Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Δείτε αν κερδίσατε στην Φορολοταρία Ιουνίου


Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 25 Ιουνίου η κλήρωση για τα 1.000 ευρώ για τις συναλλαγές Μαΐου 2020.
Οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της κλήρωσης, μέσα από την ιστοσελίδα www.aade.gr  της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Μετά την είσοδό τους σ' αυτήν, θα πρέπει να πατήσουν κλικ στην ένδειξη Δημόσιες Κληρώσεις, και μετά, με την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασής τους στο TAXIS, να μπουν στην ειδική εφαρμογή που περιλαμβάνει τα αποτελέσματα της κλήρωσης.
Ο αριθμός των λαχνών τους οποίους δικαιούται μηνιαίως κάθε φορολογούμενος, καθορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών του.
Σε κάθε φορολοταρία 1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ. 
Τα εν λόγω χρηματικά έπαθλα είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν θεωρούνται εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.
Οι νικητές ενημερώνονται και μέσω προσωποποιημένου μηνύματος στον λογαριασμό τους στο taxisnet, ενώ τα χρηματικά έπαθλα πιστώνονται στον τραπεζικό λογαριασμό που θα έχει δηλώσει ο φορολογούμενος και για αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η δήλωση λογαριασμού σε μορφή ΙΒΑΝ στον δικτυακό τόπο www.aade.gr
Δείτε εδώ αν έχετε κερδίσει.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τρίτη 30 Ιουνίου, ώρα 12:00 μ.


Tην Τρίτη 30 Ιουνίου και ώρα 12 μ.  συνέρχεται σε   τακτική συνεδρίαση  - μέσω τηλεδιάσκεψης- το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου  με  θέματα  Ημερήσιας Διάταξης τα εξής: 
Α. 1. Επικύρωση πρακτικών–αποφάσεων της  8ης /29-5-2020 (μέσω τηλεδιάσκεψης) συνεδρίασης
Περιφερειακού Συμβουλίου
Β. 1. Έγκριση επικαιροποίησης της ΑΥΙΜ (Απόφασης Υλοποίησης με Ίδια Μέσα) του Υποέργου 91) της Πράξης «Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης και Συνοχής Ηπείρου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS): 5033060, ύστερα από την υπογραφή των συμβάσεων ΙΔΧ και εξουσιοδότηση στον Περιφερειάρχη για κάθε περαιτέρω νόμιμη ενέργεια έως την ολοκλήρωση του Έργου.
2. Έγκριση προγράμματος για τη συμμετοχή των τέκνων των υπαλλήλων που υπηρετούν στην Περιφέρεια Ηπείρου, σε παιδικές κατασκηνώσεις για το έτος 2020.
3. Έγκριση σύναψης σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και Δήμου Κόνιτσας, για διάθεση κατάλληλου προσωπικού για την τεχνική υποστήριξη του Δήμου.
4. Έγκριση σύναψης σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, για διάθεση κατάλληλου προσωπικού για την τεχνική υποστήριξη του Δήμου.
5. Σχετικά με εκπτωτική πολιτική στα διόδια Ακτίου –Πρέβεζας.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Η πορεία των ιχνηλατήσεων στην Παραμυθιά και τα μέτρα στα σύνορα, αντικείμενο της συνάντησης Περιφερειάρχη – Αντιπροέδρου Ε.Ο.Δ.Υ.


