.
Όσοι υποβάλουν αιτήσεις αργότερα, θα ενταχθούν μεν (εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις) αλλά αργότερα μέσα στο 2012, από την ημέρα που θα ελεγχθούν τα δικαιολογητικά τους.
Επίσης, όσοι λαμβάνουν ήδη το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο δεν χρειάζεται να υποβάλουν νέες αιτήσεις για το 2012, εκτός αν έχουν αλλάξει τα δεδομένα και δεν είναι πλέον δικαιούχοι.
Σύμφωνα με τις αποφάσεις του αρμόδιου υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Μανιάτη, οι αιτήσεις για την ένταξη στο ΚΟΤ, κάθε ημερολογιακό έτος υποβάλλονται από 1/10 έως 15/12 του προηγούμενου έτους.
Προβλέπεται επίσης ότι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται και μετά την παρέλευση του παραπάνω χρονικού διαστήματος, η ένταξη όμως αυτών που πληρούν τα κριτήρια, γίνεται για το υπολειπόμενο χρονικό διάστημα του έτους ένταξης μετά και την ολοκλήρωση του ελέγχου των στοιχείων.
Ειδικά για τους ανέργους, αν υποβάλουν αίτηση μετά τις 15 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει δώδεκα συνεχείς μήνες ανεργίας την τελευταία εργάσιμη μέρα του προηγούμενου της υποβολής της αίτησης μήνα και να πληρούν τα λοιπά κριτήρια που προβλέπονται για την κατηγορία τους.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ: "Δεν μπορούμε να βάλουμε άλλους φόρους"

"Δεν μπορούμε να βάλουμε άλλους φόρους" τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θόδωρος Πάγκαλος, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Φάκελοι», προσθέτοντας ότι η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί και ότι δεν πρέπει να επιδιωχθεί η δημοσιονομική ισορροπία μέσω της επιβολής νέων φόρων.

Σχετικά με το θέμα που ανέκυψε για το αν θα πληρώσει ή όχι την έκτακτη εισφορά, διευκρίνισε ότι ουδέποτε είπε ότι δεν θα πληρώσει, αλλά ότι δυσκολεύεται να βρει τα χρήματα.
"Θα το πληρώσω" υπογράμμισε και σχετικά με τα περί σύλληψής του από τον κ. Βενιζέλο ανέφερε ότι ο αστεϊσμός του ήταν προφανής.

ATEBank: Προσλήψη συμβούλου για την πωλήση της «Δωδώνης»


Tην πρόσληψη συμβούλου για την έναρξη της διαδικασίας πώλησης της συμμετοχής της ΑΤΕbank  στην εταιρία Δωδώνη ΑΕ, ανακοίνωσε πως αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ATEBank, στις 3 Οκτωβρίου.

1η Συνάντηση Πολιτιστικών Φορέων Δυτικής Αττικής: Με τη συμμετοχή 5 Ηπειρώτικων Συλλόγων, από 12 – 16 Οκτωβρίου, στην Παλαιά Ελαιουργική Ελευσίνας

Η Περιφέρεια Αττικής – Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής διοργανώνει στις 12 – 16 Οκτωβρίου 2011, στις εγκαταστάσεις της Παλαιάς Ελαιουργικής στην Ελευσίνα, την 1η Συνάντηση Πολιτιστικών Φορέων Δυτικής Αττικής.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ:
ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ, ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ, ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ, ΖΕΦΥΡΙΟΥ & Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΡΩΜΑΝΙΩΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Πρόκειται για μια διοργάνωση που στόχο έχει την ανάδειξη της τοπικής παράδοσης και του λαϊκού πολιτισμού της περιοχής της Δυτικής Αττικής, καθώς και των περιοχών της χώρας μας, που εκπροσωπούν οι εθνοτοπικοί σύλλογοι που εδρεύουν στην περιοχή, όπως επίσης και την ενδυνάμωση και προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού μέσα από τη συνεργασία των φορέων.


