Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Επίσκεψη του υποψηφίου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Παπαγεωργίου στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα, στις 23-01-2015 επισκέφτηκε τα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου, ο υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτριος Παπαγεωργίου, δικηγόρος, με σκοπό να ενημερωθεί από τον Πρόεδρο και Ειδικό Επιστήμων του Φορέα κ. Χρήστο Χασάνη για τη μέχρι τώρα πορεία του Φ.Δ. καθώς και τα μελλοντικά του σχέδια.
Η συνάντηση ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική καθώς συζητήθηκαν σημαντικά θέματα για την προστατευόμενη περιοχή αλλά και θέματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή των Τζουμέρκων και του Περιστερίου. Αρχικά ο κ. Παπαγεωργίου ενημερώθηκε από τον κ. Χασάνη για την πορεία υλοποίησης του Τεχνικού Δελτίου το οποίο ολοκληρώνεται με το πέρας του 2015.
Πιο συγκεκριμένα, έγινε αναφορά στα Κέντρα Ενημέρωσης του Πάρκου (Χουλιαράδων, Αγνάντων, Πραμάντων, Βουργαρελίου, Νεράιδας και τρία Ποτάμια Ασπροποτάμου) και στα οχήματα που έχει στην κατοχή του ο Φορέας με τα οποία οι φύλακες εποπτεύουν καθημερινά τη δύσβατη και δυσπρόσιτη περιοχή των  κάνοντας αισθητή την παρουσία τους για την προστασία της περιοχής αλλά και να παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια κριθεί απαραίτητη. Τονίστηκε όμως η δυσκολία των φυλάκων να εκτελέσουν το έργο τους, καθώς δεν έχουν ανακριτικά καθήκοντα για να ενεργήσουν κατασταλτικά στα διάφορα περιστατικά που έρχονται αντιμέτωποι. 
Ο Φορέας, που σκοπό έχει την επόπτευση, προστασία και διαχείριση της περιοχής υλοποιεί αυτή την περίοδο το πρόγραμμα παρακολούθησης καταγραφής και αξιολόγησης της κατάστασης διατήρησης όλων των τύπων οικοτόπων και ειδών χλωρίδας και όλων των ειδών πανίδας και ορνιθοπανίδας του Εθνικού Πάρκου. Τα στοιχεία που θα συλλεχθούν θα αξιοποιηθούν για την ορθή διαχείριση της προστατευόμενης περιοχής.
Επίσης με την βοήθεια του Πράσινου Ταμείου θα γίνει μία προμελέτη Δημιουργίας Πρότυπου Θερινού Κτηνοτροφικού Πάρκου στην περιοχή του όρους Λάκμος σε συνεργασία με το τμήμα ζωικής παραγωγής του ΤΕΙ Άρτας, η οποία θα συνεχιστεί από την Περιφέρεια Ηπείρου και μέσα από παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού θα δημιουργηθεί μια πλατφόρμα προβολής του Εθνικού Πάρκου.

Όλη η προσπάθεια στελέχωσης του Φορέα Διαχείρισης που έχει γίνει από τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. αρχικά, και από τους εργαζόμενους του Φορέα στη συνέχεια, κινδυνεύει να πέσει στο κενό καθώς μετά το 2015 δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο για τη συνέχιση της λειτουργίας όχι μόνο του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου των Τζουμέρκων αλλά όλων των Φορέων Διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών. Τα πρώτα προβλήματα στην χρηματοδότηση έχουν αρχίσει να φαίνονται καθώς οι εργαζόμενοι του Φορέα δεν έχουν πληρωθεί από τον Δεκέμβριο.

23η αγωνιστική το Σάββατο 24 Ιανουαρίου με αγώνες Α΄ ερασιτεχνικής, εκτός ο Α.Σ. Καλπακίου (Τιτάν Λογγάδων-Α.Σ. Καλπακίου 24-01-15/15:00), εντός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Π.Α.Σ. Αγίας Μαρίνας 24-01-15/15:00)

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015
ΓΗΠΕΔΟ ΛΟΓΓΑΔΩΝ
ΩΡΑ: 15:00

ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ-Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ

Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής (Α΄ Ερασιτεχνικής)
Σάββατο 24 Ιανουαρίου  2015
Π.Α.Ο.ΚΡΥΑΣ-Α.Ο.ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ (15:00)
ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ-Π.Α.Ο.ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ (15:00)
ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ-Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ (15:00)
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (15:00)
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Α.Ε.ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (15:00)
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-Α.Ε.ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ (15:00)
Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (15:15)
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (15:30)
Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ (17:30)