Η εστία κρουσμάτων κορωνοϊού στην Παραμυθιά και το ζήτημα των ελέγχων στις χερσαίες διαβάσεις της Ηπείρου, ήταν τα βασικά θέματα που συζήτησε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με τον Αντιπρόεδρο του Ε.Ο.Δ.Υ. κ. Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, ο οποίος τον επισκέφθηκε στο γραφείο του, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Πρόνοιας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Συνοχής και Δημόσιας Υγείας κ. Αγνή Νάκου- Δασούλα.
Ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, ανέφερε πως οι ιχνηλατήσεις στην Παραμυθιά συνεχίζονται και βρίσκονται σε καλό επίπεδο, τονίζοντας ότι δεν χρειάζεται να επικρατεί πανικός στους κατοίκους.
Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ για τις δράσεις που έχει αναλάβει η Περιφέρεια τόσο για τις ιχνηλατήσεις των θετικών κρουσμάτων που έχουν επιβεβαιωθεί στην Ήπειρο, είτε στο παρελθόν, είτε τελευταία στην Παραμυθιά, όσο και για τη συνδρομή της σε εξοπλισμό και υλικά προς τις Δημόσιες Δομές Υγείας. Επεσήμανε επίσης την ανάγκη καλύτερης ενεργοποίησης και διασύνδεσης των Διευθύνσεων Υγείας των Περιφερειών της χώρας σε ζητήματα που αφορούν τη μετάδοση του κορωνοϊού.
Για τις εισόδους της χώρας, που βρίσκονται εντός των γεωγραφικών ορίων της Ηπείρου, έγινε ανταλλαγή απόψεων για τα μέτρα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, έντονος προβληματισμός όμως εκφράστηκε για τις τρεις συνοριακές διαβάσεις σε Κακαβιά, Μαυρομάτι και Μέρτζανη, στις οποίες εντοπίζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα με το πλήρες άνοιγμα των συνόρων την 1η Ιουλίου.
Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ για την προμήθεια εκ μέρους της Περιφέρειας καμπίνων ελέγχου και απολύμανσης, οι οποίες ζήτησε να πλαισιωθούν με κλιμάκια του ΕΟΔΥ.
Ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ο.Δ.Υ. εξήγησε πως αρχικά δόθηκε βαρύτητα στους ελέγχους στα αεροδρόμια, για να προσθέσει ότι έγινε πλέον κοινωνός για τα ζητήματα που υπάρχουν με τις χερσαίες διαβάσεις, για τα οποία πρέπει να υπάρξει συνεργασία Υπουργείων, Περιφέρειας και ΕΟΔΥ.

Υπουργείο Υγείας: Ένας θάνατος σήμερα, 13 νέα κρούσματα


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ένας νέος θάνατος  σήμερα, 13 νέα κρούσματα.
Συνολικά τα θύματα είναι 191 ενώ οι περιπτώσεις του Covid-19 φτάνουν πλέον τις 3321. 9  συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Η προστασία των προϊόντων Π.Ο.Π στο επίκεντρο της συνάντησης Περιφερειάρχη Ηπείρου-Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης


Διεξοδική συζήτηση είχε σήμερα, στο Διοικητήριο της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Φωτεινή Αραμπατζή, για ζητήματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της. Μεταξύ των θεμάτων που εξετάστηκαν είναι η εφαρμογή των διατάξεων για την προστασία των ΠΟΠ προϊόντων που πρόσφατα ψηφίστηκαν στη Βουλή και οι νέες που πρέπει να νομοθετηθούν για τους ελέγχους κλπ.
Μετά την ολοκλήρωσή της ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε δηλώσεις του – μεταξύ άλλων- τόνισε τα εξής:
«Το έχω πει και δημόσια ότι αυτό το Υπουργείο (Αγρ. Ανάπτυξης) σε αυτή την κυβέρνηση είναι η τελευταία ελπίδα ώστε να αλλάξουμε τα πάντα στον πρωτογενή τομέα και ειδικά στην κτηνοτροφία, που δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει τα πρέποντα. Η επιτυχία τους – το πρώτο νομοσχέδιο που πέρασε – έγκειται σε δύο πράγματα.
Πρώτον οι διατάξεις για τα ΠΟΠ προϊόντα ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα, εκτός από το ΜΕΡΑ25. Αυτό δείχνει ότι (όλοι) έβλεπαν το πρόβλημα αλλά δεν το έκαναν ποτέ.
Το δεύτερο, είναι ότι στην περιοχή μας έφτασαν αρκετές εταιρείες που μέχρι χθες δεν ήξεραν ότι έχει γάλα και η Ήπειρος και ψάχνουν για γάλα. Αυτό οφείλεται στο νόμο αυτό. Δεν θα εξετάσουμε τι έγινε στο παρελθόν, αλλά το σήμερα και το αύριο του τόπου».
Η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Φ. Αραμπατζή, αναφέρθηκε αναλυτικά στις διατάξεις του Νόμου για την προστασία των προϊόντων ΠΟΠ ως επίσης και στο προγραμματισμό της Κυβέρνησης για την προστασία των παραγωγών που επλήγησαν από τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού.
Στην εισαγωγική της τοποθέτηση, μεταξύ άλλων, τόνισε:
«Βρισκόμαστε πραγματικά στην «καρδιά» της παραγωγικής Ελλάδας, στην Ήπειρο, στα Γιάννενα. Και έχουμε την χαρά να συνομιλούμε με έναν άνθρωπο βαθύ γνώστη των θεμάτων του πρωτογενούς τομέα, τον κ. Καχριμάνη, με τον οποίο η συνεργασία μας είναι διαχρονική και αποτελεσματική. Ο οποίος συμβολίζει με τα έργα και τις πρωτοβουλίες του την αξία του κόσμου του μόχθου, της παραγωγής και της δημιουργίας. Σε αυτό τον κόσμο η ελληνική κτηνοτροφία και ο πρωτογενής τομέας είναι διακηρυγμένη βούληση της κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο».
Στη συνέχεια και αφού αναφέρθηκε στις διατάξεις του νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα κατέληξε:
«Όπως έχει πει και ο Πρωθυπουργός, κανένας αγρότης, κανένας κτηνοτρόφος, κανένας μελισσοκόμος, κανένας αλιέας δεν πρόκειται να μείνει χωρίς κρατική στήριξη, εάν επλήγη από τον κορωνοϊό. Είναι γνωστά τα χρήματα που έχουν διατεθεί για την αποκατάσταση του εισοδήματος, τόσο σε επίπεδο εθνικών πόρων, όσο και σε χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία έχουμε από τα δύο Επιχειρησιακά Προγράμματα. Θα γίνει η βέλτιστη δυνατή αξιοποίηση αυτών των χρημάτων. Και μέσα από τα χρήματα που θα λάβουμε από το Ταμείο Ανάκαμψης, τα οποία όπως ξέρετε είναι πολλά για τη χώρα μας, θα δουλέψουμε ούτως ώστε πραγματικά να ανασυγκροτήσουμε το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, στο οποίο ο πρωτογενής τομέας έχει αποφασιστικό ρόλο. Και αν κάτι έδειξε η κρίση του κορωνοϊού, είναι ότι μέσα από αυτή την επιτυχία που κατορθώσαμε ως χώρα, θα είμαστε και η χώρα που θα παράγει τα πλέον ασφαλή, ποιοτικά, ελληνικά προϊόντα και η χώρα με το ασφαλές τουριστικό αποτύπωμα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη. Η σχέση μας είναι διαχρονική. Εγώ – αν μου επιτρέπετε – τον θεωρώ δάσκαλο για τα θέματα της πρωτογενούς παραγωγής και της κτηνοτροφίας. Έναν άνθρωπο που αφουγκράζεται τον παλμό των ανθρώπων που εκπροσωπεί και δίνει τις δικές του μάχες, στις οποίες να γνωρίζει ότι μας έχει συμπαραστάτες».

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα εγκατασταθεί, στο Συνοριακό Σταθμό της Κακαβιάς


Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα εγκατασταθεί, στο Συνοριακό Σταθμό της Κακαβιάς για την διενέργεια των απαραίτητων ελέγχων στους διερχομένους.
Η ενημέρωση έγινε από τον Διευθυντή της Πολιτικής Προστασίας κ. Μαυρογιώργο, στον Πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ.
Είχε προηγηθεί συνάντηση χτες 24/6, των πρόεδρων του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, της Ένωσης Αστυνομικών Υπάλληλων Νομού Ιωαννίνων και της 7 ΗΣ Ένωσης Τελωνειακών Υπάλληλων Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας , με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη και τον Διευθυντή της Πολίτικης Προστασίας κ. Μαυρογιώργο.
Οι πρόεδροι των Φορέων τους ενημέρωσαν για τα προβλήματα που έχουν ήδη δημιουργηθεί και τα όποια θα γίνουν πιο έντονα από 1 ΗΣ Ιούλιου, με το πλήρες άνοιγμα των συνόρων και ζήτησαν την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ώστε να διασφαλιστούν κατά το δυνατόν, τόσο η υγειονομική ασφάλεια της χώρας ,όσο και των εργαζομένων στους συνοριακούς σταθμούς Κακαβιάς, Μέρτζιανης και Μαυροματίου.
Τα αιτήματα μεταφερθήκαν άμεσα από τον Περιφερειάρχη και τον Διευθυντή Πολίτικης Προστασίας στην Πολιτική Ηγεσία και έτσι πρόεκυψε η δέσμευση για την τοποθέτηση του κλιμάκιου στην Κακάβια.
Υπενθυμίζουμε ότι κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Περιφερειάρχης είχε ενημερώσει τους Πρόεδρους για την εγκατάσταση στους συνοριακούς σταθμούς της Ηπείρου και στον αεροδρόμιο Ιωαννίνων σύγχρονου συστήματος θερμομέτρησης.

Επίσκεψη στα Γιάννενα την Παρασκευή 26 Ιουνίου του Νίκου Χαρδαλιά


Διαδοχικές επισκέψεις στα 18 αεροδρόμια που θα ανοίξουν για τους τουρίστες την 1η Ιουλίου θα πραγματοποιήσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς.
Ο κ. Χαρδαλιάς θα «επιθεωρήσει» τα αεροδρόμια μέσα σε διάστημα 4 ημερών, και ταυτόχρονα θα συντονίσει όλες τις διαδικασίες ασφαλούς έναρξης λειτουργίας τους, σε συνεργασία με τις κατά τόπου αρμόδιες Αρχές.
Σε συνέχεια της επιτυχημένης έναρξης των πτήσεων εξωτερικού προς το Αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, ο Νίκος Χαρδαλιάς θα επισκεφθεί και θα συντονίσει τις προετοιμασίες που ήδη γίνονται στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, ενώ επίσης θα έχει συσκέψεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΥΠΑ, Φορείς Διαχείρισης Αεροδρομίων, Στελέχη των ΕΔ, της ΕΛΑΣ και του ΠΣ), για τον καλύτερο συντονισμό της εφαρμογής των μέτρων και πρωτοκόλλων ασφαλούς λειτουργίας των αεροδρομίων και θα συναντηθεί και με τους εκπροσώπους των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού της κάθε περιοχής.
Σημειώνεται ότι για όλα τα αεροδρόμια της χώρας που ανοίγουν την 1η Ιουλίου, την ευθύνη θα έχει η ΓΓΠΠ και θα υπάρχουν υγειονομικά κλιμάκια με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, υπό την εποπτεία του Υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας, με τη συνδρομή του ΠΣ και της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και τη συνεργασία του ΓΕΕΘΑ, για τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων για Covid19 στους επιβάτες που αναμένονται από πτήσεις του εξωτερικού.
Αναλυτικά, ο Υφυπουργός θα βρίσκεται:
Την Παρασκευή 26/6:
Ζάκυνθο (08:30)      
Κεφαλονιά (10:15)   
Κέρκυρα (12:15)       
Ιωάννινα (15:00)      
Καλαμάτα (18:00)     

Ορίζοντες Ηπείρου: Η Περιφερειακή Αρχή γνώριζε ή όφειλε να γνώριζιε για τα τέσσερα αιολικά πάρκα


