Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Έως την Δευτέρα 10 Μαΐου οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

 


Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις άρχισαν τυπικά το Μεγάλο Σάββατο,1η Μαΐου στα εμπορικά καταστήματα αλλά ουσιαστικά άρχισαν σήμερα και αναμένεται να διαρκέσουν έως την Δευτέρα 10 Μαΐου.

Τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν και την Κυριακή 9 Μαΐου.

Τα εμπορικά καταστήματα εξακολουθούν να λειτουργούν με τις μεθόδους click away και click inside λόγω της πανδημίας.

Οι πολίτες για να μεταβούν σε εμπορικά καταστήματα και εμπορικά κέντρα θα πρέπει να στείλουν μήνυμα SMS στο 13032 με χρονικό περιθώριο 3 ωρών, ή να συμπληρώσουν έντυπο - βεβαίωσης κίνησης ή χειρόγραφη βεβαίωση καθώς και το αποδεικτικό καθορισμού του ραντεβού από την επιχείρηση.

 

ΕΟΔΥ: Ογδόντα τρεις θάνατοι σήμερα, 3.421 νέα κρούσματα

 


9  εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ογδόντα τρεις θάνατοι σήμερα, 3.421 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.421, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 355.445 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 46 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.214 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 83, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 10.847 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 754 (63.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 82.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.153 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 370 (ημερήσια μεταβολή +0.27%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 395 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Δήμος Πωγωνίου: Διαδικτυακή ημερίδα, με θέμα "Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ", τη Δευτέρα 17 Μαΐου, ώρα 18:00

 


Σας προσκαλούμε τη Δευτέρα 17 Μαΐου 2021 στις  6:00 μ.μ., σε διαδικτυακή ημερίδα γνωριμίας της τοπικής κοινωνίας με το θεσμό της Κ.ΑΛ.Ο. και το Κέντρο Στήριξης Π.Ε. Ιωαννίνων.

Θέμα: Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ

Η Συμμετοχή είναι δωρεάν, απαραίτητη η εγγραφή σας.

Δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSflQmcYh08g76o7xe1UwBnT91IWrV4Nq21RbMSvM-hG6Co0-g/viewform

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε: https://kalo-ioannina.gr/%ce%bd%ce%ad%ce%b1/

Παναγιώτης Κουρουμπλής: «Ελλάδα και Ευρώπη να ακολουθήσουν τις ΗΠΑ στην άρση του πατέντουμ των εμβολίων»

 


Χαιρετίζουμε την απόφαση της Αμερικανικής κυβέρνησης που τάσσεται υπέρ της κατάργησης της πατέντας για τα εμβόλια της Covid-19.

Στις 15 Μαΐου του 2015, όταν συμμετείχα ως υπουργός Υγείας στη Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στη Γενεύη, ζήτησα και από τους εκπροσώπους του ΠΟΥ και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη μείωση του χρόνου ισχύος του πατέντουμ για τα πρωτότυπα φάρμακα. Ταυτόχρονα, ζήτησα και την από κοινού διαπραγμάτευση της τιμής και αγοράς των καινοτόμων φαρμάκων προκειμένου να καταστούν προσβάσιμα ανεξαιρέτως σε όλους τους πολίτες του κόσμου.

Η πανδημία επιφέρει τρομακτικές ανατροπές σε παγκόσμιο επίπεδο.  Δεν απειλεί μόνο την υγεία των πολιτών αλλά και το παγκόσμιο εμπόριο με ανυπολόγιστες ζημίες.  Είναι γνωστό ότι οι πολυεθνικές του φαρμάκου αξιοποιούν στο έπακρο τα χρήματα του  φορολογούμενου ευρωπαίου και παγκόσμιου πολίτη, διαμέσου των ερευνών που κάνουν τα δημόσια πανεπιστήμια. Συνεπώς, δεν μπορούν να υποστηρίζουν ότι τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας ανήκουν μόνο σε αυτούς.

Αρνητικά ήταν τα rapid test στους Κουκλιούς του Δήμου Πωγωνίου

 


Πραγματοποιήθηκαν τα rapid test την Πέμπτη 6 Μαΐου, από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ για Govib- 19 στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου της Κοινότητας Κουκλιών του Δήμου Πωγωνίου.

Κατά το  σημερινό έλεγχο rabit τεστ που διενεργήθηκε όλα τα δείγματα βγήκαν αρνητικά.

Τριάντα εννέα παραβάσεις στην Ήπειρο, την Τετάρτη 5 Μαΐου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τετάρτη 5 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 95.734 έλεγχοι, από τους οποίους οι 16.474 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 491 παραβάσεις, ως ακολούθως:

 373 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

  58 στη Θεσσαλονίκη,

  44 στην Κεντρική Μακεδονία,

  41 στο Βόρειο Αιγαίο,

  39 στην Ήπειρο,

  33 στη Στερεά Ελλάδα,

  29 στην Κρήτη,

  26 στην Αττική,

  23 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

  21 στη Δυτική Μακεδονία,

  19 στην Πελοπόννησο,

  16 στη Δυτική Ελλάδα,

  11 στο Νότιο Αιγαίο,

  7 στη Θεσσαλία και

  6 στα Ιόνια Νησιά.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 188.406 ομοειδείς παραβάσεις.

