Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε Υπηρεσίες και περιοδεία στη Λεωφόρο Γ. Παπανδρέου και στο ΚΤΕΛ των Ιωαννίνων

 


Τις υπηρεσίες της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ιωαννίνων, το Κτηματολόγιο, τον ΕΦΕΤ, υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, την υπηρεσία Ιθαγένειας και τις Δασικές Υπηρεσίες επισκέφθηκε την Πέμπτη 20/04 κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής και της  Οργάνωσης Μελών  Δυτικών Συνοικιών του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν η βουλευτής του κόμματος στο Νομό Μερόπη Τζούφη, οι υποψήφιοι βουλευτές Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, Λίλα Σουλελέ και Γιάννης Στέφος, ο συντονιστής της Ο.Μ. Δυτικού Τομέα Πέτρος Πλιάτσικας, μέλη της Ν.Ε., μέλη της οργάνωσης και της Νεολαίας.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τη θέση του κόμματος ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού αλλά και το αίτημα για ακύρωση της νομοθετικής ρύθμισης για τη δημιουργία Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και Υδάτων.

Διακήρυξη έργου “Αγροτική οδοποιία Δήμου Πωγωνίου (Ά Φάση)”

 


ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ

Ο Δήμος Πωγωνίου, προκηρύσσει με ανοικτή διαδικασία του άρθρου 27 του Ν.4412/2016 και υπό τις προϋποθέσεις του νόμου αυτού, την επιλογή αναδόχου ανάθεσης της σύμβασης για την κατασκευή του έργου: «Αγροτική οδοποιία Δήμου Πωγωνίου Α’ ΦΑΣΗ», συνολικού προϋπολογισμού 1.017.700,00 ΕΥΡΩ (με Φ.Π.Α.).

Ο προϋπολογισμός των δημοπρατούμενων εργασιών του έργου, με βάση τη μελέτη με αριθμό θεώρησης 21/2021 από το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πωγωνίου, ανέρχεται στο ποσό των 820.725,81 ΕΥΡΩ χωρίς Φ.Π.Α. (Δαπάνη Εργασιών, ΓΕ&ΟΕ, Απρόβλεπτα, Αναθεώρηση).

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί με την χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.).

Οι προσφορές θα υποβάλλονται από τους οικονομικούς φορείς ηλεκτρονικά στη διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr   του συστήματος, με ημερομηνία λήξης υποβολής προσφορών την 08/05/2023, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13.30 μ.μ..

Ως ημερομηνία ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 12/05/2023, ημέρα Παρασκευή και ώρα 09.00 π.μ.

Για την συμμετοχή στο διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς απαιτείται να διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν γνώση των συμβατικών τευχών συμπεριλαμβανομένου του Τυποποιημένου Εντύπου Υπεύθυνης Δήλωσης (Τ.Ε.Υ.Δ.) στον ειδικό, δημόσια προσβάσιμο χώρο «ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί» της πύλης www.promitheus.gov.gr , καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου Πωγωνίου www.pogoni.gr.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση -διά ζώσης- του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Τρίτη 25 Απριλίου, ώρα 14:00

 


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

 Σας καλούμε στις  είκοσι πέντε (25) του μηνός Απριλίου έτους 2023, ημέρα Τρίτη και ώρα  14.00, στη συνεδρίαση  του Περιφερειακού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις  του  άρθρου 167 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου (Πλ. Πύρρου 1, Ιωάννινα), με τα παρακάτω θέματα  Ημερήσιας Διάταξης:

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ»: Για τους ελέγχους στα λεωφορεία μεταφοράς μαθητών

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Επικύρωση πρακτικού-αποφάσεων της 4ης/9-3--2023   τακτικής- διά ζώσης- συνεδρίασης Π.Σ.

2. Κήρυξη  Αναγκαστικής Απαλλοτρίωσης εκτάσεων ακινήτων που απαιτούνται για την κατασκευή του έργου " ΔΡΟΜΟΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΡΙΣΤΗΣ, ΔΗΜΟΥ ΖΑΓΟΡΙΟΥ " σύμφωνα με την κτηματολογική μελέτη του έργου. (εισήγηση: η Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.E. Ιωαννίνων)

3. Κατάρτιση Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2024-2027 της Περιφέρειας Ηπείρου (εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού).

4. Αναμόρφωση πίνακα Οικονομικής Στοχοθεσίας προϋπολογισμού Περιφέρειας Ηπείρου,  οικ. έτους 2023 (εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού).

