Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

Πρέβεζα: Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ηρωίνης

 


Συνελήφθη χθες (25-02-2023) το βράδυ σε περιοχή του Αιγίου Αχαΐας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στον ημεδαπό, ο οποίος επέβαινε σε λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Άρτα και στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ηρωίνη σε μορφή «βράχου» βάρους 26,9 γραμμαρίων, την οποία σκόπευε να διακινήσει σε χρήστες περιοχών της Πρέβεζας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.

Παρακάλαμος: Άναμμα αποκριάτικης φωτιάς

 

Το βράδυ της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου, άναψε η αποκριάτικη φωτιά στην πλατεία του Παρακαλάμου.

Το Τοπικό Συμβούλιο και ο  Πολιτιστικός Σύλλογος «Το Σώσινο» προσφέρουν σουβλάκια, λαγάνες, χαλβά, κρασί, αναψυκτικά και παραδοσιακή φασολάδα. 

Διπλό με τεσσάρα για την Αναγέννηση (Παντελεήμων Δροσοχωρίου-Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου 0-4)

 


*Το τρίποντο πήρε  η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος αφού επικράτησε στο γήπεδο Δροσοχωρίου, του τοπικού  Παντελεήμονα με το ευρύ,  4-0.

Η Αναγέννηση άνοιξε το σκορ με τον Νίτα Άγγελο στο 24΄.

Στο 36΄ ο Καπίας Στέφανος με απ΄ ευθείας φάουλ έκανε το 0-2. Στο 47΄ ο Αλεξίου Άγγελος με πλασέ έκανε το 0-3.

Το τελικό 0-4 έκανε ο Νίτας Άγγελος με ατομική ενέργεια.

Παντελεήμων Δροσοχωρίου:

Νικόλαου Βασίλειος, Παππάς Δημήτριος, Θεοχάρης Ιωάννης, Χαλιάσος Κωνσταντίνος, Μελιγγιώτης Ηλίας, (Μελιγγιώτης Παντελεήμων 60΄), Κάγια Φαικ, Ντρης Δημήτριος, Παπανικολάου, Μανιώτης Λάμπρος, Κοκκιάδης Εμμανουήλ,  (Δημόπουλος Παναγιώτης 57΄), Μελιγγιώτης Θεοφάνης

Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (Γιώργος Πότσης):

Γεωλδάσης  Γεώργιος, Καμονάς Ιωάννης, Τάσιος Αλέξανδρος (Κούτρας Απόστολος 63΄), Καπίας Στέφανος, Ταχιάς Γεώργιος, Τσάγκας Ιωάννης (Γότσης Γεώργιος 57΄), Νίτας Άγγελος, Μπιστιόλης Χρυσοβαλάντης, Ντόντης Βασίλειος (Λιαμπότης Μηνάς 75΄), Αλεξίου Άγγελος (Μακολλάρι 75΄)

Τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής στην Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ  0-3    

ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009   0-1

Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ-Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 1-0

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 6-1

ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 6-2

ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ 2-0            

Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 2-3

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023  

Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 1-3

ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 0-4

Βαθμολογία  της Hall of Brands  Α΄ Ερασιτεχνικής  Κατηγορίας

1.  ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 58

2.  ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 54

3.  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 53

4.  Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 44

5.  ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 44

6. Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 36

7. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 33  

8. Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 32 

9. Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ 28 

10. Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ  24  

11. Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 22

12. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ 18

13. ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 18

14. Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ 15

15. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 15

16. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 14

17. Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ 6

18. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 6

Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου: Κοπή πίτας, την Κυριακή 12 Μαρτίου, ώρα 11:00 π.μ. στο ξενοδοχείο WYNDHAM GRAND

 


Η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου, κόβει την πίτα της, την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023, ώρα 11:00 π.μ. στο ξενοδοχείο WYNDHAM GRAND.

Αυξήσεις σοκ στις δόσεις των στεγαστικών δανείων

 


Δεν έχουν σταματημό  οι αυξήσεις των δόσεων στα δάνεια, με αποτέλεσμα ακόμα και οι συνεπείς να αδυνατούν να πληρώσουν.

