Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

Την πρώτη Κυριακή θα κριθούν οι εκλογές στο Δήμο Πωγωνίου

 


Μετά την ανακήρυξη των συνδυασμών από το Πρωτοδικείο οι εκλογές στο Δήμο Πωγωνίου θα κριθούν την πρώτη Κυριακή.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Πωγωνίου τέθηκε εκτός εκλογικής μάχης καθώς είχαν δηλωθεί υποψήφιοι πρόεδροι και σύμβουλοι δημοτικών κοινοτήτων μόνο σε 30 κοινότητες που είναι λιγότερες του 60% που προβλέπει ο Νόμος.

Μετά την ανακήρυξη των συνδυασμών από το Πρωτοδικείο, το Δήμος Πωγωνίου θα διεκδικήσουν:

Α. Ο συνδυασμός «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου», με  επικεφαλής τον νυν και εκ νέου υποψήφιο δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Καψάλη.

Β. Ο συνδυασμός «Πωγώνι Τόπος να ζεις», με επικεφαλής τον κ. Χρήστο Γκόγκο.

Λαϊκή Συσπείρωση: Σχόλιο για απολογισμό έργου Καχριμάνη στην παρουσίαση των υποψηφίων του

 


Ο απερχόμενος περιφερειάρχης στην αρχή του προεκλογικού απολογισμού, έθεσε το πλαίσιο μέσα στο οποίο έδρασε και σκοπεύει να συνεχίσει να δρα, λέγοντας: «Οι κανόνες είναι συγκεκριμένοι. Οι αρμοδιότητες είναι επίσης καθορισμένες. Σύγχρονοι θαυματοποιοί δεν υπάρχουν»

Και όμως, για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους η Περιφερειακή Αρχή αποτέλεσε πραγματικό θαυματοποιό, ασχέτως αρμοδιοτήτων. Θαυματοποιό που προσέφερε τα πάντα για να εξασφαλίσει την ανάπτυξη και κερδοφορία τους, τηρώντας απαρέγκλιτα τους αντιλαϊκούς κανόνες κυβέρνησης και ΕΕ, για τον προσανατολισμό των έργων. Αντίθετα, την ίδια στιγμή, για τον Ηπειρωτικό λαό στάθηκε εχθρικότατη για την κάλυψη των στοιχειωδών λαϊκών αναγκών ακόμα και για αυτές που βρίσκονται εντός των αρμοδιοτήτων της.

Τις «συγκεκριμένες αρμοδιότητες» η περιφερειακή αρχή τις ξεχνούσε, κάθε φορά που το απαιτούσαν τα επιχειρηματικά συμφέροντα και έτσι, εκτός αρμοδιότητας αποφάσιζε για:

Δήμος Ζίτσας: Πρεμιέρα με αγιασμούς για τη νέα χρονιά στα σχολεία

 


Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά σε όλα τα σχολεία του Δήμου Ζίτσας. Το πρωί της Δευτέρας (11/09/2023) στις σχολικές μονάδες του Δήμου στις τελετές παρέστησαν ο Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών και Πρόεδροι Κοινοτήτων οι οποίοι ευχήθηκαν στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά.

Ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος παραβρέθηκε στις τελετές αγιασμού που τελέστηκαν στο 1ο Δημοτικό και το 2ο Νηπιαγωγείο Ελεούσας, καθώς και  στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Ελεούσας.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος ευχήθηκε σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς καλή  σχολική χρονιά, επισημαίνοντας για ακόμη μία φορά ότι ο Δήμος Ζίτσας και ο ίδιος προσωπικά θα βρίσκεται στο πλευρό τους και τους προέτρεψε «να χαρούν τη χρονιά που ξεκινάει στις άριστες εγκαταστάσεις των σχολείων τους που γι’ αυτό φρόντισαν όλο το καλοκαίρι οι σχολικές επιτροπές του Δήμου και οι Διευθυντές των σχολείων».

