Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Νίκη Κεραμέως: Ασφαλώς και θα χρειαστεί να κλείσουμε τμήματα και σχολεία


«Πρέπει να είμαστε καθόλα προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο κρουσμάτων»

Η κα Νίκη Κεραμέως έλαβε μέρος στην ενημέρωση της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου για τον κορονοϊό, από όπου και ανακοίνωσε τις τελικές αποφάσεις από το υπουργείο Παιδείας.
Η κα Κεραμέως έστειλε το μήνυμα πως επιστρέφουμε στα θρανία τηρώντας τα μέτρα, ακούγοντας τους καθηγητές και ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών.
Ανακοίνωσε ότι προωθείται νέα νομοθετική ρύθμιση αναφορικά με τις αρμοδιότητες για την αναστολή λειτουργίας τμήματος ή σχολικής μονάδας.
Όπως ενημέρωσε η κ. Κεραμέως, η απόφαση θα λαμβάνεται από τον αρμόδιο διευθυντή Εκπαίδευσης μετά από εισήγηση του διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας περιφερειακής ενότητας, πάντοτε σε εφαρμογή του ισχύοντος πρωτοκόλλου.
Αναφερόμενη στην πρωτοβουλία για θέσπιση ομάδα κρούσης μεταξύ υπουργείου Υγείας, Παιδείας, της Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ, τόνισε ότι «κρίνεται αναγκαία. Η ομάδα αυτή θα υποστηρίζει σε καθημερινή βάση στη διαχείριση κρουσμάτων στα σχολεία, προκειμένου να υπάρξει μια κεντρική διαχείριση και καθοδήγηση κατά την πρώτη αυτή περίοδο που θα είναι πιο απαιτητική».

Νίκος Χαρδαλιάς: Task force για τα κρούσματα στα σχολεία


Ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς ενόψει του ανοίγματος των σχολείων  ανακοίνωσε ότι δημιουργείται μια ομάδα διαχείρισης, λεγόμενη task force, με τη σύμπραξη των υπουργείων Υγείας, Παιδείας, της Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ, που θα υποστηρίζει σε καθημερινή βάση κατά το πρώτο διάστημα τους περιφερειακούς διευθυντές υγείας αλλά και τους διευθυντές εκπαίδευσης στη διαχείριση τυχόν κρουσμάτων στα σχολεία.
Η επικοινωνία με την ομάδα διαχείρισης θα είναι δυνατή από τη Δευτέρα το πρωί στις 9:00 π.μ. στα τηλέφωνα 2131510984, 0985, και 0986.

Π.Α.Σ. Γιάννινα: Έναρξη συνεργασίας με τον επιθετικό Γιώργο Δούμτση


Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. Γιάννινα 1966 ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον επιθετικό Γιώργο Δούμτση.
Είναι γεννημένος 4 Μαρτίου του 2000 με καταγωγή από τη Φλώρινα ενώ έχει αγωνιστεί με τις ομάδες υποδομών του ΠΑΟΚ Κ15, Κ17, Κ19 με τις οποίες και έχει κατακτήσει τα αντίστοιχα πρωταθλήματα.
Ερχόμενος στα Ιωάννινα δήλωσε στο www.pasgiannina.gr :
"Είμαι χαρούμενος που θα αγωνιστώ για την ιστορική ομάδα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και θα προσφέρω τον καλύτερο μου εαυτό για να πετύχουμε τους στόχους μας."

ΕΟΔΥ: Τρεις νέοι θάνατοι σήμερα, 287 νέα κρούσματα


15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, τρεις νέοι θάνατοι, 287 νέα κρούσματα.
«Σήμερα ανακοινώνουμε 287 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 43 συνδέονται με γνωστές συρροές και 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 12734, εκ των οποίων το 55.4% άνδρες.
2340 (18.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5601 (44.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
52 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 11 (21.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 169 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 300 θανάτους συνολικά στη χώρα. 111 (37.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Αυτοδιοικητική Συνεργασία: Ανακοίνωση για τις μονάδες Βιομάζας και νέα κτηνοτροφική μονάδα στο Δήμο Ζίτσας


Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρακολουθούμε με ενδιαφέρον αλλά ταυτόχρονα και με προβληματισμό τη διαδικασία που έχει ξεκινήσει για τη δημιουργία πέντε (5) συνολικά μονάδων Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από καύση βιορευστών και βιομάζας σε Κοινότητες των Γραμμενοχωρίων (Λύγγο, Γραμμένο, Πολύλοφο, Ανάργυρους) με φορέα πραγματοποίησης και λειτουργίας και των πέντε (5) μονάδων την εταιρεία «ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΙΚΕ». 
Ήδη για το ζήτημα αυτό έχουν γίνει δύο μαζικές λαϊκές συνελεύσεις στον Λύγγο και το Γραμμένο. Ο Δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας απουσιάζουν εκκωφαντικά από τις εξελίξεις.
Επίσης προωθείται η εγκατάσταση κτηνοτροφικής μονάδας δυναμικότητας 1600 μόσχων πάχυνσης στην Κοινότητα Νεοχωρίου με φορέα πραγματοποίησης και λειτουργίας της δραστηριότητας την εταιρεία «ΥΠΕΡΑΓΟΡΑ ΠΑΠΑΜΑΝΟΣ ΕΠΕ». 
Για το επίσης σοβαρό αυτό ζήτημα ο Δήμαρχος επέλεξε να υποβαθμίσει τη σημασία του και το έφερε προς συζήτηση στην Επιτροπή Ποιότητα Ζωής και όχι στο ανώτερο θεσμικά όργανο του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο.
Η παράταξή μας πιστή στις αρχές της, τονίζει ότι για τα μεγάλα θέματα του Δήμου μας δεν επιτρέπεται η αφωνία και το κρυφτό, που συνηθίζει σε αντίστοιχες περιπτώσεις να εφαρμόζει ο Δήμαρχος (θυμίζουμε την πρόσφατη αφωνία του Δημάρχου για την κατασκευή και λειτουργία μονάδας για την παραγωγή και εκμετάλλευση βιοαερίου στην Κοινότητα Κάτω Λαψίστας που επίσης ουδέποτε έφερε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο) και το θέμα συζητήθηκε κατόπιν πίεσης από την παράταξή μας.
Κατόπιν αυτών οι δέκα (10) δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής μας καταθέσαμε σήμερα 11-09-2020 έγγραφη αίτηση προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου (με κοινοποίηση αυτής στον Δήμαρχο), κάνοντας χρήση της διάταξης του άρθρου 67 παρ. 2α Ν. 3852/2010 ως ισχύει, όπως η παρ. 2 αντικαταστάθηκε με το άρθρο 10 παρ. 2 Ν. 4674/2020 - [Ο Πρόεδρος καλεί επίσης το συμβούλιο σε συνεδρίαση με γραπτή πρόσκληση, στην οποία αναφέρονται τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, όποτε το ζητήσει ο δήμαρχος ή η οικονομική επιτροπή ή η επιτροπή ποιότητας ζωής ή το ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του συμβουλίου. Στην τελευταία περίπτωση απαιτείται γραπτή αίτηση, στην οποία αναφέρονται τα θέματα που θα συζητηθούν…… Αν το συμβούλιο δεν προσκληθεί το αργότερο μέχρι την έκτη ημέρα από την υποβολή της αίτησης, συνέρχεται ύστερα από πρόσκληση εκείνων που υπέβαλαν την αίτηση και αποφασίζει για τα θέματα, για τα οποία είχε ζητηθεί η σύγκλησή του],- με την οποία ζητάμε να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο, εντός της οριζόμενης εκ του νόμου προθεσμίας, ήτοι μέχρι την έκτη (6η) ημέρα από την υποβολή της αίτησής μας, τα κάτωθι θέματα: Θέμα 1ο: Δημιουργία πέντε (5) συνολικά μονάδων Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από καύση αφενός βιορευστών στις Κοινότητες: α) Λύγγου θέση «ΠΟΛΤΣΕΣ - ΜΑΝΤΡΑ ΚΛΑΡΙ» - 2 μονάδες -, β) Πολυλόφου θέση «Σωτήρα» - 1 μονάδα -, γ) Αναργύρων θέση «Κωνσταντά» - 1 μονάδα – και αφετέρου βιομάζας στην δ) Κοινότητα Γραμμένου θέση «Κόνδρος» - 1 μονάδα. Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας και των πέντε (5) ως άνω μονάδων είναι η εταιρεία: «ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΙΚΕ» και Θέμα 2ο: Εγκατάσταση κτηνοτροφικής μονάδας δυναμικότητας 1600 μόσχων πάχυνσης στην Κοινότητα Νεοχωρίου. Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας της δραστηριότητας είναι η εταιρεία: «ΥΠΕΡΑΓΟΡΑ ΠΑΠΑΜΑΝΟΣ ΕΠΕ».

