Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

Περιφέρεια Ηπείρου: Εκδήλωση για την προώθηση του εσωτερικού τουρισμού της Ηπείρου στη Λάρισα

 


Εκδήλωση- προβολής του τουριστικού προορισμού  «Ήπειρος»  στη Περιφέρεια της Θεσσαλίας, διοργάνωσε η Περιφέρεια στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δράσεων του έργου:  «Δικτύωση και Προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου».  Η εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας με σημαντική ανταπόκριση ταξιδιωτικών πρακτόρων και φορέων.

Η «εσωτερική αγορά» αποτελεί παράλληλη στόχευση-με αυτή των άλλων χωρών-  της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου.  Η  «αγορά» της Θεσσαλίας αποτελεί  μια από τις προτεραιότητες των επιχειρηματιών  της Ηπείρου για τουρισμό όλο το χρόνο,  με δεδομένο ότι ήδη η περιφέρειά μας αποτελεί προορισμό για τις σχολικές εκδρομές, για τα εορταστικά τριήμερα αλλά και για τις καλοκαιρινές διακοπές. Η αναμενόμενη δε  βελτίωση της οδικής πρόσβασης σε πολύ σύντομο χρόνο,  αναμένεται να αυξήσει ακόμη περισσότερο την επισκεψιμότητα ανάμεσα στις δύο περιφέρειες.

Επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας ήταν η Περιφερειακή Σύμβουλος Άρτας κ. Αναστασία Σίμου, η οποία μετέφερε στους προσκεκλημένους τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, κάνοντας ειδική αναφορά στους στενούς δεσμούς με την Περιφέρεια Θεσσαλίας μιας και στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, διαμένει ένας μεγάλος αριθμός Ηπειρωτών οι οποίοι έχουν στη σκέψη και την καρδιά τους την ιδιαίτερη πατρίδα τους, ενώ εξήρε και την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των δυο Περιφερειών και οι φιλικές σχέσεις των δύο Περιφερειαρχών.

Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και στη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων

 


Στο πλαίσιο της περιοδείας του Νίκου Σκορίνη, Τομεάρχη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στα Ιωάννινα την Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις κλιμακίου του κόμματος με μικρομεσαίους επιχειρηματίες του Νομού Ιωαννίνων και με το Δ.Σ. του ΣΕΒΙΠΙ.

Οι συζητήσεις με τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες ανέδειξαν τις αγωνίες όλων για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τους με κύρια ζητήματα τη μείωση του κόστους λειτουργίας και παραγωγής και την εξασφάλιση χρηματοδότησης.

Στη συνάντηση με το Δ.Σ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ιωαννίνων (ΣΕΒΙΠΙ) συζητήθηκαν θέματα όπως ο  νέος νόμος που διέπει την λειτουργία όλων των ΒΙΠΕ της χώρας ο οποίος δεν έλυσε τα προβλήματα  αλλά και το ζήτημα της αδυναμίας πρόσβασης της συντριπτικής πλειοψηφίας  των μικρών και των μεσαίων επιχειρήσεων σε τραπεζικό δανεισμό.

Ιωάννινα: Ανακατασκευή για το Δημοτικό Σχολείο

 


Τη σύμβαση για την συντήρηση-ανακατασκευή και την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Δημοτικού Σχολείου Ανατολικής υπέγραψε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου με τον ανάδοχο.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 90 χιλιάδων ευρώ.

Το κτίριο χρησιμοποιείται από την Κοινότητα και οι παρεμβάσεις κρίθηκαν απαραίτητες για την διάσωση και την αναβάθμισή του.

Οι εργασίες που θα γίνουν σύμφωνα με την μελέτη περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, οικοδομικές εργασίες, αντικατάσταση της στέγης, αποκατάσταση των ταβανιών, κατασκευή νέου στεγάστρου στην είσοδο με στόχο την αισθητική και τη λειτουργική αναβάθμιση του κτιρίου. 

ΠΗΓΗ: www.ioannina.gr/

Ιωάννινα: Συνελήφθη ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί εράνων και λαχειοφόρων αγορών

 


Συνελήφθη προχθές (14-06-2023) το μεσημέρι στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εράνων και λαχειοφόρων αγορών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο να κατέχει προς διάθεση, χωρίς να είναι εφοδιασμένος με σχετική άδεια για τη διενέργεια εράνου ή λαχειοφόρου αγοράς από την αρμόδια αρχή, τα παρακάτω:

• 3 μπλοκ λαχειοφόρου αγοράς λαχνών,

• 15 έντυπα υλικά και

• διπλότυπο μπλοκ αποδείξεων συνδρομής,

φερόμενα ως εκδοθέντα για λογαριασμόσωματείου για την προστασία ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Ιωάννινα: «6 Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ Ιωαννίνων» από την Παρασκευή 23 έως και τη Δευτέρα 26 Ιουνίου

 


Η κορυφαία διαπολιτιστική συνάντηση του καλοκαιριού δίνει και πάλι το παρόν σε μία μεγάλη γιορτή γεμάτη μουσική, χορό και χρώμα που θα μας ταξιδέψει στα πέρατα του κόσμου.