Η 1η Συνάντηση περιλαμβάνει Έκθεση με έμφαση στο λαϊκό πολιτισμό, καθώς και Εκδηλώσεις, όπου οι σύλλογοι και οι δημόσιοι φορείς, που θα συμμετέχουν στην έκθεση, θα παρουσιάσουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.
Η έκθεση θα αναπτύσσεται σε τρεις θεματικές ενότητες: (1) Λαϊκός Πολιτισμός: Καθημερινή ζωή και παραδοσιακές φορεσιές, (2) Τέχνες και Γράμματα και (3) Εθελοντισμός – Περιβάλλον.
Οι συμμετέχοντες θα αναδείξουν τα στοιχεία του τοπικού λαϊκού πολιτισμού και της καλλιτεχνικής δημιουργίας και παράλληλα θα προβάλλουν το έργο τους τόσο στη διάσωση και διάδοση του πολιτισμού όσο και του εθελοντισμού και της διάδοσής του στη νέα γενιά.
Παράλληλα με την έκθεση, θα παρουσιάζονται πολιτιστικές εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Παραδοσιακούς χορούς, δρώμενα από την ελληνική παράδοση, συναυλίες παραδοσιακών καλλιτεχνών, θέατρο, αναπαραστάσεις εθίμων και παρουσιάσεις τοπικών ενδυμασιών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοργάνωση θα λειτουργεί σε ένα τέτοιο πλαίσιο, ώστε να διασφαλίζεται η όσο το δυνατόν ανόθευτη παρουσίαση της παράδοσής μας. Για το σκοπό αυτό έχει διανεμηθεί κανονιστικό πλαίσιο – οδηγός προς τους συμμετέχοντες για την άρτια οργανωμένη παρουσία τους.


Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στις 18:00, όλα τα χορευτικά συγκροτήματα θα παρελάσουν με τις φορεσιές χορεύοντας στους κεντρικούς δρόμους της Ελευσίνας και θα καταλήξουν στο χώρο της έκθεσης, όπου στην κεντρική εξέδρα θα γίνει η τελετή των εγκαινίων και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Η διοργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης έχει μεγάλη σημασία για την περιοχή. Όχι μόνο θα συμβάλλει στην πρόοδο και στην ανάπτυξη του πολιτισμού, των συνεργασιών και του εθελοντισμού, αλλά οι πέντε αυτές ημέρες θα αποτελέσουν μια σημαντική διέξοδο στα οικονομικά και περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής. Να σημειώσουμε ότι κάθε χρόνο θα γίνεται σε διαφορετικό Δήμο της Δυτικής Αττικής δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όλο και περισσότερους ανθρώπους να την παρακολουθήσουν.


Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και σας προσκαλούμε να ζήσουμε μαζί ένα μοναδικό πενθήμερο γεμάτο από τη ζεστασιά των ανθρώπων του λαϊκού μας πολιτισμού.

Καλώς να ορίσετε!!!


Ημέρες και ώρες λειτουργίας
12, 13 & 14 Οκτωβρίου: 17:00 – 22:00,
15 & 16 Οκτωβρίου: 10:00 – 14:30 και 17:00 – 22:00
 

Λίγα λόγια για το λογότυπο της Εκδήλωσης

Το λογότυπο είναι στενά συνυφασμένο με την ιστορία, την παράδοση και τον πολιτισμό της Δυτικής Αττικής.
Είναι εμπνευσμένο από τη ζωφόρο των Μικρών Προπυλαίων, στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, η οποία φέρει ανάγλυφους ρόδακες, δέσμες από στάχυα, βουκράνια και κίστες.
Επιλέξαμε να προσαρτήσουμε στο λογότυπό μας το στάχυ, που είναι το σύμβολο του Θριασίου Πεδίου, αλλά και το σύμβολο της γονιμότητας και της δημιουργίας, καθώς και το ρόδακα, ο οποίος παραπέμπει στην καλλιτεχνική δημιουργία και στη διαμόρφωση αισθητικής και πνευματικής καλλιέργειας.
Έτσι λοιπόν, έχοντας διαπιστώσει την αέναη παρουσία τους στο πέρασμα των αιώνων, θεωρήσαμε πως τα παραπάνω σύμβολα μπορούν να διατηρήσουν την αξία τους στη σύγχρονη εποχή που ζούμε, αφού μπορούν να συμβολίσουν την ομαδικότητα, τη συνεργασία, την άμιλλα και τον αλτρουισμό, στοιχεία που θα βοηθήσουν την κοινωνία μας να διατηρήσει την πολιτιστική της ταυτότητα και συνοχή.

Το διαφημιστικό της εκδήλωσης.

http://www.youtube.com/watch?v=Uk0dWC5uOKw&feature=share

ΚΟΥΤΣΕΛΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Έβαλαν «στο μάτι» τον ταχυδρομικό σάκο

Με άδεια χέρια εξαφανίστηκαν οι δράστες.

