Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Λαϊκή Συσπείρωση: Ανακοίνωση κατά της Περιφέρειας, για την μονάδα βιοαερίου στα Άνω Ραβένια Πωγωνίου

 


«Θα καταστρέψουμε ότι έχει απομείνει από το περιβάλλον της Ηπείρου για να επιβάλλουμε τις πράσινες business των ΑΠΕ, με πρόσχημα την προστασία του περιβάλλοντος». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε η Περιφέρεια Ηπείρου με την απόφαση της  Επιτροπής Περιβάλλοντος να γνωμοδοτήσει θετικά, για ακόμα μία μονάδα επεξεργασίας βιορευστών στα όρια του Δήμου Πωγωνίου.

Η συζήτηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, στην οποία παρέστη ο Περιφερειάρχης καλώντας «εκ μέρους της παράταξής του για υπερψήφιση», επικεντρώθηκε στην γνωμοδότηση για την 3η μονάδα παραγωγής και εκμετάλλευσης βιοαερίου για συμπαραγωγή ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας, αυτή τη φορά  ισχύος 0,498 KW, στην Τ.Κ. Άνω Ραβενίων η οποία δίκαια έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις στην περιοχή από κατοίκους οι οποίοι αντιδρούν στην υποβάθμιση της περιοχής τους από τα διάφορα επιχειρηματικά σχέδια.

Η μονάδα με την οριακή αίτηση για παραγωγής ενέργειας 0,498KW (όταν η νομοθεσία αλλάζει στις 0,500KW) θα δέχεται και θα επεξεργάζεται ζωικά απόβλητα από κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες. Δεν πρόκειται για την επεξεργασία των αποβλήτων που δημιουργούνται αποκλειστικά από τις εγκαταστάσεις που διατηρεί σε άλλη περιοχή ο ίδιος επιχειρηματίας.

Επιβεβαιώνοντας μέχρι κεραίας την θέση του ΚΚΕ για την άναρχη ανάπτυξη στον καπιταλισμό, η μονάδα χωροθετήθηκε απ τον επιχειρηματία μακριά από τη δική του κτηνοτροφική μονάδα, με μοναδικό «πράσινο» κριτήριο την μεγαλύτερη κερδοφορία του και φυσικά η Περιφέρεια Ηπείρου έδωσε το «πράσινο» φως.  

Ούτε η αρνητική απόφαση σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου Πωγωνίου όπως την εξέφρασε ο Δήμαρχος Πωγωνίου που επίσης συμμετείχε στη συνεδρίαση, ούτε οι  αντικειμενικές δυσκολίες και καθυστερήσεις του Δήμου, (όπως και όλων των Δήμων) για την ολοκλήρωση του Χωροταξικού Σχεδίου, στο οποίο προβλέπονται άλλες χρήσεις γης  για την περιοχή αυτή, ήταν ικανό επιχείρημα για να αναστείλει την «πράσινη» αποφασιστικότητα της Περιφερειακής Αρχής που συνεπικουρούμενη από τον επικεφαλής της παράταξης «Ήπειρος Όλον»  του κ. Δημήτριου, υπερψήφισαν την θετική γνωμοδότηση για το έργο.

Φυσικά στα παλαιότερα των υποδημάτων της έγραψε η Περιφερειακή Αρχή και τις αντιρρήσεις του όμορου Δήμου Ζαγορίου, ο οποίος είχε καταθέσει γραπτώς τις απόψεις του.

Οφείλουμε ωστόσο να σημειώσουμε, τις αντιφάσεις της Περιφέρειας Ηπείρου οι οποίες αποδεικνύουν και πόσα στενά δεμένη είναι με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα έναντι άλλων, καθώς δεν έχει περάσει ούτε μήνας από την αρνητική γνωμοδότηση του Φωτοβολταϊκού Πάρκου στους Σπαθαραίους, την παλιότερη απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου ενάντια στην κατασκευή Αιολικού Πάρκου στο Περιστέρι κ.α.

Αναδεικνύοντας και την συσσωρευμένη εμπειρία από όλη την Ελλάδα, ότι «πράσινη» ανάπτυξη με κριτήριο το κέρδος και προστασία του περιβάλλοντος είναι ασυμβίβαστα, η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε την εισήγηση.