Ιδίως για μικρές καταναλωτικές οφειλές διαπιστώνεται πως τα funds έχουν ιδιαίτερα επιθετική συμπεριφορά προς τους δανειολήπτες.

Η «πολιτική» των εισπρακτικών εταιρειών κρίνεται επιθετική και πολλές φορές οι εταιρείες εξαπολύουν απειλές στους οφειλέτες,

Στεγαστικό Δάνειο 100.000 € (κυμαινόμενο)

– Διάρκεια εξόφλησης: 20έτη

– Δόση Ιούνιος 2022: 560 €

– Τέλη Ιανουαρίου 2023: 667 €

– Δόση Φεβρουαρίου: 695 €

– Νέα δόση Μαρτίου: 720 €

– Συνολική μηνιαία αύξηση: 160 €

– Πρόσθετη ετήσια επιβάρυνση: 1.920 €

Όλα τα όπλα αποφυγής πλειστηριασμών

 Ρύθμιση οφειλών:

ΕΦΚΑ: Διευκρινίσεις για την νομιμοποίηση χρόνου ασφάλισης των αγροτών

 


Με νέα εγκύκλιο του ο e-ΕΦΚΑ δίνει διευκρινίσεις για την νομιμοποίηση  χρόνου ασφάλισης για τους αγρότες.

Παράλληλα ο Φορέας επισημαίνει πως ο χρόνος ασφάλισης ορίζεται: «έως τις 31.12.2016 στον πρώην Κλάδο Πρόσθετης Ασφάλισης και στον πρώην Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του πρώην Ο.Γ.Α, για τον οποίο οι ασφαλισμένοι έχουν καταβάλει τις ασφαλιστικές τους εισφορές έως τις 31.12.2017 ή τις έχουν ρυθμίσει έως τις 31.12.2017 και τηρούν τη ρύθμιση έως την ημερομηνία άσκησης του δικαιώματος συνταξιοδότησης, θεωρείται ως πραγματικός χρόνος ασφάλισης στον Ο.Γ.Α, εφόσον:

α) κατά τον ίδιο χρόνο, δεν έχουν ασφαλισθεί ή δεν υπάγονται υποχρεωτικά στην ασφάλιση άλλου φορέα κύριας ασφάλισης ή έχουν ασφαλισθεί αλλά δεν δικαιούνται σύνταξη από την ασφάλισή τους αυτή, είτε αυτοτελώς, είτε με τις διατάξεις της διαδοχικής ασφάλισης, ή δεν συνταξιοδοτούνται από άλλον φορέα κύριας ασφάλισης της Ελλάδος ή του εξωτερικού με την επιφύλαξη της περ. δ’ της παρ. 1 του άρθρου 4 του ν. 4169/1961 (Α’81), ως προς την επιλογή μιας καταβλητέας σύνταξης, και

Στη Βουλή η τροπολογία για συνέχιση της απασχόλησης του προσωπικού του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

 


Τροπολογία που αφορά τη συνέχιση της απασχόλησης του προσωπικού του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», κατατέθηκε στη Βουλή, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Σύστημα Καινοτομίας στον δημόσιο τομέα – Ρυθμίσεις Γενικής Γραμματείας Ανθρωπίνου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα – Ρυθμίσεις για τη λειτουργία των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού και των αποκεντρωμένων διοικήσεων και για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Λοιπές επείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών».

Το νομοσχέδιο αυτό εισάγεται στην ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη, 28/02/2023, προς συζήτηση και ψήφιση. Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση (άρθρο 2) επιδιώκεται η συνέχιση της απασχόλησης του προσωπικού του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» που δεν περιλαμβάνεται στους οριστικούς πίνακες διοριστέων της υπό στοιχεία 4Κ/2020 Προκήρυξης του ΑΣΕΠ (τ. ΑΣΕΠ 15).