Τρεις άγνωστοι δράστες που επέβαιναν σε αυτοκίνητο και φορούσαν κουκούλες, ακινητοποίησαν έναν ταχυδρομικό διανομέα στο Κουστελιό Ιωαννίνων.
Με την απειλή όπλων, οι ληστές ζήτησαν να τους παραδώσει τα χρήματα που μετέφερε.
Το θύμα δήλωσε ότι δεν μεταφέρει χρήματα παρά μόνο αλληλογραφία και οι ληστές αφού ερεύνησαν τον ταχυδρομικό σάκο και βεβαιώθηκαν ότι δεν υπήρχαν μέσα χρήματα, τράπηκαν σε φυγή.
Οι δράστες αναζητούνται.


Ο Καζαντζίδης του δημοτικού τραγουδιού

  


Καζαντζίδης και Κιτσάκης

από το προσωπικό αρχείο του Αλέκου Κιτσάκη
 http://stelioskazantzidis.blogspot.com/2011/10/blog-post_03.html#ixzz1ZnI9HC2Z
Ο Αλέκος Κιτσάκης γεννήθηκε το 1934 στο Ριζοβούνι Πρέβεζας, γνωστό και ως «Λάκκα Σούλι». Σπουδαίος τραγουδιστής. Το «αηδόνι της Ηπείρου». Έτσι τον αποκαλούν… Έτσι τον αποκάλεσε πρώτη φορά ο Μάκης Μάτσας δίνοντας τον τίτλο «Αλέκος Κιτσάκης, το Αηδόνι της Ηπείρου» σε δίσκο που κάνανε μαζί στα 1965.
Σε μια μαραθώνια συνέντευξη, που παραχώρησε ο Αλέκος Κιτσάκης στους Γ. Φετοκάκη και Γ. Καρζή για το portal http://www.hpeiros.gr/
 απάντησε σε σχετική ερώτηση: «Με πολλούς (έχω συνεργαστεί). Και με αρκετούς του Λαϊκού τραγουδιού. Όπως με την Καίτη Γκρέυ, τον Στέλιο Καζαντζίδη, τη Μαρινέλλα, τη Ρίτα Σακελαρίου, την Τζένη Βάνου, τον Περικλή Περράκη και πολλούς ακόμα… Ο Στέλιος Καζαντζίδης, φοβερός τραγουδιστής αλλά ιδιόμορφος χαρακτήρας. Του έδιναν φοβερά λεφτά για να τραγουδήσει, εκατομμύρια. Αυτός έλεγε «ναι, ναι» και την τελευταία στιγμή μπορεί να το μετάνιωνε και να μην πήγαινε…
Και ο Μάτσας τον παρακαλούσε να πει κανένα τραγούδι. Οι μόνοι για τους όποιους ο Μάτσας είχε δώσει το ελεύθερο να γραμμοφωνούν ότι θέλουν, ήταν ο Καζαντζίδης και εγώ.
Εμένα με αγαπούσε πολύ ο Στέλιος. Θυμάμαι τραγουδούσα στο Βελούχι κι ερχόταν να με ακούσει.
Και κάποια στιγμή παίρνει το μικρόφωνο και λέει:
«Προσέξτε τον Αλέκο τον Κιτσάκη σαν τα μάτια σας. Να κάνετε προσευχή να ζήσει ο Κιτσάκης όσο γίνεται περισσότερα χρόνια, γιατί όσο περισσότερα χρόνια ζήσει, θα ζήσει κοντά του και το Δημοτικό τραγούδι».
Μεγάλη κουβέντα…».
Καζαντζίδης και Κιτσάκης. Μεγάλοι τραγουδιστές και οι δύο.
Ο ένας Πόντιος και ο άλλος Ηπειρώτης. Συνέδεσαν την καριέρα τους με τη δισκογραφική «ΜΙΝΟΣ». Εμπορικά επιτυχημένοι, με μεγάλη απήχηση στους Έλληνες της διασποράς.
Όσο και αν λατρεύουμε, στην κυριολεξία, τον Καζαντζίδη δεν μπορούμε παρά να παραδεχθούμε πως το μεγαλείο της φωνής και η τεχνική κατάρτιση ορισμένων παραδοσιακών τραγουδιστών είναι απαράμιλλα (αναφερόμαστε πρωτίστως στον Τάκη Καρναβά, στον Δημοσθένη Βλαχαγγέλη, στον Γιώργο Παπασιδέρη... και στον Κιτσάκη).
Ωστόσο, τον Κιτσάκη αποκάλεσαν «Καζαντζίδη του δημοτικού τραγουδιού».
Βλέπετε… ο Καζαντζίδης θα είναι πάντα το σημείο αναφοράς!

