Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου-Π.Α.Ο. Κουτσελιού 1-0

*Η Αναγέννηση  επικράτησε στο γήπεδο «Στάθης Τσανακτσής» του  Π.Α.Ο. Κουτσελιού με 1-0 για την 9η αγωνιστική στην ΙΕΚ Δέλτα Α΄ ερασιτεχνικής.

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής στην ΙΕΚ Δέλτα Α΄ ερασιτεχνική

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

Π.Α.Σ.ΑΛΜΥΡΟΣ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 1-1

ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 0-0

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 1-0

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023       

ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ (15:00)

Α.Σ.ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (15:00)

Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ (15:00)

ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ (15:00)

Α.Ο.ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (17:15)

Παρακάλαμος: Ενημέρωση σχετικά με ζημιά στα καλώδια της ΔΕΗ

 


Αγαπητοί συγχωριανοί προς ενημέρωση σας, ειδικά των σπιτιών κτλ που δεν έχουν ρεύμα λόγω της ζημιάς που προκλήθηκε στο δίκτυο της ΔΕΗ από την πτώση του δέντρου, σας αναφέρω πως αυτήν την στιγμή 18:20, συνεργείο προσπαθεί να διορθώσει την ζημιά, η οποία είναι αρκετά μεγάλη.

19.00 με ενημέρωσε ο επικεφαλής του συνεργείου της ΔΕΗ ότι οι εργασίες θα συνεχιστούν πρωί πρωί.

Είναι αδύνατο να συνεχίσουν τις εργασίες αυτήν την στιγμή λόγω συσκότισης και λόγω δύσβατου της εν λόγω περιοχής κτλ.

Παρακαλώ για την κατανόηση σας.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος Παρακαλάμου

Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος

Τα κριτήρια ένταξης στο νέο Κοινωνικό τιμολόγιο

 


Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέδωσε ενημερωτικό δελτίο για το νέο Κοινωνικό Τιμολόγιο για τους λογαριασμούς ρεύματος.

1. Ποιους αφορά το νέο τιμολόγιο πολυτέκνων ΚΟΤ Γ;

Δικαιούχοι του νέου τιμολογίου ΚΟΤ Γ είναι οι πολύτεκνες οικογένειες, δηλαδή οικογένειες με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα και άνω, μέσω της ένταξής τους στη νέα διακριτή κατηγορία δικαιούχων ΚΟΤ, ξεχωριστά από άλλες οικονομικά ή κοινωνικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

2. Ποια είναι τα κριτήρια ένταξης στο νέο τιμολόγιο πολυτέκνων ΚΟΤ Γ;

Εφαρμόζονται διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια για την ένταξη των πολυτέκνων οικογενειών στο τιμολόγιο ΚΟΤ Γ. Για οικογένεια με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα, το ετήσιο εισοδηματικό όριο φθάνει τις 50.000 ευρώ, ενώ για κάθε επιπλέον εξαρτώμενο τέκνο προστίθεται επιπλέον το ποσό των 2.500 ευρώ, μέχρι του συνολικού ορίου των 70.000 ευρώ, ανεξαρτήτως του αριθμού των εξαρτώμενων τέκνων της οικογένειας. Επίσης, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες κατηγορίες ΚΟΤ, στο νέο τιμολόγιο πολυτέκνων δεν εφαρμόζονται περιουσιακά κριτήρια για την ένταξη των δικαιούχων.

Εκτιμάται ότι περίπου το 95% των πολύτεκνων οικογενειών καθίστανται δικαιούχοι.

Παρακάλαμος: Διακοπή ρεύματος σε ορισμένα σπίτια, λόγω πτώσης δέντρου

 


Αγαπητοί συγχωριανοί-συνδημότες

Σήμερα οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ άσχημες.

Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί  στις μετακινήσεις μας.