5. Ανακατάταξη τμήματος της επαρχιακής οδού με αριθμό 2 και στο τμήμα του: Πρέβεζα – διασταύρωση με τη Νέα παραλιακή Οδό, στην Π.Ε. Πρέβεζας. (εισήγηση: η Δ/νση Τ.Ε. Περιφέρειας Ηπείρου).

Περιφέρεια Ηπείρου: Παράταση έως και τις 31/12/2023 στη προθεσμία απογραφής των γεωργικών ελκυστήρων

 


Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου ενημερώνει τους κατόχους γεωργικών ελκυστήρων ότι σύμφωνα με την Υ.Α. με αριθμό Γ3Β/460/107056/06-04-2023 (Φ.Ε.Κ. 2335/Β΄/2023), δόθηκε παράταση στην απογραφή και την κυκλοφορία των γεωργικών ελκυστήρων που έχουν ταξινομηθεί ή απογραφεί πριν τις 21-05-1998 και οι οποίοι είτε δεν διαθέτουν διάταξη προστασίας έναντι ανατροπής (ΔΠΕΑ) είτε αυτή που διαθέτουν δεν έχει εθνική έγκριση, έως και τις 31/12/2023.

 Οι  ιδιοκτήτες αντίστοιχων γεωργικών ελκυστήρων  πρέπει  να προχωρήσουν στις αναγκαίες προσαρμογές (τοποθέτηση εγκεκριμένης διάταξης προστασίας και επανέκδοση άδειας κυκλοφορίας), μέχρι την ημερομηνία αυτή.

Άδεια πατρότητας διάρκειας 14 ημερών δικαιούνται οι πατέρες παιδιών

 


Άδεια πατρότητας διάρκειας 14 ημερών δικαιούνται για πρώτη φορά να λαμβάνουν οι πατέρες παιδιών που γεννήθηκαν από τις 19 Ιουνίου 2021 (ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης) ενώ από την ίδια ημερομηνία ενεργοποιείται η επιδότηση από τον ΟΑΕΔ για τις γονικές άδειες.

Οι νέες διατάξεις του νόμου 4808/2021 για την «Προστασία της Εργασίας» που θεσπίζουν νέες άδειες για τους εργαζόμενους γονείς και φροντιστές τίθενται άμεσα σε εφαρμογή μετά την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου.

Η εγκύκλιος που εκδόθηκε παρέχει διευκρινίσεις και οδηγίες για την χορήγηση των νέων αδειών σε γονείς και φροντιστές, μεταξύ άλλων για την άδεια πατρότητας, τις γονικές άδειες, την άδεια φροντιστή, το δικαίωμα απουσίας για λόγους ανωτέρας βίας, τις ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας για γονείς, την επέκταση στην υιοθεσία σειράς αδειών που δικαιούνται οι φυσικές μητέρες. 

Η εγκύκλιος περιλαμβάνει ακόμη επεξηγήσεις για την προστασία από την απόλυση, γονέων που ζήτησαν ή έλαβαν τις άδειες αυτές καθώς και για το καθεστώς ελέγχου εφαρμογής των νέων διατάξεων.

Συνελήφθη αλλοδαπός σε περιοχή της Θεσπρωτίας, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

 


Συνελήφθη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (20-04-2023) σε παραμεθόρια περιοχή της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Ά Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ο κατηγορούμενος να οδηγεί αυτοκίνητο, με το οποίο μετέφερε (4) αλλοδαπούς, που στερούνταν των απαιτούμενων ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη είσοδο και παραμονή τους στη χώρα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος τούς είχε παραλάβει από περιοχή της Ηπείρου έναντι χρηματικής αμοιβής 100 ευρώ έκαστος, προκειμένου να τους μεταφέρει πλησίον των ελληνοαλβανικών συνόρων, ώστε από εκεί να εξέλθουν παράνομα από τη χώρα.

Το παραπάνω αυτοκίνητο κατασχέθηκε, ενώ ο συλληφθείς αλλοδαπός οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων: Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση, την Κυριακή 23 Απριλίου, στις 11:00 π.μ. στην Κόνιτσα

 


Η Νομαρχιακή Επιτροπή και η Οργάνωση Μελών Κόνιτσας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων διοργανώνουν ανοιχτή πολιτική εκδήλωση την Κυριακή 23 Απριλίου στις 11:00 π.μ. στην Κόνιτσα, στην αίθουσα του δημαρχείου Κόνιτσας, με τους υποψηφίους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Νομό Ιωαννίνων.