Όλα τα επίσημα έγγραφα και τις αποφάσεις δημόσιων υπηρεσιών που αποδεικνύουν ότι η Περιφερειακή Αρχή γνώριζε ή όφειλε να γνώριζε εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια, για τα τέσσερα αιολικά πάρκα που πρόκειται να εγκατασταθούν στο όρος Λάκμος και στα όρια των Δήμων Μετσόβου και Βορείων Τζουμέρκων, επικαλέστηκε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο επικεφαλής της παράταξης Ορίζοντες Ηπείρου κ. Σπύρος Ριζόπουλος.
Και υποστήριξε πως η αυριανή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με το συγκεκριμένο θέμα στην ημερήσια διάταξη, είναι ουσιαστικά χωρίς περιεχόμενο και με μοναδικό σκοπό την προβολή του υποκριτικού ενδιαφέροντος του Μετσοβίτη Περιφερειάρχη για τον τόπο του…
Ήταν το ένα από τα τρία θέματα της ημερήσιας διάταξης του έκτακτου Περιφερειακού Συμβουλίου στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Ριζόπουλος υποστηρίζοντας πως η Περιφερειακή Αρχή έρχεται… δεύτερη, κάθε φορά που οι Ορίζοντες Ηπείρου αναδεικνύουν ένα θέμα.
Για τα αιολικά πάρκα και τις ΑΠΕ στην Ήπειρο, πρώτος ο κ. Ριζόπουλος είχε τοποθετηθεί προ μηνός, ζητώντας να χαράσσει η Περιφέρεια τη στρατηγική των ΑΠΕ στην Ήπειρο, να αποφασίζουν οι τοπικές κοινωνίες για το που θα εγκατασταθούν αιολικά πάρκα και να συμφωνείται ακολούθως με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.
Ο κ. Ριζόπουλος έκανε γνωστές τις θέσεις της παράταξής του, ασκώντας σκληρή κριτική στην Περιφερειακή Αρχή και ανακοινώνοντας πως η παράταξη θα απόσχει από τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος (Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου ΜΠΕ του έργου « Εγκατάσταση και λειτουργία τεσσάρων (4) Αιολικών Πάρκων, συνολικής ισχύος 88,45 ΜW, στο όρος Λάκμος (Περιστέρι) των Δήμων Μετσόβου και Βορείων Τζουμέρκων, της Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου»).
Πρώτα από όλα, ο κ. Ριζόπουλος επικαλούμενος τον πρώην Υπουργό Σταύρο Καλογιάννη, τόνισε πως υπάρχει σε ισχύ από το 2008, το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τις ΑΠΕ, με το οποίο ουδέποτε ασχολήθηκε ουσιαστικά ο κ. Καχριμάνης.