Σας πληροφορώ ότι λόγω του ανέμου, ένα μεγάλο δέντρο έξω περίπου από οικία κ. Δριβα Ανδρέα έχει πέσει, με αποτέλεσμα αφενός να κλείσει τον δρόμο και αφετέρου να κόψει τα καλώδια της ΔΕΔΔΗΕ (ΔΕΗ) και να υπάρχει διακοπή ρεύματος σε ορισμένα σπίτια κτλ.

Αμέσως ενημέρωσα τα κεντρικά για την βλάβη και ταυτόχρονα τον υπάλληλο της ΔΕΗ κ. Γκέρτσο  Θεόδωρο.

Θα πρέπει να δείξουμε υπομονή μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη αγαπητοί φίλοι.

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια τον επόμενο Πρόεδρο μας κ. Δρίβα Ανδρέα και τον κ. Μπικα Σπυρίδων για την βοήθεια να απομακρύνουμε το δέντρο.

Σας ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση σας.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος Παρακαλάμου

Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος

Συνελήφθησαν σε περιοχή των Ιωαννίνων δύο αλλοδαποί για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και απείθεια

 


Συνελήφθησαν χθες (24-11-2023) το βράδυ σε περιοχή των Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας δύο αλλοδαποί από το Πακιστάν, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για – κατά περίπτωση – παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και απείθεια.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε παραμεθόρια περιοχή Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό και συνοδηγό τους κατηγορούμενους, οι οποίοι επιχείρησαν να διαφύγουν τον αστυνομικό έλεγχο αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα.

Οι αστυνομικοί ακολούθησαν το αυτοκίνητο, με τη συνδρομή και αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ζαγορίου και κλιμακίου της FRONTEX, ώσπου κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν, αφού προηγουμένως οι κατηγορούμενοι είχαν αποβιβάσει από το όχημα 5 παράτυπους μετανάστες από το Νεπάλ, που μετέφεραν στο εσωτερικό της χώρας, οι οποίοι συνελήφθησαν.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ του επιβλήθηκε πρόστιμο για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Το παραπάνω αυτοκίνητο κατασχέθηκε, ενώ άπαντες οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Ιωαννίνων: Δεν απέχουν οι συμβολαιογράφοι από την εργασία τους

 

 Κατά την  Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Ιωαννίνων στις 23-11-2023 αποφασίστηκαν κατά πλειοψηφία τα εξής:

   Οι συμβολαιογράφοι του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Ιωαννίνων, εκτιμώντας κατ’ αρχάς, ως θετικά τα συμφωνηθέντα στις συναντήσεις της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπως αυτά διατυπώθηκαν στο από 17/11/2023 κοινό Δελτίο Τύπου, ΔΕΝ ΑΠΕΧΟΥΜΕ από τα καθήκοντα και την εργασία μας, μέχρι και την 1-12-2023.

   Σε κάθε περίπτωση όμως:

   1) Εκφράζουμε την έντονη αντίθεση μας και ζητάμε να απαλειφθεί από την δημοσιευθείσα στις 7-11-2023 προκήρυξη ανοικτού διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το έργο «Ηλεκτρονικός Φάκελος Μεταβίβασης Ακινήτων», το τμήμα που αφορά το ψηφιακό συμβόλαιο και το οποίο έρχεται σε πλήρη αντίθεση τόσο με την κείμενη νομοθεσία, όσο και με τα ρητώς συμφωνηθέντα και διατυπωθέντα στο άνω κοινό δελτίο Τύπου με τα συναρμόδια Υπουργεία.

   2) Εκφράζουμε τον προβληματισμό μας, για την πιλοτική εφαρμογή, από 01-01-2024, της πλατφόρμας του Ηλεκτρονικού Φακέλου Ακινήτου, η οποία ακόμη δεν έχει δημιουργηθεί και για την οποία δεν έχει προηγηθεί οιαδήποτε εκπαιδευτική παρουσίαση, προκειμένου να εντοπιστούν ενδεχόμενες αδυναμίες

   3) Διαμαρτυρόμαστε για την πληθώρα των δικαιολογητικών που απαιτούνται στις συμβολαιογραφικές πράξεις και αποτελεί το μοναδικό γεγονός που καθυστερεί τις συναλλαγές, ζητώντας την επανεξέταση της αναγκαιότητας ορισμένων εξ’ αυτών.

