Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Ιωάννινα: Συνελήφθη ημεδαπός για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

 


Συνελήφθη χθες (21-12-2022) το μεσημέρι στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, ο κατηγορούμενος, βρισκόμενος ως επιβάτης σε αστικό λεωφορείο, προέβη σε πράξη εναντίον ημεδαπής, με την οποία πρόσβαλε τη γενετήσια αξιοπρέπειά της.

Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, ο κατηγορούμενος, δύο μέρες νωρίτερα (21-12-2022), είχε προβεί σε παρόμοιες πράξεις πάλι εντός αστικού λεωφορείου σε βάρος της ίδιας ημεδαπής και ακόμη μίας ανήλικης.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα από το Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνο Καψάλη

 


«Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

Το χαρμόσυνο μήνυμα της Γέννησης του Θεανθρώπου έρχεται να πλημμυρίσει τις καρδιές μας ελπίδα και αγάπη.

Αυτό το θαύμα έχουμε ανάγκη όλοι μας, σήμερα περισσότερο από ποτέ, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει ολόκληρη η ανθρωπότητα.

Ας «ανοίξουμε»  τις καρδιές μας και να αφήσουμε το άστρο της Βηθλεέμ να γεμίσει τις ψυχές μας αγάπη και αλληλεγγύη.

Εύχομαι τα φετινά Χριστούγεννα να είναι διαφορετικά,  να είναι γεμάτα θαλπωρή, ηρεμία και αισιοδοξία για το μέλλον.

Αγαπητοί φίλοι, αγαπητές φίλες,

Ο Δήμος Πωγωνίου θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό σας και να αντιμετωπίζει με αγάπη και σεβασμό όσους συνδημότες μας το έχουν ανάγκη, στηρίζοντάς τους  με τις κοινωνικές μας υπηρεσίες. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.

Καλά Χριστούγεννα με υγεία, ειρήνη, αγάπη και χαρά. Χρόνια πολλά!»

Κωνσταντίνος Καψάλης

Δήμαρχος Πωγωνίου»

Έγινε η κλήρωση η φορολοταρία για τα 100.000 ευρώ

 


Σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), χριστουγεννιάτικο δώρο για 100 τυχερούς που κληρώθηκαν στη φορολοταρία.

Πέρα από τους 12 υπερτυχερούς που θα πάρουν από 100.000 ευρώ, και άλλοι 83 φορολογούμενοι πολίτες θα βάλουν στην τσέπη τους από 1.000 ευρώ ο καθένας.

Τα ποσά προέρχονται από τα αδιάθετα έπαθλα προηγούμενων κληρώσεων.

Το χρηματικό έπαθλο είναι αφορολόγητο, δεν αποτελεί εισόδημα και δεν υπόκειται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

Πώς θα γίνει η ενημέρωση των πολιτών

Οι φορολογούμενοι που κέρδισαν στη σημερινή κλήρωση και είναι πιστοποιημένοι στο TAXISnet, θα ειδοποιηθούν άμεσα με μήνυμα στη θυρίδα τους στο myAADE και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι κάποιοι από τους κληρωθέντες δεν έχουν δηλώσει ΙΒΑΝ, η ΑΑΔΕ θα επικοινωνήσει μαζί τους και τηλεφωνικά.

Δείτε τους τυχερούς: https://www.newsbomb.gr/media/com_news/attachments/1475/forolotaria.pdf

Ευεργετική διάταξη νόμου για διορισμό ΑΜΕΑ σε δημόσιες δομές υγείας

 


Την ικανοποίηση του εκφράζει ο Σύλλογος για την Κυστική Ίνωση για την ψήφιση διάταξης στο νομοσχέδιο για την Ανακουφιστική Φροντίδα που συζητήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου στην Βουλή, με την οποία συμπεριλαμβάνονται και άλλες ειδικότητες σε νόμο που προβλέπει τον διορισμό ατόμων-ΑΜΕΑ που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, μεταξύ των οποίων και η Κυστική Ίνωση, σε δομές υγείας της χώρας. Όπως αναφέρει η κα Αγγελική Πρεφτίτση, πρόεδρος του Συλλόγου για την Κυστική Ίνωση και συνταξιούχος δικηγόρος, «το θέμα αυτό είχε αναδείξει πρώτος ο σύλλογος μας και οι προσπάθειες μας γι’ αυτό είναι πολύχρονες. Η θετική κατάληξη του, μας γεμίζει χαρά, κυρίως γιατί γίνεται πλέον δυνατή η επαγγελματική αποκατάσταση ατόμων με Κυστική Ίνωση στο Δημόσιο».

