Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Συλλήψεις φυγόποινων στην Κόνιτσα Ιωαννίνων και στην Πρέβεζα

Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς των υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων και Πρέβεζας, δύο φυγόποινοι, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις. 
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
1. Χθες (10-03-2015) αργά το βράδυ στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας, ένας 46χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης (8) μηνών, για απειλή, εξύβριση και υπεξαγωγή εγγράφου.
2. Σήμερα (11-03-2015) το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 39χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πρέβεζας, ποινής φυλάκισης (12) μηνών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ’ εξακολούθηση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα (11-03-2015) στους αρμόδιους Εισαγγελείς. 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ανακοίνωση αποφάσεων της 6ης/27-02-2015 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Από τη Γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι στη Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 27-02-2015, λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 19-02-2015 συνεδρίασης.
ΠΡΑΚΤΙΚΟ αριθμ. 6/27-02-2015
Αρ. Απόφασης / Θέμα
219. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 03-02-2015 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας – Αθηνών στην είσοδο της πόλης των Ιωαννίνων (τμήμα Γιαννιώτικο Σαλόνι – Πανηπειρωτικό Στάδιο)», προϋπολογισμού € 80.000,00 με Φ.Π.Α.
220. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Διαγραμμίσεις στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου», αναδόχου εταιρείας «Κ. ΜΑΪΔΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε.», μέχρι την 31-05-2015.
221. Απόφαση επί της από 03-11-2014, ένστασης του Παναγιώτη Ντούλια, κατά του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 21-10-2014 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση Ε.Ο. Άρτας - Καρδίτσας», προϋπολογισμού € 150.000,00 με ΦΠΑ και επί της έγκρισης του αποτελέσματος της δημοπρασίας, βάσει της αριθμ. πρωτ. 23818/141/25-02-2015 γνωμοδότησης της Νομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Ηπείρου.

Συνελήφθη 22χρονος ημεδαπός στο 58ο χμ της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Άρτας, με λαθραίο καπνό

Συνελήφθη, χθες (10-03-2015) το απόγευμα, στο 58ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 22χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας περί Λαθρεμπορίας.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 22χρονος, βρήκαν μία νάιλον συσκευασία που περιείχε καπνό, βάρους (137) γραμμαρίων, που δεν έφερε την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.
Η παραπάνω ποσότητα λαθραίου καπνού κατασχέθηκε.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας.

Πρέβεζα: Συνελήφθη 39χρονος ημεδαπός για κατοχή λαθραίου καπνού

Συνελήφθη, χθες (10-03-2015) το μεσημέρι στο 7ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 39χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα, ο 39χρονος κατελήφθη από τους αστυνομικούς να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να κατέχει μία συσκευασία που περιείχε καπνό, συνολικού βάρους (500) γραμμαρίων, η οποία δεν έφερε την ενδεικτική ταινία δασμολόγησης και φορολόγησης.
Ο λαθραίος καπνός κατασχέθηκε.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Σοκ για αγρότες, κτηνοτρόφους τα εκκαθαριστικά της Εφορίας!

Σύμφωνα με το νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος από το φορολογικό έτος 2014 το καθαρό εισόδημα των αγροτών, κτηνοτρόφων και ψαράδων φορολογείται με συντελεστή 13% από το πρώτο ευρώ εισοδήματος καθώς δεν έχουν πλέον αφορολόγητο όριο.

Σοκ για εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες. Για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και ψαράδες θα κληθούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη προκειμένου να πληρώσουν φόρο εισοδήματος. Μάλιστα, ο φόρος θα είναι τσουχτερός καθώς δεν έχουν πλέον ούτε ένα ευρώ εισοδήματος αφορολόγητο.
Οι φοροτεχνικοί στην περιφέρεια έχουν ξεκινήσει να προετοιμάζουν τους πελάτες τους για το «σοκ» που θα υποστούν από τη λήψη του φετινού εκκαθαριστικού του φόρου εισοδήματος. Σύμφωνα με το νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος από το φορολογικό έτος 2014 το καθαρό εισόδημα των αγροτών, κτηνοτρόφων και ψαράδων φορολογείται με συντελεστή 13% από το πρώτο ευρώ εισοδήματος καθώς δεν έχουν πλέον αφορολόγητο όριο. Για τη χρήση του 2013 οι αγρότες φορολογήθηκαν με την κλίμακα φορολόγησης των μισθωτών και συνταξιούχων, δηλαδή είχαν έμμεσο αφορολόγητο όριο εισοδήματος έως και 9.550 ευρώ. Αυτό όμως πλέον δεν ισχύει και ο φορολογικός λογαριασμός του εισοδήματος θα πέσει βαρύς.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου ''Το Κούγκι'', διοργανώνει ετήσιο αντάμωμα, το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015, ώρα 20:30, στο ''Αθήναιον'', Λεωφόρο Αμφιθέας 61

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη ημεδαπού για οφειλές προς το Δημόσιο

Συνελήφθη σήμερα (10-3-2015) το πρωί, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, 54χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, σε βάρος του 54χρονου έχουν βεβαιωθεί χρέη, που ανέρχονται σε 347.846,24 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Υπερβολές στην αυξητική στήθους

Σε τι οφείλονται οι υπερβολές στην αυξητική μαστών;

Η πιο συνηθισμένη ερώτηση, που γίνεται στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού, από τις γυναίκες, που θέλουν να κάνουν αυξητική μαστών, είναι: μήπως κάνω κάτι υπερβολικό και γίνω σαν τις γυναίκες που βλέπω στα περιοδικά σεξουαλικού περιεχομένου;
Γιατρέ μου «θέλω να δείχνει φυσιολογικό»
Οι περισσότερες γυναίκες, που προβαίνουν σε αυξητική μαστών έχουν μικρό ή και ανύπαρκτο στήθος και ζητούν να αποκτήσουν ένα στήθος που να είναι μεν μεγαλύτερο, αλλά να δείχνει φυσιολογικό. Το 99% των γυναικών, που έρχονται στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού, θέλει μία μικρού βαθμού αύξηση των μαστών, συνήθως ένα με δύο νούμερα, που δημιουργεί ένα στήθος που δείχνει φυσιολογικότατο.
1% ζητά «υπερβολικά μεγάλο στήθος»
Το υπόλοιπο 1% αφορά σε γυναίκες, οι οποίες ζητούν ένα πολύ μεγάλο στήθος από τον πλαστικό χειρουργό. Είναι, για παράδειγμα, τα άτομα που βλέπουμε σε φωτογραφίες περιοδικών σεξουαλικού περιεχομένου και που προκαλούν το φόβο και των υπολοίπων γυναικών μην τυχόν και  οι ίδιες γίνουν κάπως έτσι.