Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Δείτε αν κερδίσατε στη Φορολοταρία Μαΐου

 


Πραγματοποιήθηκε σήμερα από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ΑΑΔΕ η φορολοταρία για τις συναλλαγές του Απριλίου.

Πρόκειται για την 30η δημόσια κλήρωση και αφορά στις ηλεκτρονικές συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν τον Απριλίου 2024.

Η φορολοταρία διεξήχθη με τη νέα της μορφή, μοιράζοντας πολύ μεγαλύτερα ποσά.

Ένας υπερτυχερός κερδίζει 50.000 ευρώ, 5 τυχεροί 20.000 ευρώ και 500 φορολογούμενοι κερδίζουν 1.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την κοινή απόφαση, κάθε μήνα, η φορολοταρία κληρώνει και μετά πληρώνει 556 τυχερούς λαχνούς ως εξής:

1 που κερδίζει 50.000 ευρώ,

5 που κερδίζουν 20.000 ευρώ,

50 που κερδίζουν 5.000 ευρώ και

500 που κερδίζουν από 1.000 ευρώ.

Κάθε μήνα, κάθε ευρώ δαπάνης που γίνεται με πλαστικό χρήμα (κάρτες ή άλλα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής) δίνουν ένα λαχνό στον φορολογούμενο με ανώτατο μηνιαίο όριο δαπανών 10.000 ευρώ.

Σε περίπτωση που το ποσό που καταναλώνεται με χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής μέσα στο μήνα αναφοράς υπερβαίνει το 30%, 50% ή 70% του μηνιαίου εισοδήματος (το 1/12 του ετήσιου), οι λαχνοί διπλασιάζονται, τριπλασιάζονται ή τετραπλασιάζονται αντίστοιχα.

Περιφέρεια Ηπείρου: Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή στις εξετάσεις για την άδεια άσκησης επαγγέλματος ΒΟΗΘΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ περιόδου ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

 


ΟΡΙΣΜΟΣ  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ & ΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ  ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΒΟΗΘΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή στις εξετάσεις Βοηθού Φαρμακείου περιόδου ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 είναι από 21-05-2024 έως και 05-06-2024.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στις κατά τόπους Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και  Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων και διαβιβάζονται από αυτές στις Γενικές Δ/νσεις Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειών στις έδρες των οποίων λειτουργούν Φαρμακευτικές Σχολές (Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Πατρών).

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και στις εξής ημερομηνίες:

α) Στην ΠΑΤΡΑ την Παρασκευή 21-06-2024 και ώρα 9.00π.μ. στο αμφιθέατρο του νέου κτηρίου της Φαρμακευτικής (δίπλα στην Ιατρική και κοντά στο Νοσοκομείο Ρίου).

β) Στην ΑΘΗΝΑ την Παρασκευή 28-06-2024 και ώρα 9.00 π.μ. στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου)

γ) Στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ την Πέμπτη 13-06-2024 και ώρα 9.00 π.μ., (προφορική εξέταση) στον 2ο όροφο του κτιρίου Βιολογίας – Φαρμακευτικής και την Παρασκευή 14/6/2024 και ώρα 09:00 π.μ. (γραπτή εξέταση) στην αίθουσα Δ12 (ισόγειο κτιρίου Φυσικομαθηματικής  Σχολής).

Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:

Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ιωαννίνων

–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26510-87138 & 87131

Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Άρτας

  –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26813-63512 & 63511

Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Θεσπρωτίας

  –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26653-60186 & 60185

Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Πρέβεζας

  –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26823-62113 & 62112

Υπουργείο Υγείας, Δ/νση Ιατρών λοιπών Επιστημόνων & Επαγγελμάτων Υγείας (Τμήμα Β΄) : 2108208839.

ΠΗΓΗ:  https://php.gov.gr/

Δήμος Πωγωνίου: Άνοιξε η πλατφόρμα δήλωσης καθαρισμού οικοπέδων

 


Αναρτήθηκε η ψηφιακή πλατφόρμα δήλωσης καθαρισμού οικοπέδων (https://akatharista.apps.gov.gr/ ) στην οποία μέχρι το τέλος Μαΐου ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες  θα πρέπει να υποβάλλουν δήλωση ότι έχουν καθαρίσει οικοπεδικές εκτάσεις και ακάλυπτους χώρους σε περιοχές εντός οικισμών και εκτός σχεδίου με κτίσμα.

Η νέα πλατφόρμα εκτός των δηλώσεων καθαρισμού οικοπέδων των υπόχρεων ιδιοκτητών, έχει και ψηφιακή υπηρεσία στην οποία υποβάλλονται καταγγελίες για τα ακαθάριστα οικόπεδα.