 

Ιωάννινα 27 Φεβρουαρίου 2021

Παράταση μέχρι τη Δευτέρα 1 Μαρτίου για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας

 


Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πως «με σκοπό τη διευκόλυνση των υπόχρεων, παρατείνει μέχρι τη Δευτέρα 1/3/2021 την προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή τελών κυκλοφορίας έτους 2021».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται «Πρόστιμα τελών κυκλοφορίας που τυχόν καταβλήθηκαν από 27/2/2021, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, επιστρέφονται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα».

Άσκηση: Πρόληψη ΩΡΛ προβλημάτων και «ασπίδα» έναντι της COVID-19

 


Η πανδημία της COVID-19 έχει δημιουργήσει μια συνεχή αγωνία και ανασφάλεια για το πιο βασικό αγαθό της ζωής, την υγεία.  Η αλλαγή  στον καθημερινό ρυθμό, που επήλθε λόγω καραντίνας, οδήγησε πολλούς ανθρώπους σε αύξηση βάρους, σε σχεδόν πλήρη διακοπή της σωματικής άσκησης, σε αποδιοργάνωση, με αποτέλεσμα διαταραχές στην ψυχική υγεία.

Όμως, παρ’ όλες τις δύσκολες συνθήκες, εκμεταλλευόμενοι τον ελεύθερο χρόνο που μας δίνεται, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια πιο ευχάριστη καθημερινότητα, προσθέτοντας την άσκηση στη ζωή μας, αφού μας δίνεται η δυνατότητα να αθληθούμε έξω στη φύση.

«Το ανοσοποιητικό μας είναι η «ασπίδα» μας, το σύστημα ενάντια στους ιούς και στα μικρόβια από το εξωτερικό περιβάλλον.  Προκειμένου να λειτουργεί σωστά, χρειάζεται ισορροπία και αρμονία. 

Το να ακολουθεί κανείς μια σωστή διατροφή, σε συνδυασμό με την καθημερινή άσκηση, είναι ο ιδανικός τρόπος να το ενδυναμώσουμε, αφού η άσκηση ενισχύει την παραγωγή αντισωμάτων και ελαττώνει τις στρεσογόνες ορμόνες», λέει η Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος Κεφαλής -Τραχήλου, ΠαιδοΩΡΛ, Επιστημονική Συνεργάτης Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ-ΜΗΤΕΡΑ Ανατολή Παταρίδου.

Όπως επισημαίνει η ειδικός, η συμβολή της άσκησης στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού γίνεται και επειδή ελαττώνει γενικότερα την προδιάθεση για φλεγμονώδη αντίδραση και βοηθάει τον οργανισμό να αντιδρά και να ελέγχει έγκαιρα, όταν προκύπτει οποιαδήποτε φλεγμονή.

Το περπάτημα είναι μία από τις καλύτερες ασκήσεις για τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους, καθώς βοηθά στην καύση του λίπους, γενικού και τοπικού. Επίσης ενισχύει κατά πολύ τον μεταβολισμό. Βοηθά στην ενδυνάμωση των ποδιών, στην τόνωση και στη σύσφιξη των μυών.

ΕΟΔΥ: Είκοσι εννέα θάνατοι σήμερα, 1.630 νέα κρούσματα

 


5 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, είκοσι εννέα θάνατοι, 1.630 νέα κρούσματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.630, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 189.831 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 52 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.550 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 29, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.468 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 379 (71.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.2% έχει

υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.338 ασθενείς.

Οι νέες εισαγωγές  ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 346 (ημερήσια μεταβολή +28.15%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 285 ασθενείς».


 

Βρέθηκαν στην κατοχή τους και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια τα χρυσαφικά που είχαν αφαιρέσει

Οι άμεσες και συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Άμεσης Δράσης και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων οδήγησαν στη σύλληψη χθες (26-02-2021) βράδυ δύο αλλοδαπών, που είχαν εισέλθει με διάρρηξη μπαλκονόπορτας σε διαμέρισμα της πόλης των Ιωαννίνων.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, προηγήθηκε πληροφορία σχετικά με την ύπαρξη ατόμων στο διαμέρισμα, ενώ η ένοικος απουσίαζε.

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο αστυνομικοί των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) των προαναφερόμενων υπηρεσιών, όπου διαπίστωσαν την παρουσία ατόμων στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας, τα οποία τράπηκαν σε φυγή.

Ύστερα από επισταμένες έρευνες και αναζητήσεις, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους κατηγορούμενους λίγα λεπτά αργότερα στην ευρύτερη περιοχή.

