Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Συνελήφθη αλλοδαπός στο 6ο χλμ Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Κόνιτσας, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών


Συνελήφθη σήμερα (13-07-2020) νωρίς το πρωί στο 6ο χιλιόμετρο Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Κόνιτσας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε ύστερα από αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο κατηγορούμενος, στο οποίο επέβαιναν τέσσερις ακόμη αλλοδαποί, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη είσοδό τους στη χώρα.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε ότι, ο οδηγός και ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου είχε παραλάβει τους παράτυπους μετανάστες από άγνωστο σημείο της ελληνοαλβανικής μεθορίου με σκοπό να τους προωθήσει στο εσωτερικό της χώρας, έναντι του χρηματικού ανταλλάγματος -200- ευρώ που κατέβαλε ο καθένας.
Επίσης, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος δύο εκ των παράτυπων μεταναστών εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.
Κατασχέθηκαν το παραπάνω αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά, το χρηματικό ποσό των -1.250- ευρώ και -6.680- αλβανικά λεκ.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Κόνιτσα: Εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Παϊσίου


Παρουσία του Προέδρου της Βουλής κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν από την Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης και το Δήμο Κόνιτσας  οι τριήμερες εκδηλώσεις (10-12 Ιουλίου) προς τιμήν του Αγίου Παϊσίου στην Κόνιτσα.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 10 Ιουλίου με επίσκεψη και ξενάγηση στην πατρική οικία του Αγίου Παϊσίου και παράκληση στο εξωκλήσι της Αγίας Βαρβάρας, όπου ο Άγιος είχε την πρώτη θεοπτία. Το Σάββατο 11 Ιουλίου τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Στομίου, όπου μόνασε ο Άγιος και το απόγευμα της ίδιας μέρας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και Λιτάνευση της εικόνας του Αγίου. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 12 Ιουλίου με πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ναό του Αγίου Κοσμά. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Νικόλαος Εξάρχου δεξιώθηκε τους δημότες στο προαύλιο του Δημαρχείου και τις Αρχές στο γραφείο του, όπου τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στην περιοχή. Ακολούθησε επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής, του Υφυπουργού, των στρατιωτικών αρχών και μελών της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου στην πατρική οικία του Αγίου Παϊσίου και στο κτήριο του υπό σύσταση Στρατιωτικού – Ιστορικού Μουσείου Κόνιτσας.
 Στις εκδηλώσεις παρέστησαν και οι Μητροπολίτες Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνος, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ.κ. Ιερόθεος, ο Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας, οι Βουλευτές Ηπείρου κα Μαρία Κεφάλα και Γεώργιος Αμυράς, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης σε μέρος των εκδηλώσεων, ο Διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος κ. Δημήτριος Κούκκος, ο Διοικητής της VIII ΜΠ Ταξιαρχίας ταξίαρχος κ. Χρήστος Σιόρεντας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων κ. Βασίλειος Μουσελίμης, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου κ. Απόστολος Βασδέκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου κ. Βασίλειος Λαγός, οι Αντιδήμαρχοι και Δημοτικού Σύμβουλοι του Δήμου Κόνιτσας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κα Γιούλα Μητροκώστα και κ. Πρόδρομος Γαϊτανίδης, ο πρώην Βουλευτής κ. Μιχάλης Παντούλας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κόνιτσας κ. Πρόδρομος Χατζηεφραιμίδης, εκπρόσωποι στρατιωτικών, αστυνομικών, πυροσβεστικών και τοπικών αρχών  και πλήθος πιστών τιμώντας τον Άγιο.  
Ο Δήμαρχος εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου και όλων των συνδημοτών ευχαριστεί τις εκκλησιαστικές, πολιτικές, στρατιωτικές,  αστυνομικές αρχές και τους πολίτες που τίμησαν με την παρουσία τους το τριήμερο των εκδηλώσεων, καθώς και το υπαλληλικό προσωπικό του Δήμου για την άψογη συνεργασία και την άρτια οργάνωση των εκδηλώσεων.

