Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

ΕΟΔΥ: Είκοσι εννέα θάνατοι σήμερα, 2.917 νέα κρούσματα

 


27  εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, είκοσι εννέα νέοι θάνατοι, 2.917 νέα κρούσματα.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 2.917 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 49.807, εκ των οποίων το 54.5% άνδρες.

4303 (8.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 14879 (29.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

187 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 43 (23.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.4%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 310 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 29 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 702 θανάτους συνολικά στη χώρα. 275 (39.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαη της Οικονομικής Επιτροπής την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, ώρα 09:30


Την Παρασκευή 06-11-2020 και ώρα 09:30  συνεδριάζει – μέσω τηλεδιάσκεψης- η  Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου,  με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 06-07-2020 της ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση οδού Κόνιτσα – Ελεύθερο – Δίστρατο – Όρια Νομού» προϋπολογισμού 885.000,00 € με ΦΠΑ.

2. Έγκριση του από 02-11-2020 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 23-10-2020 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση της οδού Ε.Ο. Ιωαννίνων - Κοζάνης (Πλαγιά) - Μονή Παναγιάς Κλαδόρμης - Φούρκας προς εξυπηρέτηση κτηνοτροφικών μονάδων», προϋπολογισμού 190.000,00 € με Φ.Π.Α.

3. Έγκριση του από 25-09-2020 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 25-09-2020 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση Ι.Ν. Γενεσίου Θεοτόκου Ρωμανού», προϋπολογισμού 130.000,00 € με ΦΠΑ.

4. Έγκριση του από 30-10-2020 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την εκτέλεση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού περιοχής Χαλκιάδων», προϋπολογισμού € 100.000,00 με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

5. Έγκριση του από 02-11-2020 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την εκτέλεση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεση προστασία οδικού δικτύου και αντιστήριξη κοινόχρηστης εγκατάστασης στα όρια του πρώην Δήμου Πασσαρώνος», προϋπολογισμού € 74.400,00 με ΦΠΑ.

6. Συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας της ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου τηςΠεριφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση πρόσβασης στη Μονή Σέλτσου (Γ΄ φάση)», προϋπολογισμού € 300.000,00 με ΦΠΑ.

7. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κατασκευή γέφυρας στην επαρχιακή οδό Δομολεσά – Λάλιζα σε αντικατάσταση καταστραφείσας παλαιάς από θεομηνία», αναδόχου «Π. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.», μέχρι την 30-09-2021.

8. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση βατότητας οδού στην περιοχή Φωτεινού Άρτας», αναδόχου Λεωνίδα Βερλέκη, μέχρι την 31-12-2020.

Νίκος Χαρδαλιάς: Δραματική αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες πέντε ημέρες

 


Με βεβαιώσεις ή SMS η έξοδος από το σπίτι

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης κάνουν αυτή τη στιγμή ανακοινώσεις από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των μέτρων προστασίας για την ανακοπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

 «Βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα δοκιμασία, στην ίδια μάχη, στον ίδιο πόλεμο», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για το νέο lockdown στη χώρα.

«Το δεύτερο κύμα της πανδημίας εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς και αντίστοιχα πρέπει να εξελίσσεται και η στρατηγική μας. Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Αν ενώσουμε όλοι δυνάμεις και ακολουθούμε τις συμβουλές των ειδικών μπορούμε να τα καταφέρουμε», τόνισε

O κ. Χαρδαλιάς έκανε λόγο για δραματική αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα τις τελευταίες πέντε ημέρες και τόνισε ότι το νέο lockdown θα είναι όμοιο με αυτό του Μαρτίου, με τις διαφορές ότι η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική παντού (εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους) και τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στις κατηγορίες των καταστημάτων που κλείνουν κατά την περίοδο του lockdown διευκρινίζοντας πως ειδικά για τα κομμωτήρια δίνεται παράταση δύο ημερών. Έτσι, τα συγκεκριμένα καταστήματα, θα παραμείνουν ανοιχτά το Σαββατοκύριακο και θα κλείσουν την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς εξειδίκευσε τα μέτρα που θα ισχύσουν από το πρωί του Σαββάτου σε όλη τη χώρα.