  4) Δηλώνουμε για πολλοστή φορά, ότι η υποστελέχωση των κτηματολογικών γραφείων και η έλλειψη σαφών και ενιαίων οδηγιών προς τους προϊστάμενους αυτών, σχετικά με τον έλεγχο νομιμότητας των εγγραπτέων πράξεων (απουσία κανονισμού λειτουργίας), δημιούργησε και θα συνεχίσει να δημιουργεί τεράστιες εκκρεμότητες καταχώρισης των συμβολαίων, ανασφάλεια δικαίου και αδικαιολόγητη βραδύτητα ολοκλήρωσης των συναλλαγών.

   Είναι σαφές, ότι το σύνολο των συμβολαιογράφων είναι υπέρ του εκσυγχρονισμού και των εν γένει ηλεκτρονικών διαδικασιών ολοκλήρωσης των συμβολαιογραφικών πράξεων, τις οποίες ούτως ή άλλως, εφαρμόζουμε εδώ και πολύ καιρό και μάλιστα με απόλυτη επιτυχία.

   Ως συμβολαιογράφοι και έχοντας ανταποκριθεί πλήρως σε όλες τις προκλήσεις που βρέθηκαν μπροστά μας, δηλώνουμε ότι μπορούμε να σταθούμε άμεσα και υπεύθυνα δίπλα στην Πολιτεία και σε κάθε αλλαγή εφόσον η αλλαγή αυτή είναι συνυφασμένη με το ρόλο μας, σύμφωνη με τις διατάξεις του δικαίου της χώρας μας, λειτουργική και αποτελεσματική, τόσο για τους πολίτες, όσο και για τους καλούμενους να την εφαρμόσουν συμβολαιογράφους.

   Η στάση μας θα επαναπροσδιοριστεί, σταθμίζοντας τις μέχρι τότε εξελίξεις, σε νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών μας, η οποία θα λάβει χώρα την 1-12-2023.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ           ΕΥΓΕΝΙΑ ΠΑΝΟΥΣΗ

Υπουργείο Εργασίας: Προληπτικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων

 


Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εφιστά την προσοχή στους εργοδότες επιχειρήσεων σε  περιοχές που, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, εκδηλώνονται ή αναμένεται να εκδηλωθούν ακραία καιρικά φαινόμενα να προβούν, στο πλαίσιο της θεσμικά προβλεπόμενης υποχρέωσης προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων τους, στις απαραίτητες, κατά περίπτωση, ενέργειες, όπως ενδεικτικά αποφυγή ή ασφαλή διευθέτηση εξωτερικών εργασιών, χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας, διευκόλυνση ασφαλούς προσέλευσης και αποχώρησης στους χώρους εργασίας. Ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται στην ασφάλεια των εργαζομένων σε υπηρεσίες delivery.

Σε κάθε δε περίπτωση, οφείλουν να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα και με το άρθρο  32 του ν.5053/23.

Άρτα: Συνελήφθη φυγόποινος για παραβάσεις περί ναρκωτικών

 


Συνελήφθη χθες (24-11-2023) το βράδυ στην Άρτα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Ιωαννίνων, με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 7 ετών και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ, για αγορά, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

ΔΥΠΑ: Επιδότηση σε ανέργους 30-55 ετών, 14.800 ευρώ για να στήσουν επιχείρηση

 


Λήγει την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2023, στις 15:00, η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για το πρόγραμμα νέας επιχειρηματικότητας για 1.900 ωφελούμενους, ηλικίας 30 έως 55 ετών, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία.