Ειδικότερα, όπως εξηγεί, «ενώ μέχρι πρότινος η νομοθεσία προέβλεπε τον άμεσο διορισμό σε οποιοδήποτε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας του ΕΣΥ αποφοίτων των Σχολών Επαγγελμάτων Υγείας συγκεκριμένων ειδικοτήτων, κατηγορίας ΑΕΙ, ΤΕΙ ή ΤΕΕ, που είναι ΑΜΕΑ και πάσχουν από συγκεκριμένες σοβαρές παθήσεις, όπως Κυστική Ίνωση, Μεσογειακή Αναιμία, Αιμορροφιλία και άλλες, δεν περιελάμβανε προφανώς εκ παραδρομής, άλλες παραϊατρικές ειδικότητες, εξαιρετικά και εξίσου σημαντικές για την εκτέλεση του έργου στις δομές υγείας.

Φωτίου Αθανάσιος: Ευχές για τις γιορτές

 


Αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες, συνδημότες και συνδημότισσες...βρισκόμαστε ήδη στα μέσα Δεκέμβρη και τα όμορφα χωριά του Δήμου μας ντύθηκαν στα χρώματα του χειμώνα.

Με αφορμή τις γιορτές που έρχονται είναι η στιγμή να ευχηθώ και εγώ από την καρδιά μου, το μήνυμα της γέννησης του Χριστού να φέρει σε όλους μας ελπίδα και αισιοδοξία.

Η χρονιά που φεύγει να πάρει μαζί της όλες τις πίκρες και τις στεναχώριες και ή νέα που βρίσκεται στο κατώφλι να φέρει υγεία και αγάπη σε όλα τα σπίτια, μην ξεχνάμε να είμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας, αυτές τις γιορτές να μην νιώσει κανένας μόνος.

Χρόνια πολλά και Καλά Χριστούγεννα!!!

Νίκος Γαλίτσης: Ευχές για τις γιορτές

 


«Χριστός γεννάται, δοξάσατε

Χριστός εξ ουρανών, απαντήσατε

Χριστός επί γής, υψώθητε

άσατε τω Κυρίω πάσα η γή

και εν ευφροσύνη ανυμνήσατε λαοί,

ότι δεδόξασται»

Αγαπητές Συνδημότισσες, Αγαπητοί Συνδημότες,

Εύχομαι αυτές οι Άγιες Μέρες των Χριστουγέννων να είναι για όλους μας ημέρες χαράς.

Η Γέννηση του Θεανθρώπου σηματοδοτεί μια νέα αρχή και γεμίζει τις ψυχές και τις καρδιές μας αγάπη και ελπίδα.

Ας δώσουμε πραγματική αξία στο μήνυμα των Χριστουγέννων και ας γίνουμε όλοι μας καλύτεροι, αφήνοντας τα αγνά αισθήματα να καθοδηγούν τη ζωή μας.

Με οδηγό την αγάπη και την αλληλεγγύη ας υποδεχτούμε το 2023 κάνοντας το νέο έτος την απαρχή μας νέας ζωής με ειρήνη, σεβασμό και ανθρωπιά.

Σας εύχομαι ευλογημένα Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά με Υγεία, Αγάπη και Ευτυχία προσωπική και οικογενειακή!

Νίκος Γαλίτσης

Αντιδήμαρχος Πωγωνίου

Γιάννενα: Συνελήφθη 76χρονος για παρενόχληση νεαρών κοριτσιών σε αστικό

 


Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, ένας 76χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. 

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, ο κατηγορούμενος, βρισκόμενος ως επιβάτης σε αστικό λεωφορείο, προέβη σε πράξη εναντίον νεαρής, με την οποία πρόσβαλε τη γενετήσια αξιοπρέπειά της. 

Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, ο κατηγορούμενος, δύο μέρες νωρίτερα), είχε προβεί σε παρόμοιες πράξεις πάλι εντός αστικού λεωφορείου σε βάρος της ίδιας νεαρής και ακόμη μίας ανήλικης. 

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων. 