Μεταξύ άλλων:

-Δεν επιτρέπονται μετακινήσεις μεταξύ νομών

-Μόνο με αρνητικό τεστ η είσοδος στη χώρα

-Ανοιχτά τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και τα σχολεία ειδικής αγωγής

-Επιτρέπονται delivery και take away

Με βεβαιώσεις ή SMS η έξοδος από το σπίτι

Σε ετοιμότητα Περιφέρεια, Δήμοι και συναρμόδιες υπηρεσίες ενόψει της χειμερινής περιόδου

 


Σε ετοιμότητα βρίσκονται Περιφέρεια, Δήμοι και όλες οι άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση προβλημάτων που ενδεχομένως προκύψουν από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τη σημερινή- μέσω τηλεδιάσκεψης- συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου που έγινε με την Προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και τις τοποθετήσεις που έγιναν από Αντιπεριφερειάρχες, Δημάρχους, την 8η Ταξιαρχία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Αστυνομία,  εκπροσώπους δημοσίων οργανισμών, του ΤΕΕ  και εθελοντικών οργανισμών.

Τη συνεδρίαση άνοιξε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Δ. Μαυρογιώργος, με τον Περιφερειάρχη στην εισαγωγική του τοποθέτηση, να επισημαίνει τις ιδιαίτερες δυσκολίες που υπάρχουν τη φετινή περίοδο εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού που βρίσκεται σε εξέλιξη και η οποία  επηρεάζει το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας. Υπογράμμισε ότι όλες οι Περιφερειακές Ενότητες βρίσκονται σε ετοιμότητα,  ενημέρωσε ότι έχουν γίνει σημαντικές αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις, καλύπτοντας κενά χρόνων και  εξήγησε πως  μετά από πρόσφατη εγκύκλιο του  Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Υδάτων  οι Περιφέρειες αναλαμβάνουν την ευθύνη καθαρισμού και των ορεινών χειμάρρων.

Χρήστος Σταϊκούρας: Στα 3,3 δισ. ευρώ ανέρχεται το συνολικό ύψος του πακέτου των μέτρων


Στα 3,3 δισ. ευρώ ανέρχεται το συνολικό ύψος του πακέτου των μέτρων που ενεργοποιεί η κυβέρνηση, για να διατηρηθεί και να ενισχυθεί το δίχτυ ασφαλείας για εργαζόμενους και εργοδότες εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Πρόκειται για 10 παρεμβάσεις, οι οποίες είτε διευρύνουν τις ήδη υπάρχουσες, είτε είναι καινούριες και δεν είχαν συμπεριληφθεί στα μέτρα του Απριλίου.

Τέσσερις θα είναι τελικά οι άξονες των μέτρων στήριξης του νέου lockdown, με βάση όσα ανακοίνωσε πριν από λίγο ο ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας. Ειδικότερα, η κυβέρνηση θα στηρίξει:

 * Τους εργαζόμενους επιχειρήσεων που κλείνουν με κυβερνητική εντολή ή είναι σε ειδικό καθεστώς.

* Τη ρευστότητα στις επιχειρήσεις με βασικό Μοχλό την Επιστρεπτέα Προκαταβολή που πλέον εντάσσει και τις νέες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους και ταμειακή μηχανή.

Αυτοδιοικητική Συνεργασία: Ανακοίνωση σχετικά με τον ορισμό εκπροσώπων του Δήμου Ζίτσας, στη "Εύξεινη Πόλη"

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ελεούσα, 5 Νοεμβρίου 2020

«Στην πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 29-10-2020 ανάμεσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης υπήρχε και το εξής (Θέμα 4ο ) με τίτλο: «Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου Ζίτσας στη Γ.Σ. του Ε.Ο.Ε.Σ. «ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ».

Παραθέτουμε αυτούσια την εισήγηση του θέματος με εισηγητή τον Δήμαρχο: «O Δήμος Ζίτσας είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας (ΕΟΕΣ) «ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ» από το έτος 2014, κατόπιν της αριθ. 289/2014 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

