Κυριακή 28 Απριλίου 2019

Παρακάλαμος: Πάρτι την παραμονή της Πρωτομαγιάς στο PLEGMA cafe bar

Σε κίνδυνο oi δανειολήπτες να χάσουν την πρώτη κατοικία τους


Σε κίνδυνο βρίσκονται χιλιάδες δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη να χάσουν την πρώτη κατοικία τους μετά το τέλος του μήνα, εφόσον δεν έχουν μέχρι τότε προσκομίσει βεβαίωση οφειλών από τις τράπεζες.
Η διαδικασία έξωσης προβλέπεται στο πλαίσιο των αλλαγών που έγιναν με την θέσπιση του νέου πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς, το οποίο έχει ήδη ψηφιστεί και αναμένεται να λειτουργήσει το επόμενο διάστημα, όταν θα είναι έτοιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα.
Οι δανειστές απαίτησαν να υιοθετηθεί η πρόβλεψη ότι όσοι δανειολήπτες δεν προσκομίσουν αναλυτική βεβαίωση οφειλών από τις τράπεζες μέχρι το τέλος Απριλίου θα τεθούν εκτός του νόμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά των δανειστών θεωρείται βέβαιο ότι οι δανειστές θα θέσουν ως όρο να χρησιμοποιούνται τα εισοδηματικά κριτήρια που έχουν τεθεί για την προστασία της πρώτης κατοικίας (31.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα για ένα ζευγάρι με δύο παιδιά).
Επιπλέον, θα ζητήσουν να τεθούν περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια, όχι μόνο για τους οφειλέτες αλλά και για τους στενούς συγγενείς τους.

Ρεπετίστα Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι εορτή του Αγίου Γεωργίου, τη Δευτέρα 29 Απριλίου


Παραδοσιακό πανηγύρι για την εορτή του Αγίου Γεωργίου, τη Δευτέρα 29 Απριλίου στη Ρεπετίστα Πωγωνίου.

ΟΑΕΔ: Μείωση των εγγεγραμμένων ανέργων τον Μάρτιο


Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού έχουμε μείωση των εγγεγραμμένων ανέργων τον Μάρτιο, σε σχέση με τον Φεβρουάριο.
Τον Μάρτιο το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε σε 928.141, έναντι 949.385 ατόμων τον Φεβρουάριο.
Από αυτά, 483.158 (ποσοστό 52,06%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 444.983 (ποσοστό 47,94%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών (εκ των οποίων 347.670, -δηλαδή ποσοστό 37,46%- ήταν άνδρες και 580.471 -δηλαδή ποσοστό 62,54%- γυναίκες).
Το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών (μη αναζητούντων εργασία), για τον Μάρτιο του 2019, ανήλθε σε 148.198 άτομα. Από αυτά, 55.669 (ποσοστό 37,56%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 92.529 (ποσοστό 62,44%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών (53.164 (ποσοστό 35,87%) άνδρες και 95.034 (ποσοστό 64,13%) γυναίκες).

Μάτια: Μύθοι και αλήθειες για τα πυροτεχνήματα το Πάσχα


Οι κροτίδες, τα βεγγαλικά και τα sparklers θεωρούνται από πολλούς αθώα και εύκολα στη χρήση, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένα είδος πυροτεχνήματος που να είναι ασφαλές για τα μάτια, προειδοποιούν οι οφθαλμίατροι.
Οι τραυματισμοί από πυροτεχνήματα, ειδικά την περίοδο του Πάσχα, είναι αρκετά συχνοί. Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας τα τελευταία 15 χρόνια 11 άνθρωποι στη χώρα μας έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότεροι από 100 έχουν τραυματιστεί από κροτίδες, βεγγαλικά, ρουκέτες και άλλα πυροτεχνήματα. Η ΕΛΑΣ αναφέρει ότι τα σοβαρά ατυχήματα είναι ιδιαίτερα συχνά στους ανηλίκους και οφείλονται κυρίως στην καύση κροτίδων, βεγγαλικών και αυτοσχέδιων ειδών πυροτεχνίας, παρότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το νόμο.
Σύμφωνα με παλιότερη έρευνα του Κέντρου Έρευνας και Πρόληψης Ατυχημάτων (ΚΕΠΑ), επτά στα δέκα τραυματισμένα παιδιά έχουν ηλικία 10-14 ετών και είναι κυρίως αγόρια που αυτοτραυματίζονται. Από τα αγόρια αυτά, τα τρία στα δέκα τραυματίζονται (και) στα μάτια.

Παρακάλαμος: Ανάσταση 2019


Με θρησκευτική ευλάβεια, πλήθος πιστών παρέστη στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου.

Χριστός Ανέστη… Καλό Πάσχα!!!


Χριστός Ανέστη… Καλό Πάσχα!!!