Την πλατφόρμα δημιούργησαν το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και το υπουργείο Εσωτερικών, ως μέτρο πρόληψης και αποτροπής πρόκλησης πυρκαγιών εντός του αστικού ιστού.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης οι υπόχρεοι ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο από 1000 έως 54.000 ευρώ και απειλούνται με φυλάκιση δύο χρόνων.

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με την οποία καθορίζονται τα προληπτικά μέτρα πυροπροστασίας οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται σε περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων, εντός ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, σε εκτάσεις που βρίσκονται εντός ακτίνας 100 μ. από τα όρια των παραπάνω περιοχών, καθώς και σε εκτός σχεδίου γήπεδα με κτίσμα οι υποχρεώσεις των δήμων είναι μεταξύ των άλλων οι εξής:

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις της Περιφερειακής Επιτροπής

 


Ανάδοχοι για έργα Αγροτικών Υποδομών σε Πρέβεζα- Άρτα

Τους αναδόχους τριών αρδευτικών έργων, που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, ανέδειξε στη σημερινή της συνεδρίαση η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Συγκεκριμένα, κατακύρωσε τα αποτελέσματα των διαγωνισμών για τα έργα:

• «Εκσυγχρονισμός αντλιοστασίων ΤΟΕΒ Μπόιδα Μαυρής», προϋπολογισμού € 1.510.000, για το οποίο οριστικός ανάδοχος αναδείχτηκε η «MA CON STRUCTION ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ»,

• «Σχεδιασμός και αναβάθμιση αρδευτικού δικτύου Αγ. Γεωργίου Γλυκόριζου – Αγωγοί μεταφοράς νερού από το αντλιοστάσιο του Αγ. Γεωργίου» προϋπολογισμού € 784.845,81, για το οποίο οριστικός ανάδοχος αναδείχτηκε οΛΑΜΠΡΟΣ Ε. ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ

• Ανέδειξε τον προσωρινό ανάδοχο (ΤΑΣΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ» του έργου «Αντικατάσταση τμήματος χαλύβδινου αγωγού στο δίκτυο άρδευσης αντλιοστασίου Α4 Πριάλας εγγειοβελτιωτικού έργου Μπόιδα – Μαυρής», προϋπολογισμού € 640.000.

Επίσης η Περιφερειακή Επιτροπή ανέδειξε προσωρινούς αναδόχους για δύο ακόμη έργα τα οποία αφορούν τις αγροτικές υποδομές της Π.Ε. Άρτας και τα οποία χρηματοδοτούνται από πόρους της Περιφέρειας. Πρόκειται για τα εξής:

• «Βελτίωση – συντήρηση πεδινού οδικού δικτύου της ΠΕ Άρτας για το έτος 2024», προϋπολογισμού € 150.000. Προσωρινός Ανάδοχος. «ΜΑΚΗΣ Α.Τ.Ε.Ε.

• «Συνδρομή στην κατασκευή τεχνικών έργων (επένδυση πρανών, διαβάσεις κλπ) στραγγιστικού – αρδευτικού δικτύου Π.Ε. Άρτας για το έτος 2024», προϋπολογισμού € 140.000.. Προσωρινός ανάδοχος ΖΙΩΒΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.

Εκτός αυτών ενέκρινε τη δημοπράτηση έργου με τίτλο «Συνδρομή στον καθαρισμό τάφρων και διωρύγων Π.Ε. Άρτας για το έτος 2024», προϋπολογισμού € 100.000.

Μάγεψαν το κοινό οι "ηθοποιοί" του Δημοτικού Σχολείου Καλπακίου

 


Τη θεατρική παράσταση «Tο βέλος που δεν πληγώνει» του Βασίλη Μαυρογεωργίου, σε σκηνοθεσία Χάρις Μέγα και Γιώργου Τζαβέλλα, παρουσίασε το Δημοτικό Σχολείο Καλπακίου στο Καμπέρειο Θέατρο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «ερασιτεχνικός Μάιος» που διοργάνωσε το ΔΗ.ΠΕ.Θ.Ι.

Οι νεαροί μαθητές/τριες του Δημοτικού Σχολείου εντυπωσίασαν με την παρουσία τους το κοινό, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο τη δουλειά τους και αυτή των συντελεστών της παράστασης.

Την παράσταση παρακολούθησαν εκ μέρους του Δήμου Πωγωνίου ο Aντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιούνης Αναστάσιος, ο οποίος μίλησε για τις αξίες που πρεσβεύει το θέατρο και τη συμβολή του στη μαθησιακή διαδικασία και οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ.  Βυζούκη Ελπινίκη και Ντάγκας Θεόδωρος. 