Από το Γραφείο Δημάρχου

Υπουργείο Υγείας: Κανένας θάνατος σήμερα, 24 νέα κρούσματα


Τα 4 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, κανένας θάνατος  σήμερα, 24 νέα κρούσματα.
Από αυτά τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.
Συνολικά τα θύματα είναι 193 ενώ οι περιπτώσεις του Covid-19 στη χώρα μας φτάνουν πλέον τις 3.826.
12 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
122  ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Παρακάλαμος: Αιμοδοσία της Τοπικής Κοινότητας την Πέμπτη 23 Ιουλίου, ώρα 9:00 π.μ., στο ιατρείο δίπλα στο Δημαρχείο



Αγαπητοί συγχωριανοί-συνδημότες.
Εδώ και 6 χρόνια στην Τοπική Κοινότητά μας, δημιουργήθηκε η Εθελοντική ομάδα αιμοδοσίας. Στο διάστημα που διανύσαμε, πολλοί ήταν αυτοί που δήλωσαν παρόν στην προσπάθεια μας. Ήταν αρκετές οι περιπτώσεις συγχωριανών μας που χρειάστηκαν αίμα για κάποια προβλήματα υγείας που τους παρουσιάστηκαν.
Τότε λοιπόν, στο κάλεσμα τους για βοήθεια, η Τράπεζα αίματος του χωριού μας, τους στήριξε.
Γι αυτό λοιπόν, σας παρακαλώ όλους για άλλη μια φορά να δείξουμε την αγάπη για τον συνάνθρωπο..
Όλοι μαζί να δώσουμε το μήνυμα της αγάπης για την Ζωή.....

Με τιμή
Ο Πρόεδρος Τοπικής κοινότητας
Παρακαλάμου
Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος

Τέρμα στα πανηγύρια έως τέλος Ιουλίου εισηγούνται στην κυβέρνηση οι λοιμωξιολόγοι


Ματαίωση των πανηγυριών σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος Ιουλίου προτείνει στην κυβέρνηση η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, που συνεδρίασε σήμερα με τηλεδιάσκεψη, υπό τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.
Παράλληλα προτείνει την εντατικοποίηση των ελέγχων στα χερσαία σύνορά μας, και την επέκταση των ελέγχων και στους εποχικούς εργάτες που προέρχονται από όμορες χώρες.
Συγκεκριμένα η Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί στην Κυβέρνηση:
·  Τη ματαίωση των πανηγυριών σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος Ιουλίου
·  Την εντατικοποίηση των ελέγχων στα χερσαία σύνορά μας
·  Την επέκταση των ελέγχων και στους εποχικούς εργάτες που προέρχονται από όμορες χώρες.

Συλλήψεις ατόμων κατά το τελευταίο 24ωρο για διάφορα ποινικά αδικήματα σε περιοχές της Ηπείρου


Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων και περιπολιών για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αστυνομικοί των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου προχώρησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, σε συλλήψεις ατόμων για διάφορες υποθέσεις.
Πιο αναλυτικά, συνελήφθησαν συνολικά (6) άτομα και συγκεκριμένα:
• Ημεδαπός στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, κατηγορούμενος για κλοπή, ο οποίος εμπλέκεται μαζί με δύο ακόμη συνεργούς του, οι οποίοι είχαν συλληφθεί προχθές, σε υπόθεση διάρρηξης καταστήματος σε περιοχή της Άρτας που έγινε την 11-07-2020, από όπου αφαιρέθηκε χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή. (σχετικό το από 12-07-2020 Δελτίο Τύπου της υπηρεσίας μας)
• Ημεδαπός στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης -15- μηνών για απάτη.
• Ημεδαπός στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο αυτοσχέδια τσιγάρα με μίγμα καπνού και ακατέργαστης κάνναβης, -12- ναρκωτικά χάπια χωρίς ιατρική συνταγή και σύνεργα χρήσης ναρκωτικών.
• Ημεδαπός στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης και δισκίο ναρκωτικής ουσίας MDMA.
• Αλλοδαπός στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, διότι όπως προέκυψε από τον αστυνομικό έλεγχο είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα.
• Αλλοδαπός στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, διότι κατείχε και επέδειξε κατά τον αστυνομικό έλεγχο πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, ενώ όπως προέκυψε, είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως ενώ οι έλεγχοι και οι περιπολίες διεξάγονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Μονάδα Μαστού Metropolitan Hospital: 6 χρόνια καινοτομίας


