Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

Συνελήφθησαν σε περιοχή των Ιωαννίνων δύο αλλοδαποί για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και απείθεια

 


Συνελήφθησαν χθες (24-11-2023) το βράδυ σε περιοχή των Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας δύο αλλοδαποί από το Πακιστάν, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για – κατά περίπτωση – παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και απείθεια.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε παραμεθόρια περιοχή Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό και συνοδηγό τους κατηγορούμενους, οι οποίοι επιχείρησαν να διαφύγουν τον αστυνομικό έλεγχο αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα.

Οι αστυνομικοί ακολούθησαν το αυτοκίνητο, με τη συνδρομή και αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ζαγορίου και κλιμακίου της FRONTEX, ώσπου κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν, αφού προηγουμένως οι κατηγορούμενοι είχαν αποβιβάσει από το όχημα 5 παράτυπους μετανάστες από το Νεπάλ, που μετέφεραν στο εσωτερικό της χώρας, οι οποίοι συνελήφθησαν.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ του επιβλήθηκε πρόστιμο για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Το παραπάνω αυτοκίνητο κατασχέθηκε, ενώ άπαντες οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.