Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Σύλλογος Γυναικών Άνω Καλαμά: Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, ώρα 9:00 μ.μ., στο ΧΥΤΟΣ-LUXYRY HALL

 

Κοπή της  Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου  Γυναικών Άνω Καλαμά, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023, ώρα 9:00 μ.μ., στο ΧΥΤΟΣ-LUXYRY HALL, στη Μεταμόρφωση Ιωαννίνων.

Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου: Ανακοίνωσε την μεταγραφή του Στέλιου Σελιβάνωφ

 


Η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου ανακοινώνει την μεταγραφή του Στέλιου Σελιβάνωφ.

Το νέο μας μεταγραφικό απόκτημα είμαι τερματοφύλακας και είναι 25 ετών.

Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στις εξής ομάδες:

Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά, Αγροτικό Καστρίτσας, ΑΟ Κόντσικας, ΑΟ Βελισσαρίου και Αστήρ Αμφιθέας.

-Στέλιο, Καλώς ήρθες στην οικογένεια της Αναγέννησης Κεφαλοβρύσου!

Σου ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες!

ΟΠΕΚΑ: Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου, θα πληρωθούν οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού Α21

 


Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου, θα πληρωθούν οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού Α21 από τον ΟΠΕΚΑ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ποσό για το επίδομα θα είναι προσαυξημένο κατά μιάμιση μηνιαία δόση, δηλαδή την έκτακτη οικονομική ενίσχυση για όσους δεν είχαν κάνει αίτηση και δεν τους καταβλήθηκε έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

Τα χρήματα των δικαιούχων

Οικογένειες με δύο γονείς

Παραδείγματα:

Οικογένεια με 2 γονείς και 2 παιδιά, με ετήσιο εισόδημα 28.000 ευρώ: Η κλίμακα ισοδυναμίας της οικογένειας είναι : 1 + 1/2 +1/4 + 1/4 = 2. Συνεπώς το ισοδύναμο εισόδημα είναι : 28.000 ευρώ / 2= 14.000 ευρώ. Άρα η οικογένεια εντάσσεται στην Γ εισοδηματική κλίμακα και θα λάβει 56 ευρώ επίδομα το μήνα.

Οικογένεια με 2 γονείς και 1 παιδί, με ετήσιο εισόδημα 26.000 ευρώ: Η κλίμακα ισοδυναμίας της οικογένειας είναι : 1 + 1/2 +1/4 = 1,75. Συνεπώς το ισοδύναμο εισόδημα είναι : 26.000 ευρώ / 1,75= 14.857 ευρώ. Άρα η οικογένεια εντάσσεται στην Γ εισοδηματική κλίμακα και θα λάβει 28 ευρώ επίδομα το μήνα.

Οικογένεια με 2 γονείς και 2 παιδιά, με ετήσιο εισόδημα 18.800 ευρώ: Η κλίμακα ισοδυναμίας της οικογένειας είναι : 1 + 1/2 +1/4 + 1/4 = 2. Συνεπώς το ισοδύναμο εισόδημα είναι : 18.800€ / 2= 9.400 ευρώ . Άρα η οικογένεια εντάσσεται στην Β εισοδηματική κλίμακα και θα λάβει 84 ευρώ επίδομα το μήνα.

Αδελφότητα Παρακαλαμιωτών Ηπείρου «Η Ένωση»: Γενική συνέλευση και κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, ώρα 11:00 π.μ., στην αίθουσα της αδελφότητας, Δεληγιώργη 7

 

Γενική συνέλευση  και κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Αδελφότητας Παρακαλαμιωτών Ηπείρου «Η Ένωση» την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, ώρα 11:00 π.μ., στην αίθουσα της αδελφότητας, Δεληγιώργη 7.

3η φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, εντός έδρας η Αναγέννηση (Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου-Α.Ο. Ανατολής 25-01-23/17:30)

 


ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023

ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΝΑΚΤΣΗΣ

ΩΡΑ: 17:30

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ

 

Τέταρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ-Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ (15:00)

Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ-ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ (15:00)

ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΑΒΓΟΥ 2020-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ  (15:00)    

ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (17:00)

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ (17:30)

Δήμος Πωγωνίου: Ολοκληρώθηκαν τα έργα για την αντιμετώπιση των φαινομένων της λειψυδρίας σε 4 Τοπικές Κοινότητες

 


Στο παρελθόν ανήκουν πλέον τα καλοκαίρια με προβλήματα ύδρευσης για τους κατοίκους των Κοινοτήτων Βήσσανης, Βροντισμένης, Μαυροβουνίου και Χρυσόρραχης καθώς ολοκληρώθηκαν τα έργα για την αντιμετώπιση των φαινομένων της λειψυδρίας.