Ελεούσα, 11 Σεπτεμβρίου 2020

Δήμος Πωγωνίου: Περίληψη επαναληπτικής δημοπρασίας διάθεσης δασικών προϊόντων συστάδας 1δ Βασιλικού


Ο Δήμαρχος Πωγωνίου ανακοινώνει
Επαναληπτική δημοπρασία για τη διάθεση δασικών προϊόντων συστάδας 1δ Βασιλικό σύμφωνα με τους όρους της οικ.5680/26-08-2020 διακήρυξης (ΑΔΑ:6ΝΒΖΩ1Ω-ΥΧΥ)στις 21/09/2020 ,ημέρα Δευτέρα  και ώρα 11.15π.μ.-11.45π.μ. ενώ η προσκόμιση και ο έλεγχος των δικαιολογητικών θα γίνει από τις 10:30 π.μ.-11:00 π.μ.
      Πληροφορίες για τη δημοπρασία  παρέχονται από το Δημαρχείο Πωγωνίου με έδρα Καλπάκι εργάσιμες ημέρες και ώρες τηλ.2653360105.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Πρεμιέρα το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Σεπτεμβρίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας η Αναγέννηση (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου-Α.Ε. Γιάννενα 13-09-20/17:30)


ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2020
ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ           
ΩΡΑ: 17:30

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ε.ΓΙΑΝΝΕΝΑ   

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020
Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ (17:30) 
Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (17:30)
Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-Π.Α.Σ.ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (17:30)
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ (17:30)
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ  (17:30)
Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ-Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ(17:30)
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ (17:30)

Δήμος Πωγωνίου: Επανάληψη δημοπρασίας για την εκμίσθωση αγρών στην θέση Μπίλες & Μολόχες Μαζαρακίου


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Ανακοινώνει σύμφωνα με την αρ.πρωτ.5664/26-08-2020 (ΑΔΑ:ΩΜ2ΚΩ1Ω-ΟΧ4) διακήρυξη Δημάρχου, την επανάληψη της  δημοπρασίας για την εκμίσθωση αγρών στην θέση Μπίλες & Μολόχες Μαζαρακίου στις 21/09/2020 και ώρα 11:00 π.μ., καθώς η δημοπρασία στις 11/09/2020 κατέστη άγονη.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Δέκα τέσσερις παραβάσεις στην Ήπειρο την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
Στο πλαίσιο αυτό χθες, Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (45.630) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:
(11) παραβάσεις και (3) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).
Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (593) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (52) άτομα.
(4) για λειτουργία καταστήματος πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τις οποίες (2) στην Αττική και από (1) σε Θεσσαλονίκη και Νότιο Αιγαίο.
Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (95) σχετικές παραβάσεις.
(1) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.
Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (155) σχετικές παραβάσεις.
(197) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:
(33) στη Στερεά Ελλάδα,
(28) στη Θεσσαλονίκη,
(19) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(18) στην Κεντρική Μακεδονία,
(14) στην Ήπειρο,
(14) στη Θεσσαλία,
(13) στα Ιόνια Νησιά,
(12) στη Δυτική Ελλάδα,
(12) στην Αττική,
(10) στην Πελοπόννησο,
(10) στην Κρήτη,
  (8) στο Βόρειο Αιγαίο,
  (4) στο Νότιο Αιγαίο και
  (2) στη Δυτική Μακεδονία.
Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (13.715) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (13.703) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (12) των (300) ευρώ.
Στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν (32) έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ. και βεβαιώθηκε (1) παράβαση για μη χρήση μάσκας στη Μύκονο.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δήμος Πωγωνίου: Επανάληψη δημοπρασίας για την εκμίσθωση αγρού στη θέση Γρέβιες Δολιανών