Το «6 Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ Ιωαννίνων», έπειτα από απουσία δύο ετών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, επιστρέφει με ανανεωμένη διάθεση με χορευτικά συγκροτήματα από την Αργεντινή, το Μεξικό, την Βοσνία, την Χιλή και φυσικά από την Ελλάδα που θα παρουσιάσουν ένα μοναδικό θέαμα και ακρόαμα, με τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας.

Δεκάδες χορευτές με εντυπωσιακές παραδοσιακές φορεσιές θα μας μυήσουν στην παράδοση και τον πολιτισμό των χωρών τους και σε έναν «αρμονικό χορό» με την ελληνική παράδοση θα γίνουν ένα μεγάλο γαϊτανάκι ειρήνης, αδελφοσύνης και φιλίας.

Από την Παρασκευή 23 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα 26 Ιουνίου τα Ιωάννινα θα κινούνται στο ρυθμό του «6 Διεθνούς Φολκλορικού Φεστιβάλ Ιωαννίνων» και θα γίνουν, για μια ακόμα φορά, ένα σταυροδρόμι πολιτισμικού πλούτου.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

•        Παρασκευή 23 Ιουνίου/ Τελετή έναρξης /9:30μ.μ./ Πλατεία Μαβίλη

•        Σάββατο 24 Ιουνίου/9:30μ.μ./Πλατεία Μαβίλη

•        Δευτέρα 26 Ιουνίου/ Τελετή λήξης /9:30μ.μ./Θέατρο Ε.Η.Μ.

Παράλληλα, την Παρασκευή θα γίνει απογευματινή παρέλαση στην πόλη ενώ το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει διδασκαλία χορών από ξένα συγκροτήματα και πολλές ακόμη εορταστικές εκδηλώσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης και την Κυριακή, 25 Ιουνίου, ο Χ.Ο.Ι. παρουσιάζει την Εβρίτικη Ζυγιά και την Κατερίνα Δούκα σε μία μοναδική συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Λιθαρίτσια

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Χορευτικό Όμιλο Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών.

Σας περιμένουμε όλους σε αυτή τη μεγάλη γιορτή πολιτισμού και φιλίας!

Ιωάννινα: Συνεργασία Δήμου και ΤΕΕ για τις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις

 


Συνάντηση εργασίας μεταξύ του Δήμου Ιωαννιτών και του ΤΕΕ Ηπείρου πραγματοποιήθηκε στην ισόγεια αίθουσα του Δημαρχείου στο πλαίσιο της συνεργασίας για τις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις.

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο Αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Αρλέτος, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ-Τμήματος Ηπείρου Γιάννης Τσίγκρος και εκπρόσωποι της Διοικούσας Επιτροπής.

Τη συνάντηση συντόνισε η κ. Μαρία Βασιλάκου Μαρία, μέλος του Mission Board της Ευρωπαϊκής Αποστολής «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις έως το 2030 από τους πολίτες και προς τους πολίτες», η οποία μετέφερε την εξαιρετική της εμπειρία από παραδείγματα του Ευρωπαϊκού Χώρου.

Η συνάντηση εργασίας προέκυψε σε συνέχεια της υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας και συναντίληψης που έχει υπογραφεί μεταξύ του Δήμου Ιωαννιτών και του ΤΕΕ/ΤΗ κατά την προετοιμασία του φακέλου υποψηφιότητας για την Ευρωπαϊκή Αποστολή.

Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στο Νοσοκομείο Γ. Χατζηκώστα


Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ παραμένει αταλάντευτα στο πλευρό της κοινωνίας,  βάζοντας ως πρώτη προτεραιότητα στο κυβερνητικό του πρόγραμμα τη στήριξη όλων των δημόσιων δομών Υγείας και την περαιτέρω ανάπτυξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Αυτές τις θέσεις συζήτησαν με εργαζόμενους και ασθενείς στο Νοσοκομείο “Γ. Χατζηκώστα” τα μέλη του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. που πραγματοποίησαν επίσκεψη. 