Επίσκεψη Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Ιωαννίνων στον Δήμαρχο Κόνιτσας

 


Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022 ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Ιωαννίνων Οδυσσέας Κιτσάκης και μέλη του Συνδέσμου επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Κόνιτσας Νικόλαο Εξάρχου στο γραφείο του, όπου έγινε εποικοδομητική συζήτηση για θέματα που αφορούν την περιοχή.

Η συνάντηση επισφραγίστηκε με την ανταλλαγή ευχών ενόψει των εορτών.

Ο Δήμαρχος εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών για το ενδιαφέρον του για τους ακρίτες κατοίκους της περιοχής μας.

Από το Γραφείο Δημάρχου

Οδηγίες της Κτηνιατρικής και του Τμήματος Εμπορίου για τις αγορές της εορταστικής περιόδου

 


Η Δ/νση ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ και το Τμήμα ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Δ/νσης ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ενόψει και λόγω της αυξημένης ζήτησης τροφίμων ζωικής προέλευσης, και προκειμένου να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και η προστασία των καταναλωτών ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό για τα παρακάτω:

Α. Όσον αφορά το κρέας και τα προϊόντα του:

Τα ζώα που προορίζονται για την παραγωγή κρέατος σφάζονται σε εγκεκριμένα σφαγεία , υπόκεινται υποχρεωτικά σε κτηνιατρικούς ελέγχους σε όλα τα στάδια της παραγωγής

Απαγορεύεται από την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία η σφαγή ζώων στο στάβλο.

Τα αμνοερίφια φέρουν σήμανση καταλληλότητας (ωοειδή σφραγίδα) και στα δύο ημιμόριά τους και την ανάλογη επισήμανση (π.χ. καρτελάκι) σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας ενωσιακής νομοθεσίας ΕΚ1169/2011 & ΕΚ 1337/2013 ως εξής:

Σφάγια αμνοεριφίων Τα σφάγια αμνοεριφίων που ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ, ΕΚΤΡΑΦΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΦΑΓΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ:

• σφραγίδα καταλληλότητας σχήματος ωοειδούς, χρώματος «λαμπρού κυανού», στο κέντρο της οποίας αναγράφεται ο κωδικός αριθμός του σφαγείου όπου έγινε η σφαγή τους και περιφερειακά αναγράφονται τα αρχικά GR και τα διακριτικά της Ε.Ε. (EC),

• σφραγίδα παραλληλόγραμμου σχήματος, χρώματος «λαμπρού κυανού», εντός της οποίας θα αναγράφεται η ένδειξη «ΕΛΛΑΣ» ή «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ» ή καρτελάκι με όλες τις σχετικές πληροφορίες ημερομηνία σφαγής ,προέλευση, κωδικό σφαγείου Τα σφάγια αμνοεριφίων που ΕΚΤΡΑΦΗΚΑΝΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΣΦΑΓΗΚΑΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ:

• πρέπει να φέρουν σφραγίδα σχήματος ωοειδούς, χρώματος «λαμπρού κυανού», στο κέντρο της οποίας αναγράφεται ο κωδικός αριθμός του σφαγείου όπου έγινε η σφαγή τους και περιφερειακά αναγράφονται τα αρχικά GR και τα διακριτικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ε.Ε. (EC)και την ανάλογη επισήμανση(π.χ. καρτελάκι) για τη χώρα εκτροφής π.χ. Ελληνικής Εκτροφής, Ρουμάνικης Εκτροφής. Τα σφάγια αμνοεριφίων που ΕΧΟΥΝΣΦΑΓΕΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ και διακινούνται προς τη χώρα μας:

• πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά ωοειδή σφραγίδα σε χρώμα επιλογής της κάθε κοινοτικής χώρας, με κωδικό σφαγείου της χώρας και διακριτικών της ΕΟΚ τα οποία εφαρμόζονται στη χώρα σφαγής τους. Τα σφάγια αμνοεριφίων που ΕΧΟΥΝΣΦΑΓΕΙ ΣΕ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ (μη κοινοτικές) και εισάγονται στη χώρα μας:

Επίσκεψη του Σταύρου Καλογιάννη στον Δήμαρχο Κόνιτσας

 


Επίσκεψη στον Δήμο Κόνιτσας πραγματοποίησε την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022 ο Βουλευτής Νομού Ιωαννίνων, πρώην Υφυπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. Σταύρος Καλογιάννης, όπου αντάλλαξε ευχές εν όψει των εορτών με τον Δήμαρχο Νικόλαο Εξάρχου, τους Αντιδημάρχους και τους υπαλλήλους του Δήμου.