Στην κατοχή του ενός βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος χρυσαφικών που είχαν αφαιρέσει από το διαμέρισμα, τα οποία αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, που ενεργεί την προανάκριση, είναι σε εξέλιξη προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή τους σε παρόμοιες υποθέσεις.

 

Τριάντα έξι παραβάσεις στην Ήπειρο, την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (68.762) έλεγχοι, από τους οποίους οι (6.491) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.534) παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν (11) συλλήψεις, ως ακολούθως:

(1.151) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

(276) στην Αττική,

(129) στη Δυτική Ελλάδα,

(116) στη Θεσσαλονίκη,

(107) στην Κεντρική Μακεδονία,

 (83) στην Πελοπόννησο,

 (82) στη Στερεά Ελλάδα,

 (74) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

 (63) στην Κρήτη,

 (60) στα Ιόνια Νησιά

 (47) στη Θεσσαλία,

 (39) στο Βόρειο Αιγαίο,

 (36) στην Ήπειρο,

 (22) στη Δυτική Μακεδονία και

 (17) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (127.634) ομοειδείς παραβάσεις.

(343) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (325) πρόστιμα των 300 ευρώ και (18) πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(51) στην Αττική,

(40) στην Κεντρική Μακεδονία,

(29) στο Βόρειο Αιγαίο,

(27) στην Κρήτη,

(27) στη Στερεά Ελλάδα,

(25) στα Ιόνια Νησιά,

(25) στη Δυτική Ελλάδα,

(24) στη Θεσσαλονίκη,

(24) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(23) στη Θεσσαλία,

(22) στην Ήπειρο,

(15) στην Πελοπόννησο,

 (7) στο Νότιο Αιγαίο και

 (4) στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (39.970) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (38.219) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.751) των (150) ευρώ.

(40) παραβάσεις και (11) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (6) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

- σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφενείου και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (2) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

- σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ατόμου για παραβίαση του μέτρου του κατ’ οίκον περιορισμού.

Στην Ήπειρο,

- 3.000 ευρώ πρόστιμο και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε ψησταριά για εξυπηρέτηση πελατών εντός του καταστήματος και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (4) πελάτες, για μη τήρηση υγειονομικών μέτρων.

- 300 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα λιανικής πώλησης για μη ανάρτηση του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού καταναλωτών εντός του καταστήματος.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- σύλληψη (2) ατόμων για παράβαση άρθρου 285 Π.Κ. και από 300 ευρώ πρόστιμο για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

- 300 ευρώ πρόστιμο σε κρεοπωλείο για μη ανάρτηση του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού καταναλωτών εντός του καταστήματος

Στη Θεσσαλονίκη , σύλληψη, 10.000 ευρώ πρόστιμο και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε παντοπωλείο για διάθεση προς πώληση προϊόντων για τα οποία υφίσταται αναστολή πώλησης.

Στην Κρήτη, από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε (3) άτομα, για παραβίαση του μέτρου του κατ’ οίκον περιορισμού.

Στη Δυτική Ελλάδα, σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για παραβίαση του μέτρου του κατ’ οίκον περιορισμού.

Στη Δυτική Μακεδονία, σύλληψη και 1.500 ευρώ πρόστιμο σε ιερωμένο για παραβίαση των μέτρων κατά την τέλεση λειτουργίας.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε χώρο και από 600 ευρώ πρόστιμο σε (2) συμμετέχοντες, για παραβίαση περιορισμού κίνησης και μη τήρηση ελάχιστης απόστασης.

Στο Βόρειο Αιγαίο, σύλληψη (2) ατόμων και από 3.000 ευρώ πρόστιμο για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (8) συμμετέχοντες, για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (2.887) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (1.381) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Νίκος Χαρδαλιάς: Τσικνοπέμπτη σε στενό οικογενειακό κύκλο

 


Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε ξεχωριστά για την Τσικνοπέμπτη, η οποία φέτος «πέφτει» 4 Μαρτίου, τονίζοντας ότι «την Τσικνοπέμπτη ισχύει ό,τι και τις υπόλοιπες ημέρες. Δεν θα υπάρξει διαφοροποίηση στα υφιστάμενα μέτρα».

«Ας γιορτάσουμε σε στενό οικογενειακό κύκλο, με αυτούς που έχουμε καθημερινή επαφή για να μην έχουμε νέα έξαρση. Δεν θα υπάρξει κάποια διαφοροποίηση στα υφιστάμενα μέτρα, γιατί συγχρωτισμοί και μετακινήσεις μπορεί να έχουν εξαιρετικά δυσάρεστες συνέπειες».

