Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 23χρονου αλλοδαπού στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων προσπάθησε να κρυφτεί κάτω από Φ/Γ όχημα

 


Στην σύλληψη ενός 23χρονου αλλοδαπού προέβησαν τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, ο 23χρονος εντοπίστηκε από στέλεχος του Γραφείου Ασφάλειας να εισέρχεται κρυφά στο λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, υπερπηδώντας την περίφραξη, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων και να προσπαθεί να κρυφτεί κάτω από Φ/Γ όχημα, το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία.

Παράταση για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Ψηφιακές Συναλλαγές»

 


Παρατείνεται έως τις 19 Μαρτίου η υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Ψηφιακές Συναλλαγές», μέσω του οποίου καλύπτεται μέρος του κόστους αγοράς και διασύνδεσης POS, καθώς και μια σειρά επιπλέον ψηφιακών αναγκών μιας επιχείρησης.

Ήδη οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στον 4ο κύκλο χρηματοδότησης, έχουν ξεπεράσει τις 132.000. Κάθε επιχείρηση, εφόσον πληροί τα κριτήρια επιλεξιμότητας, μπορεί να λάβει επιχορήγηση για πάνω από μία κατηγορίες.

Οι κατηγορίες είναι οι εξής:

 Κατηγορία 1: Προμήθεια νέου ή αντικατάσταση υφιστάμενου EFT/POS.

 Κατηγορία 3: Λήψη υπηρεσιών παρόχου ηλεκτρονικής τιμολόγησης και λογισμικών τιμολόγησης.

Π.Α.Ο. Κουτσελιού-Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου 3-0

 

* Την ήττα γνώρισε η Αναγέννηση  Κεφαλόβρυσου στο γήπεδο Κουτσελιού από τον  τοπικό Π.Α.Ο. Κουτσελιού με 3-0, για την 24η  αγωνιστική της ΙΕΚ Δέλτα Α΄ ερασιτεχνικής.

Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής στην ΙΕΚ Δέλτα Α΄ ερασιτεχνική

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ    3-0

ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 0-5

Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ Αναβλήθηκε

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 1-2

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 8-1

Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-Π.Α.Σ.ΑΛΜΥΡΟΣ 6-2

Βαθμολογία  της ΙΕΚ Δέλτα Α΄ Ερασιτεχνικής  Κατηγορίας

1. ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 66

2.  Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 64

3.  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 59 (23)

4.  Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 40

5.   Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ 38

6.  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 36

7.  ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 31 (23)

8. Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 27 (23)

9. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009  26

10. Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 25

11. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 23

12.  ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ 23

13. Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 22 (23)

14. Α.Σ. ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ 19 (23)

15. ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 17 (23)

16. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 7

Σύσκεψη των γεωργοκτηνοπτηνοτρόφων στην Ελεούσα, την Πέμπτη 14 Μαρτίου, ώρα 12:00 μ.μ.

 


Η επιτροπή αγώνα των γεωργοκτηνοπτηνοτροφικών οργανώσεων Νομού Ιωαννίνων καλεί όλους τους γεωργοκτηνοπτηνοτρόφους του Νομού σε σύσκεψη στην αίθουσα του παλαιού Δημαρχείου στην Ελεούσα, την Πέμπτη 14 Μαρτίου και ώρα 12:00 μ.μ.

Δήμος Πωγωνίου: Συνάντηση εργασίας για τη δημιουργία Μητρώου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας

 


Ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα για τη συγκρότηση Μητρώου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας καθώς αναλύθηκαν βασικοί παράμετροι που έχουν προκύψει μετά την αλλαγή των νομοθετικών διαταγμάτων που αφορούν την Πολιτική Προστασία και τις ευθύνες που περνούν πλέον στους Δήμους.

Αναλυτική ενημέρωση για τις αλλαγές που έχει επιφέρει ο νέος Νόμος έκανε ο Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου κ. Δημήτρης Μαυρογιώργος ο οποίος χαρακτήρισε την πρόληψη πυλώνα της Πολιτικής Προστασίας και υπογράμμισε ότι η Πολιτική Προστασίας θα περάσει στο άμεσο μέλλον εξ’ ολοκλήρου στους Δήμους. «Έχουν δοθεί στους Δήμους περισσότερες ευθύνες ενώ οι αλλαγές χαρακτηρίζονται πλέον από την ποινική ευθύνη» υπογράμμισε.