Εξιχνιάστηκε κλοπή μεγάλης αξίας σε χωριό της Θεσπρωτίας

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 32χρονου υπηκόου Αλβανίας

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, κλοπή μεγάλης αξίας, που έγινε το Φεβρουάριο του 2014 σε χωριό της Θεσπρωτίας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 32χρονου υπηκόου Αλβανίας.
Ειδικότερα, το Φεβρουάριο του 2014, σε χωριό της Θεσπρωτίας, ο 32χρονος αλλοδαπός αφού εισήλθε σε σπίτι 62χρονου, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 55.000 ευρώ.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας. 

Περιφερειάρχης Ηπείρου: Σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη και τον τουρισμό τα έργα αποχέτευσης

Τη βαρύνουσα σημασία που έχει για την ανάπτυξη της Ηπείρου και ιδιαίτερα του τουρισμού η ολοκλήρωση της αποχέτευσης και των βιολογικών καθαρισμών, επεσήμανε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή την κατάθεση της πρότασης εκ μέρους της Περιφέρειας στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή για την ένταξη προς χρηματοδότηση των έργων αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών στις Π.Ε. Πρέβεζας και Π.Ε. Άρτας.
Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μεταξύ άλλων υπογράμμισε και τα εξής:
"Δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη και ειδικότερα για τον τουρισμό μας στα παράλια χωρίς να έχουμε τελειώσει το θέμα των βιολογικών καθαρισμών και των αποχετεύσεων. Έτσι και για το Νομό Πρέβεζας και για περιοχές του Νομού Άρτας - αλλά και για τη Θεσπρωτία (Σύβοτα- Πέρδικα -Πλαταριά) που και  αυτή η μελέτη έχει τελειώσει και θα πάρει το δρόμο που πρέπει- θα είναι τα πρώτα έργα εμπροσθοβαρή στο νέο ΕΣΠΑ που θα δημοπρατηθούν και θα ξεκινήσουν άμεσα μόλις δοθεί το σύνθημα της εκκίνησης".  Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, τόνισε, ότι η Περιφέρεια είναι πανέτοιμη, από τα Χριστούγεννα,  για να υλοποιήσει το νέο ΕΣΠΑ και ειδικότερα τα συγκεκριμένα έργα: 

Επίσκεψη των μαθητών του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων στην Περιφέρεια Ηπείρου

Την Περιφέρεια Ηπείρου επισκέφτηκαν σήμερα μαθητές - καθηγητές του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, καθώς και τέσσερις αντιπροσωπείες μαθητών-καθηγητών από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία και τη Ρουμανία, που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο "Power up! Get active for your future!".  Τους μαθητές και καθηγητές υποδέχτηκαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη. 

Εκδηλώσεις Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος

Συνέντευξη τύπου για τις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης των 
Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος
Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος διοργανώνουν η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων, το Ίδρυμα Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή, και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννίνων  την Τρίτη 27 Ιανουαρίου.
Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα για τις εκδηλώσεις ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Θ. Μπέγκας και ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων κ. Μ. Ελισάφ.
Στην τοποθέτηση ο κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης ανέφερε μεταξύ άλλων: "Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τους συντοπίτες μας, τους Έλληνες Εβραίους μάρτυρες που στο διάβα του ελληνισμού υπέστησαν αυτά που όλοι ξέρουμε. Η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών με το Πνευματικό Κέντρο και η Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων οργανώνουμε εκδηλώσεις τιμής για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων. Προσωπικά θεωρώ υποχρέωση της Περιφέρειας Ηπείρου, υποχρέωση όλων να τιμήσουμε αυτούς που έπεσαν από τις θηριωδίες των ναζιστών, και ήταν στη διπλανή μας πόρτα, όπως στην περιοχή Σιαράβα στα Γιάννενα που ήταν η εβραϊκή συνοικία, η δεύτερη Συναγωγή, το εβραϊκό σχολείο. Εμείς θα τους θυμόμαστε πάντα".