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (01-07/03/2021)


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (1 έως 7 Μαρτίου 2021) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 01/03/2021

Βουτσαράς - Κούρεντα -Γιουργάνιστα - Χίνκα - Πολύγυρος - Ελευθεροχώρι - Ψήνα - Δραγοψά - Λύγκος - Κόντσικα -Ασβεστοχώρι. 18:00 - 01:00

ΤΡΙΤΗ 02/03/2021

Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα - Αλεποχώρι -Παλαιοχώρι - Σιστρούνι - Ρωμανός - Μπεστιά - Ζωτικό - Καταμάχη - Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα. 08:00 - 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 03/03/2021

Ελάτη - Δίλοφο - Κουκούλι - Καπέσοβο - Τσεπέλοβο -Σκαμνέλι - Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι. 18:00 - 01:00

ΠΕΜΠΤΗ 04/03/2021

Πηγή-Ελεύθερο-Παλιοσέλλι-Πάδες-Άρματα-Δίστρατο. 08:00-15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05/03/2021

Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ.Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι. 18:00-01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 06/03/2021

Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο - Μεσοβούνι - Καλπάκι.  08:00-13:00

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 01/03/2021

Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Ωραιόκαστρο– Άγ. Κοσμάς– Κ. Μερόπη – Παλαιόπυργος- Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό. 08:00 – 15:00

ΤΡΙΤΗ 02/03/2021

Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι- Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή. 08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 03/03/2021

Ελληνικό - Λάζαινα - Αετορράχη - Κωστήτσι - Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι - Πηγάδια - Πλαίσια – Κορύτιανη. 18 :00 - 01:00

ΠΕΜΠΤΗ 04/03/2021

Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι - Κεράσοβο. 18:00 – 01:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05/03/2021

K έδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή - Χουλιαράδες. 08:00 – 15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 06/03/2021

Σενίκο – Δομολεσσά – Μικροχώρι – Κερασέα – Λωζανά – Ραδ o βίζι - Διχούνι. 08:00–13:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 01/03/2021

Δίστρατο – Ανεμμοράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος. 18.00-01.00

ΤΡΙΤΗ  02/03/2021

Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές. 18.00-01.00

ΤΕΤΑΡΤΗ 03/03/2021

Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή. 18.00-01.00

ΠΕΜΠΤΗ 04/03/2021

Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή. 08.00-15.00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05/03/2021

Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα. 08.00-15.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 06/03/2021

Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά. 08.00-15.00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 01/03/2021

Ριζά - Χειμαδιό- Λυγιά - Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη - Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά. 16:00-22:00

ΤΡΙΤΗ 02/03/2021

Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη- Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα – Βαλανιδούσα – Αϊδονιά. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 03/03/2021

Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη - Βρυσούλα – Ρευματιά - Σκιαδάς - Κρανέα. 16.00-23.00

ΠΕΜΠΤΗ 04/03/2021

Νικολίτσι – Άσσος- Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι - Τύρια - Στεφάνη. 16:00-22:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥH 05/03/2021

Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα - Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας - Κερασώνας – Αγ. Γεώργιος – Παντάνασσα - Πέτρα. 08:00-15:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 07/03/2021

Καστροσυκιά - Κανάλι – Νικόπολη – Μιχαλίτσι – Φλάμπουρα – Μύτικας –Παντοκράτορας – Άγιος Θωμάς- Νεοχώρι. 08:00-15:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 01/03/2021

Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου. 08:00-15:00

ΤΡΙΤΗ 02/03/2021

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς - Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι – Αμπελώνας. 18:00-01:00

ΤΕΤΑΡΤΗ  03/03/2021

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός. 08:00-15:00

ΠΕΜΠΤΗ 04/03/2021

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα. 18:00-01:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05/03/2021

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι - Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά. 08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 06/03/2021

Πολύδροσο-Πέντε Εκκλησιές-Πλακωτή-Πετροβίτσα-Ραβενή–Καλλιθέα – Χαραυγή–Λεπτοκαρυά. 08:00-15:00. 