Στη συνάντηση που είχε ο κ. Καλογιάννης με τον Δήμαρχο ενημερώθηκε εκτενώς για ζητήματα που απασχολούν την περιοχή μας.

Ο Δήμαρχος εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τον Βουλευτή Σταύρο Καλογιάννη για την επίσκεψη και την ενεργό συμπαράσταση προς το Δήμο μας.

Μαρία Κεφαλά: Ψηφίστηκε το πρόγραμμα «Σπίτι μου», που σηματοδοτεί την επανεκκίνηση της στεγαστικής πολιτικής του κράτους

 


Ψηφίστηκε στη Βουλή το πρόγραμμα «Σπίτι μου», που σηματοδοτεί την επανεκκίνηση της στεγαστικής πολιτικής του κράτους μετά από μια δεκαετία αδράνειας και απραξίας. Μία κυβερνητική πρωτοβουλία και ένα σχέδιο με έντονη κοινωνική σφραγίδα καθώς αφορά στην πρόσβαση σε προσιτή στέγη 137.000 συμπολιτών μας.

Εισηγήτρια του νομοσχεδίου ήταν η Βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα.

Η κα Κεφάλα, κατά την εισήγησή της στην Ολομέλεια, μίλησε για ένα σημαντικό νομοθέτημα με συγκεκριμένη δομή και λογική που «απαντά» σε ένα υπαρκτό πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας. Μεταξύ άλλων ανέφερε πως «είναι ένα φιλόδοξο πρόγραμμα και αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας αντιμετώπισης ενός μεγάλου προβλήματος, που αφορά στη στέγαση και τη στήριξη γενικά των νέων».

Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος: Ευχές για τις γιορτές

 


Ως Πρόεδρος της Κοινότητας Παρακαλάμου, εύχομαι στους συγχωριανούς αλλά και γενικότερα σε όλους τους συνδημότες, ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και το  ΝΕΟ ΕΤΟΣ να ξεχειλίζει από Υγεία, Αγάπη, Ευτυχία και με όλα τα καλά του Θεού.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος Παρακαλάμου

Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος

Αδελφότητα Σιταριωτών Πωγωνίου: Ευχές για τις γιορτές

 


Έφτασε ξανά η όμορφη αυτή περίοδος των Χριστουγέννων, όπου η Γέννηση του Χριστού μας αποτελεί ένα νέο ξεκίνημα.

Μια νέα αρχή σε όλους τους τομείς της ζωής μας, να γίνουμε καλύτεροι και περισσότερο ανοιχτοί στη ζωή, στον συνάνθρωπο.

Να  προσπαθήσουμε αυτές τις γιορτές  να ξαναβρούμε την ανθρωπιά μέσα μας και να αλλάξουμε πορεία, οδεύοντας προς μια καλύτερη προοπτική του εαυτού μας.

Σας ευχόμαστε από καρδίας να έχετε Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά με υγεία, χαμόγελα, τύχη και όμορφες πράξεις!

Το Δ.Σ.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου

 


Την Πέμπτη  22 Δεκεμβρίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISOBOX, 08:30-15:00

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-ISOBOX, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παραμυθιά, Παλαιό Δημαρχείο, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Mega Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ Βενιζέλου 20, 09:00-15:00.

Κονίτσα: Εκδήλωση μνήμης, για τα 100 χρόνια απὸ την Μικρασιατική καταστροφή και απὸ την γέννηση του Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγ. & Κονίτσης Σεβαστιανού

 


Μ καθομολογούμενη πιτυχία στν νακαινισμένη ξωτερικ κα σωτερικ "Πνευματικ Στέγη" Κονίτσης πραγματοποιήθηκε κδήλωση γι τ 100χρονα π τν Μικρασιατικ καταστροφή, τν τραγωδία κείνη το λληνισμο τς νατολς, τς προσφυγις μ τ πακόλουθά της, τν βίαιο ξερριζωμ τν λλήνων τς Μικρς σίας π τς πατρογονικές τους στίες. Τν πόνο τν νθρώπων ατν σως ρκετο π μς ν τν κουσαν π συγγενικ γνώριμά τους πρόσωπα. Τν περιπέτεια τν νθρώπων ατν παρουσίασε ραία σειρά, πο εδαμε φέτος στν τηλεόραση, πο ναφερόταν  στν σιο Πασιο. Συγκίνησε πολλος κα κανε ρκετος ν δακρύσουν.