Το έργο αφορούσε σε εργασίες συντήρησης – αποκατάστασης των δικτύων ύδρευσης  των 4 Κοινοτήτων κι συγκεκριμένα:

Στην Κοινότητα Βήσσανης: αντικαταστάθηκε το κεντρικό δίκτυο ύδρευσης του οικισμού από τη δεξαμενή της γεώτρησης που βρίσκεται στη Μονή Άβελ εκτός του οικισμού, μέχρι σημείου επί της επαρχιακής οδού Βασιλικού – Δελβινακίου.

Στην Κοινότητα Βροντισμένης αντικαταστάθηκε το κεντρικό δίκτυο ύδρευσης από την υδρομάστευση επί της επαρχιακής οδού Βελλάς – Βροντισμένης έως και τη δεξαμενή που βρίσκεται εκτός οικισμού. Παράλληλα αντικαταστάθηκε ο υφιστάμενος πλαστικός σωλήνας PVC και τοποθετήθηκε νέος σωλήνας πολυαιθυλενίου και κατασκευάστηκε φρεάτιο με αεραξαγωγό διπλής ενέργειας στη θέση «Βρύση» προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή φυσική ροή προς τη δεξαμενή.

Οι εργασίες στην Κοινότητα Μαυροβουνίου περιελάμβαναν την αντικατάσταση τμήματος του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Κοινότητας από το κεντρικό φρεάτιο στην πλατεία και σε τμήμα του κάτω «μαχαλά» του οικισμού μέχρι την τελευταία οικία δυτικά όπου και απομονώθηκε. Επίσης αντικαταστάθηκε ο υφιστάμενος σιδηροσωλήνας και τοποθετήθηκε νέος σωλήνας πολυαιθυλενίου. Τέλος κατασκευάστηκε νέο φρεάτιο στο σημείο διακλάδωσης του αγωγού και τοποθετήθηκαν νέες παροχές σε όλες τις οικίες.

Τέλος, στην Κοινότητα Χρυσόρραχης αντικαταστάθηκε το κεντρικό δίκτυο ύδρευσης από την υδρομάστευση επί της επαρχιακής οδού Βελλάς – Βροντισμένης έως και την κάτω δεξαμενή του οικισμού.

Ο προϋπολογισμού του έργου ανήλθε στις 255.422€ και χρηματοδοτήθηκε κατά ένα μέρος από το πρόγραμμα του Υπουργείο Εσωτερικών για την λειψυδρία (ΣΑΕ 055) και το υπόλοιπο από ιδίους πόρους του Δήμου.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Περιφέρεια Ηπείρου: Υποχρεωτική η ηλεκτρονική καταγραφή ιπποειδών

 


Η Διεύθυνση  Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου ενημερώνει όλους τους κατόχους ιπποειδών ότι τέθηκε σε ισχύ η Υ.Α. 726/107637/21.04.2021 (ΦΕΚ Β΄ 2028), η οποία καθιστά υποχρεωτική την καταχώρηση όλων των ιπποειδών στην Κεντρική Ηλεκτρονική Βάση Δεδομένων των Ιπποειδών (Κ.Η.Β.Δ.Ι.).

Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ιπποειδών να επικοινωνήσουν με τις κατά τόπους την Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ώστε να τους χορηγηθεί κωδικός αριθμός καταχώρησης εγκατάστασης και στη συνέχεια να δηλώσουν τα ζώα τους.

Τα ζώα θα πρέπει να σημανθούν από ιδιώτη κτηνίατρο με ενέσιμο πομποδέκτη (microchip), καθώς επίσης να συμπληρωθεί και να συνυπογραφεί από τον ιδιοκτήτη και τον ιδιώτη κτηνίατρο το έγγραφο ταυτοποίησης, το οποίο βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ στον σύνδεσμο:

http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/animal-production/horses/13061-katagrafh-ippoi200522

Θα ακολουθήσει έκδοση ισόβιου εγγράφου ταυτοποίησης ιπποειδούς από την υπηρεσία.