Οι προϋποθέσεις για την προκαταβολή της σύνταξης

 




Προωθείται προς δημοσίευση η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, για την ενεργοποίηση της διαδικασίας χορήγησης προκαταβολής έναντι της μελλοντικής σύνταξης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι βασικότερες ρυθμίσεις της ΚΥΑ, που εξειδικεύει τη νομοθετική ρύθμιση (άρθρο 34 του ν. 4778/2021-ΦΕΚ Α' 26/19.2.2021), η οποία ψηφίστηκε, πριν από λίγες ημέρες από τη Βουλή, είναι οι ακόλουθες:

1. Το ποσό προκαταβολής έναντι της σύνταξης χορηγείται με βάση τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες που προβλέπονται στο νόμο και στην ΚΥΑ, χωρίς να ακολουθούνται οι κείμενες διαδικασίες έκδοσης συνταξιοδοτικής απόφασης. Η χορήγηση του ποσού πιστοποιείται με την έκδοση βεβαίωσης χορήγησης μέσω του πληροφοριακού συστήματος του e-ΕΦΚΑ.

Η βεβαίωση χορήγησης προκαταβολής δεν συνεπάγεται δικαίωμα προσωρινής ή οριστικής συνταξιοδότησης και δεν συνιστά συνταξιοδοτική απόφαση.

2. Η απόφαση ισχύει για τα πρόσωπα που υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης στον e-ΕΦΚΑ, συμπεριλαμβανομένου του πρώην ΝΑΤ. Εξαιρούνται τα πρόσωπα που δικαιούνται ή λαμβάνουν προκαταβολή σύνταξης κατά το άρθρο 57Α του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων.

Ρήξη τένοντα ώμου: Πως να απαλλαγείτε οριστικά από τον πόνο

 

Η ρήξη τένοντα είναι μια συνηθισμένη αιτία πόνου στον ώμο. Προκαλεί μειωμένη μυϊκή ισχύ και απώλεια της ομαλής κίνησης του ώμου με αποτέλεσμα ακόμα και απλές καθημερινές δραστηριότητες, όπως το χτένισμα ή το ντύσιμο, να γίνονται δύσκολα και επώδυνα.

Τα παραπάνω αναφέρει ο κ. Αναστάσιος Δεληγεώργης MD, MSc, Aναπλ. Διευθυντής Γ’ Ορθοπαιδικής Κλινικής νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, Eξειδικευμένος Ορθοπαιδικός Χειρουργός ώμου, γόνατος & ισχίου, εξηγώντας πως μπορούμε να απαλλαγούμε οριστικά από τον πόνο:

Ανατομία

Τέσσερις (4) τένοντες περιβάλλουν την άρθρωση του ώμου και την κρατούν στη θέση της ενώ βοηθούν στην ανύψωση του χεριού και στις στροφικές κινήσεις. Οι τένοντες αυτοί δημιουργούν ένα πέταλο που καλύπτει τη βραχιόνιο κεφαλή και τη συνδέει με την ωμοπλάτη. Το τενόντιο πέταλο αποτελείται από τους τένοντες του υπακανθίου, του υπερακανθίου, του υποπλατίου και του ελάσσονος στρογγύλου. Όταν ένας ή περισσότεροι τένοντες του πετάλου υποστούν ρήξη, τότε παύει το πέταλο να έχει πρόσφυση στην κεφαλή του βραχιονίου.

Αίτια Ρήξης Τένοντα

Η ρήξη μπορεί να οφείλεται είτε σε κάποιον τραυματισμό είτε σε χρόνια εκφύλιση (φθορά) του τένοντα/τενόντων. Οι τραυματικές ρήξεις που είναι και οι πιο συχνές, συνήθως γίνονται μετά από πτώση με το χέρι μας τεντωμένο ή κατά την απότομη άρση βάρους. Μπορεί επίσης να συνυπάρχουν με άλλες κακώσεις του ώμου όπως μετά από ένα εξάρθρημα ή ένα κάταγμα κλείδας.

Οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις, ειδικά αυτές που φέρνουν τον ώμο στα όρια του εύρους κίνησης, μπορούν να προκαλέσουν μικροφθορές στο τενόντιο πέταλο. Αθλήματα όπως το μπάσκετ, το τένις, το βόλεϊ, η κολύμβηση, η άρση βαρών αλλά και πολλές χειρωνακτικές εργασίες είναι κάποιες από τις δραστηριότητες που μπορεί να οδηγήσουν λόγω υπέρχρησης ή λανθασμένης τεχνικής, σε μικροτραυματισμούς και τελικά, σε εκφυλιστική ρήξη του τένοντα.