Στη σημασία του εθελοντισμού αναφέρθηκε ο  Αντιπεριφερειάρχης Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης κ. Κωνσταντίνος Κίτσιος τονίζοντας ότι ως ανιδιοτελής πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο έχει στον πυρήνα του την προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου. «Στη διαχείριση εκτάκτων αναγκών πολιτικής προστασίας έχει αποδειχτεί ένα πραγματικά σωτήριο μέσω. Ο καθένας από εμάς αποτελεί το συνδετικό κρίκο μιας αλυσίδας που λέγεται Πολιτική Προστασία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στις αλλαγές που επιφέρει το νομικό πλαίσιο αναφέρθηκε και η Προϊσταμένη Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Λαμπρινή Μελισσόβα που ανέλυσε τις υποχρεώσεις των Προέδρων των Κοινοτήτων ενώ ιδιαίτερα διαφωτιστικές ήταν και οι τοποθετήσεις των κ.κ. Ιλεάνας Φρίγκα και Φωτεινής Δούλη εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ιωάννινα: Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών


Κατασχέθηκαν 10,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων εντόπισαν και συνέλαβαν χθες (12-03-2024) στα Ιωάννινα έναν ημεδαπό, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και απείθεια.

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, προχθές το βράδυ στα Ιωάννινα ο κατηγορούμενος, προ επικείμενου αστυνομικού ελέγχου εγκατέλειψε μοτοσικλέτα που οδηγούσε και τράπηκε σε φυγή πεζός.

Στο σημείο εγκατέλειψε επιπλέον έναν ταξιδιωτικό σάκο, που περιείχε 4 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 10 κιλών και 513 γραμμαρίων.

Στο πλαίσιο των αναζητήσεων, οι αστυνομικοί κατάφεραν χθες το βράδυ να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον κατηγορούμενο, ενώ κατασχέθηκαν η μοτοσικλέτα και η ποσότητα των ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Κεφαλόβρυσο: Τριήμερες αποκριάτικες εορταστικές εκδηλώσεις

 


Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κεφαλόβρυσου, η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου και ο Σύλλογος Γυναικών Κεφαλοβρύσου σας προσκαλούν στις εορταστικές εκδηλώσεις του τριημέρου ξεκινώντας με αποκριάτικο party το Σάββατο 16/03 και ολοκληρώνοντας με τα κούλουμα τη Δευτέρα 18/03.

Σας περιμένουμε όλους και όλες να γιορτάσουμε μαζί!

Ηγουμενίτσα: Δύο συλλήψεις για κλοπή πορτοφολιού από σπίτι ηλικιωμένης

 


Άμεση ήταν η εξιχνίαση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας υπόθεση κλοπής, που έλαβε χώρα χθες το πρωί στην Ηγουμενίτσα, καθώς και η σύλληψη δύο ατόμων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι ταυτοποιήθηκαν άμεσα κατά τη διερεύνηση καταγγελίας για κλοπή πορτοφολιού από σπίτι στην Ηγουμενίτσα, απουσία της ηλικιωμένης ενοίκου, το οποίο περιείχε 60 ευρώ.

Στο πλαίσιο των αναζητήσεων οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν χθες το απόγευμα τους κατηγορούμενους σε περιοχή της Θεσπρωτίας, ενώ ανευρέθηκε το κλεμμένο πορτοφόλι σε σημείο, όπου το είχαν απορρίψει.

Στην κατοχή τους βρέθηκε ακόμη και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στην παθούσα μαζί με το πορτοφόλι.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Πολιτιστικός Σύλλογο Δελβινακίου: Αποκριάτικες εκδηλώσεις την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου

 

Πολιτιστικός Σύλλογο Κάτω Μερόπης: Άναμμα της «Τζαμάλας» την Κυριακή 17 Μαρτίου, ώρα 6:00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία του χωριού

 


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Η Κάτω Μερόπη" σας προσκαλεί στο άναμμα της «Τζαμάλας» την Κυριακή 17 Μαρτίου 2024 και ώρα 6:00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία του χωριού μας.

Ευχαριστούμε πολύ τον  Δήμο Πωγωνίου και τον κ. Αναστάσιο Γιούνη για την βοήθεια τους και την χορηγία τους.

Θα προσφερθούν σουβλάκια και κρασί.

Δήμο Πωγωνίου: Ανακοίνωση προς κατόχους γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ

Την περίοδο αυτή λαμβάνει χώρα η στατιστική απογραφή που γίνεται από την ελληνική στατιστική υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ) για την αναδιάρθρωση γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.

Σας έχει αποσταλεί σχετικό μήνυμα (email) με οδηγίες για τον τρόπο συμπλήρωσης που μπορείτε να κάνετε μονοί σας και ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr

Αν για κάποιο λόγο δεν έχετε ειδοποιηθεί ή δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον τρόπο αυτό υπάρχει γεωπόνος ερευνητής που έχει αναλάβει την περιοχή σας.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του για να σας βοηθήσει στην συμπλήρωση του ερωτηματολογίου ή να ολοκληρώσετε την έρευνα τηλεφωνικά ή να γίνει κατόπιν συνεννόησης με την παρουσία του σε κάποια απο τις επισκέψεις του.

ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΟΥΤΣΑΒΕΛΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ 8 –ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ:  6946510787,  265106464

Παρακάλαμος: Αποκριάτικο παιδικό πάρτι την Κυριακή 17 Μαρτίου, ώρα 11:30


 Αποκριάτικο παιδικό  πάρτι την Κυριακή 17 Μαρτίου 2024, από ώρα  11:30 π.μ. μέχρι 15:30 μ.μ. στο Plegma στον Παρακάλαμο. 