ΠΗΓΗ: www.zitsa.gov.gr  

Οι υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου βρέθηκαν και φέτος σε Δημοτικά Σχολεία κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς

 


Ενημερωτικά φυλλάδια τροχαίας και σχολικά προγράμματα με σελιδοδείκτες διανεμήθηκαν από αστυνομικούς σε μαθητές και γονείς

Για ακόμη μία χρονιά ένστολο προσωπικό των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου βρέθηκε σήμερα το πρωί σε Δημοτικά Σχολεία της Ηπείρου με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί είχαν την ευκαιρία να μοιράσουν ενημερωτικά φυλλάδια και ευχές για τη νέα σχολική χρονιά σε μικρούς μαθητές και γονείς, κατά την προσέλευσή τους για την καθιερωμένη τελετή Αγιασμού.

Η συγκεκριμένα δράση πρόκειται για πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ενώ μέσα από τα διανεμόμενα φυλλάδια δίνονται βασικές συμβουλές προς τους μικρούς μαθητές για την ασφαλή κυκλοφορία τους.

Επιπλέον, από σήμερα, πρώτη ημέρα εφαρμογής αυξημένων μέτρων τροχαίας για τη νέα σχολική χρονιά, που θα διαρκέσουν  καθ’ όλο το χρονικό διάστημα του σχολικού έτους, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία, κατά τους οποίους βεβαιώθηκαν συνολικά 10 παραβάσεις.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου εύχεται σε όλους τους μαθητές, τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς καλή και ασφαλή σχολική χρονιά!

Γκόγκος Χρήστος: Ευχές για τη νέα σχολική χρονιά

Ευχές για τη νέα σχολική χρονιά από τον υποψήφιο δήμαρχο με τον συνδυασμό «ΠΩΓΩΝΙ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ» κ. Γκόγκο Χρήστο.

Δόνος Σταύρος: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Πωγωνίου, με τον νυν και εκ νέου υποψήφιο δήμαρχο κ. Κώστα Καψάλη

 


Αγαπητοί μου συνδημότες

   Σε καιρούς κοσμοϊστορικών αλλαγών και πρωτοφανών γεγονότων, το να μένεις αδρανής είναι η πιο επικίνδυνη ενέργεια.

    Δεν υπάρχει πιο μακάβριο θέαμα απ την φλεγόμενη απ άκρη σ άκρη Πατρίδα σου με πύρινες λαίλαπες να καταβροχθίζουν ανθρώπινες σάρκες και περιουσίες να αφανίζονται. Χωριά ολόκληρα να βουλιάζουν σε τόνους λασπόνερων υπερχειλισμένων ποταμών, ξεβράζοντας στις όχθες τους ότι απέμεινε απ το βιος των ανθρώπων.

   Μνημιώδης εθνική συμφορά

    Καμιά τραγωδία μεγαλύτερη από Έθνος κηρυγμένο σε πένθος αδικοχαμένων ψυχών σε ατύχημα από αμέλεια ιθυνόντων. Ερημωμένες ύπαιθροι, αναγκαστική αποδημία νέων σ άλλους τόπους, τρίτη ηλικία σε απόγνωση, καλλιέργειες εγκαταλελειμμένες, ερειπωμένα μνημεία αναστήλωτα που στοιχειώνει το αίμα Εθναποστόλων και ηρώων κι άλλα πολλά…

    Οι δύσκολες στιγμές που περνάμε και ο τραγικός απολογισμός που μετράμε, επιτάσσουν δράσεις άμεσες, αγώνες τιτάνιους, Σαλαμίνειες μάχες και Λεωνίδειες θυσίες.

    Στην ερώτηση επομένως: Τι μπορείς να κάνεις εσύ για τον τόπο σου και όχι ο τόπος σου για σένα, η απάντηση είναι μία:

ΤΑ ΠΑΝΤΑ! ΕΝΕΡΓΑ, ΔΡΑΣΤΗΡΙΑ, ΣΘΕΝΑΡΑ!

Γιατί ο τόπος σου.. είσαι εσύ!

Είναι τιμητικότερος για έναν υποψήφιο πολιτικό, που οραματίζεται τις επόμενες γενιές και όχι τις επόμενες εκλογές, ο ρόλος του Λεωνίδα στη μάχη, παρά του γενναίου από μακριά.