Επίσης, παραβρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Ιωαννιτών, Σίντος Στέφανος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του που το σχολείο μας συμμετέχει σ’ αυτό το φεστιβάλ που με τόση επιμέλεια σχεδιάζει ο Δήμος Ιωαννιτών και το ΔΗ.ΠΕ.Θ.Ι.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπών, που έγιναν στην πόλη της Άρτας

 


Εξιχνιάστηκαν ύστερα από έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας δύο περιπτώσεις κλοπών, που έγιναν μεσημβρινές ώρες χθες και προχθές (26-27/05/2024) στην πόλη της Άρτας.

Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκε ανήλικος ημεδαπός, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος της μητέρας του, για παραμέληση της εποπτείας του.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο ανήλικος εισήλθε σε αμφότερες τις περιπτώσεις σε χώρους εργασίας, από όπου αφαίρεσε σε κάθε μία από αυτές πορτοφόλι υπαλλήλων, που περιείχαν χρηματικά ποσά ύψους 240 και 50 ευρώ, αντίστοιχα, καθώς και τραπεζικές κάρτες.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.

Το Θεάτρο Actina παρουσιάζει την παράσταση “Η Χιονάτη … Χιονόμπαλα” την Τετάρτη 29 Μαΐου, στις 8:00 μ.μ.

 


Η ομάδα των εφήβων του Θεάτρου Actina παρουσιάζει την παράσταση “Η Χιονάτη … Χιονόμπαλα” της Μαρίας Κίτρα σε σκηνοθεσία Αθηνάς Τσικνιά την Τετάρτη 29 Μαΐου στις 8 το βράδυ. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Ηλιάνα Βαγγέλη, Αριάδνη Κομίνη, Μαρίτα Σιώτου, Φαίη Χρύση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Κράτηση θέσεων στο 6974865401. 

Λίγα λόγια για το έργο

Η Χιονάτη παντρεύτηκε! Το βασιλόπουλο! Και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς... όχι καλύτερα! Διότι πήγαν να ζήσουν στο παλάτι, αλλά πήραν μαζί και την κακιά μητριά! Το βασιλόπουλο είναι στον κόσμο του. Η Χιονάτη βαριέται τη ζωή της. Η κακιά μητριά ψάχνει ακόμη τρόπους να την ξεκάνει

Και μια μέρα η Χιονάτη ανακοινώνει πως θα πάει για λίγο να ζήσει στο σπίτι των νάνων, για να πλένει, μαγειρεύει, σφουγγαρίζει κλπ κλπ, γιατί τα πεθύμησε όλα αυτά! Η κακιά μητριά βρίσκει την ιδέα καταπληκτική! Το βασιλόπουλο όμως τη βρίσκει ... πληκτική! 

Και πέφτει σε μεγάλες στεναχώριες, οπότε κάτι πρέπει να κάνει! Ένα διαδραστικό έργο, γεμάτο χιούμορ.

Αθηνά Τσικνιά - ΘΕΑΤΡΟ ACTINA

Ταχυδρομική διεύθυνση: Άννης Κομνηνής 8

Ιωάννινα, 45221

www.theatroactina.gr

Ηλεκτρονική διεύθυνση: info@theatroactina.gr  / tsika-tsika@hotmail.com

Τηλ. Επικοινωνίας: 6974865401 / 2651300892 

Μήνυμα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις από το δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνο Καψάλη

 


«Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές,

Φτάσατε πλέον στην τελική ευθεία και ξεκινάει για εσάς μία συναρπαστική μάχη για την είσοδό σας την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει, ένα εισαγωγικό κεφάλαιο για την ενήλικη ζωή, αφού οι πανελλαδικές αποτελούν την πρώτη επίσημη δοκιμασία της ζωή σας.

Εύχομαι ολόψυχα στον κάθε έναν από εσάς ξεχωριστά καλή επιτυχία στους στόχους που έχει θέσει. Εύχομαι να σταθείτε μπροστά σε αυτή την πρόκληση με ηρεμία, ψυχραιμία και αισιοδοξία αλλά έχοντας στο μυαλό σας ότι ακόμη κι αν δεν τα καταφέρετε, υπάρχει και άλλη προσπάθεια.

Σε αυτή την πρόκληση έχετε στο πλευρό σας τις οικογένειες σας και τους εκπαιδευτικούς, τους “συνοδοιπόρους” σας σε αυτή τη μεγάλη διαδρομή που φτάνει πια στο τέλος.

Καλή επιτυχία σε όλους!!»

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου

Κωνσταντίνος Καψάλης

Δήλωση Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη

 


Εκφράζω την οδύνη μου για το σημερινό δυστύχημα στο έργο κατασκευής της αποχέτευσης της Τοπικής Κοινότητας Αρίστης, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας εργαζόμενος, από τους πλέον έμπειρους της αναδόχου εταιρίας.

