Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

Διακοπές ρεύματος σε χωριά του Πωγωνίου, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου

 


Γνωστοποιείται στο κοινό ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος ως εξής:

1) Την Τετάρτη 18-10-2023:

Α) Από ώρα 13:00 μ.μ. έως 16:30 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές:

Κοντά στο Καλπάκι, στον παλιό συνοικισμό του Ελαφότοπου πέριξ πτηνοτροφείων Χρόνη Β. – Κολιάκη Κ. και χοιροστασίου Ντάγκα Ι.

Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης των διακοπών που αναφέρονται πιο πάνω. Γι’ αυτό το λόγο οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ ΑΕ, θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.

Έτσι για λόγους ασφάλειας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων.

Ζητάμε την κατανόηση των καταναλωτών μας για τις παραπάνω αναπόφευκτες διακοπές.

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι σε όλη την ελληνική επικράτεια από την Ελληνική Αστυνομία

 


Το 57% των παραβάσεων αφορούσαν σε υπερβολική ταχύτητα, αντικανονικούς ελιγμούς, χρήση κινητού τηλεφώνου, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, ηχορύπανση και παράνομη στάθμευση

Στο πλαίσιο του νέου ολιστικού σχεδίου για την οδική ασφάλεια, η οποία βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών, οδηγών και πεζών, συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι της Τροχαίας με ιδιαίτερη στόχευση σε συγκεκριμένες παραβάσεις.

Συγκεκριμένα, το διάστημα από 1 έως 14 Οκτωβρίου 2023, διενεργήθηκαν 230.848 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 53.884 παραβάσεις.

Πιο αναλυτικά, παραβάσεις βεβαιώθηκαν ανά περιφέρεια, ως ακολούθως:

• 12.284 στην Αττική,

• 9.514 στη Θεσσαλονίκη,

• 4.353 στη Δυτική Ελλάδα,

• 3.926 στην Κεντρική Μακεδονία,

• 3.829 στην Κρήτη,

• 3.473 στη Θεσσαλία,

• 3.239 στην Πελοπόννησο,

• 3.087 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

• 3.016 στη Στερεά Ελλάδα,

• 2.693 στην Ήπειρο,

• 1.277 στο Νότιο Αιγαίο,

ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: Συγχαρητήρια ανακοίνωση για την επανεκλογή του Αλέξανδρου Καχριμάνη και την εκλογή του Θωμά Μπέγκα

 


Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 θα ήθελε να εκφράσει τα θερμά της συγχαρητήρια για την επανεκλογή του Αλέξανδρου Καχριμάνη στην θέση του Περιφερειάρχη όσο και την εκλογή του Θωμά Μπέγκα σε αυτή του Δημάρχου και τους εύχεται κάθε επιτυχία στο έργο τους τόσο για την πόλη των Ιωαννίνων όσο και για ολόκληρη την Ήπειρο.

Η οικογένεια του ΠΑΣ Γιάννινα χαιρετίζει την εκλογή τους και θα είναι πάντα αρωγός σε ένα κοινό πλαίσιο πορείας και συνεργασίας για το μέλλον τόσο της ομάδας όσο και της τοπικής κοινωνίας.

ΠΗΓΗ: www.pasgiannina.gr  

Θέατρο Actina : «ΜΝΗΜΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ» 21 & 22 Οκτωβρίου

 


Έρχεται στο Θέατρο Actina 21 & 22 Οκτωβρίου μόνο για 3 παραστάσεις!!!

" ΜΝΗΜΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ "

"Τι συμβαίνει όταν οι αθώες αναμνήσεις ενός νεαρού κοριτσιού συναντάνε στο δρόμο τους το έργο του Γιάννη Ρίτσου; Τι μπορεί να γεννηθεί όταν το θαύμα της αγνότητας διασταυρώνεται με την μητρική αγάπη; Δύο παράλληλες ιστορίες με κοινό παρονομαστή την πορεία δύο διαφορετικών μα και τόσο όμοιων γυναικών, της Γαλλίδας Lydie Dattas και της μικρής Ιφιγένειας. 