Στην εκδήλωση  θα παρουσιαστούν οι προγραμματικές θέσεις του κόμματος για αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, για τη στήριξη των μικρομεσαίων και των παραγωγών και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους πολίτες. 

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Παρακάλαμος: Εργασίες καλλωπισμού στο εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής

 


Την Τετάρτη 19 Απριλίου νέοι και νέες του χωρίου καθάρισαν το εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής Παρακαλάμου, για τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε εσωτερικό βάψιμο και καθαρισμός της εκκλησίας, εξωτερικώς καλλωπισμός με την κοπή κλαδιών, χόρτων και την βαφή του ταβανιού της εισόδου, της εξώπορτας και των κιγκλιδωμάτων.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!

Επίσκεψη του Γιάννη Στέφου, στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Σταυρακίου

 


Πιεστικά τα προβλήματα στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Σταυρακίου Ιωαννίνων

Ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Στέφος, επισκέφθηκε, σήμερα 19/4/2023)  το Σωφρονιστικό κατάστημα Σταυρακίου Ιωαννίνων.

Συναντήθηκε  με τον  υποδιευθυντή του Σωφρονιστικού Καταστήματος, κο Θώμο    και συζήτησε  με τους εκπροσώπους  της Ένωσης Υπαλλήλων Φυλακής Ιωαννίνων και της Ένωσης Υπαλλήλων  Εξωτερικής Φρουράς  Καταστήματος  Κράτησης Ιωαννίνων τα προβλήματα του υφιστάμενου καταστήματος, τον αναγκαίο εκσυγχρονισμό  του σωφρονιστικού συστήματος και την αναβάθμιση των χώρων και των υποδομών του.

Η μεταστέγαση του Σωφρονιστικού Καταστήματος Σταυρακίου, ένα πάγιο αίτημα χρόνων, βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της έγκρισης μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων με αποτέλεσμα η υπάρχουσα δομή, λόγω των πεπαλαιωμένων κτιριακών υποδομών, του  υπερπληθυσμού των κρατουμένων για μεγάλες χρονικές περιόδους και της έλλειψης προσωπικού, να μη μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός σύγχρονου σωφρονιστικού καταστήματος.

Δήμος Πωγωνίου: Εκδόθηκαν τα τέλη ύδρευσης των Τ.Κ. Καλπακίου, Κάτω Ραβενίων και Ρεπετίστης

 


Εκδόθηκαν τα τέλη ύδρευσης Κοινότητας Καλπακίου, Κάτω Ραβενίων και Ρεπετίστης για το Β΄ Εξάμηνο 2021 καθώς και για το Α’ & Β’ Εξάμηνο 2022, με ημερομηνία εξόφλησης έως 31-5-23.

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη έξι (06) αλλοδαπών οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων

 


Στη σύλληψη έξι (06) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας του λιμένα, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι 50χρονος αλλοδαπός, ως οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε στο χώρο του επικαθήμενου πέντε (05) αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα – επικαθήμενο.

Ανανεώθηκαν οι εκλογικοί κατάλογοι ετεροδημοτών για τις Εθνικές εκλογές 2023

 


Μάθε πού θα ψηφίσεις

Οι πολίτες μπορούν εύκολα να μάθουν σε ποιο εκλογικό κέντρο θα ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου.

Στους καταλόγους έχουν ενσωματωθεί και οι ετεροδημότες που υπέβαλλαν αίτηση έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Η τελευταία ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στις 11 Απριλίου 2023 και περιλάμβανε μεταβολές μέχρι και τις 28/02/2023.

Όσοι ετεροδημότες υπέβαλλαν αίτηση για μεταφορά, από 1η Μαρτίου και μετά, θα πρέπει να μεταβούν στην περιοχή που είχαν τα δικαιώματά τους, καθώς δεν ενσωματώθηκαν στις αλλαγές.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι αδύνατη πλέον η ανάκληση της αίτησης, δηλαδή η διαγραφή από τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών.

Μάθε πού ψηφίζεις:

Στην διεύθυνση https://www.ypes.gr/mathe-poy-psifizeis-forma/  μπορείτε να δείτε που ψηφίζετε χωρίς κωδικούς και passwords.