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Εξετάσεις για την χορήγηση βεβαίωσης έναρξης Φαρμακευτικού επαγγέλματος περιόδου Φεβρουαρίου 2015

Σύμφωνα με  σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, η τελευταία προθεσμία για την αποστολή των  δικαιολογητικών των υποψηφίων Φαρμακοποιών για τις εξετάσεις για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, περιόδου  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 στο Γενικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας είναι η Δευτέρα 09-02-2015. 
Ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων είναι η Δευτέρα 16-02-2015.
Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:
1) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Ιωαννίνων    –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26510-87130
2) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Άρτας   –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26813-63512
3) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Θεσπρωτίας –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26653-60186 & 60184
4) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Πρέβεζας  –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26823-62113& 62112
5) Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δ/νση Γραμματείας ΚΕΣΥ, κ. Ζαχαράκη: 210-8833459 & 210-8216480.

ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΔΑΝΕΙΩΝ (ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 40 ΑΘΗΝΑ)


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Σύμφωνα με την ΕΜΥ επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρωινές ώρες της Παρασκευή, και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τα χιόνια κυρίως στις ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και τους πολύ ισχυρούς νοτιάδες 7 με 8 μποφόρ.
Συγκεκριμένα:
Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο την Παρασκευή (23-01-2015) προβλέπονται βροχές, καταιγίδες κυρίως στις παραθαλάσσιες και τις θαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα τα οποία κατά τόπους θα είναι έντονα θα συνεχιστούν κατά περιόδους και το Σάββατο (24-01-2015) όπου χιόνια θα πέσουν και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από τα 700 μέτρα).
Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη την Παρασκευή (23-01-2015) προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές.

GPO: Προβάδισμα 6% ΣΥΡΙΖΑ και οκτώ κόμματα στη Βουλή

Σε δημοσκόπηση της GPO για το Mega, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα 6%  και την είσοδο στη Βουλή πιάνουν οκτώ κόμματα.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου:
ΣΥΡΙΖΑ: 32,5%
ΝΔ: 26,5%
Ποτάμι: 5,8%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 5%
ΚΚΕ: 5%
ΠΑΣΟΚ: 4,4%
ΑΝΕΛ: 3,4%
Κίνημα: 3%
ΛΑΟΣ: 1,4%
Οικολόγοι Πράσινοι-ΔΗΜΑΡ: 1%

Αναποφάσιστοι: 10%

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Υποβλήθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ηπείρου για ένταξη και χρηματοδότηση τα έργα κατασκευής των Δικτύων Αποχέτευσης και των Βιολογικών Καθαρισμών των παράλιων οικισμών του Ιονίου και του Αμβρακικού κόλπου

Η Περιφέρεια Ηπείρου υπέβαλε σήμερα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Ηπείρου ολοκληρωμένους φακέλους των παρακάτω έργων για την ένταξη, τη χρηματοδότηση και εν τέλει την υλοποίησή τους:
1. Έργα συλλογής και μεταφοράς λυμάτων οικισμών πρώην Δήμων Αμβρακικού (νυν Δήμος Αρταίων) και Αράχθου (νυν Δήμος Νικόλαου Σκουφά) (ήτοι: Ανέζα, Καλογερικό, Ψαθοτόπι, Αγ. Παρασκευή, Κολομόδια, Ανθότοπος).
2. Έργα συλλογής και μεταφοράς λυμάτων οικισμών πρώην Δήμου Φιλοθέης και Καμπής Άρτας και επέκταση ΕΕΛ Φιλιππιάδος Δήμου Ζηρού (ήτοι: Ρόκκα, Χαλκιάδες, Καλαμιά και Καμπή Δήμου Άρτας, Β΄ φάση ΕΕΛ Φιλιππιάδας και επέκταση ΕΕΛ Φιλιππιάδας).
3. Έργα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων του πρώην Δήμου Ζαλόγγου (νυν Δήμος Πρέβεζας) και οικισμού & παραλίας Λούτσας Δήμου Πάργας (ήτοι: Λούτσα, Παραλία Λούτσας, Βράχος, Παραλία Βράχου, Παραλία Λυγιάς, Ριζά, Παραλία Ριζών, Καστροσυκιά, Παραλία Καστροσυκιάς, Νέα Σινώπη, Νέα Σαμψούντα, Αρχάγγελος, Κανάλι και κατασκευή ΕΕΛ Ζαλόγγου).
4. Επέκταση ΕΕΛ Νεοχωρίου (3η γραμμή) με προσθήκη τριτοβάθμιας επεξεργασίας, του Δήμου Νικολάου Σκουφά (ήτοι: Νεοχώρι, Παχυκάλαμος, Ακροποταμιά και κατασκευή ΕΕΛ Νεοχωρίου με την επέκτασή του και την τριτοβάθμια επεξεργασία).