Η Μονάδα Μαστού του Metropolitan είναι μια πρότυπη, ολοκληρωμένη δομή που παρέχει σε κάθε γυναίκα εξειδικευμένες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες πρόληψης και θεραπείας υψηλού επιπέδου, αναφορικά με την υγεία των μαστών. Ιδρύθηκε το 2014 και ταυτόχρονα έσβησε και το πρώτο της «κεράκι» καθώς ήταν η πρώτη, σε πανελλήνιο επίπεδο, ολοκληρωμένη μονάδα παρακολούθησης, διάγνωσης και αντιμετώπισης παθήσεων που αφορούν αποκλειστικά τον μαστό. Έκτοτε έχει σβήσει πολλά κεράκια, πολύ περισσότερα από όσα αναλογούν στα χρόνια της ύπαρξής της. Έχει τιμηθεί επανειλημμένα με βραβεία σε διάφορα συνέδρια για τις προεγχειρητικές τεχνικές αλλά και για τις σύγχρονες χειρουργικές μεθόδους που εφαρμόζονται στις ασθενείς, έχει συμμετάσχει σε όλα τα πρωτόκολλα της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού, έχει διακριθεί, έχει ξεχωρίσει, έχει πρωτεύσει, έχει πιστοποιηθεί, έχει καινοτομήσει και έχει προσφέρει θεραπεία σε χιλιάδες γυναίκες που εμπιστεύτηκαν την Ομάδα της Μονάδας Μαστού υπό το Διευθυντή της, κ. Βασίλειο Βενιζέλο, βασικό συντελεστή τόσο στη δημιουργία όσο και στη συνεχή ανανέωση και εξέλιξη της Μονάδας Μαστού.
Μονάδα Μαστού του Metropolitan: Επιτυχία με γερές βάσεις
Βασικές προϋποθέσεις για την υλοποίηση του καινοτόμου αυτού κέντρου αποτέλεσαν:

Νέα πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού την Τρίτη 14 Ιουλίου


Το υπουργείο Εργασίας ενημέρωσε ότι η νέα πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Ιουλίου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του αρμόδιου υπουργού, Γιάννη Βρούτση, εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 3.922.216 ευρώ, από τον Ε.Φ. 1033-501-0000000, ΑΛΕ2310989899 οικονομικού έτους 2020, προκειμένου να προχωρήσει η πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε α) 1.448 δικαιούχους (αναστολές Μαρτίου-Απριλίου) ποσού 1.158.400 ευρώ και σε β) 8.357 δικαιούχους (αναστολές Μαΐου) ποσού 2.763.816 ευρώ.
Το σύνολο των δικαιούχων ανέρχεται σε 9.805.

Τα έκτακτα μέτρα ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για τον κορονοϊό


Προς  απαγόρευση των πανηγυριών μέχρι τέλος Ιουλίου

Η κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα  να ζητήσει από τα μέλη της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας να εξετάσουν το ενδεχόμενο απαγόρευσης των πανηγυριών μέχρι τέλος Ιουλίου ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας μετά τη σύσκεψη που έγινε το πρωί της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι εντείνονται οι έλεγχοι στα χερσαία σύνορα, και συγκεκριμένα στον Προμαχώνα και την Κακαβιά.
Συγκεκριμένα στη σύσκεψη αποφασίστηκε:
– να ενταθούν οι στοχευμένοι έλεγχοι με έμφαση στα σύνορα του Προμαχώνα. Όπως είπε ο κ. Πέτσας τα στοιχεία από τους ελέγχους δείχνουν ότι τα θετικά τεστ ήταν 4πλασια σε σχέση με το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
– θα ελέγχονται εξονυχιστικά τα έγγραφα όσων μπαίνουν από τον Προμαχώνα. Σε περίπτωση πλαστού εγγράφου θα επιβάλλονται κυρώσεις
– να ενισχυθούν οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου από την Αλβανία με τον κ. Πέτσα να σημειώνει ότι το Σαββατοκύριακο έγιναν 1011 έλεγχοι μόνο στην Κακαβιά.
– να ανοίξουν οι απευθείας πτήσεις από 15 Ιουλίου με τη Βρετανία και από τις 22 Ιουλίου με τη Σουηδία.

