Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Ορίζοντες Ηπείρου: Αέρας πρωτογενούς επιχειρηματικότητας στην Άρτα


Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου, υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος, συνοδευόμενος από στελέχη της παράταξης, πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή σειρά επισκέψεων σε επιχειρηματικές μονάδες του πρωτογενούς τομέα στο νομό Άρτας.
Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων έγινε ενημέρωση από την πλευρά των παραγωγών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και για τα σχέδια και τις προοπτικές τους.
Από την πλευρά των Οριζόντων Ηπείρου έγινε ενημέρωση για την προτεραιότητα που θα έχει η νέα περιφερειακή αρχή στην ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής σε όλες τις φάσεις της. Και τονίστηκε ότι αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη όλης της Ηπείρου μέσα από την αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος και την καταπολέμηση της ανεργίας.
Μετά την ολοκλήρωση των επισκέψεων ο Σπύρος Ριζόπουλος δήλωσε:
«Ο σκοπός της επίσκεψής μας σήμερα στην Άρτα ήταν για να αποδείξουμε -αυτό το όποιο συζητείται δεκαετίες ολόκληρες αλλά δεν γίνεται αντιληπτό- ότι η έννοια της πρωτογενούς επιχειρηματικότητας είναι μονόδρομος για να μπορέσει να υπάρξει πρωτογενής παραγωγή η οποία θα δώσει θέσεις εργασίας, ανάπτυξη και πάνω απ’ όλα θα βοηθήσει τους παραγωγούς να ανταποκριθούν στις ανάγκες μιας παγκόσμιας κοινωνίας.

Οι Ηπειρώτες Στέφανος Φούσας και Ιωάννης Γουδέβενος στo καρδιολογικό συνέδριο «ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ 2019»


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιείται το ιατρικό συνέδριο «ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ 2019»  που διοργανώνει ο Επ. Καθηγητής Καρδιολογίας και Συντονιστής-Διευθυντής του Τομέα Καρδιάς του METROPOLITAN GENERAL κ. Στέφανος Φούσας στην Αίγλη Ζαππείου, το διήμερο 15-16 Φεβρουαρίου.
Το υψηλό επίπεδο του συνεδρίου, η μεγάλη συμμετοχή καταξιωμένων επιστημόνων, με την πρωτοκαθεδρία των Ηπειρωτών, πρώην Προέδρου κ Στέφανου Φούσα και την παρουσία του νυν Προέδρου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Καθηγητή κ. Ιωάννη Γουδέβενου (στον οποίο μάλιστα έγινε πρόταση να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στο Metropolitan General), αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά του συνεδρίου.
Από το συνέδριο αναδείχτηκε η μεγάλη σημασία που έχει το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των ιδιωτικών Νοσοκομείων καθώς και η λειτουργική και υγιής συνύπαρξη των κρατικών και ιδιωτικών νοσοκομείων για την πρόληψη και τη θεραπεία των συνανθρώπων μας.
Στο επιστημονικό πεδίο σημαντική ήταν η διαπίστωση ότι είναι απαραίτητη πλέον η συνεργασία ειδικοτήτων, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τον απαιτητικό τομέα της Καρδιογκολογίας. Ευρύτερα η καρδιολογία στη χώρα μας είναι  σε πολύ υψηλό επίπεδο και ανταγωνίζεται επάξια τις ευρωπαϊκές χώρες στο επιστημονικό επίπεδο.
Παρά τις όποιες αγκυλώσεις σήμερα και τις πρόσφατες αποφάσεις που αφορούν την αναθεώρηση του Συντάγματος, επισημάνθηκε η ανάγκη λειτουργίας μη κρατικών πανεπιστημίων για να προσελκύσει η χώρα εκατοντάδες χιλιάδες φοιτητές από όλο τον κόσμο, κάτι που θα αποτελούσε ισχυρό οικονομικό πυλώνα, ώστε να μπορούν να σπουδάζουν τα παιδιά μας στη χώρα μας και να επιστρέψουν χιλιάδες Έλληνες καθηγητές για να διδάξουν στην πατρίδα τους.
Τέλος αναδείχτηκε ως ανάγκη να αναδιοργανωθούν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ για την επόμενη δεκαετία, ώστε να παρέχουν υψηλού επιπέδου περίθαλψη στους Έλληνες πολίτες.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων αναθεωρήσεων χορήγησης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης από το εθνικό απόθεμα έτους 2018