 114 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 110 πρόστιμα των 300 ευρώ και 4 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

  25 στο Βόρειο Αιγαίο,

  15 στη Κεντρική Μακεδονία,

  10 στην Ήπειρο,

    9 στη Θεσσαλονίκη,

    9 στη Στερεά Ελλάδα,

    7 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

    7 στη Δυτική Ελλάδα,

    7 στην Αττική,

    7 στη Πελοπόννησο,

    6 στη Κρήτη,

    5 στη Δυτική Μακεδονία,

    5 στα Ιόνια Νησιά και

    2 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 52.605 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 50.530 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.075 των 150 ευρώ.

 4 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Κεντρική Μακεδονία, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφετέριας, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος.

Στη Δυτική Μακεδονία, από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 άτομα για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδο τους στην χώρα.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στη Κεντρική Μακεδονία, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 5.918 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 1.918 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ορίζοντες Ηπείρου «ΣΧΕΔΙΑ»: Ο κ. Περιφερειάρχης συγχέει τα γίδια με τα μύδια

 


Την πλήρη αντίθεσή του στην πρόταση που αιφνιδιαστικά έκανε στη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου για αποχώρηση από τον Συμβουλευτικό Σταθμό Καταπολέμησης Ναρκωτικών Ιωαννίνων «ΣΧΕΔΙΑ» ο Περιφερειάρχης Ηπείρου εξέφρασε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος.

Όπως τόνισε, η ξαφνική αυτή τάση φυγής από έναν οργανισμό στον οποίο συμμετέχει χρόνια η Περιφέρεια Ηπείρου μοιάζει με προσπάθεια συγκάλυψης των όσων ερευνούνται το τελευταίο διάστημα. «Δεν προτίθεμαι να συμμετέχω σε καμία απόπειρα συγκάλυψης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα, επισήμανε πως υπάρχουν σοβαροί λόγοι για τους οποίους η Περιφέρεια δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποχωρήσει από την «ΣΧΕΔΙΑ».

«Σε νομικό επίπεδο, δεν προβλέπεται από πουθενά ως αιτία αποχώρησης η λειτουργία ενός άλλου άσχετου Οργανισμού όπως το ΚΕΘΕΑ, όπως είναι και το πρόσχημα του κ. Περιφερειάρχη.

Οι οικονομικές μας υποχρεώσεις προς την «ΣΧΕΔΙΑ» φτάνουν σε εξαψήφιο νούμερο, αποδεικνύοντας ότι δεν είμαστε συνεπείς απέναντι σε ένα τεράστιο πρόβλημα της κοινωνίας μας.

Τέλος, σε πολιτικό επίπεδο, αυτή τη στιγμή υπάρχει σε εξέλιξη δικαστική έρευνα. Πως είναι δυνατόν να αποσυρθούμε εμείς αντί να είμαστε μπροστά για να διευκολύνουμε το έργο της; Το τι έχει ψηφίσει ο εκπρόσωπός μας όλα αυτά τα χρόνια θα πρέπει να το δείξει η δικαιοσύνη. Όλα στο φως», είπε ο κ. Ριζόπουλος.

Ιερά Μονή Σωσίνου: Θεία Λειτουργία την Κυριακή του Θωμά 9 Μαΐου, ώρα 7:30 π.μ.

 


Θεία Λειτουργία την Κυριακή του Θωμά 9 Μαΐου 2021, στην Ιερά Μονή Σωσίνου, ώρα 7:30 π.μ..

Συνελήφθη σε περιοχή της Πρέβεζας ημεδαπός που είχε καταδικαστεί για υπόθεση ναρκωτικών

 


Συνελήφθη χθες (04-05-2021) το απόγευμα στο Καναλλάκι Πρέβεζας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαναρίου φυγόποινος ημεδαπός.

Ειδικότερα, σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης (3) ετών για αγορά, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Υπουργείο Παιδείας: Οδηγίες για την επιστροφή στα σχολεία των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας

 


Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας -μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό- καλούνται τη Δευτέρα 10 Μαΐου να προσέλθουν στα σχολεία έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self test, PCR ή rapid test).

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση του self test δρα συμπληρωματικά στα ήδη ισχύοντα μέτρα, που περιλαμβάνουν υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες, χρήση αντισηπτικών, σχολαστικούς καθαρισμούς και τακτικούς αερισμούς χώρων, ειδικότερα τώρα που και ο καλός καιρός βοηθά, εξειδικευμένα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, καθώς και χρήση μουσικών οργάνων κ.ά.