Ορίζοντες Ηπείρου: H Ιόνια Οδός το «κύκνειο άσμα» της Περιφερειακής Αρχής


Μέχρι τώρα ο κ. Καχριμάνης έμαθε να αρκείται για τον τόπο μας, με ό,τι περισσεύει… Το «κύκνειο άσμα» του αποδεικνύεται η Ιόνια Οδός.
Ο Ιούλιος φαίνεται να επιφέρει το τέλος ενός οραματικού σχεδίου, που είναι η συνέχεια των κακών εξελίξεων καθότι ακόμα και η μελέτη για τη σύνδεση της Πρέβεζας πήρε παράταση για ένα χρόνο.
Το Σάββατο ήρθε το δεύτερο χτύπημα, όπου το κεντρικό κράτος εγκαταλείπει  την ιδέα της επέκτασης της Ιόνιας Οδού μεταφέροντας τις μελέτες στην Περιφέρεια, φαίνεται ότι πια o Περιφερειάρχης δεν «ακούγεται πουθενά» και η τραγική ειρωνεία είναι ότι αυτό συνέβη την ημέρα που ο πρωθυπουργός ήταν στην Ήπειρο.
Την ίδια ώρα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας πανηγυρίζει για την επικείμενη έναρξη κατασκευής του βόρειου τμήματος του Ε65, μετά την εξεύρεση του χρηματοδοτικού μοντέλου. Η Ήπειρος αποθέτει τις… ελπίδες της στο lobbying – εδώ γελάμε - που επιδιώκει να κάνει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου στις Βρυξέλλες, για την εξεύρεση πόρων χρηματοδότησης του έργου Ιωάννινα – Κακαβιά, μιας και η κυβέρνησή του απαλλάχτηκε από έναν πονοκέφαλο.
Ως γνωστόν από την πρώτη συνάντηση των 13 Περιφερειαρχών, με τον νεοεκλεγμένο τότε στην Πρωθυπουργία της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη, επισημάναμε πως κρίνοντας από τα θέματα που έθιξε, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου είτε δεν έκανε τη σωστή ιεράρχηση των πολιτικών προτεραιοτήτων της Ηπείρου, είτε προτίμησε από πολιτική… αβρότητα να μη γίνει δυσάρεστος στον Πρόεδρο της ΝΔ που τον στήριξε για υποψήφιο Περιφερειάρχη στην Ήπειρο, αφήνοντας να περάσουν σε δεύτερη μοίρα τα προβλήματα του τόπου μας, έναντι των προσωπικών του, πολιτικών σχέσεων.
Στην απόλυτη προτεραιότητα της ολοκλήρωσης της Ιόνιας οδού – έργου η αξία του οποίου μεγεθύνεται σήμερα ακόμα περισσότερο, όσο η πανδημία προκαλεί προβλήματα στις εναέριες μεταφορές – ο κ. Καχριμάνης επέδειξε ανεπάρκεια κα ανικανότητα,  τη στιγμή που ο Υπουργός Υποδομών αποφάσισε να προχωρήσει μισό το έργο της σύνδεσης Ιωαννίνων – Κακαβιάς. Προσπάθησε στην αρχή να ρίξει τις ευθύνες για την πρόταση αλλαγής των μελετών και κουτσουρέματος του έργου, στους «υπηρεσιακούς παράγοντες» του Υπουργείου Υποδομών.