 Σύμφωνα με το άρθρο 12 του καταστατικού του ΕΟΕΣ «ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ» ο Δήμος Ζίτσας συμμετέχει με δύο (2) εκπροσώπους στην Γενική Συνέλευση του Ομίλου, με πρόσωπα που είναι αιρετά μέλη του ή μη. Προκειμένου να συμμετέχει ο δήμος μας στην Γενική Συνέλευση του ΕΟΕΣ «ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ», πρέπει να οριστούν οι εκπρόσωποι σύμφωνα με τα προαναφερθέντα». Εισηγούμαστε και προτείνουμε ως εκπροσώπους του Δήμου Ζίτσας στη Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας «ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ», από σήμερα έως την λήξη της παρούσας δημοτικής περιόδου δηλ. την 31-12-2023, τον Δήμαρχο κ. Μιχαήλ Πλιάκο και τον κ. Χρυσόστομο Βούζα, ο οποίος εκτελεί ήδη χρέη άμισθου αντιπροέδρου στο Δ.Σ. της «ΕΥΞΕΙΝΗΣ ΠΟΛΗΣ».

Κανένα άλλο σχόλιο δεν θα κάνουμε επί όσων αναγράφονται παραπάνω στην εισήγηση γιατί τα γραπτά μιλάνε από μόνα τους. Αξίζει όμως να θυμηθούμε ένα χαρακτηριστικό σημείο από την ομιλία του κ. Πλιάκου κατά την τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου και των νέων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, έναν χρόνο νωρίτερα: «Θα πορευτούμε όπως μέχρι σήμερα, στηριζόμενοι στο τρίπτυχο έντιμη διαχείριση, διαφάνεια και πολύ δουλειά». Η εντιμότητα και η διαφάνεια στην αποκορύφωσή τους. Πάλι καλά που δεν μίλησε και για ηθική. Όσο για την πολύ δουλειά αποδεικνύεται ότι όταν αυτή γίνεται «πίσω από τις κουρτίνες» όπως προεκλογικά είχε πει σε δημόσια τηλεοπτική συζήτηση μέλος του δημοτικού συμβουλίου και επικεφαλής παράταξης απευθυνόμενος προς τον Δήμαρχο τότε τα αποτελέσματα είναι ομολογουμένως εντυπωσιακά....»

Συνελήφθη διακινητής ναρκωτικών σε χωριό της Θεσπρωτίας

 

Κατασχέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης, συνολικού βάρους -1- κιλού και -167,3- γραμμαρίων καθώς και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

Συνελήφθη, χθες (04-11-2020) το μεσημέρι σε χωριό της Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και ύστερα από αξιοποίηση στοιχείων, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον κατηγορούμενο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (182,6) γραμμαρίων.

Σε έρευνες που ακολούθησαν σε υπαίθριο χώρο κοντά στο σπίτι του διακινητή, που χρησιμοποιούσε για την απόκρυψή ναρκωτικών καθώς και στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:

·  -6- συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (919,4) γραμμαρίων και συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη «σοκολάτα», βάρους (58,4) γραμμαρίων, που βρέθηκαν κρυμμένες κάτω από μεταλλικό βαρέλι στον ανωτέρω υπαίθριο χώρο,

·   συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (6,9) γραμμαρίων και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, που βρέθηκαν στο εσωτερικό του σπιτιού του.

Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Εξήντα τέσσερις παραβάσεις στην Ήπειρο, την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τετάρτη 4 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (46.711) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

·         (358) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

o    (116 ) στην Αττική,

o    (111) στη Θεσσαλονίκη,

o      (39) στην Κεντρική Μακεδονία,

o      (13) στη Δυτική Ελλάδα,

o      (13) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o      (12) στη Δυτική Μακεδονία,

o      (11) στη Στερεά Ελλάδα,

o      (10) στα Ιόνια Νησιά,

o      (10) στην Ήπειρο,

o        (9) στην Κρήτη,

o        (6) στη Θεσσαλία,

o        (5) στην Πελοπόννησο,

o        (2) στο Νότιο Αιγαίο και

o        (1) στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (3.792) σχετικές παραβάσεις.

·         (8) παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (1.256) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (125) άτομα.

·         (5) για λειτουργία καταστημάτων πέραν του ωραρίου με επιβολή προβλεπόμενου διοικητικού προστίμου και αναστολής λειτουργίας, από τις οποίες (4) στην Πελοπόννησο και (1) στα Ιόνια Νησιά.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (278) σχετικές παραβάσεις.