ΠΗΓΗ: http://stelioskazantzidis.blogspot.com/2011/10/blog-post_03.html#ixzz1ZnHOeZyb

ΧΥΤΑ Ελληνικού: Ξεκίνησε χθες τη λειτουργία του

Αποτελεί το πρώτο βήμα για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων.



Ένα από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά έργα του Νομού Ιωαννίνων, ξεκίνησε σήμερα τη λειτουργία του. Πρόκειται για τον ΧΥΤΑ που έχει κατασκευαστεί στο Ελληνικό και αποτελεί το πρώτο βήμα για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων.
Χθες, μεταφέρθηκαν τα πρώτα απορρίμματα, από τις Δημοτικές Ενότητες Μπιζανίου και Παμβώτιδας του Δήμου Ιωαννιτών, με προοπτική μέσα στις επόμενες ημέρες να μεταφερθεί το σύνολο των απορριμμάτων.
Η απεργία που έχει κηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ είχε ως αποτέλεσμα να μην κινηθούν σήμερα τα απορριμματοφόρα του Δήμου Ιωαννιτών.
Έτσι στον ΧΥΤΑ έγινε εναπόθεση απορριμμάτων από τις Δημοτικές Ενότητες όπου εργάζονται ιδιώτες.
Η χωρητικότητα του ΧΥΤΑ ανέρχεται στις 814 χιλιάδες κυβικά μέτρα και εκτιμάται ότι μπορεί να καλύψεις τις ανάγκες μιας δεκαετίας, ενώ ο χρόνος μπορεί να αυξηθεί με ένα ευρύ και πετυχημένο πρόγραμμα ανακύκλωσης.

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου για να μην εφαρμοστεί το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας

Σε 24ωρη απεργία στο δημόσιο, τις ΔΕΚΟ, τους δημόσιους οργανισμούς και φορείς στους οποίους θα εφαρμοστεί το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας προχωρούν την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.


Στην απεργία θα συμμετάσχουν:
- οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία
- οι εργαζόμενοι στην τοπική Αυτοδιοίκηση
- οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας
- οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Με τρίωρη στάση εργασίας, από τις 10:00 το πρωί έως τις 13:00 θα συμμετάσχει η ΟΜΕ - ΟΤΕ στην 24ωρη απεργία ενώ σε αποχή από τα καθήκοντά τους θα προχωρήσουν οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης
Στην κινητοποίηση αναμένεται να συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ωστόσο δεν έχει ακόμα εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση.
Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11 στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ το ΠΑΜΕ προγραμματίζει συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ: Ανησυχία της Περιφέρειας Ηπείρου για την εργολαβία στον Α/Κ εισόδου Άρτας!

Με επείγον έγγραφο προς τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, τους ενημερώνει για τον κίνδυνο διακοπής των εργασιών και διάλυσης της εργολαβίας του έργου κατασκευής του ανισόπεδου κόμβου Αγίου Δημητρίου Πέτα Άρτας της παράκαμψης Άρτας - Φιλιππιάδας, που αποτελεί την είσοδο στην πόλη της Άρτας και εντάσσεται στον οδικό άξονα της Ιόνιας Οδού. Όπως αναφέρει, το συγκεκριμένο έργο, είναι από τα σημαντικότερα για την πόλη της Άρτας και προωθήθηκε με μεγάλο αγώνα των φορέων της.
Προσθέτει ότι κανονικά θα έπρεπε να είχε περατωθεί τουλάχιστον προ τετραετίας, αλλά μέχρι σήμερα παραμένει ημιτελές.
«Το ενδεχόμενο να διαλυθεί η σημερινή εργολαβία, στην πράξη - με την υπάρχουσα κατάσταση - οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εγκατάλειψή του για πολλά ακόμη χρόνια. Η σημερινή πρόχειρη διαμόρφωση του ισόπεδου κόμβου έχει ως αποτέλεσμα τη μίξη τοπικής και διερχόμενης κυκλοφορίας με συνέπεια να είναι αυξημένος ο κίνδυνος ατυχημάτων, να επέρχονται σημαντικές καθυστερήσεις και τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης και ηχορύπανσης να είναι ιδιαίτερα υψηλά».
Καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης ζητά από το Υπουργείο να βρει άμεσα λύση στο πρόβλημα που υπάρχει.
Ο ανισόπεδος κόμβος έχει κατασκευαστεί σε σημαντικό βαθμό, αλλά η μη πληρωμή του αναδόχου φαίνεται ότι τον οδηγεί σε διάλυση της σύμβασης, παρόλο που πρόσφατα υπήρξε η πληροφορία ότι καταβάλλονται τα οφειλόμενα. Μάλιστα είχε τεθεί θέμα και στον ίδιο τον πρωθυπουργό κατά την επίσκεψη του στην Άρτα.
Ο κόμβος αυτός «ενώνει» τα δυο τμήματα της παράκαμψης και από την άνοιξη έχει δοθεί στην κυκλοφορία και το δεύτερο με προσωρινό ισόπεδο κόμβο.