Σήμερα οι κρίσιμες αποφάσεις της κυβέρνησης για τα πανηγύρια

Ανησυχία έχουν προκαλέσει στην κυβέρνηση οι αναζωπυρώσεις των κρουσμάτων από τις αρχές Ιουλίου.
Με το άνοιγμα του τουρισμού, τα εισαγόμενα κρούσματα είναι αρκετά, ενώ ο αριθμός των συνολικών κρουσμάτων εδώ και ένα μήνα παραμένει μόνιμα διψήφιος.
Σήμερα ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας, θα έχει σύσκεψη με τους λοιμωξιολόγους, όπου θα επανεκτιμήσουν την κατάσταση, ενώ από το Μαξίμου θα γίνει άλλη μία σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σύσκεψη στην οποία εκτός του κ. Κικίλια θα μετέχουν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.
Το δεύτερο «μέτωπο» που απασχολεί ειδικούς και κυβέρνηση, είναι τα φαινόμενα συνωστισμού σε μπαρ και πανηγύρια.
Σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης, κ. Νίκου Παπαθανάση, στην πρωινή ενημερωτική ζώνη του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανασταλούν τα πανηγύρια εάν δεν τηρούνται τα μέτρα και παραδέχτηκε πως είναι δύσκολος ο πλήρης έλεγχος της εφαρμογής τους.
«Τα ελεγκτικά κλιμάκια είναι κάθε μέρα στον δρόμο», τόνισε ο υφυπουργός και πρόσθεσε ότι εάν διαπιστωθούν αυτές τις ημέρες παραβάσεις, το αμέσως προσεχές διάστημα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει περιοριστικά μέτρα. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι όπου παρατηρείται συνωστισμός και δεν τηρούνται οι αποστάσεις, με αποτέλεσμα να εξελίσσονται σε εστίες διάδοσης του κορωνοϊού, θα επιβάλλονται κυρώσεις.

Πώς να αποφύγετε τα τσιμπήματα από τα κουνούπια


Τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό από λίγες ώρες στο μπαλκόνι, το πάρκο ή δίπλα στη θάλασσα, αρκεί να μην πετάνε πάνω και γύρω μας σμήνη από κουνούπια.
Η συνύπαρξή μας με τα κουνούπια δεν είναι μόνο ενοχλητική, αλλά μπορεί να αποδειχθεί και επικίνδυνη. 
Στη φύση υπάρχουν περισσότερα από 3.500 διαφορετικά είδη κουνουπιών, ορισμένα από τα οποία μεταδίδουν στους ανθρώπους ιούς, βακτήρια και παράσιτα που προκαλούν σοβαρά νοσήματα, από την ελονοσία έως τον ιό του Δυτικού Νείλου.
Ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να προστατευθούμε από τις επιθέσεις των θηλυκών κουνουπιών, τα οποία μας εντοπίζουν από απόσταση δεκάδων μέτρων και σπεύδουν να μας τσιμπήσουν επειδή χρειάζονται το αίμα μας για να κάνουν γόνιμα αυγά. Ο Δρ. Μάρκος Μιχελάκης, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος (Αισθητική Δερματολογία-Δερματοχειρουργική) δίνει μερικές χρήσιμες συμβουλές για να προστατεύσετε το δέρμα σας.
Να χρησιμοποιείτε το κατάλληλο εντομοαπωθητικό. Στο εκτεθειμένο δέρμα και πάνω από τα ρούχα πρέπει να εφαρμόζετε εγκεκριμένα εντομοαπωθητικά προϊόντα, που θα περιέχουν αποτελεσματικές δραστικές ουσίες. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τέτοιες ουσίες είναι το  DEET, η πικαριδίνη (ικαριδίνη) και το IR 3535. Μπορείτε επίσης να  δοκιμάσετε την κιτριοδιόλη (citriodiol) ή έλαιο του δέντρου κορυμβία η κίτροσμος (Eucalyptus citriodora oil). Η δραστική ένωση του ελαίου αυτού λέγεται π-μενθανο-3,8-διόλη (PMD). Μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2015 στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Insect Science έδειξε ότι η PMD είναι εξίσου αποτελεσματική με το DEET στην απώθηση των κουνουπιών, αν και η απωθητική δράση της είναι πιο σύντομη. Επομένως, φροντίστε να ακολουθείτε τις οδηγίες χρήσης που αναγράφουν τα εντομοαπωθητικά προϊόντα, ώστε να επαναλαμβάνετε την επάλειψη με την απαιτούμενη συχνότητα. Μην ξεχνάτε να αλείφετε με εντομοαπωθητικό χαμηλά τα πόδια σας (τα κουνούπια προσελκύονται από τη μυρωδιά των ποδιών), αλλά όχι τις παλάμες σας. Αν θέλετε να βάλετε εντομοαπωθητικό μαζί με αντηλιακό, αλείψτε πρώτα το δέρμα σας με το αντηλιακό και περιμένετε να απορροφηθεί. Μην παραλείψετε να κάνετε καθημερινά ντους πριν μπείτε για ύπνο, για να αφαιρείτε το εντομοαπωθητικό από πάνω σας.