Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Αυτοδιοικητική Συνεργασία: Ανακοίνωση σχετικά με τον ορισμό εκπροσώπων του Δήμου Ζίτσας, στη "Εύξεινη Πόλη"

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ελεούσα, 5 Νοεμβρίου 2020

«Στην πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 29-10-2020 ανάμεσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης υπήρχε και το εξής (Θέμα 4ο ) με τίτλο: «Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου Ζίτσας στη Γ.Σ. του Ε.Ο.Ε.Σ. «ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ».

Παραθέτουμε αυτούσια την εισήγηση του θέματος με εισηγητή τον Δήμαρχο: «O Δήμος Ζίτσας είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας (ΕΟΕΣ) «ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ» από το έτος 2014, κατόπιν της αριθ. 289/2014 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

 Σύμφωνα με το άρθρο 12 του καταστατικού του ΕΟΕΣ «ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ» ο Δήμος Ζίτσας συμμετέχει με δύο (2) εκπροσώπους στην Γενική Συνέλευση του Ομίλου, με πρόσωπα που είναι αιρετά μέλη του ή μη. Προκειμένου να συμμετέχει ο δήμος μας στην Γενική Συνέλευση του ΕΟΕΣ «ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ», πρέπει να οριστούν οι εκπρόσωποι σύμφωνα με τα προαναφερθέντα». Εισηγούμαστε και προτείνουμε ως εκπροσώπους του Δήμου Ζίτσας στη Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας «ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ», από σήμερα έως την λήξη της παρούσας δημοτικής περιόδου δηλ. την 31-12-2023, τον Δήμαρχο κ. Μιχαήλ Πλιάκο και τον κ. Χρυσόστομο Βούζα, ο οποίος εκτελεί ήδη χρέη άμισθου αντιπροέδρου στο Δ.Σ. της «ΕΥΞΕΙΝΗΣ ΠΟΛΗΣ».

Κανένα άλλο σχόλιο δεν θα κάνουμε επί όσων αναγράφονται παραπάνω στην εισήγηση γιατί τα γραπτά μιλάνε από μόνα τους. Αξίζει όμως να θυμηθούμε ένα χαρακτηριστικό σημείο από την ομιλία του κ. Πλιάκου κατά την τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου και των νέων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, έναν χρόνο νωρίτερα: «Θα πορευτούμε όπως μέχρι σήμερα, στηριζόμενοι στο τρίπτυχο έντιμη διαχείριση, διαφάνεια και πολύ δουλειά». Η εντιμότητα και η διαφάνεια στην αποκορύφωσή τους. Πάλι καλά που δεν μίλησε και για ηθική. Όσο για την πολύ δουλειά αποδεικνύεται ότι όταν αυτή γίνεται «πίσω από τις κουρτίνες» όπως προεκλογικά είχε πει σε δημόσια τηλεοπτική συζήτηση μέλος του δημοτικού συμβουλίου και επικεφαλής παράταξης απευθυνόμενος προς τον Δήμαρχο τότε τα αποτελέσματα είναι ομολογουμένως εντυπωσιακά....»