ΠΗΓΗ: www.ypodomes.com

ΕΛΤΑ: Γιορτάζουν τα 150 χρόνια του ελληνικού γραμματοσήμου

Τα 150 χρόνια του ελληνικού γραμματοσήμου γιορτάζουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, με μία ξεχωριστή έκθεση σπάνιων ντοκουμέντων από το ιστορικό αρχείο τους, στο Ζάππειο Μέγαρο, η οποία θα διαρκέσει από την 1η έως τις 9 Οκτωβρίου. "Με αφορμή την επέτειο ανοίξαμε για πρώτη φορά το ιστορικό αρχείο μας και επιλέξαμε τα πιο σπάνια κομμάτια που όρισαν την ιστορία μας, ώστε να προσδώσουμε τον χαρακτήρα μίας συνολικής αναδρομής", υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΕΛΤΑ, Παναγιώτης Βουρνάς, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου.
Η ιστορία των ΕΛΤΑ είναι συνυφασμένη με την ιστορία του ελληνικού κράτους, την εξέλιξη της κοινωνίας, τις δοκιμασίες, τους κόπους και τις ελπίδες. Όλο αυτό το ταξίδι της ελληνικής ψυχής αποτυπώνεται στις σειρές των γραμματοσήμων που έκαναν αισθητή την παρουσία των Ελλήνων σε όλο τον κόσμο, ενώ το πρώτο με την κεφαλή του θεού Ερμή υπήρξε ο επίσημος πρεσβευτής του ελληνικού πολιτισμού.


"Το γραμματόσημο είναι πολιτισμός, τέχνη, εικόνα σύμβολο που δίνει το στίγμα, τη φιλοσοφία, το πνεύμα της ίδιας της χώρας", ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Χρήστος Βαρσάμης, αναφερόμενος στους επιφανείς εκπροσώπους της τέχνης, που με τη δική τους σφραγίδα συνέβαλλαν στην αναβάθμιση της ποιότητας των γραμματοσήμων.
Μεταξύ αυτών, πρόσθεσε ο ειδικός σύμβουλος φιλοτελισμού, Μωυσής Κωνσταντίνης, είναι οι: Γαλάνης, Κεφαλληνός, Μπισκίνης, ενώ ο χαράκτης Γιάννης Γουρζής φιλοτέχνησε την αναμνηστική σειρά επτά γραμματοσήμων και ενός φεγιέ με τίτλο "150 Χρόνια Ελληνικού Γραμματοσήμου", η οποία θα κυκλοφορήσει την πρώτη ημέρα της έκθεσης, με την κεφαλή του Ερμή.
Ο κ. Κωνσταντίνης αναφέρθηκε στην εξαιρετική καλλιτεχνική αξία όλων των γραμματοσήμων, από το πρώτο με χάραξη του διευθυντή του γαλλικού νομισματοκοπείου, Albert Barre, μέχρι το τελευταίο, πολλά των οποίων έχουν βραβευθεί διεθνώς.
"Είναι αληθινά αριστουργήματα" τόνισε και προσελκύουν το έντονο ενδιαφέρον των συλλεκτών και των μελετητών του γραμματοσήμου.
Την έκθεση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού καθώς και του ΕΟΤ, αναμένεται να επισκεφθεί την ερχόμενη Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.