Προσωπικές μου Θερμοπύλες λοιπόν το ιστορικό Πωγώνι  και πεδίο μελλοντικών δυναμικών μου μαχών ο Δήμος του.

Κι επειδή, η ισχύς εν τη ενώση δυνατοτέρα παντός τείχους εστί και στη μακρά ιστορία της ανθρωπότητας αυτοί που έμαθαν να συνεργάζονται, άλλαξαν τον κόσμο, επιλέγω Κώστα Καψάλη γιατί με καταστάλαγμα τη δική του σοφία και πείρα και μπροστάρισα την νεανική μου ατσάλινη θέληση και ορμητικότητα  ο τόπος μπορεί να ακμάσει.

Οι αγώνες των προγόνων του πολύπαθου τόπου καταγωγής μου με δίδαξε κάτι σοφό: «Αν δεν αγωνιστείς με ανδρεία και ακοίμητη ενεργητικότητα, αξιώματα μην κυνηγάς»

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Σταύρος Δόνος γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Άνω Ραβένια Πωγωνίου.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Λογιστικής του ΤΕΙ Ηπείρου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στον τομέα των Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης.

Τις σπουδές του ενισχύει η τωρινή φοίτησή του στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Έχει διατελέσει Προϊστάμενος Λογιστηρίου της εταιρείας «Ροδόπη» με έδρα την Ξάνθη και διατηρεί δικό του λογιστικό γραφείο στα Ιωάννινα από το 2011.

Είναι έγγαμος με την Βάϊα Αναστασίου και πατέρας της μικρής Αναστασίας 3 ετών.        

 Είναι ιδιοκτήτης αγροτουριστικού καταλύματος από το οποίο επωφελείται όλη η ευρύτερη περιοχή του Πωγωνίου και τριών μεγάλων αγροκτημάτων νέων και καινοτόμων δεντροκαλλιεργειών, με ανεξίτηλο αποτύπωμα στον τόπο.

Σταύρος Δόνος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πωγωνίου

(Δημοτική Ενότητα Δελβινακίου)

«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»

Δήμος Πωγωνίου: Πρώτο κουδούνι σήμερα για τους μαθητές

 


Καθόλα έτοιμα όλα τα σχολεία

Καθόλα έτοιμες να υποδεχτούν μαθητές κι εκπαιδευτικούς ήταν όλες οι σχολικές μονάδες στο Δήμο Πωγωνίου.

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε σήμερα με τα παιδιά να επιστρέφουν στις τάξεις για μία νέα χρονιά γεμάτη γνώσεις κι εμπειρίες.

Ο αγιασμός στο Γυμνάσιο και Λύκειο Δολιανών, τη μεγαλύτερη σχολική μονάδα του Δήμου, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Καψάλη που καλωσόρισε τους μαθητές και τους ευχήθηκε καλή και παραγωγική χρονιά. «Σας καλωσορίζουμε στη νέα σχολική χρονιά που ξεκινάει κι εύχομαι να είναι μία χρονιά που θα σας προσφέρει όλα τα εφόδια που χρειάζεστε για το μέλλον. Ο Δήμος Πωγωνίου στέκεται συνεργάτης και αρωγός της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και των οικογενειών σας και θα σας στηρίξουμε με κάθε τρόπο σε αυτό το καινούριο ταξίδι που αρχίζει σήμερα» τόνισε, μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό του.

Τους καλοκαιρινούς μήνες συνεργεία του Δήμου Πωγωνίου εργάστηκαν πυρετωδώς  σε όλα τα σχολεία, πραγματοποιώντας τις απαραίτητες εργασίες και παρεμβάσεις ώστε τα κτίρια που θα φιλοξενήσουν τους μαθητές να είναι ασφαλή και η εκπαιδευτική διαδικασία να πραγματοποιείται υπό άριστες συνθήκες.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Παρακάλαμος: Πρόγραμμα της ενορίας Αγίου Παντελεήμονα

 


Πρόγραμμα της ενορίας Αγίου Παντελεήμονα

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

Θεία λειτουργία (Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού), ώρα 7:30 π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου.