·         (1.673) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

o    (437) στην Αττική,

o    (158) στη Δυτική Ελλάδα,

o    (148) στη Στερεά Ελλάδα,

o    (136) στο Βόρειο Αιγαίο,

o    (117) στην Κρήτη,

o    (115) στην Πελοπόννησο,

o    (102) στη Θεσσαλία,

o      (98) στην Κεντρική Μακεδονία,

o      (82) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o      (75) στα Ιόνια Νησιά,

o      (74) στη Θεσσαλονίκη,

o      (64) στην Ήπειρο.

o      (42) στη Δυτική Μακεδονία,

o      (25) στο Νότιο Αιγαίο και

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (39.282) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (39.252) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (30) των (300) ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την επιβολή γενικευμένου lockdown στη χώρα

 

Από το πρωί του Σαββάτου σε lockdown όλη η χώρα έως 30 Νοεμβρίου

 

Σε  συνέντευξη τύπου ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσία και του λοιμωξιολόγου κ. Σωτήρη Τσιόδρα ανακοίνωσε την επιβολή γενικευμένου lockdown στη χώρα.

«Επέλεξα σήμερα διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας. Είμαι με τον κ. Τσιόδρα για να καταδείξω ότι οδηγός στις αποφάσεις είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας τις ανακοινώσεις που κάνει αυτή την ώρα με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. «Ξέρω ότι υπάρχει στεναχώρια, ανησυχία, φόβος για τις οικονομικές επιπτώσεις» συνέχισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Θέλουμε τους πολίτες σύμμαχους σε αυτή τη νέα μεγάλη προσπάθεια που καλούμαστε να κάνουμε. Το πνεύμα αλληλεγγύης το οποίο έχουμε επιδείξει επανειλημμένα να εξακολουθούμε να το δείχνουμε».

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης «Τα επιστημονικά δεδομένα δεν πρέπει να είναι αντικείμενο αντιπαράθεσης. Τις τελικές αποφάσεις τις παίρνει η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά αλλά τα επιστημονικά δεδομένα είναι αδιαπραγμάτευτα. Έχουμε πάρει την απόφαση από το πρωί του Σαββάτου στις 6 να ξαναμπούμε σε οριζόντιο καθεστώς αναστολής δραστηριοτήτων μέχρι τις 30 Νοεμβρίου».

 «Μια σημαντική διαφορά σε σχέση με τον Μάρτη και τον Απρίλιο, είναι πως τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα σχολεία ειδικής αγωγής θα είναι ανοικτά. Κλειστά θα είναι τα γυμνάσια και τα λύκεια. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι τώρα πια, η χρήση μάσκας είναι προφανώς καθολική σε όλες τις μετακινήσεις», συνέχισε ο πρωθυπουργός, που απαντώντας στην ερώτηση «Γιατί τώρα;» είπε: «Η απάντηση είναι πολύ σαφής. Τις τελευταίες 5 ημέρες είδαμε εκθετική αύξηση των κρουσμάτων. Σχεδόν 10.000 κρούσματα σε 5 ημέρες. Είδαμε σημαντική αύξηση στις νοσηλείες, στους διασωληνωμένους, στις πόσες ΜΕΘ αναγκαστήκαμε να χρησιμοποιήσουμε, άσχημη αναλογία εισαγωγών και εξιτηρίων».

Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ι/Φ σκάφος στην Πρέβεζα

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας, για εκδήλωση πυρκαγιάς στο Ι/Φ σκάφος ''SAFIRI'' σημαίας Ιταλίας, το οποίο ήταν πρυμνοδετημένο εντός τουριστικού λιμένα της περιοχής, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και πέντε (05) οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ οι ανωτέρω αλλοδαποί αποβιβάστηκαν εγκαίρως με ιδία μέσα από το εν λόγω σκάφος.

Το ''SAFIRI'' ρυμουλκήθηκε έως το δυτικό προβλήτα του εμπορικού λιμένα Πρέβεζας, όπου λόγω της έκτασης της πυρκαγιάς βυθίστηκε, ενώ εξαιτίας της ύπαρξης μικρής έκτασης ρύπανσης ποντίστηκε πλωτό φράγμα από ιδιωτικό φορέα κατόπιν ανάθεσης από τον ιδιοκτήτη.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός.

Rapid test για κορωνοϊό την ερχόμενη εβδομάδα στο Δήμο Ζαγορίου

 


Μια μονάδα του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στο Δήμο Ζαγορίου την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες που επιθυμούν να υποβληθούν σε προληπτικό έλεγχο για τον κορωνοϊο Covid-19.