Τεχνητή νοημοσύνη για αντιμετώπιση εγκεφαλικών επεισοδίων στο Metropolitan Hospital

 


Στα εγκεφαλικά επεισόδια, κάθε λεπτό μετράει…

Στο Metropolitan Hospital, πρωτοπόρο στη φροντίδα ασθενών με εγκεφαλικό επεισόδιο αλλά και στη χρήση καινοτόμου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και σύγχρονων ιατρικών πρακτικών, η αντιμετώπιση των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων είναι πλέον ακόμα πιο άμεση και αποτελεσματική με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ).

Το πιο σύγχρονο και εξειδικευμένο λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης, το VizAI της εταιρίας Medtronic, χρησιμοποιείται πλέον στη διάγνωση της εγκεφαλικής ισχαιμίας στην πλέον σύγχρονη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Αγγειακών–Οξέων Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων (ΜΑΦ/ΑΕΕ) στην Ελλάδα που λειτουργεί στο Metropolitan Hospital.

Οι παράγοντες που καθορίζουν την έκβαση ενός ΑΕΕ είναι:

  • Η βαρύτητα του ΑΕΕ
  • Ο χρόνος προσέλευσης στο νοσοκομείο
  • Η άμεση εφαρμογή σύγχρονων θεραπειών επαναιμάτωσης (θρομβόλυση, θρομβεκτομή)
  • Οι επιπλοκές από άλλα όργανα

«Σχεδιασμένο να επαναπροσδιορίσει τη διάγνωση και τη θεραπεία των εγκεφαλικών, το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης VizAI αποτελεί ένα προηγμένο πολυπαραμετρικό εργαλείο απεικόνισης του εγκεφάλου που βοηθά τους ιατρούς να λαμβάνουν κρίσιμες αποφάσεις στον πιο σύντομο χρόνο», επισημαίνει ο κ. Απόστολος Σαφούρης Νευρολόγος, Επιμελητής Μονάδας Εγκεφαλικών Metropolitan Hospital.

24η αγωνιστική την Τετάρτη 13 Μαρτίου, στην ΙΕΚ Δέλτα Α΄ ερασιτεχνική, εκτός η Αναγέννηση (Π.Α.Ο. Κουτσελιού-Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου 13-03-24/16:30)

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

ΓΗΠΕΔΟ

ΩΡΑ: 16:30

Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ   

Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής στην ΙΕΚ Δέλτα Α΄ ερασιτεχνικής

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (16:30)

ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (16:30)

Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ (16:30)

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ (16:30)

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ (16:30)

Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-Π.Α.Σ.ΑΛΜΥΡΟΣ (18:45)

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τετάρτη 13 Μαρτίου

 


Την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024,  ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Μετσόβου, 10:00-13:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Κέντρο Υγείας Πάργας, 09:00-13:00

Καρκίνος θυρεοειδούς: Ποιες ουσίες πρέπει να αποφεύγονται;

 


Ένοχη για την ανάπτυξη ενδοκρινικών διαταραχών, περιλαμβανομένου του καρκίνου του θυρεοειδούς, κρίθηκε ότι είναι η έκθεση σε μια ομάδα χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται ευρέως στην καθημερινότητα των ανθρώπων.

Πρόκειται για τις  PFAS, που περιλαμβάνουν περισσότερες από 4.700 ουσίες, οι οποίες χρησιμοποιούνται σε πλήθος καταναλωτικών προϊόντων, όπως αντικολλητικά μαγειρικά σκεύη, αδιάβροχα ρούχα, υφάσματα ανθεκτικά στους λεκέδες, καθαριστικά, σπρέι, χρώματα, καλλυντικά και άλλα.

Με την πάροδο του χρόνου συσσωρεύονται τόσο στο σώμα όσο και στο περιβάλλον (έδαφος, νερό, αέρα) και δεν αποσυντίθενται γρήγορα. Για παράδειγμα, ο χρόνος ημιζωής των PFOS και PFOA (δύο από αυτές τις ουσίες) στο νερό είναι 41 και 92 χρόνια, αντίστοιχα, ενώ στον άνθρωπο είναι 3 - 7 χρόνια, γεγονός που σημαίνει ότι μπορούν να έχουν μεγάλη και αθροιστική βλαπτική επίδραση στον οργανισμό.

Οι επιστήμονες εφιστούν την προσοχή, καθώς αυτές οι ουσίες βρίσκονται σχεδόν παντού και σήμερα είναι σχεδόν αδύνατο να τις αποφύγουμε. Τονίζουν δε την ανάγκη λήψης μέτρων για τον περιορισμό τους, αλλά και τον έλεγχο της θυρεοειδικής λειτουργίας των ανθρώπων με ιστορικό υψηλής έκθεσης σε PFAS.