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

Θεια λειτουργία, ώρα 7:30 π.μ., στην Ιερά Μονή Σωσίνου.

Ιωάννινα: Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στη Χαριλάου Τρικούπη

 


Εργασίες αποκατάστασης της οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης θα πραγματοποιηθούν στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.

Έτσι με απόφαση που υπέγραψε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση οχημάτων στην συγκεκριμένη οδό και από την Πλατεία Πάργης μέχρι την συμβολή της με την οδό Μιχαήλ Αγγέλου.

Οι απαγορεύσεις ισχύουν από τις 12 ως τις 16 Σεπτεμβρίου.

Ιωάννινα: Συνελήφθη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

 


Συνελήφθη χθες (10-09-2023) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, νωρίτερα ο κατηγορούμενος προέβη σε πράξη ενώπιον ανήλικης, που πρόσβαλε τη γενετήσια αξιοπρέπειά της.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων.

 

Ριάχοβο Πωγωνίου: «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, η συνδημότισσα Σεβαστή χηρ. Κων. Φωτίου

 


«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, η συνδημότισσα Σεβαστή χηρ. Κων. Φωτίου.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί την Τρίτη 12 Αυγούστου 2023   και ώρα  11:00 π.μ,  στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος  Ριαχόβου Πωγωνίου.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

Στο αγιασμό του σχολικού συγκροτήματος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας η κα Μαρία–Αλεξάνδρα Κεφάλα

 


Στο σχολικό συγκρότημα της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα, εκφράζοντας τις ευχές της για καλή σχολική χρονιά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Το «πρώτο κουδούνι» της χρονιάς ήχησε σήμερα στη σκιά της τραγωδίας στη Θεσσαλία με τις σκέψεις και τις ευχές όλων για ταχεία αποκατάσταση και το πρώτο πλέγμα των μέτρων στήριξης των πληγέντων από την Κυβέρνηση να έχει ήδη ανακοινωθεί.

Η κα Κεφάλα σε δήλωσή της με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αναφέρει:

«Κάθε σχολική χρονιά ξεκινά με όνειρα, ελπίδες και πολλά χαμόγελα, αλλά και με την αγωνία για το νέο περιβάλλον που θα συναντήσουν οι μαθητές, ιδιαίτερα όμως τα «πρωτάκια» στο Δημοτικό Σχολείο.

Ο φετινός αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά συμπίπτει με τις δραματικές ημέρες για χιλιάδες συνανθρώπους μας στη Θεσσαλία που δοκιμάζονται σκληρά από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Σπύρος Ριζόπουλος: Καλώ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κα Σακελλαροπούλου να ζητήσει την αναβολή των εκλογών

 


Με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τις καταστροφές σε Έβρο, Νότιο Αιγαίο και Θεσσαλία έχει πληγεί ένα σημαντικό ποσοστό του Α.Ε.Π. της χώρας.

Η αποκατάσταση της καθημερινότητας των πολιτών προηγείται της εκλογικής αναμέτρησης των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ως Ηπειρώτης δεν μπορώ να αναλογιστώ ότι από τη μια πλευρά της Πίνδου θα γίνονται εκλογές και από την άλλη θα μετρούν καταστροφές σε κατοικίες, ζωικό κεφάλαιο και απώλειες ανθρώπινων ζωών. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι οι ηγετικές συμπεριφορές ξεχωρίζουν τέτοιες στιγμές.

Γι αυτό ΖΗΤΑΩ από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου την αναβολή των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ωστόσο για να αποφευχθεί η μικροπολιτική “αξιοποίηση” της παράτασης από τους υπάρχοντες Περιφερειάρχες, ΖΗΤΑΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΘΕΟΔΩΡΟ ΛΙΒΑΝΙΟ, ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ τα ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ των Περιφερειών.