Η κατάσταση στο ΕΣΥ, όπως διαμορφώνεται μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, δυσκολεύει τόσο την καθημερινότητα των εργαζόμενων σε αυτό και υποβαθμίζει τις παροχές στους ασθενείς. Οι αντοχές των εργαζομένων του ΕΣΥ εξαντλούνται, ενώ το επικουρικό προσωπικό παραμένει σε καθεστώς ομηρίας. 

Στο Νοσοκομείο ‘Γ.Χατζκώστα” παραπάνω από το 30% των εργαζόμενων είναι επικουρικοί ή με διάφορες άλλες ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Οι συνεχείς μετακινήσεις, κυρίως επιστημονικού προσωπικού, για την κάλυψη αναγκών σε άλλες υποστελεχωμένες δομές υγείας δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Εξιχνιάστηκε διάρρηξη σπιτιού, σε περιοχή των Ιωαννίνων

 


Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Δωδώνης Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου διάρρηξη σπιτιού, που έγινε την 10-03-2023 σε περιοχή των Ιωαννίνων.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 4 ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, τρεις από τους ημεδαπούς εισήλθαν σε σπίτι ηλικιωμένου, παραβιάζοντας την κεντρική πόρτα, από όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό -650- ευρώ και στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, επιβιβαζόμενοι σε όχημα, στο οποίο τους ανέμενε συνεργός τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Παρακάλαμος: Πρόγραμμα της Ενορίας Αγίου Παντελεήμονος

 


Πρόγραμμα

Το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023, ώρα  6:00 μ.μ., εσπερινός, αρτοκλασία και λιτανεία στην Ιερά Μονή Σωσίνου.

Την  Κυριακή 18 Ιουνίου 2023, ώρα  7:30 π.μ., θεία λειτουργία στο εκκλησάκι τον Ηπειρωτών Αγίων (Κατακόμβη), στην Ιερά Μονή Σωσίνου.

Διακοπές ρεύματος σε όλα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Πωγωνίου, τo Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Ιουνίου

 

Γνωστοποιείται στο κοινό ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος ως εξής:

1) Τo Σάββατο 17-06-2023:

Α) Από ώρα 05:15 π.μ. έως 09:45 π.μ. στις παρακάτω περιοχές:

Όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Πωγωνίου.

2) Την Κυριακή 18-06-2023:

Α) Από ώρα 05:15 π.μ. έως 10:15 π.μ. στις παρακάτω περιοχές:

Όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Πωγωνίου.

Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης των διακοπών που αναφέρονται πιο πάνω. 

Γι’ αυτό το λόγο οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ ΑΕ, θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα. 

Έτσι για λόγους ασφάλειας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων. 

Ζητάμε την κατανόηση των καταναλωτών μας για τις παραπάνω αναπόφευκτες διακοπές.

Από την ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα 19 Ιουνίου, ώρα 19:30

 


Έχοντας υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  11του  Ν. 5043/2023και της ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ του ΥΠ.ΕΣ. αριθμ. 577 / Α.Π. 41109/9-5-2023 καθώς και τις σχετικές διατάξεις του Δ.Κ.Κ.,  για τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  η οποία θα διεξαχθεί τη ΔΕΥΤΕΡΑ19η ΙΟΥΝΙΟΥ 2023 και ώρα  19.30, 

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΣΤΟ  ΚΑΛΠΑΚΙ [ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ Δ.Σ.  [ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ] 

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  ΜΑΤΣΙΑΣ

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1.Έγκριση 7ηςαναμόρφωσης προϋπολογισμού έτους 2023.

2.Έγκριση Απόφασης Δ.Σ. αριθμ. 8/2023 του ΝΠΔΔ  του Δήμου Πωγωνίου «2ηΥποχρ. Αναμόρφωση προϋπολογισμούοικ. ετ. 2023..»

3.Έγκριση Απόφασης Δ.Σ. αριθμ. 7/2023 του ΝΠΔΔ  του Δήμου Πωγωνίου «Υποβολή  αιτήματος  τροποποίησης  για  τη  διάρκεια  της  πράξης  του Κ.Η.Φ.Η.  Δήμου Πωγωνίου.»

4.Έγκριση 1ηςπαράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Ανάπλαση Κοινόχρηστων χώρων.»

5.Έγκριση 3ηςπαράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Επανάχρηση Δημοτικού  κτιρίου –πρώην  Αρρεναγωγείου  Παρθεναγωγείου –για πολυχώρο παροχής Γνώσεων & Πολιτισμού.»

6.Εγγραφή υπαλλήλου ως χειριστή στο ΕΣΗΔΗΣ –Δημόσια έργα.