Η διενέργεια των τεστ θα γίνει:

1. Στους Ασπραγγέλους  στις 10 Νοεμβρίου 2020, ημέρα Τρίτη, στις  09.00 π.μ. και θα διαρκέσει έως και τις 12:30 μ.μ., με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας,

2. Στις 12 Νοεμβρίου 2020, ημέρα Πέμπτη  στους Μηλιωτάδες, στις  09.00 π.μ. και θα διαρκέσει έως και τις 12:30 μ.μ.

Νέο πρότυπο Κέντρο Κλινικών Μελετών από το Metropolitan Hospital και τον Όμιλο HHG σε συνεργασία με τον μη-κερδοσκοπικό κοινωνικό φορέα «FairLife-Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα - Στη μνήμη του Simon Bell»

 


Ο Simon Bell, 57 ετών, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, έχασε μια άνιση μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα, τον Αύγουστο του 2020. Μία συγκεκριμένη θεραπεία που βρισκόταν στη φάση των κλινικών μελετών, θα μπορούσε να έχει δώσει μια επιπλέον ελπίδα στον Simon αλλά δυστυχώς, η πρώιμη πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες με νέα φάρμακα και η διεξαγωγή κλινικών ογκολογικών μελετών όλων των φάσεων, παρότι έχουν βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, δεν βρίσκονται ακόμα στο επίπεδο εκείνο που θα του έδινε αυτή την ευκαιρία. Ένας από τους βασικούς λόγους είναι η απουσία πιστοποιημένων εξειδικευμένων κέντρων αριστείας που υποστηρίζουν τις απαιτητικές διαδικασίες μιας κλινικής μελέτης.

Η γνωριμία με τον Simon στη Δ΄ Ογκολογική Κλινική του Metropolitan Hospital μέσα στις δύσκολες συνθήκες που δημιουργούσε η πορεία της νόσου του, και η ανάγκη να μην επαναληφθεί αυτή η ιστορία για κανέναν άνθρωπο, οδήγησαν το Hellenic Healthcare Group στην απόφαση να δημιουργηθεί ένα οργανωμένο Κέντρο Κλινικών Μελετών σε συνεργασία με τον μη-κερδοσκοπικό οργανισμό «FairLife-Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα».

Διαδικτυακή Ημερίδα της ΠΕΑΝΔ: Όλες οι τελευταίες εξελίξεις για τον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1, το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 17:00-19:30

 


«Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. δίπλα στα παιδιά με ΣΔτ1 και τις οικογένειές τους με ότι νεότερο στον ιατρικό και τεχνολογικό χώρο καθώς και τα δικαιώματά τους»  το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στις 5 το απόγευμα

 

Η Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) παρακολουθώντας με αμείωτο ενδιαφέρον τις εξελίξεις και συναισθανόμενη τις νέες ανάγκες που έχουν προκύψει από την πανδημία του κορωνοϊού, οργανώνει τη 2η Διαδικτυακή Ημερίδα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 17:00 – 19:30 με θέμα: «Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. δίπλα στα παιδιά με ΣΔτ1 και τις οικογένειές τους με ότι νεότερο στον ιατρικό και τεχνολογικό χώρο καθώς και τα δικαιώματά τους».

Η 2η Διαδικτυακή Ημερίδα είναι υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας.

Η ΠΕΑΝΔ, ως βασικός συμπαραστάτης εδώ και 37 χρόνια των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και των οικογενειών τους και ιδρυτικό μέλος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», οργανώνει για δεύτερη φορά μέσα στο 2020 διαδικτυακή ημερίδα, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη της αλλά και γενικότερα τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και τις οικογένειές τους για τις προόδους και τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στη διαχείριση του ΣΔτ1.

Η ημερίδα χωρίζεται σε 2 ενότητες. Στο α’ μέρος της Ημερίδας, διακεκριμένοι ομιλητές θα αναπτύξουν επίκαιρα ιατρικά ζητήματα (κορωνοϊός και διαβήτης, εμβολιασμοί, υποστήριξη παιδιών, κ.α.) ενώ στο β’ μέρος θα δοθεί βήμα σε εξειδικευμένους τεχνοκράτες για τα δικαιώματα των ατόμων με ΣΔτ1 και σε εκπροσώπους φαρμακευτικών  εταιρειών για τις τεχνολογικές εξελίξεις στη διαχείριση του ΣΔτ1, όπως νέες συσκευές μέτρησης του σακχάρου, νέα ψηφιακά εργαλεία, κ.λπ..