Επιπλέον ΖΗΤΑΩ την αναστολή λειτουργίας των ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ για αποφάσεις υλοποίησης έργων, αναθέσεων και συμβάσεων, εξαιρώντας βασικές λειτουργικές ανάγκες όπως τα εκτός έδρας επιδόματα υπαλλήλων, τα αναλώσιμα και η μίσθωση μέσων για μεταφορές μαθητών. 

ΕΠΣΗΠ: Το πρόγραμμα των αγώνων της Β΄ Ερασιτεχνικής 2023-24

 


Η Β΄ Ερασιτεχνική, η οποία θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο των 20 ομάδων.

Οι τρεις πρώτες της βαθμολογίας προβιβάζονται στην Α΄ Ερασιτεχνική, ενώ οι τέσσερις τελευταίες υποβιβάζονται στη Γ’ Ερασιτεχνική.

Σε περίπτωση που η πρωταθλήτρια της Α’ Ερασιτεχνικής, δεν ανέβει στη Γ’ Εθνική, υποβιβάζεται στη Γ’ Ερασιτεχνική και πέμπτη ομάδα.

Το πρόγραμμα των αγώνων:

1η αγωνιστική – 20η

Κένταυρος Μουσιωτίτσας-ΑΕ Γιάννενα

ΠΑΟ Ηλιόκαλης-ΑΟ Ζωοδόχος

ΑΟ Αμπελόκηποι-ΑΟ Κοσμηράς

ΑΕ Κρανούλας-ΑΕ Κληματιάς

ΑΕ Δαφνούλας-Πασσαρώνα Ροδοτοπίου

ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου-Αγία Μαρίνα

Αστήρ Αμφιθέας-Ρόνα Ανηλίου

Φλόγα Πετσαλίου-Αετός Αετορράχης

ΑΕ Πραμάντων-ΠΑΣ Κάστρου

ΑΠΣ Τίγρεις-ΑΕΔ Πωγωνάτος

2η αγωνιστική – 21η

ΠΑΟ Ηλιόκαλης-Κένταυρος Μουσιωτίτσας

ΑΕ Γιάννενα-ΑΟ Αμπελόκηποι

ΑΟ Ζωοδόχος-ΑΕ Κρανούλας

ΑΟ Κοσμηράς-ΑΕ Δαφνούλας

ΑΕ Κληματιάς-ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου

Πασσαρώνα Ροδοτοπίου-Αστήρ Αμφιθέας

Αγία Μαρίνα-Φλόγα Πετσαλίου

Ρόνα Ανηλίου-ΑΕ Πραμάντων

Αετός Αετορράχης-ΑΕΔ Πωγωνάτος

ΠΑΣ Κάστρου-ΑΠΣ Τίγρεις

3η αγωνιστική – 22η

Κένταυρος Μουσιωτίτσας-ΑΟ Αμπελόκηποι

ΑΕ Κρανούλας-ΠΑΟ Ηλιόκαλης

ΑΕ Δαφνούλας-ΑΕ Γιάννενα

ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου-ΑΟ Ζωοδόχος

Αστήρ Αμφιθέας-ΑΟ Κοσμηράς

Φλόγα Πετσαλίου-ΑΕ Κληματιάς

ΑΕ Πραμάντων-Πασσαρώνα Ροδοτοπίου

ΑΕΔ Πωγωνάτος-Αγία Μαρίνα

ΑΠΣ Τίγρεις-Ρόνα Ανηλίου

ΠΑΣ Κάστρου-Αετός Αετορράχης

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι σε όλη την ελληνική επικράτεια από την Ελληνική Αστυνομία

 


Το 70% των παραβάσεων αφορούσαν σε υπερβολική ταχύτητα, μη χρήση προστατευτικού κράνους, μη χρήση ζώνης ασφαλείας, στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και παράνομη στάθμευση

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με βάση τις πάγιες εντολές της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Συγκεκριμένα το διάστημα από 3 έως 9 Σεπτεμβρίου 2023, διενεργήθηκαν 87.690 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 18.597 παραβάσεις.