«Αλμυρό» το φετινό σαρακοστιανό τραπέζι

 


Φέτος το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας θα είναι ακριβότερο από 20% έως και 35%

Πολύ ακριβότερο θα είναι φέτος το σαρακοστιανό τραπέζι, επιφέροντας ακόμη ένα πλήγμα στους πολίτες, οι οποίοι βλέπουν τα πραγματικό τους εισόδημα να μειώνεται όλο και περισσότερο.

Οι τιμές τραβούν την ανηφόρα με την παραδοσιακή λαγάνα, τον χαλβά, την ταραμοσαλατά αλλά και τα θαλασσινά να είναι «φωτιά».

Οι τιμές για το σαρακοστιανό τραπέζι:

Φέτος η λαγάνα αναμένεται να κοστίσει στον καταναλωτή από 3,50 έως 5 ευρώ.

Πέρυσι στα αρτοποιεία πωλούνταν από 3 έως 3,5 ευρώ, ενώ το 2021 κόστιζε μόνο 2,30 έως 3 ευρώ.

Ο χαλβάς θα κοστίσει φέτος από 6,5 έως 15 ευρώ το κιλό, ανάλογα με την ποιότητα και τις γεύσεις, ο άσπρος ταραμάς έχει πια ξεφύγει στα 17 ευρώ το κιλό, ενώ η ταραμοσαλάτα αγγίζει τα 6,5 ευρώ το κιλό.

Το χταπόδι πωλείται ήδη στα ιχθυοπωλεία 22 ευρώ το κιλό, από 18-19 ευρώ που ήταν πέρυσι, ενώ την Καθαρά Δευτέρα η τιμή του αναμένεται να αγγίξει τα 25 ευρώ.

Αντίστοιχα, τα θράψαλα κοστίζουν 11-13 ευρώ το κιλό, το καλαμάρι 20-22 ευρώ, όταν η τιμή του πέρυσι ξεκινούσε από τα 17 ευρώ το κιλό.

Διπλάσια είναι η τιμή για το ελληνικό γαριδάκι, καθώς θα αγγίξει τα 7 με 8 ευρώ, όταν πέρυσι δεν ξεπερνούσε τα 4 ευρώ.

Ακριβότερες είναι και οι κατεψυγμένες γαρίδες, καθώς οι μικρές πωλούνται 18 ευρώ το κιλό, από 12 ευρώ την προηγούμενη χρονιά, και οι μεγάλες 20 ευρώ από 15 ευρώ πέρυσι.

Οι γυαλιστερές φτάνουν τα 24 ευρώ, ενώ τα μύδια από τα 5 ευρώ πέρυσι φέτος κινούνται στην περιοχή των 6-7 ευρώ το κιλό.

Τέλος χρόνου για τέλη κυκλοφορίας, ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος

 


Τέλος χρόνου για τους φορολογούμενους  καθώς την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, εκπνέει η προθεσμία για σειρά φορολογικών υποχρεώσεων.

Θα πρέπει να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας του 2023, η τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος και η τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ.

Οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν τη δόση της επιστρεπτέας προκαταβολής, τη δόση ή τις δόσεις των ρυθμίσεων που εξυπηρετούν, το ΦΠΑ του Ιανουαρίου.

Μόνο για τις τελευταίες δόσεις του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ και των τελών κυκλοφορίας οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καταβάλλουν πάνω από 1 δισ. ευρώ.

Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου εκπνέει η προθεσμία για όσους θέλουν να θέσουν τα οχήματα τους σε ακινησία, για οριστικοποίηση των δηλώσεων από εκμισθώσεις ακινήτων τύπου Airbnb και για τα ζευγάρια που επιθυμούν να υποβάλλουν χωριστή φορολογική δήλωση.

Αναλυτικότερα μέχρι την Τρίτη 28 Φεβρουάριου πρέπει να πληρωθούν:

-Η τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος 2022 ύψους περίπου 350 εκατ. ευρώ

-Η τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ 2022 με το συνολικό ποσό να ανέρχεται σε 300 εκατ. ευρώ.

-Τα τέλη κυκλοφορίας του 2023 που συνολικά ανέρχονται σε 1,12 δισ. ευρώ και μεγάλο μέρος έχει ήδη εισπραχθεί.