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Ανακοινώνει σύμφωνα με την αρ.πρωτ.5672/26-08-2020(ΑΔΑ:6ΓΔΔΩ1Ω-Σ72) διακήρυξη Δημάρχου, την επανάληψη της  δημοπρασίας για την εκμίσθωση αγρού στη θέση Γρέβιες Δολιανών στις 21/09/2020 και ώρα 11:00 π.μ.,  καθώς η δημοπρασία στις 11/09/2020 κατέστη άγονη.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής-απάτης σε βάρος ημεδαπού σε χωριό του Δήμου Ζίτσας

Ως δράστης ταυτοποιήθηκε αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ζίτσας, υπόθεση κλοπής - απάτης σε βάρος ημεδαπού, που έγινε την 23-08-2020 σε χωριό του Δήμου Ζίτσας.
Για τη υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος, αφαίρεσε αρχικά από το εσωτερικό αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας ημεδαπού, ένα πορτοφόλι που περιείχε δύο τραπεζικές κάρτες καθώς και χρηματικό ποσό.
Στη συνέχεια ο δράστης με τη χρήση κλεμμένης κάρτας του παθόντα πραγματοποίησε (11) ανέπαφες συναλλαγές σε καταστήματα σε περιοχές της Θεσπρωτίας, συνολικής αξίας -115,13- ευρώ.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως ενώ την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας.

«do your pART» για την Ένωση «Μαζί για το Παιδί»


Μια πρωτοβουλία  των απόφοιτων του Διεθνούς Κέντρου Σπουδών (IB)  της Σχολής Μωραΐτη.

Η πανδημία είναι μια συνθήκη που μας έφερε πιο κοντά. Ένα δίδυμο απόφοιτων της Σχολής Μωραΐτη, οι Αλέξανδρος Δρακινός και Παναγιώτης Θεριανός, αξιοποίησαν το χρόνο που τους δόθηκε κατά τη διάρκεια του lockdown για να στηρίξουν τα χιλιάδες παιδιά που «αγκαλιάζει» η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» μέσω της πρωτοβουλίας τους «do your pART».
Πρόκειται για μια δημοπρασία περισσότερων από 60 έργων τέχνης φιλοτεχνημένων από μαθητές και απόφοιτους του τμήματος Visual Arts του Διεθνούς Κέντρου Σπουδών της Σχολής Μωραΐτη (IB)  τα οποία θα διατεθούν διαδικτυακά. 

Όλα τα έσοδα της πώλησης τους θα ενισχύσουν τους σκοπούς της Ένωσης.
«do your pART»! | Πως μπορείτε να λάβετε μέρος  στην διαδικτυακή δημοπρασία
    Επισκεφθείτε τη διεύθυνση  https://www.doyourpart.eu/
    Κάντε εγγραφή ως χρήστες της ιστοσελίδας με την επιλογή Login  Sign-up
    Δείτε τα διαθέσιμα έργα και επιλέξτε αυτό/ά που σας ενδιαφέρουν
    Δείτε την τρέχουσα υψηλότερη προσφορά  που έχει γίνει για το έργο/α
    Εισάγετε το ποσό που θέλετε να διαθέσετε και πατήστε την επιλογή “Place your bid” για να κατοχυρώσετε τη δική σας προσφορά
    Παρακολουθείτε την εξέλιξη της δημοπρασίας για το έργο: εάν η δική σας προσφορά  είναι η υψηλότερη στη λήξη της προθεσμίας, το έργο θα είναι δικό σας.
   Εφόσον είστε νικητής της δημοπρασίας, θα λάβετε ενημερωτικό email στο οποίο θα αναγράφονται οι λεπτομέρειες για τη δωρεά σας στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και για την παράδοση του έργου σε εσάς.
Το «do your pART» είναι κομμάτι της πρωτοβουλίας «Together we Create»
Το εγχείρημα  «do your pART» των αποφοίτων της Σχολής Μωραΐτη εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Together we Create».
Το «Together we Create» συγκεντρώνει ένα σύνολο διαφορετικών πρωτοβουλιών που δημιουργήθηκαν εν μέσω κορωνοϊού από νέους ανθρώπους με στόχο να στηρίξουν το έργο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί». Την περίοδο του lockdown οι νέοι φίλοι της Ένωσης δεν άφησαν τους περιορισμούς  να αποθαρρύνουν την διάθεσή τους να προσφέρουν. Αναγνώρισαν σε αυτήν τη πρωτόγνωρη κατάσταση μία ευκαιρία για δράση και δημιουργία. Φιλοδοξία αποτελεί, υπό την ομπρέλα του “Together we Create”, να διαμορφωθεί ένα κίνημα προσφοράς που θα εμπνεύσει και άλλους ανθρώπους να συνεισφέρουν εθελοντικά με πρωτότυπους τρόπους.
Παρακολουθήστε σχετικό βίντεο της ενέργειας https://youtu.be/dI3dujX4RMg
Λίγα λόγια για το Μαζί για το Παιδί:
Το Μαζί για το Παιδί ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996.  Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο  εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά.
Περισσότερα στο www.mazigiatopaidi.gr