Εκφράζω τις ευχές μου για ταχεία ανάρρωση στον έτερο εργαζόμενο που τραυματίστηκε στο ίδιο συμβάν.

Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται ήδη από τις αρμόδιες αρχές.

Εμείς ως Περιφέρεια Ηπείρου εκείνο που αυτή την ώρα μπορούμε να πούμε στην οικογένεια του θύματος, πέρα από τα συλλυπητήριά μας, είναι ότι θα της συμπαρασταθούμε με κάθε δυνατό τρόπο.

ΠΗΓΗ:  https://php.gov.gr/

Περιφέρεια Ηπείρου: Κατεπείγουσα-διά περιφοράς- συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Τρίτη 28 Μαΐου, ώρα 15:00

 


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Σας καλούμε σήμερα, είκοσι οκτώ (28) του μηνός Μαΐου έτους 2024, ημέρα Τρίτη και ώρα 15.00, σε ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ-ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ- συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 167 του Ν. 3852/2010, όπως ισχύει, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Καθορισμός αριθμού μαθητευομένων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας ΕΠΑ.Λ.), για απασχόληση στην Περιφέρεια Ηπείρου, κατά την περίοδο 2024-2025. (εισήγηση: η Δ/νση Διοίκησης Π.Η.)

2. Έγκριση προγράμματος για τη συμμετοχή των τέκνων των υπαλλήλων που υπηρετούν στην Περιφέρεια Ηπείρου, σε παιδικές κατασκηνώσεις για το έτος 2024 (εισήγηση: η Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας Π.Η.)

«Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα, λόγω πιεστικών προθεσμιών, που αφορούν στην άμεση υλοποίηση-διεκπεραίωση των ως άνω αποφάσεων»

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Π.Σ.

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΠΡΑΪΜΗ- ΜΠΟΤΣΗ

ΠΗΓΗ:  https://php.gov.gr/

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τρίτη 28 Μαΐου

 


Την Τρίτη  28 Μαΐου 2024,  ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Στρ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Λ. Σταύρου Νιάρχου, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Βουτσαρά, 10:00-13:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Φιλιππιάδας, 09:00-12:00.

Ουροδόχος κύστη: Ποιος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της;


Πολλές συνήθειες του τρόπου ζωής αυξάνουν τον κίνδυνο ουρολογικών προβλημάτων, αλλά αν θέλετε να προστατευθείτε από νοσήματα και διαταραχές της ουροδόχου κύστεως, το πρώτο που έχετε να κάνετε είναι να αποφεύγετε το κάπνισμα.

Μελέτες έχουν δείξει ότι το κάπνισμα είναι κύρια αιτία καρκίνου της ουροδόχου κύστεως και άλλων προβλημάτων σε αυτήν, όπως η ακράτεια ούρων και η επώδυνη διάμεση κυστίτιδα.

Ο καπνός των τσιγάρων περιέχει περισσότερα από 7.000 διαφορετικά χημικά. Πάνω από 70 από αυτά είναι γνωστό ότι προκαλούν καρκίνο. Αυτά τα επιβλαβή χημικά μπαίνουν στην κυκλοφορία του αίματος, διηθούνται από τους νεφρούς και συσσωρεύονται στα ούρα όπου παραμένουν έως ότου αδειάσει η κύστη.

«Η παραμονή τους στην κύστη διαρκεί ώρες κάθε φορά, οπότε οι τοξικές ουσίες έχουν καθημερινά την ευκαιρία να προκαλούν βλάβες στο εσωτερικό τοίχωμα της κύστης. Με την πάροδο του χρόνου, οι βλάβες προκαλούν μεταλλάξεις στα κύτταρα της κύστης και αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου και γενικότερα σοβαρών ουρολογικών προβλημάτων», αναφέρει ο Χειρουργός Ουρολόγος δρ Ηρακλής Δ. Πούλιας, MD, PhD, Διευθυντής Β΄ Ουρολογικής Κλινικής Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ – Ομίλου ΥΓΕΙΑ, τ. Διευθυντής Ουρολογικής Κλινικής Ε.Ε.Σ., τ. πρόεδρος Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας.

Η Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου (American Cancer Society, ACS) αναφέρει ότι οι καπνιστές έχουν κατά μέσο όρο τριπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο της κύστης σε σύγκριση με τους μη καπνιστές. Ωστόσο ο κίνδυνος διαφοροποιείται αναλόγως με το ιστορικό του καπνίσματος. Έτσι, οι νυν καπνιστές έχουν τετραπλάσιες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρκίνο της κύστης και οι πρώην καπνιστές διπλάσιες. Αυξημένο κίνδυνο καρκίνου της κύστης διατρέχουν και οι παθητικοί καπνιστές.