Οι δύο κοριτσίστικες φιγούρες, αφημένες σε ένα πηγαίο, οργασμικό συναίσθημα, ξεδιπλώνουν τα γεγονότα της παιδικής τους ηλικίας που σημάδεψαν για πάντα τη ζωή τους.

Παρακάλαμος: «Έφυγε» από τη ζωή ο συγχωριανός Βασίλειος Παν. Γογγύλης

 


«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών,  ο συγχωριανός Βασίλειος Παν. Γογγύλης.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023, ώρα 12:00 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου.


Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ξεκινά η ανάρτηση του Εθνικού Κτηματολογίου, σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων

 


Αγαπητέ/ή ιδιοκτήτη/ιδιοκτήτρια

Εάν είστε κάτοχος ακίνητης ιδιοκτησίας σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων στην Περιφέρεια Ηπείρου (δείτε αναλυτικά τις περιοχές παρακάτω), η Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023 είναι η ημερομηνία έναρξης της Ανάρτησης κτηματολογικών στοιχείων.

Μέχρι την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023, (ή την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 αν είστε κάτοικος εξωτερικού), αφού επικαιροποιήσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας, στην ιστοσελίδα ktimatologio.gov.gr, μπορείτε να ελέγξετε και να επιβεβαιώσετε ή να διορθώσετε την καταγραφή της ιδιοκτησίας σας, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να δείτε και να ελέγξετε: 

        Την  περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων σας (Κτηματολογικός Πίνακας) 

        Τα όρια των γεωτεμαχίων σας (Κτηματολογικό Διάγραμμα)

          Εάν συμφωνείτε με τα στοιχεία της Ανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβείτε σε άλλη ενέργεια.

          Εάν δεν συμφωνείτε με κάποια από τα στοιχεία, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση διόρθωσης (μέχρι την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023 – ή την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 εάν είστε κάτοικος εξωτερικού), ηλεκτρονικά στο ktimatologio.gov.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.

          Σε περίπτωση που δεν έχετε δηλώσει στο Κτηματολόγιο την ακίνητη περιουσία σας, έχετε ακόμα περιθώριο να το κάνετε ηλεκτρονικά στο ktimatologio.gov.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε τα τηλ:

26510-26082, 26510-20116 & 26510-37126 καθημερινές 8:00 - 16:00 και Τετάρτες 8:00 - 20:00

Περιοχές υπό ανάρτηση:

Δήμος Πωγωνίου: «4ο Δρόμο της Νίκης», το Σάββατο 21 Οκτωβρίου

 


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Ο Δήμος Πωγωνίου σας προσκαλεί στον «4ο Δρόμο της Νίκης»,  στα πλαίσια των ιστορικών εκδηλώσεων «ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2023».

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 21 Οκτωβρίου και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023 και οι βραβεύσεις θα γίνουν ως εξής:

        Σάββατο 21 Οκτωβρίου, 6 μ.μ., έξωθεν Δημαρχείου Καλπακίου

        Κυριακή 22 Οκτωβρίου, 12 το μεσημέρι, έξωθεν Δημαρχείου Καλπακίου

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου

 

Κων/νος Καψάλης

Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών «Ο Γεννάδιος»: «Γιορτή τσίπουρου 2023», το Σάββατο 28 Οκτωβρίου, ώρα 21:00

 


Αγαπητοί συγχωριανοί, απόδημοι Δολιανίτισσες, Δολιανίτες, μέλη και φίλοι του συλλόγου μας.

Με ιδιαίτερη χαρά  και τιμή σας προσκαλούμε

στην καθιερωμένη μας  φθινοπωρινή "Γιορτή Τσίπουρου".