Η Επιστήμη στην Εποχή της COVID-19


Πρόσκληση σε Ελληνο-Kινέζικο Διαδικτυακό Συμπόσιο

Η Έδρα UNESCO Εφηβικής Υγείας και Ιατρικής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με επικεφαλής τον καθηγητή Γεώργιο Χρούσο και το Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών, διοργανώνουν διαδικτυακό Συμπόσιο με θέμα: «Η Επιστήμη στην Εποχή της COVID-19» - “Science in the Time of COVID-19” με την συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων της Ευρώπης και της Κίνας.
Οι φυσικές καταστροφές και οι επιδημίες είναι αναπόσπαστο μέρος της ανθρώπινης ιστορίας. Το ένστικτο επιβίωσης πάντοτε αποτελούσε έναυσμα για έρευνες και ανακαλύψεις, καθώς οι άνθρωποι ήταν αναγκασμένοι να αντιμετωπίσουν τα φαινόμενα της Φύσης.
Η αναλογική σχέση μεταξύ της ανθρώπινης κατανόησης και των φυσικών φαινομένων, οδήγησε στην ανάπτυξη και την εξέλιξη της Επιστήμης και της Τεχνολογίας. Ενώ η Επιστήμη παρατηρεί, μελετά και ερευνά τη Φύση, η Τεχνολογία εφαρμόζει και υλοποιεί τις επιστημονικές ανακαλύψεις. Είναι αλληλένδετες και αναγκαίες για την ύπαρξη της ανθρωπότητας.
Η πανδημία COVID-19 οδήγησε σε μεγάλο αριθμό επιστημονικών ερευνών, μελετών και δημοσιεύσεων, σε τέτοιο βαθμό που η ροή δεδομένων και πληροφοριών κατακλύζει το ανθρώπινο μυαλό. Επιστήμονες, σε όλον τον κόσμο, αναζητούν λύσεις και τρόπους αντιμετώπισης αυτής της νέας απειλής για την ανθρωπότητα.
«Διοργανώνουμε το διαδικτυακό Συμπόσιο «Η Επιστήμη στην Εποχή της COVID-19» (“Science in the Time of COVID-19”), την 27η Ιουνίου 2020 και ώρα 15:30, προσκαλώντας Κινέζους και Έλληνες επιστήμονες να μοιραστούν εμπειρίες, παρατηρήσεις, αποκτηθείσα γνώση, μελέτες και έρευνες, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις της COVID-19», επισημαίνει εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, MD, PhD, ιδρυτής και πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.
Επιπλέον, το συμπόσιο θα καλύψει προοπτικές καινοτομιών και οδών, διαμέσου των οποίων η τεχνητή νοημοσύνη, η γενετική και η κλινική έρευνα θα υπερβούν πιθανούς περιορισμούς των προσεγγίσεων και των μεθόδων που εφαρμόζουν τα κράτη, όταν αντιμετωπίζουν τέτοιες απειλές για την ανθρωπότητα.
- Για να παρακολουθήσετε το Συμπόσιο ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.youtube.com/channel/UCvyw3WDB4K3cfsLsl-JDJbw?view_as=subscriber   
Πρόγραμμα:
15:30  Εναρκτήριος Χαιρετισμός
Γιώργος Πατούλης - Περιφερειάρχης Αττικής, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών
15:45  «Αναφορά εμπειρίας της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής Κατά Επιδημιών»
Καθηγητής Li Qingquan - Επικεφαλής Επιβλέπων Διδακτορικών Διατριβών, Διευθυντής του Νοσοκομείου Παραδοσιακής Ιατρικής του Πεκίνου, Capital Medical University, Κεντρική Ηγετική Ομάδα για την Επιδημία COVID-19
16:00  «Η εμπειρία της Κίνας στην Αντίδραση κατά της COVID-19»
Καθηγητής Zhou Wei - Διευθυντής, Τμήμα Ιατρικής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Αντιπρόεδρος του Γενικού Νοσοκομείου του Ιατρικού Πανεπιστημίου Ningxia
16:15  «Οι επιπτώσεις της COVID-19 στο ανδρικό αναπαραγωγικό σύστημα»
Δρ. Tian Long - Αναπληρωτής Διευθυντής, Ουρολογικό Τμήμα, Επικεφαλής της Ουρολογικής – Ανδρολογικής ομάδας του Νοσοκομείου Chaoyang του Πεκίνου, Πανεπιστημίου Capital Medical
16:30  «Ψυχολογικές και Διανοητικές Επιπτώσεις της COVID-19»
Καθηγητής Γεώργιος Π. Χρούσος – Καθηγητής Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ
16:45  «COVID-19 και Κάπνισμα»
Καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης, MD, PhD, FCCP - Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδoς, Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πρόληψης του Καπνίσματος (ENSP), Ιδρυτής και Διευθυντής του Ερευνητικού Εργαστηρίου “George D. Behrakis” της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας
17:00  «Παθογένεση της Λοιμώξεως από SARS-CoV-2 και ο Ρόλος της Ανοσοτροποποίησης»
Καθηγητής Χαράλαμπος Α. Γώγος - Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών, μέλος της Επιστημονικής Eπιτροπής ΕΟΔΥ και της Ευρωπαϊκής Ομάδας Εργασίας για την COVID-19
17:15  «Τα γονιδιώματά μας και η COVID-19»
Καθηγητής Στυλιανός Αντωναράκης - Καθηγητής Γενετικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης
17:30  «Αιματολογικά Ευρήματα και Επιπλοκές της COVID-19»
Καθηγητής Γρηγόρης Γεροτζιάφας -  Καθηγητής Αιματολογίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Σορβόννης (Παρίσι)
17:45  «Η Ερωτική Ζωή την Περίοδο των Κοινωνικών Περιορισμών»
Δρ. Χρήστος Φλιάτουρας - Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος, Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών
18:00 «Δημιουργική Εξέλιξη και “Virogenoma”»
Δρ. Κωνσταντίνος Γ. Κωνσταντινίδης - Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος, Διευθυντής Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών
Οργανωτική Επιτροπή:
- Γεώργιος Χρούσος, Καθηγητής Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ
- Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Chaoyang Πεκίνου, Capital Medical University
- Κωνσταντίνος Γ. Κωνσταντινίδης, Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος, Πρόεδρος Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών
- Wang Xiaoqing, Αντιπρόεδρος Ελληνοκινεζικής Εταιρείας Μορφωτικών και Οικονομικών Σχέσεων.