Πιο αναλυτικά, παραβάσεις βεβαιώθηκαν ανά περιφέρεια, ως ακολούθως:

• 3.820 στη Θεσσαλονίκη,

• 2.971 στην Αττική,

• 2.191 στην Κρήτη,

• 1.772 στη Δυτική Ελλάδα,

• 1.380 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

• 1.251 στην Πελοπόννησο,

• 1.202 στην Κεντρική Μακεδονία,

• 865 στο Νότιο Αιγαίο,

• 857 στην Ήπειρο,

• 532 στο Βόρειο Αιγαίο

• 531 στα Ιόνια Νησιά,

• 501 στη Στερεά Ελλάδα,

• 421 στη Θεσσαλία και

• 303 στη Δυτική Μακεδονία.

Ειδικότερα, οι παραβάσεις, που βεβαιώθηκαν αφορούν:

• 7.397 για παράνομη στάθμευση,

• 3.252 για υπερβολική ταχύτητα,

• 971 για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης,

• 909 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,

• 577 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,

• 431 για Κ.Τ.Ε.Ο.,

• 424 για οδήγηση σε κατάσταση μέθης,

• 248 για ανασφάλιστα οχήματα,

• 223 για παραβίαση σηματοδότη,

• 194 για χρήση κινητού τηλεφώνου,

• 169 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,

• 132 για αντικανονικούς ελιγμούς,

• 119 για θορύβους,

• 109 για μη τήρηση απόστασης ασφαλείας,

• 99 για αντικανονικό προσπέρασμα,

• 85 για φθαρμένα ελαστικά,

• 65 για απόσπαση προσοχής οδηγού,

• 41 για κίνηση αντίθετη σε μονόδρομο,

• 40 για παραβίαση προτεραιότητας,

• 30 για καυσαέρια,

• 28 για υπέρβαρο-διαστάσεις φορτίου,

• 19 για παραβίαση σήματος τροχονόμου,

• 12 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων,

• 11 για αντικανονική χρήση φώτων,

• 9 για μη κίνηση στο δεξιό άκρο οδού,

• 3 για κίνηση στην αριστερή λωρίδα

• 2 για έλλειψη ζώνης ασφαλείας και

• 2.998 λοιπές παραβάσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία, αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα οδικής ασφάλειας και στο πλαίσιο αυτό οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση με σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Επιπλέον, στοχευμένες δράσεις και εξειδικευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, πραγματοποιήθηκαν σε καθημερινή βάση καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας από 4 έως 10 Σεπτεμβρίου 2023, στην περιοχή της παραλιακής Ε.Ο. Αθηνών-Σουνίου, με σκοπό την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών.

Συνολικά διενεργήθηκαν 343 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων, συνελήφθησαν 1 άτομο, ενώ βεβαιώθηκαν 193 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:

• 24 για υπερβολική ταχύτητα,

• 23 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,

• 21 για μη χρήση κράνους,

• 16 για χρήση κινητών τηλεφώνων,

• 12 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,

• 11 για αντικανονικούς ελιγμούς,

• 9 για θορύβους,

• 8 για επίδειξη ικανοτήτων,

• 4 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,

• 1 για μέθη και

• 64 για λοιπές παραβάσεις.

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 15 ζεύγη πινακίδων, 32 άδειες κυκλοφορίας, 42 άδειες ικανότητας οδήγησης, ενώ μεταφέρθηκαν 3 οχήματα.

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.

Πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από τις 11 έως 15 Σεπτεμβρίου

 


Συνολικά 60.548.616 ευρώ θα καταβληθούν σε 55.208 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), από τις 11 έως 15 Σεπτεμβρίου 2023.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε ανακοίνωσή του:

1. Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του φορέα:

– Από τις 11 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2023, θα καταβληθούν 22,8 εκατ. ευρώ σε 980 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

– Στις 14 Σεπτεμβρίου 2023, θα καταβληθούν 248.616 ευρώ σε 228 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας).

2. Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

– 15 εκατ. ευρώ σε 26.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.

– 15 εκατ. ευρώ σε 16.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.

– 1,5 εκατ. ευρώ σε 2.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

– 6 εκατ. ευρώ σε 10.000 δικαιούχους για προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα.