Αρκεί να συμπληρώσετε το όνομα, το επώνυμο, αλλά και τα ονόματα των γονιών σας και την χρονολογία γέννησή σας.

Ιωάννινα: Διεξαγωγή συμποσίου ανοιχτής κουζίνας «MMM…ULTICULTURAL COOKING: MIXING FLAVOURS – MATCHING NATIONS»

 


Ο Δήμος Ιωαννιτών στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου “Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα για Πόλεις Ενσωμάτωσης – European Platform of Integrating Cities (EPIC)” διοργανώνει με την υποστήριξη του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Ιωαννίνων συμπόσιο ανοιχτής κουζίνας με τίτλο “MMM…ULTICULTURAL COOKING: MIXING FLAVOURS – MATCHING NATIONS” την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023 και ώρες 12:00 – 15:00 στον αύλειο χώρο του Αρχοντικού Πυρσινέλλα (Παπάζογλου 8-10).

Στόχος του συμποσίου είναι η ανταλλαγή των πολιτιστικών χαρακτηριστικών κάθε έθνους μέσω της χρήσης μοναδικών συστατικών, τεχνικών, αρωμάτων και γεύσεων ενισχύοντας μια αμοιβαία αλληλεπίδραση που θα οδηγήσει στην ενδυνάμωση της ένταξης των μεταναστών και των προσφύγων στην τοπική κοινωνία.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή προς το κοινό, ενώ οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν σπεσιαλιτέ από τη Συρία, το Ιράκ, τη Σιέρα Λεόνε, το Αφγανιστάν, την Ελλάδα, καθώς και μία ρωμανιώτικη συνταγή στη μνήμη του εκλιπόντος Δημάρχου Μωυσή Ελισάφ.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλείσθε όπως επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με τη Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας στο 26513 61393 ή αποστέλλοντας email στο epicioannina@gmail.com

ΠΗΓΗ: www.ioannina.gr/

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Πέμπτη 20 Απριλίου

 


Την Πέμπτη 20  Απριλίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Κόνιτσας, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Θεσπρωτικού, 09:00-11:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Λούρου, 11:30-14:00.

Πώς αντιμετωπίζεται η κιρσοκήλη με μικροχειρουργική

 


Η κιρσοκήλη είναι μια συχνή πάθηση που εμφανίζεται στους νέους άνδρες και αποτελεί το συχνότερο, χειρουργικά αντιμετωπίσιμο αίτιο ανδρικής υπογονιμότητας. Είναι μια ύπουλη πάθηση γιατί δεν δίνει πάντα συμπτώματα, ενώ  εμφανίζεται περίπου στο 25% των ενήλικων με πρόβλημα γονιμότητας.
Επηρεάζει τον αριθμό, την κινητικότητα και τη μορφολογία των σπερματοζωαρίων και σε εφήβους μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη του όρχι και την παραγωγή τεστοστερόνης.

Αντιμετώπιση

«Η αντιμετώπιση της κιρσοκήλης είναι κατά κύριο λόγο χειρουργική», επισημαίνει ο κ. Ιωάννης Μπουζαλάς Ουρολόγος - Διευθυντής ΣΤ΄ Ουρολογικής Κλινικής,
Κλινική Ενδοουρολογίας και Ελάχιστα Επεμβατικής Αντιμετώπισης της Ουρολιθίασης,
Metropolitan General και συνεχίζει:

«Οι κύριες ενδείξεις χειρουργικής αντιμετώπισης της κιρσοκήλης, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ουρολογική Ένωση (ΕΑU), είναι οι ακόλουθες:

  • Η καθυστέρηση στην ανάπτυξη ή η ατροφία του όρχι στην ίδια πλευρά με την κιρσοκήλη σε έφηβους ή νέους άνδρες
  • Το παθολογικό σπερμοδιάγραμμα σε νέους υπογόνιμους άνδρες
  • Η δυσμορφία στο όσχεο
  • Η εμφάνιση συμπτωμάτων

Σήμερα η μικροχειρουργική διόρθωση θεωρείται η μέθοδος εκλογής από τη διεθνή ιατρική κοινότητα για την αντιμετώπιση της κιρσοκήλης, με το μικρότερο ποσοστό υποτροπών-επιπλοκών και πραγματοποιείται από εξειδικευμένους ουρολόγους-ανδρολόγους. Έχει επίσης τα καλύτερα αποτελέσματα επί των παραμέτρων του σπερμοδιαγράμματος και των ποσοστών επίτευξης κύησης».