Όπως αναφέρει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) σε ανακοίνωσή της, η δράση αφορά στην ενίσχυση νέων επιχειρήσεων που έχουν δημιουργήσει από 01/01/2022 έως και 16/10/2023 πρώην άνεργοι, ηλικίας 30-55 ετών, σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, εκτός της Αττικής και του Νότιου Αιγαίου.

Η επιχορήγηση ανέρχεται σε 14.800 ευρώ και καταβάλλεται ως εξής:

1η δόση 4.000 ευρώ, μετά την έγκριση της αίτησης χρηματοδότησης,

2η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του α' εξαμήνου από την έναρξη ή από την ημερομηνία θεμελίωσης του συνόλου των όρων και των προϋποθέσεων επιλεξιμότητας για υπαγωγή στο πρόγραμμα,

3η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του β' εξαμήνου από την έναρξη ή από την ημερομηνία θεμελίωσης του συνόλου των όρων και των προϋποθέσεων επιλεξιμότητας για υπαγωγή στο πρόγραμμα.

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης αποκλειστικά, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ), στη διεύθυνση: https://www.ependyseis.gr

25η Νοεμβρίου, παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

 


Η 25η Νοεμβρίου, παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, συντονίζει ένα κίνημα παγκόσμιας εμβέλειας για την κινητοποίηση και την ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων για την αντιμετώπιση και εξάλειψη του φαινομένου.

Τα στατιστικά στοιχεία και οι έρευνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν είναι ενθαρρυντικά. Οι διεθνείς συμβάσεις και η αυστηροποίηση των κανόνων αντιμετώπισης των φαινομένων έμφυλης βίας κατά των γυναικών είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, εντούτοις απαιτείται περαιτέρω κινητοποίηση.

Για τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, η 25ηΝοεμβρίου σηματοδοτεί την έναρξη μία εκστρατείας 16 ημερών επισημαίνοντας την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών για την πρόληψη της βίας κατά των γυναικών και κοριτσιών, μέσω της ευαισθητοποίησης όλων, τη διάχυση της πληροφορίας και την κινητοποίηση όλων των φορέων, των γυναικείων οργανισμών, της κοινωνίας των πολιτών, του ιδιωτικού τομέα και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Στόχος της καμπάνιας για το 2023 είναι η χρηματοδότηση πολιτικών και στρατηγικών για την αποτροπή εμφάνισης της βίας.

Η βία κατά των γυναικών, σε όλες τις μορφές, ψυχολογική, λεκτική σωματική, ή σεξουαλική συνιστά έγκλημα, κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων, και μορφή διάκρισης φύλου. Είναι χρέος μας να συμπαραστεκόμαστε στα θύματα-επιζήσασες έμφυλης βίας και να αντιμετωπίζουμε κάθε τέτοια πράξη ως κίνητρο για περαιτέρω δραστηριοποίηση.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (27/11/2023 – 3/12/2023)

 


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (27 Νοεμβρίου έως 3 Δεκεμβρίου 2023) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 27/11/2023     

Βουτσαράς – Κούρεντα -Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγγος – Κόντσικα -Ασβεστοχώρι.    18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ 28/11/2023  

Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα – Αλεποχώρι -Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα – Αρτοπούλα.      08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 29/11/2023      Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο-Τσεπέλοβο-Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.        18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ  30/11/2023     

Πηγή – Ελεύθερο – Παλιοσέλλι – Πάδες – Άρματα- Δίστρατο. 08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ    01/12/2023     

Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ.Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.       18:00 – 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 02/12/2023     

Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά – Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι – Καλπάκι.  08:00 – 13:00

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 27/11/2023     

Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Ωραιόκαστρο – Άγ. Κοσμάς – Κ. Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό. 18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ 28/11/2023  

Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι- Ποντικάτες-Ξηρόβαλτος-Ορεινό-Σταυροσκιάδι-Δρυμάδες-Πωγωνιανή. 08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 29/11/2023

Ελληνικό – Λάζαινα – Αετορράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι – Πάτερο – Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια – Κορύτιανη.      18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ  30/11/2023     