Ανακοίνωση σχετικά με την έναρξη της Διαδικασίας υποβολής αιτήσεων αναθεωρήσεων χορήγησης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης από το εθνικό απόθεμα έτους 2018
1. Σας ενημερώνουμε ότι η διαδικτυακή εφαρμογή του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. για την υποβολή των αιτήσεων αναθεώρησης χορήγησης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης από το εθνικό απόθεμα έτους ενίσχυσης 2018 έχει τεθεί σε λειτουργία από την Τετάρτη 13-02-2019.
2. Η αίτηση αναθεώρησης υποβάλλεται στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. υποχρεωτικά με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου στην ιστοσελίδα https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/FarmersTab/#/welcome  ΚΑΡΤΕΛΑ ΑΓΡΟΤΗ.
3. Για να είναι δυνατή η είσοδος στην εφαρμογή είναι απαραίτητη η λήψη κωδικού και η δημιουργία προσωπικού λογαριασμού από τη σελίδα https://registration.dikaiomata.gr/user_registration/  στην επιλογή “Εγγραφή”. Οδηγίες για τη δημιουργία προσωπικού λογαριασμού και λήψης κωδικού περιέχονται στο αρχείο  https://registration.dikaiomata.gr/user_registration/static/files/egxeiridio_online_xristi.pdf

 Επισημαίνεται ότι παραγωγοί, οι οποίοι έχουν ήδη ενεργοποιήσει τους κωδικούς τους ή υπέβαλλαν Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης online για τα έτη 2014-2018 ή έχουν υποβάλλει αίτηση για ενίσχυση σε κάποιο Μέτρο Αγροτικής Ανάπτυξης ΔΕΝ απαιτείται να παραλάβουν εκ νέου κωδικό.

4. Ο αιτών υποβάλλει την αίτηση αναθεώρησης ως εξής:
• στην «ΚΑΡΤΕΛΑ ΑΓΡΟΤΗ» επιλέγει «Εθνικό Απόθεμα 2018», «Αίτηση αναθεώρησης», «Νέα εγγραφή»
• επιλέγει «Καταχώρηση»
• συμπληρώνει την αίτηση, επισυνάπτει τα απαραίτητα δικαιολογητικά
• επιλέγει «Οριστικοποίηση»
• επιλέγει «Εκτύπωση»
5. Καταληκτική ημερομηνία οριστικοποίησης και συνεπώς υποβολής των αιτήσεων αναθεώρησης είναι η 28η Φεβρουαρίου 2019. Αιτήσεις αναθεώρησης, οι οποίες έχουν καταχωρηθεί αλλά δεν έχουν οριστικοποιηθεί ως την άνω καταληκτική ημερομηνία θεωρούνται ως μη υποβληθείσες στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.
6. Οι γεωργοί, πριν την οριστικοποίηση και υποβολή της αίτησης τους οφείλουν να έχουν αναγνώσει προσεκτικά την αριθ. 18920/13-02-2019 Εγκύκλιο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. σχετικά με τη διαδικασία υποβολής και εξέτασης αιτήσεων αναθεώρησης για τη χορήγηση δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης από το εθνικό απόθεμα έτους 2018.