Σας περιμένουμε να γλεντήσουμε  όμορφα με παραδοσιακή μουσική, χορό, άφθονους μεζέδες και ποιοτικό  τσίπουρο όπως παλιά.

Με το καλό να ανταμώσουμε!

Γιάννενα: Παρουσίαση του βιβλίου του Μάνθου Κολέμπα «Από το Μετζιτιέ (Μιτζιντέι) στο Κεφαλόβρυσο», τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, στην αίθουσα «Δημήτρης Χατζής»


Παρουσίαση του βιβλίου του Μάνθου Κολέμπα «Από το Μετζιτιέ (Μιτζιντέι) στο Κεφαλόβρυσο», τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023, ώρα 19:00, στην αίθουσα «Δημήτρης Χατζής».

Σύλλογος Ηπειρωτών Ζεφυρίου: Γιορτή της παράδοσης «Τσίπουρα 2023», το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, ώρα 20:30, μπασκέτες πλησίον Συλλόγου

 

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ζεφυρίου, διοργανώνει την γιορτή της παράδοσης «Τσίπουρα 2023», το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023, ώρα 20:30, μπασκέτες πλησίον Συλλόγου.

Τριχόπτωση το φθινόπωρο: Είναι πάντα εποχική;

 


Σημαντικό είναι το πρόβλημα της απώλειας μαλλιών κατά τους φθινοπωρινούς μήνες, με εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες να αναζητούν τρόπους αποφυγής της. Παρότι οι αιτίες της τριχόπτωσης είναι πολλές, υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι η υπεριώδης ακτινοβολία είναι επιβλαβής για τα ανθρώπινα κερατινοκύτταρα της επιδερμικής στιβάδας του δέρματος, καθώς και για εκείνα που σχετίζονται με τα τριχοθυλάκια. 

Επιπλέον, η παρατεταμένη έκθεση στον καυτό ήλιο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες προκαλεί την είσοδο ενός μεγαλύτερου από το κανονικό ποσοστού τριχοθυλακίων στη φάση της τελογένεσης γύρω στον Ιούλιο, με αποτέλεσμα οι τρίχες αυτές να αποβάλλονται  περίπου τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο.

«Τα τριχοθυλάκια έχουν έναν κύκλο ζωής που επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες. Περίπου το 90% αυτών βρίσκεται στο στάδιο της ενεργού ανάπτυξης ή αναγέννησης, ενώ το υπόλοιπο 10% στο τελογενές, το οποίο διαρκεί περίπου δύο έως έξι μήνες. Κατόπιν οι τρίχες πέφτουν, για να ξαναρχίσει ο κύκλος από την αρχή. Ωστόσο, οποιοδήποτε είδος σωματικού ή συναισθηματικού στρες, δύναται να διαταράξει τον κύκλο και να επισπεύσει την τελογενή φάση. Δύο έως έξι μήνες μετά από το γεγονός που προκάλεσε το στρες οι τρίχες αποβάλλονται ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα ο ασθενής να αντιλαμβάνεται ότι έχει σοβαρή και εκτεταμένη τριχόπτωση.

Όμως, το πρόβλημα είναι μόνο παροδικό, αφού δεν προκαλείται μόνιμη βλάβη -με εξαίρεση τη μεγάλη διάρκεια της αιτίας που προκάλεσε την τριχόπτωση- ενώ σε λίγους μήνες τα μαλλιά φυτρώνουν και πάλι. Ουσιαστικά, δηλαδή, δεν είναι ένα ανησυχητικό φαινόμενο και για την αποφυγή του θα πρέπει να προστατεύεται το τριχωτό της κεφαλής από την υπεριώδη ακτινοβολία», εξηγεί ο Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος δρ Χρήστος Στάμου.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου

 


Τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παλαιό ΚΕΠ Πέρδικας, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λεωφ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Δελβινακίου, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Κέντρο Υγείας Πάργας, 09:00-12:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Καναλακίου, 12:30-14:00