Γιορτή λήξης του σχολικού έτους στο Δημοτικό Σχολείο Παρακαλάμου

Φωτό: Κατερίνα Σταρίδα


Εικόνες από την γιορτή λήξης του σχολικού έτους στο Δημοτικό Σχολείο Παρακαλάμου, την 10ετία του 1950!

Επιβεβαιώθηκαν άλλα δύο θετικά κρούσματα στην Παραμυθιά


Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ (ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ)
Από τους ελέγχους των δειγμάτων που ολοκληρώθηκαν πριν λίγο από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων επιβεβαιώθηκαν δύο θετικά κρούσματα από το στενό οικογενειακό περιβάλλον ατόμων οικογένειας που ήδη έχουν διαπιστωθεί τις προηγούμενες ημέρες ότι έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό.
Σήμερα από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ελέγχθηκαν συνολικά 139 κρούσματα, εκ των οποίων τα 137 ήταν αρνητικά. 
Η κατανομή τους ανά νοσοκομείο έχει ως εξής:
ΠΓΝΙ 47, Χατζηκώστα 9, Πρέβεζας 4, Λευκάδας 6, Κέρκυρας 13, Άρτας 17, ΚΟΜΥ 34, Φιλιατών 9.

Ποιοι επαγγελματίες κινδυνεύουν από «κλείδωμα» των δακτύλων;


Αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης «εκτινασσόμενου δακτύλου», μιας πάθησης που προκαλεί δυσκολία κάμψης και έκτασης του δακτύλου του χεριού, έχουν οι άνθρωποι που, λόγω επαγγέλματος, χρησιμοποιούν πολύ τα χέρια τους. Παρότι υπάρχουν αποδείξεις ότι όσοι υποφέρουν από ορισμένες ασθένειες, όπως ρευματοειδή και ουρική αρθρίτιδα, διαβήτη και νεφρική ανεπάρκεια έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν την πάθηση, το είδος της επαγγελματικής ενασχόλησης είναι πιθανότερο να προκαλέσει φθορά στους τένοντες του καρπού.
«Τα επαγγέλματα που απαιτούν δύναμη και επανάληψη ή δύναμη και παύση, δόνηση ή έντονα επαναλαμβανόμενη εργασία ευθύνονται για τις περισσότερες περιπτώσεις εκτινασσόμενου δακτύλου. 
Έτσι, επιρρεπείς είναι οι άνθρωποι που ασχολούνται με κατασκευές και χειρωνακτικές εργασίες, επαγγέλματα που συχνά περιλαμβάνουν επαναλαμβανόμενη άρση βάρους, χρήση κομπρεσέρ και ώθηση ή έλξη, οι δουλειές που οι εργαζόμενοι συναρμολογούν ή κατασκευάζουν αντικείμενα, έχοντας μια συγκεκριμένη στάση και κάνοντας επαναλαμβανόμενες κινήσεις για παρατεταμένες χρονικές περιόδους. 
Εξίσου επικίνδυνες είναι και οι εργασίες γραφείου που απαιτούν πολύωρη πληκτρολόγηση και χειρισμό του ποντικιού του υπολογιστή», επισημαίνει ο ορθοπαιδικός χειρουργός Δρ. Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, Διευθυντής Ορθοπαιδικής Κλινικής και Διευθυντής του Τμήματος Αναίμακτης Ορθοπαιδικής Χειρουργικής του Ιατρικού Ομίλου Αθηνών, Κλινική Περιστερίου.