Πρεμιέρα το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Σεπτεμβρίου στον Α΄ Όμιλο στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εκτός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Πίνδος Κόνιτσας- Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 12-09-20/17:30), εντός ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Π.Α.Σ. Κράψης 13-09-20/17:30)


ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2020
ΓΗΠΕΔΟ  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΟΝΙΤΣΑΣ
ΩΡΑ: 17:30

ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2020
ΓΗΠΕΔΟ  ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΩΡΑ: 17:30

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ
           
Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής Α΄ Όμιλο της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ  (17:00)
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (17:30)
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (17:30)
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (17:30)
Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ (17:30)
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ (17:30)

Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Βιταμίνη D: συμβάλει και στην απώλεια βάρους


Μια νέα κλινική μελέτη που παρουσιάστηκε την περασμένη Παρασκευή στο Διεθνές και Πανευρωπαϊκό συνέδριο κατά της Παχυσαρκίας (ECOICO 2020) που διεξήχθη διαδικτυακά (λόγω πανδημίας αν και ήταν προγραμματισμένο να λάβει χώρα στο Δουβλίνο) κατέδειξε την θετική επίδραση της συμπληρωματικής χορήγησης βιταμίνης D3 στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.
 «Τα αποτελέσματα της τυχαιοποιημένης, ελεγχόμενης με εικονικό σκεύασμα, διπλά τυφλής μελέτης που διεξήχθη στην Ευρωκλινική Αθηνών, καταδεικνύουν πως η συμπληρωματική χορήγηση 3000 IU χοληκαλσιφερόλης (βιταμίνη D3) σε μορφή στοματικού σπρέι, σε παχύσαρκα άτομα που υπεβλήθησαν σε συγκεκριμένη δίαιτα αδυνατίσματος, οδήγησε μέσα σε 3 μήνες όχι μόνο στην απόλυτη αποκατάσταση των επιπέδων της 25OHD αλλά και στη μεγαλύτερη απώλεια βάρους και σωματικού λίπους σε σχέση με εκείνο το γκρουπ παχύσαρκων που έλαβαν το placebo και δεν αποκατέστησαν τα επίπεδα της βιταμίνης D» τόνισε ο Kλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος δρ Κωνσταντίνος Ξένος, ο οποίος παρουσίασε την κλινική μελέτη στο συνέδριο.
«Τα παχύσαρκα άτομα που έλαβαν βιταμίνη D έχασαν στο 3μηνο παρακολούθησης 2% περισσότερο σωματικό λίπος από τα παχύσαρκα άτομα που έλαβαν το placebo» συνέχισε ο δρ Ξένος.

«Μέχρι σήμερα οι 2 μεγάλες δημοσιευμένες ανασκοπήσεις και μετα-αναλύσεις που υπάρχουν, καταλήγουν σε διφορούμενα αποτελέσματα ως προς την επίδραση της βιταμίνης D στο αδυνάτισμα, με την 1η (Metabolism. 2019 Mar;92:193-205) να μην δείχνει κάποια θετική έκβαση ενώ η 2η (Medicina Kaunas. 2019 Jul 12;55(7):368) καταλήγει σε θετικά αποτελέσματα, με δόσεις όμως βιταμίνης D πολύ μεγαλύτερες από ότι στην 1η μελέτη. Όπως και να έχει το τοπίο δεν είναι ξεκάθαρο και περισσότερες κλινικές μελέτες, ακόμη μεγαλύτερης διάρκειας, απαιτούνται μέχρι να καταλήξουμε σε απολύτως σαφή συμπεράσματα. Το μόνο σίγουρο μέχρι σήμερα είναι πως η παχυσαρκία συσχετίζεται ισχυρά με την υποβιταμίνωση σε D» ανέφερε ο δρ Ξένος.