-Η δόση της επιστρεπτέας προκαταβολής

-Η δόση ή οι δόσεις των ρυθμίσεων τμηματικής εξόφλησης οφειλών.

-Ο ΦΠΑ Ιανουαρίου για τις επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικά βιβλία.

Επίσης στο τέλος του μήνα εκπνέει η προθεσμία για:

ΔΥΠΑ: Ξεκίνησε η καταβολή των 300 ευρώ σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους

 


Ξεκίνησε η καταβολή την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023, από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) η εφάπαξ χρηματική παροχή, ύψους 300 ευρώ, σε 5.757 μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους, που κατήρτισαν Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης.

Συνολικά, η παροχή έχει καταβληθεί σε 47.512 δικαιούχους. Όπως αναφέρει η ΔΥΠΑ σε ανακοίνωσή της, το «μπόνους» θεσμοθετήθηκε με τον νόμο “Δουλειές Ξανά”, με στόχο την ενεργοποίηση των μακροχρόνια ανέργων μέσω της δημιουργίας επικαιροποιημένου Ψηφιακού ΑΣΔ, βάσει του οποίου θα μπορούν να κατευθυνθούν σε δράσεις ανάπτυξης της απασχολησιμότητάς τους και εύρεσης εργασίας. Οι πληρωμές εμφανίζονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων εντός 1-2 εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή τους.

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι της νέας παροχής είναι οι μακροχρόνια άνεργοι που:

• Έχουν συμπληρώσει συνεχόμενη εγγεγραμμένη ανεργία άνω των 5 ετών και κατόπιν καταρτίζουν Ψηφιακό ΑΣΔ και

• Έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ οι άγαμοι, 24.000 ευρώ οι έγγαμοι (προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο) ή 27.000 ευρώ οι μονογονεϊκές οικογένειες (προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο).

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου

 


Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00.

Απώλεια βάρους: Έξυπνα διατροφικά tips για μόνιμα αποτελέσματα

 


Η απώλεια βάρους αποτελεί στόχο πολλών ανθρώπων, αλλά το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται σε μια ισορροπημένη διατροφή με άσκηση και όχι σε εξαντλητική και στερητική δίαιτα, για τη σταδιακή απώλεια κιλών και επίτευξη του στόχου.

Το να κάνετε απλά μια δίαιτα δεν είναι αρκετό, πρέπει πάντα να προσαρμόζεται έξυπνα στις ανάγκες σας. Η αυξημένη σωματική δραστηριότητα είναι απαραίτητη για ένα επιτυχημένο πρόγραμμα απώλειας βάρους.

«Τηρείστε πρόγραμμα στο φαγητό και την άσκηση, χωρίς υπερβολές» τονίζει ο κ. Ευμένης Π. Καραφυλλίδης BSC (HONS), MSC, NYSCDN Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Διευθυντής Διαιτολογικού Τμήματος Metropolitan General, ο οποίος συστήνει μικρά μυστικά που μπορούν μας κρατήσουν σταθερούς και εστιασμένους στο διατροφικό πρόγραμμα που αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε.

-Να έχετε ποικιλία στην διατροφή σας. Με το να τρώτε από όλες τις κατηγορίες τροφίμων αισθάνεστε περισσότερο ικανοποιημένοι.

-Μη χάνετε γεύματα. Το να παραλείπετε να τρώτε κανονικά τα γεύματά σας, οδηγεί σε άσχημες διατροφικές συνήθειες.


-Πρέπει να έχετε πρόγραμμα στο πότε θα φάτε έτσι ώστε να μην τσιμπολογάτε όλη την ώρα. Προσπαθήστε να καθιερώσετε 3 γεύματα την ημέρα με υγιεινά σνακ ανάμεσα. Η δίαιτα είναι αποτελεσματική όταν δεν πεινάτε. Πολλοί που έχουν κατορθώσει να χάσουν κιλά συνιστούν 5 γεύματα την ημέρα.