Το αυτοδιαγνωστικό τεστ κορωνοϊού παρέχεται δωρεάν και διενεργείται πριν την έναρξη των μαθημάτων της Δευτέρας και της Πέμπτης από μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς, μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), διοικητικό και λοιπό προσωπικό όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας. Ο έλεγχος πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

ΟΑΕΔ: Έως το Σάββατο 8 Μαΐου οι αιτήσεις για τις παιδικές κατασκηνώσεις

 


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, το Σάββατο 8 Μαΐου 2021, στις 23:59, λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων των δικαιούχων της επιταγής διαμονής σε παιδικές κατασκηνώσεις και των παρόχων κατασκηνωτικών επιχειρήσεων για τη συμμετοχή τους στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα έτους 2021 του ΟΑΕΔ.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου 2021 έως τις 3 Σεπτεμβρίου 2021 για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως τις 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω.

Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που θα φιλοξενηθούν σε παιδικές κατασκηνώσεις είναι 70.000 και ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 35 εκατ. ευρώ.

Πώς γίνεται η υποβολή της αίτησης

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου (www.gov.gr ), με τους κωδικούς TAXISnet, στις διευθύνσεις: Δικαιούχοι (Αρχική → Εργασία και ασφάλιση → Κατασκηνώσεις → Προγράμματα κατασκηνώσεων ΟΑΕΔ) https://www.gov.gr/arxes/oloi-foreis/organismos-apaskholeses-ergatikou-dunamikou-oaed/programmata-kataskenoseon-oaed

Πάροχοι (Αρχική  → Εργασία και ασφάλιση  → Ανεργία  → Πάροχοι κατασκήνωσης) https://www.gov.gr/arxes/oloi-foreis/organismos-apaskholeses-ergatikou-dunamikou-oaed/parokhoi-kataskenoses

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Απρίλιο 2021 στην Ήπειρο

 


Με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Απρίλιο του 2021, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

α. Τροχαία Ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν -8- τροχαία ατυχήματα (έναντι -3- το 2020 ). 

Ειδικότερα, σημειώθηκαν:

-1- θανατηφόρο τροχαίο ατυχήματα (έναντι -2- το 2020)

κανένα τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (όπως και το 2020)

-7- τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι -1- το 2020)

Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 9 παθόντες (έναντι -3- το 2020).

Ειδικότερα, καταγράφηκαν :

-1- νεκρός (έναντι -2- το 2020)

κανένας σοβαρά τραυματίας (όπως και το 2020)

-8- ελαφρά τραυματίες (έναντι -1- το 2020)

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:

υπερβολική ταχύτητα

παραβίαση ερυθρού σηματοδότη & ρυθμιστικής πινακίδας STOP

οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος

λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης

Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά (5.005) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.

Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν:

για υπερβολική ταχύτητα 1.2191

για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση  83

για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση  204

για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση  94

για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας  40

για αντικανονικό προσπέρασμα  31

για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη 18

για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη)  15

Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν (102) παραβάσεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, (68) παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και (490) παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

COVID-19: Πώς σχετίζεται με τη στυτική δυσλειτουργία;

 


Η νόσος COVID-19 και ο νέος κορωνοϊός SARS-CoV-2 εξακολουθούν να μας εκπλήσσουν δυσάρεστα. Μέσα στις τόσες σοβαρές παρενέργειες της COVID-19 στη λειτουργία του οργανισμού, οι επιστήμονες εντόπισαν άλλη μία, που απειλεί να καταστρέψει τη σεξουαλική ζωή των ανδρών και την αναπαραγωγική τους ικανότητα.

Διαπιστώθηκε ότι η νόσος αυξάνει σε σημαντικό ποσοστό τον κίνδυνο εμφάνισης στυτικής δυσλειτουργίας.

Τα ευρήματα μιας νέας επιστημονικής μελέτης είναι αποκαλυπτικά για τον ρόλο του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 και άκρως ανησυχητικά.

Όπως φαίνεται, όχι μόνο μπορεί να αφήσει προβλήματα στη σεξουαλική λειτουργία, αλλά δρα και αντίστροφα. Δηλαδή η σεξουαλική δυσλειτουργία αυξάνει την ευαισθησία των ανδρών έναντι της λοίμωξης. 

Οι άνδρες, λοιπόν, με αδυναμία επίτευξης ή και διατήρησης στύσης έχουν πάνω από πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν με COVID-19.

Η μελέτη έγινε στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης Tor Vergata και επικεφαλής ήταν ο καθηγητής ενδοκρινολογίας και ιατρικής σεξολογίας Emmanuele A. Jannini. Συμμετείχαν 6.821 άτομα, ηλικίας από 18 ετών και άνω, 4.177 γυναίκες και 2.644 άνδρες. Τα συμπεράσματα δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Andrology.

Το ακόμη πιο ανησυχητικό, που διαπιστώθηκε, είναι ότι η ανικανότητα μπορεί να κρατήσει από λίγες μέρες μέχρι κάποιους μήνες.