Τα ζευγάρια της Α’ Φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών της ΕΠΣΗΠ

 


Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της 1ης Φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών της ΕΠΣΗΠ.

Στη συγκεκριμένη φάση συμμετέχουν οι ομάδες της Β’ και της Γ’ Ερασιτεχνικής.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 16-17 Σεπτεμβρίου.

Τυχερός της κλήρωσης ο ΠΑΟ Ηλιόκαλης ο οποίος πέρασε bye στη 2η Φάση.

Τα ζευγάρια:

ΑΟ Κοσμηράς-ΑΕΔ Πωγωνάτος

ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου-ΑΕ Γιάννενα

ΑΕ Δαφνούλας-ΑΟ Βελισσαρίου

ΑΕ Πραμάντων-Αγία Μαρίνα

ΑΕ Πλατανιάς-Πύρρος Βοτονοσίου

Αμπελόκηποι-Αετός Αετορράχης

Ήφαιστος Αβγού-Τίγρεις

ΑΕ Κρανούλας-ΑΕ Κληματιάς

Κένταυρος Μουσιωτίτσας-Αστήρ Αμφιθέας

Αναγέννηση Ελληνικού-Φλόγα Πετσαλίου

Απείρωταν-ΠΑΣ Κάστρο

ΑΟ Ζωοδόχος-Ρόνα Ανηλίου

Πασσαρώνα Ροδοτοπίου-Αετός Περιστερίου

*Ο αγώνας Ζωοδόχος-Ρόνα Ανηλίου, κατόπιν αιτήματος, θα διεξαχθεί την επόμενη Τετάρτη.

*Ο νικητής του αγώνα Αμπελόκηποι-Αετός Αετορράχης, περνάει bye από την 2η Φάση.

Δέρμου Σταματία: Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πωγώνι, τόπος να ζεις», με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Χρήστο Γκόγκο

 


Αγαπητοί συνδημότες, με μεγάλη χαρά και μετά από ώριμη σκέψη σας ανακοινώνω ότι αποδεχόμενη την πρόταση του Χρήστου Γκόγκου, θα είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο "Πωγώνι τόπος να ζεις".

Διατελώ πρόεδρος της Κοινότητας  Ποντικατών από το 2010 έως σήμερα.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια γνώρισα ένα μεγάλο μέρος των προβλημάτων και των αδυναμιών του τόπου μας.

Παλεύω καθημερινά να επιλύσω και το παραμικρό πρόβλημα της κοινότητας ώστε να προσφέρω το έργο που κλήθηκα να φέρω εις πέρας. Πολλές φορές ερχόμενη σε αντιπαράθεση με την

Δημοτική Αρχή άλλοτε με πλήρη συνεργασία κατάφερα να διεκδικήσω το μέγιστο δυνατό για να προσφέρω στον τόπο μου, στο χωριό μου!

Σήμερα, έχοντας την γνώση αλλά και την εμπειρία αποφάσισα να προχωρήσω στο επόμενο βήμα, ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος.

   Είμαι έτοιμη να συνεχίσω να προσφέρω, να απαιτώ και να διεκδικώ για όσα ο τόπος και οι πολίτες του αξίζουν.

Για μένα, για σένα, για τον Δήμο μας!

Για ένα Δήμο λειτουργικό και αποτελεσματικό.

Για ένα Δήμο με ευκαιρίες και προοπτική για τους νέους.

Για ένα Δήμο με ασφάλεια.

Για ένα Δήμο με κοινωνική φροντίδα.

                                 Σε θέλω δίπλα μου!!!

Σταματία Δέρμου του Νικολάου

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Πωγωνίου

(Δημοτική  Ενότητα Δελβινακίου)

Για να γίνει το Πωγώνι τόπος να ζεις!

ΕΠΣΗΠ: Το πρόγραμμα των αγώνων της Α΄ Ερασιτεχνικής 2023-24

 


Πραγματοποιήθηκε το Ενωσιακό Γήπεδο της ΕΠΣΗΠ, η κλήρωση της Α’ Ερασιτεχνικής 2023-24.