Επισημαίνεται ότι η διαδικασία είναι υποχρεωτική.

Όσα ζώα δεν έχουν καταχωρηθεί στην βάση δεδομένων θα θεωρηθούν ανεπιτήρητα και δεν θα είναι δυνατή η διεκδίκησή τους από τον ιδιοκτήτη τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.

Το έντυπο ταυτοποίησης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το κατεβάσουν από την ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ είτε πατώντας στον ανωτέρω σύνδεσμο,  είτε ακολουθώντας την διαδρομή:

www.minagric.gr/  αγρότης επιχειρηματίας/κτηνοτροφία/ίπποι/σήμανση και καταγραφή ιπποειδών/έντυπο ταυτοποίησης ιπποειδούς.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά

 


Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού της  Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, έντονα φαινόμενα, κατά τόπους επικίνδυνα, προβλέπονται από αργά το απόγευμα της Τετάρτης 25 έως και την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και νότια που βαθμιαία θα επεκταθούν προς τα βορειοανατολικά.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι και θα φθάνουν τοπικά τα 8 με 9 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια, της τάξης των 5 με 6 βαθμών Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), αύριο προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες από αργά το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου (κυρίως στη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά, τη Λευκάδα και την Ιθάκη), τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά και από τη νύχτα στην Ήπειρο.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, οι οποίες από το βράδυ θα είναι κατά τόπους πυκνές στη δυτική Μακεδονία, στα ορεινά και τα ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο τα 800 μέτρα και πάνω) της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς, της κεντρικής Μακεδονίας (στα δυτικά τμήματα) και της Θεσσαλίας (στα δυτικά και βόρεια τμήματα).

Οι άνεμοι θα φθάνουν τοπικά στο Ιόνιο τα 8 με 9 μποφόρ.

Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Από τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στην ανατολική Πελοπόννησο και βαθμιαία στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το απόγευμα στις Κυκλάδες, την Κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και από το βράδυ στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 600 μέτρα και πάνω), στη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη Θράκη (ενδεικτικό υψόμετρο τα 400 μέτρα και πάνω).

Οι άνεμοι θα φθάνουν τοπικά στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ.

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις ανατολικές Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα που από το απόγευμα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, οι οποίες τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές στα ορεινά και τα ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης (ενδεικτικό υψόμετρο τα 400 μέτρα και πάνω) με σταδιακή ύφεση των φαινομένων.

Οι άνεμοι θα φθάνουν τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Εξιχνιάστηκαν διαρρήξεις Ιερών Ναών στην Άρτα

 


Ταυτοποιήθηκε ημεδαπός για την εμπλοκή του σε έξι -6- υποθέσεις 

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας διαρρήξεις που έλαβαν χώρα σε Ιερούς Ναούς της ευρύτερης περιοχής της πόλης της Άρτας κατά το τελευταίο τετράμηνο.

Για την εμπλοκή του στις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκε ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, ο κατηγορούμενος μετέβαινε με το αυτοκίνητό του στους ναούς και με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων παραβίαζε τις εισόδους τους και στη συνέχεια αφαιρούσε είτε ολόκληρα τα παγκάρια είτε χρήματα από το εσωτερικό τους.

Με τον παραπάνω τρόπο, κατηγορείται ότι διέπραξε (4) κλοπές και (2) απόπειρες, αφαιρώντας συνολικά -125- ευρώ, ενώ η έρευνα για τυχόν συμμετοχή του σε αντίστοιχες υποθέσεις συνεχίζεται.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Άρτα: Θανάσιμος τραυματισμός 61χρονου αλλοδαπού ποδηλάτη

 


Χθες  το βράδυ στη Λεωφόρο Αμβρακικού στην Άρτα, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε άνδρας ελληνικής καταγωγής, παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα 61χρονο αλλοδαπό ποδηλάτη.

Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.