Φέτος, μως, συμπληρώθηκαν κα 100 χρόνια π τν γέννηση το εράρχου Σεβαστιανο. Το Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανς κα Κονίτσης, πο ρκετο Κονιτσιτες, ο μεγαλύτεροι, τν γνώρισαν, συνομίλησαν μαζί του, πήραν τν εχή Του, τν κουσαν στ ζωνταν κυρήγματά του πο καθείλωνε κα μαγνήτιζε κυριολεκτικ τς ψυχς τν κροατν του, π τότε πο ταν εροκήρυκας στν . Μητρόπολη ωαννίνων. λησμόνητος πίσκοπος πο μεριμνοσε χι μόνο γι τ λεύθερο ποίμνιό του, λλ κα γι τ σκλαβωμένο, φο εχε τν τίτλο το Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως. ρχαία Δρυϊνούπολη εναι τ ργυρόκαστρο, πόλη το Δρίνου ποταμο. ταν δυνατόν, λεγε, ν μν μιλήσω γι τος σκλάβους δελφούς τς Βορείου πείρου ; Θ μο ζητήσει λόγο Θες γιατ σιώπησα.

Μ ναφορά, λοιπόν,  στ δύο ατ γεγονότα Χορωδία τς . Μητροπόλεως ξεκίνησε τ πρόγραμμά της μὲὝμνους στν πλειάδα τν ερομαρτύρων κα πιστν τς Μικρασιατικς καταστροφς. Κατόπιν προβλήθηκε να βίντεο πο ταν κα δημοτικ τραγούδι μ μικρασιάτικους χους, φιερωμένο στν γιο Χρυσόστομο Μητροπολίτη Σμύρνης καθς κα στος πολοίπους ερομάρτυρες εράρχες

Μς μετέφερε στν Σμύρνη, που παρουσιάστηκαν  ξέχαστες κα συγκινητικς στιγμς μεγαλείου, τότε πο λληνικς στρατός, Μάϊος το 1919, πατοσε δακρυσμένος, μ τν δεια τς ντάντ, τν Σμύρνη κάτω π τς πιφημίες τν Σμυρνιωτν. Συγχρόνως μως προβλήθηκαν κα σκηνς θλίψεως κα γωνίας πο ναφέρονταν στ δυνηρ μαρτύριο το γίου Χρυσοστόμου Σμύρνης

πιπλέον παγγέλθηκε να ποίημα γι τν θνοϊερομάρτυρα Χρυσόστομο Σμύρνης κα τραγουδήθηκε τ τραγούδι το Γεωργίου θάνα : "Στερν καράβι", π τν χορωδία τς . Μητροπόλεως "ΠΑΣΑΙ ΑΙ ΕΠΟΥΡΑΝΙΑΙ  ΔΥΝΑΜΕΙΣ", μ τν συνοδεία μουσικν ργάνων. 

 Τ 2ο μέρος τς κδηλώσεως, ναφέρονταν στν Μακαριστ Μητροπολίτη ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟ, φο φέτος συμπληρώθηκαν 100 χρόνια π τν γέννησή του. Γι τ ποις ταν οίδιμος Μητροπολίτης κα πς γωνίσθηκε, περιληπτικ κα ν συντομία ναφέρθηκε μ γλαφυρ τρόπο κ. Φιλόθεος Κεμεντσετζίδης, Φιλόλογος κα Θεολόγος, Πρόεδρος τς Συντονιστικς Φοιτητικς νώσεως Βορειοηπειρωτικο γνος, Παραρτήματος Θεσ/νίκης, γνωστ ς ΣΦΕΒΑ.

 κολούθησε  να ΘΕΑΤΡΙΚΟ, πο πέχτηκε γι πρώτη φορά  κα μς μετέφερε στν σκλαβωμένη Βόρειο πειρο, κε πο ο κάτοικοι τς λληνικς ατς γς περνοσαν τν Γολγοθ τους ως του βρέθηκε κάποιος “Κυρηναος” ν σηκώσει τν σταυρό τους. Τ θεατρικ πιγραφόταν : “Δν μς ξέχασε Θες .