Αλεξανδρος Καχριμάνης: Κλείνει μια πληγή η ανακατασκευή της γέφυρας Κοράκου


«Με την ανακατασκευή της γέφυρας Κοράκου, κλείνει μια ακόμη πληγή του Εμφυλίου πολέμου», τόνισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα με θέμα: «Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Κληρονομιά- Γέφυρα Κοράκου στην Κοιλάδα Αχελώου».
Στην εκδήλωση, έγινε η παρουσίαση της Προγραμματικής Σύμβασης για την ανακατασκευή της γέφυρας  η οποία  θα υπογραφεί από τους Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη, Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, τους Περιφερειάρχες Ηπείρου Αλεξ. Καχριμάνη, Θεσσαλίας Κων. Αγοραστό, τον Πρύτανη του  ΕΜΠ Ι. Γκόλα και το ΤΕΕ Από τους ανωτέρω, σήμερα υπογράφτηκε Μνημόνιο Συνεργασίας.
Μεταξύ άλλων παρέστησαν η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας Βασίλης Ψαθάς, ευρωβουλευτές και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης εξέφρασε τη χαρά του για την δρομολόγηση της αναστήλωσης της ιστορικής Γέφυρας και συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν στην εξέλιξη αυτή. Επικαλούμενος και την εμπειρία με το έργο αναστήλωσης της γέφυρας Πλάκας, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει στενή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την υλοποίηση του έργου.
«Η γέφυρα της Πλάκας έπεσε από την ελληνική γραφειοκρατία. Αυτή είναι η αλήθεια. Δυστυχώς έπρεπε να προκληθεί αυτό το “τράνταγμα” για να εργαστούμε όλοι μαζί. Το ίδιο θέλει και η  γέφυρα Κοράκου. Να εργαστούμε όλοι μαζί. Στο παρελθόν είχα δηλώσει στον Γράμμο, πώς πρέπει να κλείσουμε τις πληγές του Εμφυλίου. Αυτό κάνουμε σήμερα. Εμείς οι νεοέλληνες έχουμε την υποχρέωση να κλείσουμε αυτή την πληγή».

Νέα ευρήματα προέκυψαν στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, μετά τη χθεσινή σύλληψη 49χρονου εμπόρου ναρκωτικών για υπόθεση μεταφοράς περίπου (128) κιλών κάνναβης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους στην εγχώρια παράνομη αγορά


Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, στο σπίτι του 49χρονου συλληφθέντα σε περιοχή της Αττικής, άλλα (5,5) κιλά κάνναβης, πέντε χειροβομβίδες στρατιωτικού τύπου και μία καραμπίνα
Σε συνέχεια του χθεσινού (14-02-2019) Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας σχετικά με τη σύλληψη στο Μαυρονέρι Θεσπρωτίας, 49χρονου εμπόρου ναρκωτικών, για υπόθεση μεταφοράς με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, (128) περίπου κιλών κάνναβης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους στην εγχώρια παράνομη αγορά ανακοινώνεται ότι:
Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διερεύνησης της υπόθεσης και ερευνών που πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κυψέλης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο σπίτι του 49χρονου, στην Κυψέλη Αττικής, τα παρακάτω:
ένα σακίδιο, που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (5) κιλών και (500) γραμμαρίων, το οποίο βρέθηκε στο μπαλκόνι του διαμερίσματος,
πέντε χειροβομβίδες στρατιωτικού τύπου,
μία καραμπίνα,
είκοσι πέντε (25) φυσίγγια,
δύο μαχαίρια στρατιωτικού τύπου.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Ράγιο Φιλιατών: Συνελήφθη 27χρονος για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών με αυτοκίνητο


Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, συνέλαβαν χθες (14-02-2019) το απόγευμα, 27χρονο αλλοδαπό, ο οποίος ενέχεται σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.
Ειδικότερα, απογευματινές ώρες χθες, στη γέφυρα Ράγιου Φιλιατών Θεσπρωτίας, αστυνομικοί της παραπάνω Υπηρεσίας κατέλαβαν τον συλληφθέντα να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποίησε, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, για την παράνομη μεταφορά δύο παράτυπων μεταναστών (ηλικίας 30 και 27 ετών), με τελικό προορισμό την Κέρκυρα.
Το παραπάνω αυτοκίνητο κατασχέθηκε. 
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

19η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Φεβρουαρίου στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εντός ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Αγροτικός Καστρίτσας 17-02-19/15:30)


ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ 
ΩΡΑ: 15:30

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ
  
Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (15:30)
Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019
Π.Α.Σ.ΚΡΑΨΗΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ (15:30)
Α.Ο.ΖΩΟΔΟΧΟΣ - Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ (15:30)
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ (15:30)
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ (15:30)
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ (15:30)
Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ-Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ (15:30)

Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 49χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε διενεργηθέντα έλεγχο εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι για τον ανωτέρω υπήρχε καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος SCHENGEN.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

19η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Φεβρουαρίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας η Αναγέννηση (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου-Αετός Πρωτόπαπας 17-02-19/15:30), εντός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Α.Ο. Σταυρακίου 2009 17-02-19/15:30)


ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019
ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:30

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009

ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
ΩΡΑ: 15:30

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (15:30)
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ (15:30)
Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (12:00)
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 (15:30)
Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ 2006 -Α.Π.Ο.Ε.Λ. (15:30)
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-ΔΟΞΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ (15:30)
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (15:30)
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ (15:30)

Άγιος Βαλεντίνος: Η σημασία του έρωτα στην υγεία


Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου μπορεί για πολλούς να είναι καθαρά εμπορική, δεν παύει, όμως, να αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δείξουμε στον άλλον τα αισθήματά μας και, γιατί όχι, να κάνουμε και μια ενδοσκόπηση στις σχέσεις μας.
Μια όμορφη και ουσιαστική σχέση μόνο καλό κάνει στη σωματική αλλά και στην ψυχική μας υγεία και υπάρχει πλήθος επιστημονικών μελετών, που το στοιχειοθετεί αυτό. Δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες ιατρικές μελέτες, σε διαφορετικά μέρη του πλανήτη, καταδεικνύουν περίτρανα ότι ο έρωτας με την ευρεία έννοια, είναι εξίσου σημαντικός, τόσο για την οργανική, όσο και για την ψυχική μας υγεία, όπως είναι το νερό, η σωστή διατροφή και η σωματική άσκηση.
Σύμφωνα με την Δρ. Ανατολή Παταρίδου, MD, χειρουργό ωτορινολαρυγγολόγο κεφαλής & τραχήλου, παιδο-ΩΡΛ, επιστημονική συνεργάτη του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ-ΜΗΤΕΡΑ (www.pataridou.gr ), μελέτες έχουν δείξει ότι μια αρμονική σχέση και ένας πετυχημένος γάμος αποτελούν «ασπίδα» ενάντια στην κατάθλιψη και στο χρόνιο άγχος. Παράλληλα είναι γνωστό ότι προλαμβάνουν τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά.
«Όταν δεν υπάρχει καλή επικοινωνία σε ένα ζευγάρι, παρατηρείται αύξηση του στρες. Πολλοί άνθρωποι φθάνουν στο ιατρείο με πονοκέφαλο, κόμπο στον λαιμό, πόνους στην κατάποση, ζάλη, ακόμη και με ίλιγγο και εμβοές κι όλα αυτά προκαλούνται λόγω ασταθούς συναισθηματικής σχέσης. Για να είμαστε καλά, πρέπει να έχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ισορροπία στα προσωπικά μας και μπορεί για κάποιους η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου να μην είναι κάτι το ιδιαίτερο, οπωσδήποτε, όμως, είναι μια καλή αφορμή για συναισθηματική ενδοσκόπηση», λέει η κα Παταρίδου.
Και προσθέτει: «Η βιοχημεία, οι νευροεπιστήμες και άλλοι κλάδοι των επιστημών προσπαθούν εδώ και χρόνια να ανακαλύψουν τις διεργασίες, που συντελούνται στον οργανισμό, τις στιγμές της απόλυτης ευτυχίας λόγω έρωτα. Αν και δεν υπάρχουν ακόμη επαρκή επιστημονικά στοιχεία, που να αποδεικνύουν τον τρόπο, που λειτουργούν οι ερωτευμένοι, όλα συνηγορούν ότι ο έρωτας κάνει καλό στην υγεία τελικά».