Ιωάννινα: Σύμβαση για έργα 500 χιλιάδων στην ΔΕ Ανατολής

 


Η σύμβαση για το έργο βελτίωση και ανακατασκευή υποδομών στη Δημοτική Ενότητα Ανατολής, υπογράφηκε μεταξύ του αναπληρωτή δημάρχου- αντιδημάρχου Ευάγγελου Πήχα και του αναδόχου.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 500 χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με την μελέτη, αφορά σε παρεμβάσεις για την βελτίωση και την ανακατασκευή υποδομών στην Δ.Ε Ανατολής και στις κοινότητες Ανατολής, Μπάφρας και Νεοκαισάρειας με κύριο αντικείμενο την κατασκευή αποξήλωση της παλαιάς φθαρμένης ασφάλτου και την εκ νέου ασφαλτόστρωση οδών, την κατασκευή κρασπέδων και ρείθρων και την κατασκευή πεζοδρομίων.

Επιπλέον σε όποιες οδούς είναι αναγκαίο θα ανακατασκευασθούν τα φθαρμένα ρείθρα και κράσπεδα, επίσης θα κατασκευασθούν πεζοδρόμια και πλάκες πεζοδρομίων.

Οι εργασίες οδοποιίας που θα εκτελεστούν αναλυτικά είναι οι παρακάτω:

-αποξήλωση κατεστραμμένου ασφαλτοτάπητα.

-ανύψωσης ή υποβιβασμού υπαρχόντων φρεατίων στις νέες υψομετρικές θέσεις που θα προκύψουν

-στρώσεων ασφαλτοταπήτων.

-κατασκευή κρασπέδων και ρείθρων οδών.

-πλακοστρώσεις

ΠΗΓΗ: www.ioannina.gr/

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τρίτη 24 Ιανουαρίου

 


Την Τρίτη  24 Ιανουαρίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παραμυθιά, Παλαιό Δημαρχείο, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Mega Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Βουτσαρά, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, ΚΑΠΗ Φιλιππιάδας, 09:00-12:00.

Μεσογειακή διατροφή: Πρώτη στην κατηγορία «καλύτερη δίαιτα»

 


Κάθε χρόνο, η αμερικανική εταιρεία ενημέρωσης US News & World Report εκτιμώντας όλα τα δεδομένα και τις μελέτες, κατατάσσει τις υπάρχουσες δίαιτες και τα αντίστοιχα διατροφικά πρότυπα κατά σειρά αξιολόγησης. Είναι εντυπωσιακό ότι η μεσογειακή διατροφή κατέκτησε την πρώτη θέση, για έκτη συνεχόμενη χρονιά.

«Συγκεκριμένα, αξιολογήθηκαν 24 από τις πλέον γνωστές δίαιτες, από 30 κορυφαίους καθηγητές ιατρούς, διατροφολόγους και επιδημιολόγους και εκτός από τη γενική κατάταξη για την πιο υγιεινή δίαιτα, δημιουργήθηκαν και άλλες κατατάξεις σε διάφορες κατηγορίες, έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να έχει μια τεκμηριωμένη απάντηση στο ερώτημα: ποιο διατροφικό πρότυπο πρέπει να ακολουθήσω αν είμαι παχύσαρκος/-η, αν έχω σακχαρώδη διαβήτη ή υπέρταση», εξηγεί ο κ. Ανδρέας Μελιδώνης, Συντονιστής Διευθυντής του Διαβητολογικού – Καρδιομεταβολικού Κέντρου του Metropolitan Hospital.


«Για την αξιολόγηση των τύπων δίαιτας εξετάστηκαν διάφοροι παράγοντες, όπως το εάν μια δίαιτα περιλαμβάνει όλες τις ομάδες τροφίμων, το πόσο εύκολο είναι να ακολουθηθεί, το αν μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να ανταποκρίνεται στις ατομικές προτιμήσεις τους καθενός και το εάν έχει ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα για την απώλεια βάρους. 



Για το λόγο αυτό κάποιοι τύποι δίαιτας όπως η Atkins και η κετογονική, κατέκτησαν υψηλές θέσεις στην κατηγορία της γρήγορης απώλειας βάρους, ενώ στις υπόλοιπες κατηγορίες βρέθηκαν στις τελευταίες θέσεις», συνεχίζει ο κ. Κάρολος Παπαλαζάρου, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης του Metropolitan Hospital.

Οι νικητές και οι κατηγορίες

Γενική κατηγορία «Καλύτερη Δίαιτα» συνολικά:

1η θέση η μεσογειακή διατροφή