Νεοχώρι – Κτίσματα – Χαραυγή – Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη – Λάβδανη – Διμόκορη – Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι – Κεράσοβο.        08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ    01/12/2023     

Συρράκο  – Καλαρρύτες – Ματσούκι.  18:00 – 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 02/12/2023     

Σενίκο-Δομολεσσά-Μικροχώρι-Κερασέα-Λωζανά-Ραδoβίζι-Διχούνι.  08:00 – 13:00

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου

 


Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00

Οριστική αντιμετώπιση της κύστης κόκκυγος με την ενδοσκοπική τεχνική EPSiT

 


Η κύστη κόκκυγος αποτελεί μια χρόνια φλεγμονώδη πάθηση που εμφανίζεται στο δέρμα της περιοχής του κόκκυγα ανάμεσα στους γλουτούς. Συνήθως σχετίζεται με την παρουσία τριχών στην περιοχή και εκδηλώνεται πιο συχνά στον ανδρικό πληθυσμό, συνήθως στην τρίτη δεκαετία ζωής. Η αντιμετώπιση της συγκεκριμένης πάθησης πραγματοποιείται στην πλειοψηφία της χειρουργικά.

Η χρήση της ελάχιστα επεμβατικής ενδοσκοπικής τεχνικής EPSiT εγγυάται άριστα αποτελέσματα αποκατάστασης.

Το Metropolitan General αποτελεί ένα από τα λίγα θεραπευτήρια στα οποία χρησιμοποιείται η τεχνική E.P.Si.T. για τη χειρουργική αποκατάσταση της κύστης κόκκυγος άμεσα, ανώδυνα και χωρίς τον κίνδυνο εμφάνισης επιπλοκών ή μελλοντικής υποτροπής.

Η τεχνική αυτή χρησιμοποιείται με εξαιρετικά ποσοστά επιτυχίας από τον Γενικό Χειρουργό – Πρωκτολόγο κ. Δημήτριο Μουσιώλη, Διευθυντή της Ι’ Χειρουργικής Κλινικής Eλάχιστα Eπεμβατικής Eνδοσκοπικής Xειρουργικής Παθήσεων Oρθού και Πρωκτού στο Metropolitan General και τη χειρουργική ομάδα του, της οποίας τα μέλη  διαθέτουν μακρά κλινική εμπειρία και εξειδίκευση πάνω στη χρήση των νεότερων ελάχιστα επεμβατικών τεχνικών.

«Η τεχνική E.P.Si.T περιλαμβάνει την εισαγωγή ενός εργαλείου που ονομάζεται συριγγοσκόπιο, το οποίο διαθέτει μια μικροσκοπική κάμερα, στο στόμιο του συριγγώδους πόρου, ώστε να πραγματοποιηθεί ακριβής χαρτογράφηση της πάσχουσας περιοχής, ενώ στη συνέχεια γίνεται αφαίρεση των πολυάριθμων τριχών που βρίσκονται κάτω από το δέρμα και καυτηριασμός της επένδυσης του συριγγίου» εξηγεί ο χειρουργός.

Πώς αντιμετωπίζεται η κύστη κόκκυγος;

Ο σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός για τη διενέργεια τέτοιου είδους ενδοσκοπικών τεχνικών, επιτρέπει τη μέγιστη ορατότητα στον εκάστοτε χειρουργό, με εξαιρετικής ποιότητας μεγέθυνση εικόνας και μέγιστη ευκρίνεια. Η εξαιρετική ακρίβεια της τρισδιάστατης οθόνης υψηλής ευκρίνειας με την οποία είναι εξοπλισμένη η Ι΄ Χειρουργική Κλινική Ελάχιστα Επεμβατικής Ενδοσκοπικής Χειρουργικής Παθήσεων Ορθού και Πρωκτού Metropolitan General επιτρέπει στον χειρουργό την άμεση και λεπτομερή απεικόνιση της πάσχουσας περιοχής.