Η 2η διαδικτυακή ημερίδα της ΠΕΑΝΔ θα προβληθεί  μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας από την ιστοσελίδα της Π.Ε.Α.Ν.Δ. (www.peand.gr ).

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2ης ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ Π.Ε.Α.Ν.Δ.

Θέμα: «Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. δίπλα στα παιδιά με ΣΔτ1 και τις οικογένειές τους με ότι νεότερο στον ιατρικό και τεχνολογικό χώρο καθώς και τα δικαιώματα τους»

Α΄ Μέρος   

• 17:00 – 17:15. Χαιρετισμοί από την  Πρόεδρο της Π.Ε.Α.Ν.Δ.  κ. Σ. Μανέα και τον επίτιμο Πρόεδρο της Π.Ε.Α.Ν.Δ. και συντονιστή της ημερίδας κ. Χ. Μπαρτσόκα, Παιδίατρο-Ενδοκρινολόγο, Ομότιμο Καθηγητή ΕΚΠΑ.

• 17:15–17:30. "COVID-19 & ΣΔτ1. Νεότερες εξελίξεις"

Ανδριανή Γερασιμίδου Βαζαίου, Παιδίατρος Διαβητολόγος, Διευθύντρια της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής, Υπεύθυνη Διαβητολογικού Κέντρου Νοσοκομείου Παίδων  "Π&Α Κυριακού".

• 17:30–17:45. "Κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19, εκτός από τον κορωνοϊό υπάρχουν και άλλα θέματα υγείας για τα παιδιά με Διαβήτη: ρύθμιση, παρακολούθηση, εμβολιασμοί"

Δημήτριος Δελής, Παιδίατρος Διαβητολόγος, Διευθυντής Α' Παιδιατρικής Κλινικής, Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου Νοσοκομείου Παίδων "Π. & Α. Κυριακού".

• 17:45–18:00. "Ανησυχίες, προβληματισμοί, σε ψυχολογικό και κοινωνικό επίπεδο για το παρόν και το μέλλον του παιδιού με ΣΔτ1"

Αλεξία Βερνίκου, Ψυχολόγος | Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια.

• 18:00–18:15. "Η συνεχής υποστήριξη των παιδιών με ΣΔτ1 και των οικογενειών τους από την Π.Ε.Α.Ν.Δ. ενισχύει τη μελλοντική θετική στάση ζωής τους"

 Σοφία Μανέα, Πρόεδρος Π.Ε.Α.Ν.Δ.

ΔΙΑΛΕΙΜΑ (15 λεπτών)

Β΄ Μέρος

• 18:30- 18:45. "Ζώντας με ΣΔτ1. Ποια είναι τα δικαιώματά μου"

Στολάκη Αθανασία,  Οικονομολόγος, Msc Ειδικός σε θέματα φορολογικής πολιτικής και κοινωνικής πρόνοιας.

• 18:45-19:00. "Νομική προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών με ΣΔτ1"

Κατερίνα Φραγκάκη,  Δικηγόρος, Νομική Σύμβουλος ΙΣΑ.

• 19:00- 19:15. Abbott. "Ψηφιακά εργαλεία υγείας για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του διαβήτη"

Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος,  MBA, Product Manager Abbott.

• 19:15- 19:30. Menarini. Glucomen  Day CGM  Menarini  Diagnostics. "Η αξία του κάθε λεπτού"

Εύα Κωνσταντάκη, Registered Nurse, MSc, PhD, Product Specialist, Business Unit: “Check up, Menarini Diagnostics”.

• 19:30. Απαντήσεις σε ερωτήματα κοινού.

 

Οι ερωτήσεις αποστέλλονται την ώρα της τηλε-ημερίδας και απαντώνται από τους ειδικούς επιστήμονες.

Για την υλοποίηση της 2ης διαδικτυακής ημερίδας της ΠΕΑΝΔ πολύτιμοι συμπαραστάτες ως χορηγοί οι εταιρείες Ascensia, Abbott, Lilly, Loux και Menarini.