7.Έγκριση παροχών ύδρευσης εκτός οικισμού.8.Έγκριση  δημοπράτησης  Δημοτικών  Ακινήτων  [Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος].

9.Έγκριση συμπληρωματικών εκδηλώσεων Καλοκαιριού 2023.

10.Έγκριση κατανομής ΣΑΤΑ 2023.

11.Έγκριση  Παράτασης  σύμβασης  προμήθειας  Τροφίμων για Κοινωνικό Συσσίτιο &Παντοπωλείο.

12.Έγκριση  Τροποποίησης  Σύμβασης  Προμήθειας  Γάλακτος,  για εργατοτεχνικό προσωπικό Δήμου.

13.Έγκριση  συμφωνητικού,  για  την  παραχώρηση  της  Μαθητικής  Εστίας Δολιανών.

14.Έγκριση συμπληρωματικής πρόσληψης  έκτακτου προσωπικού [5 άτομα] για την αντιμετώπισηκατεπειγουσών    αναγκών με συμβάσεις διάρκειας έως [4] τεσσάρων μηνών για το έτος 2023.

Βήσσανη Πωγωνίου: Πρόγραμμα Ιουνίου της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου ΑΒΕΛ

 


Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου ΑΒΕΛ

Λειτουργικό πρόγραμμα Ιουνίου 2023

Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

18:00 Ο εσπερινός της Κυριακής.

Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

07:30 Ο όρθρος και στη συνέχεια η θεία λειτουργία.

Πανήγυρις Παναγίας Οδηγητρίας "Της Αβελιωτίσσης".

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

18:30 Ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ' αρτοκλασίας.

Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

07:30 Ο όρθρος της εορτής και στη συνέχεια η θεία λειτουργία.

18:30 Η ιερά παράκληση.

Εκδηλώσεις μνήμης για τη Μάχη των Σουλιωτών, στη θέση «Λιβάδι» της Κοινότητας Ζωτικού του Δήμου Δωδώνης, την Κυριακή 18 Ιουνίου, ώρα 11:00 π.μ.

 


O Δήμος Δωδώνης, ο Δήμος Σουλίου, η Κοινότητα Ζωτικού και ο Σύλλογος Απανταχού Κατοίκων Ζωτικού «Η Βρυτζάχα», διοργανώνουν Εκδήλωση Μνήμης για τη Μάχη των Σουλιωτών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη θέση «Λιβάδι» της Κοινότητας Ζωτικού του Δήμου Δωδώνης, την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023 και ώρα 11:00 π.μ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Σουλιωτών στη θέση «Λιβάδι» Βρυτζάχας και ακολούθως κατάθεση στεφάνων, χαιρετισμούς και ομιλία. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τον Εθνικό Ύμνο.

Ψωρίαση: Από τι εξαρτάται η βαρύτητά της;

 


Ένα βήμα πιο κοντά στην εξήγηση γιατί σε ορισμένους ανθρώπους η ψωρίαση είναι πιο ήπια ενώ σε άλλους πιο βαριάς μορφής βρίσκεται η επιστήμη. Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής Grossman του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, μέσω μια νέας εξέτασης, χαρτογράφησαν τα φλεγμονώδη χαρακτηριστικά της ψωρίασης, ορμώμενοι από την έλλειψη θεραπειών που να αντιμετωπίζουν τα υποκείμενα αίτια της ψωριασικής νόσου, και όχι μόνο τα συμπτώματα.

Δεδομένου ότι οι γνώσεις μας για το πώς επηρεάζει άλλες περιοχές του σώματος και πώς εξελίσσεται από μια εντοπισμένη δερματική πάθηση σε μια νόσο με πολλές συστηματικές συννοσηρότητες δεν είναι τόσο εκτενείς, οι ερευνητές, συγκρίνοντας ασθενείς με διαφορετικά επίπεδα σοβαρότητας της νόσου, ανακάλυψαν ότι σε εκείνους με βαριάς μορφής ψωρίαση η θέση των ινοβλαστών (βασικοί ρυθμιστές της φλεγμονής) και των μακροφάγων (τύπος λευκών αιμοσφαιρίων), ποικίλλει και είναι πιο συχνή στα ανώτερα στρώματα του δέρματος.

Τα ευρήματα προσφέρουν επίσης ενδείξεις ως προς το γιατί η ψωρίαση μπορεί να πυροδοτήσει και άλλες παθήσεις, όπως ο διαβήτης τύπου 2, η καρδιοπάθεια και η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 16 Ιουνίου

 


Την Παρασκευή  16 Ιουνίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, Γ.Ν Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Περιφερειακό Ιατρείο Συβότων, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λεωφόρος Στρ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημαρχείου Φιλιππιάδας, 09:00-12:00