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί φέτος σε έναν όμιλο με 16 ομάδες.

Δεν θα διεξαχθούν play off και play out.

Ο πρωταθλητής θα δώσει αγώνες μπαράζ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική, ενώ υποβιβάζονται οι τρεις τελευταίες ομάδες ή και η τέταρτη από το τέλος, αν δεν ανέβει η πρωταθλήτρια στη Γ’ Εθνική.

Η σέντρα είναι το Σαββατοκύριακο 23-24 Σεπτεμβρίου.

1η Αγωνιστική

Πίνδος Κόνιτσας –Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου

ΠΑΟ Κουτσελιού–Θύελλα Ελεούσας

Παντελεήμων Δροσοχωρίου–ΑΣ Νεοκαισάρειας

Άτλας Χουλιαράδες–ΑΟ Ανατολής

ΠΑΣ Μετσόβου–Αλμυρός Βουνοπλαγιάς

ΑΟ Σταυρακίου–ΑΟ Νεοχωρόπουλου

Προοδευτική Περάματος–Τιτάν Λογγάδων

Αετός Νήσου–Αγροτικός Καστρίτσας

2η Αγωνιστική

ΠΑΟ Κουτσελιού–Πίνδος Κόνιτσας

Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου–Παντελεήμων Δροσοχωρίου

Θύελλα Ελεούσας–Άτλας Χουλιαράδες

ΑΣ Νεοκαισάρειας–ΠΑΣ Μετσόβου

ΑΟ Ανατολής–ΑΟ Σταυρακίου

Αλμυρός Βουνοπλαγιάς–Προοδευτική Περάματος

ΑΟ Νεοχωρόπουλου–Αγροτικός Καστρίτσας

Τιτάν Λογγάδων –Αετός Νήσου

3η Αγωνιστική

Πίνδος Κόνιτσας –Παντελεήμων Δροσοχωρίου

Άτλας Χουλιαράδες–ΠΑΟ Κουτσελιού

ΠΑΣ Μετσόβου–Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου

ΑΟ Σταυρακίου–Θύελλα Ελεούσας

Προοδευτική Περάματος–ΑΣ Νεοκαισάρειας

Αγροτικός Καστρίτσας–ΑΟ Ανατολής

Αετός Νήσου–Αλμυρός Βουνοπλαγιάς

ΑΟ Νεοχωρόπουλου–Τιτάν Λογγάδων

Παρατείνεται έως την Τετάρτη 13/9 στις 6.00 π.μ. η δωρεάν διέλευση στα διόδια της Γέφυρας Ρίου–Αντιρρίου και στη διασταύρωση της Εγνατίας με την Ιονία Οδό

 


Παρατείνεται έως την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου στις 6.00 π.μ., η δωρεάν διέλευση των οχημάτων και στα δύο ρεύματα από τα διόδια στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και στη διασταύρωση της Εγνατίας Οδού με την Ιονία Οδό, ύστερα από νέα εντολή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα και του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Νίκου Ταχιάου.

Η απόφαση για την παράταση ελήφθη με σκοπό τον περιορισμό του κόστους μετακίνησης, λόγω της διακοπής κυκλοφορίας στην ΠΑΘΕ, μεταξύ Αθηνών και Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της κακοκαιρίας και με δεδομένη την επιπλέον επιβάρυνση, που θα προκύψει από την εναλλακτική αυτή διαδρομή.

Σημειώνεται ότι το κόστος για την ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. αναλαμβάνει το Δημόσιο, δυνάμει της Σύμβασης Παραχώρησης, ενώ θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση εάν απαιτηθεί τυχόν παράταση του έκτακτου αυτού μέτρου.

Η παραχωρησιούχος εταιρία οφείλει να διατηρεί αναλυτική καταγραφή των διελεύσεων.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου

 


Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, Γ.Ν. Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παλαιό ΚΕΠ Πέρδικας, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λεωφ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Δελβινακίου, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Κέντρο Υγείας Πάργας, 09:00-12:00.