Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Δείτε αν κερδίσατε στην κλήρωση της φορολοταρίας Νοεμβρίου

 


Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) πραγματοποίησε την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου την 46η δημόσια κλήρωση για αποδείξεις του Οκτωβρίου.

Οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της κλήρωσης, μέσα από την ιστοσελίδα www.aade.gr  της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Μετά την είσοδό τους σ' αυτήν θα πρέπει να πατήσουν κλικ στην ένδειξη Δημόσιες Κληρώσεις, και μετά, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασής τους στο TAXIS, να μπουν στην ειδική εφαρμογή που περιλαμβάνει τα αποτελέσματα της κλήρωσης.

Ο αριθμός των λαχνών τους οποίους δικαιούται μηνιαίως κάθε φορολογούμενος, καθορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών του.

Σε κάθε φορολοταρία 1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ. Τα εν λόγω χρηματικά έπαθλα είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν θεωρούνται εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

Οι νικητές ενημερώνονται και μέσω προσωποποιημένου μηνύματος στον λογαριασμό τους στο taxisnet, ενώ τα χρηματικά έπαθλα πιστώνονται στον τραπεζικό λογαριασμό που θα έχει δηλώσει ο φορολογούμενος και για αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η δήλωση λογαριασμού σε μορφή ΙΒΑΝ στον δικτυακό τόπο www.aade.gr

Δείτε αν έχετε κερδίσει: https://www.aade.gr/menoy/miniaies-synallages-kai-lahnoi

ΕΟΔΥ: Εκατόν ένα θάνατοι σήμερα, 2.013 νέα κρούσματα

 


14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εκατόν ένα νέοι θάνατοι, 2.013 νέα κρούσματα.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 2.013 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 101287, εκ των οποίων το 53.1% άνδρες.

4865 (4.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 26718 (26.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

607 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 169 (27.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 79.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 538 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 101 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2102 θανάτους συνολικά στη χώρα. 842 (40.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη το Δημοτικό Συμβούλιο, τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, ώρα 5:30 μ.μ.

 

Μέσω τηλεδιάσκεψης θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Δ.Σ. Πωγωνίου, τη Δευτέρα 30-11-20 και ώρα 5:30 μ.μ.

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ

 Επιβολή τελών ύδρευσης έτους 2021.

1.Επιβολή τελών Φωτισμού & καθαριότητας έτους 2021.

2.Επιβολή τελών χρήσεως Δημοτικών εκτάσεων & κοινόχρηστων χώρων έτους 2021.

3.Επιβολή τελών εμπορίας πόσιμου ύδατος έτους 2021.

4.Επιβολή ΤΑΠ έτους   

5.Ορισμός Επιτροπής Δημοπρασιών για τη μίσθωση ακινήτων για το έτ.

6.Έγκριση σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών [πλημμύρας] Δήμου Πωγωνίου.

7.Έγκριση 12ης  αναμόρφωσης  προϋπολογισμού έτους 2020.

8.Σύσταση Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας.

9.Αντικατάσταση μελών Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής, λόγω παραιτήσεων.

10.Αντικατάσταση μελών Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, λόγω παραιτήσεων

11.Κήρυξη του Δήμου Πωγωνίου σε κατάσταση έκτακτης 13.Κλιματικής και Περιβαλλοντικής ανάγκης.

12.Έγκριση ως χρήστη του ταμία του Δήμου για διενέργεια πάσης φύσεως ηλεκτρονικών συναλλαγών με την Τράπεζα Πειραιώς.

13.Μείωση μισθωμάτων Σχολικών Κυλικείων, λόγω COVID 

14.Απευθείας ανάθεση συστάδας δημοτικού δάσους Βασιλικού, μετά από 2 άγονες δημοπρασίες.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση για επιβεβαίωση θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού σε στρατιωτική μονάδα της Ηπείρου

 


Με αφορμή σημερινά  δημοσιεύματα σχετικά με θετικά κρούσματα κορωνοϊού στο Στρατόπεδο «Κατσιμήτρου» στο Πέραμα Ιωαννίνων γίνονται γνωστά τα εξής:

Το βράδυ της Τρίτης διαγνώστηκε θετικός στον ιό πολίτης που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία.  Το πρωί της επόμενης ημέρας (Τετάρτη 25 Νοεμβρίου) από τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου άρχισε η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του. 

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης είχε διαδοχικές επικοινωνίες με τη Διοίκηση της 8ης Ταξιαρχίας και την πολιτική ηγεσία που εμπλέκεται στη διαχείριση της πανδημίας, προκειμένου να εξασφαλιστεί άδεια διενέργειας ελέγχων από τις Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε και η 6η ΥΠΕ.

Χθες Πέμπτη διενεργήθηκαν rapid test από τα οποία προέκυψαν  19  θετικά δείγματα - τα οποία επιβεβαιώθηκαν και με μοριακό έλεγχο-  ενώ άλλα 6 θετικά προέκυψαν από άλλους  μοριακούς ελέγχους. Οι προσβληθέντες έχουν   ήπια – μέχρι τώρα- συμπτώματα.  Ο Περιφερειάρχης  ενημέρωσε ήδη τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, για τον περαιτέρω χειρισμό του θέματος σε συνεργασία με τις Στρατιωτικές Αρχές. Οι έλεγχοι των κλιμακίων του ΕΟΔΥ θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα.

Επισημαίνεται ότι η Περιφέρεια Ηπείρου έχει άριστη συνεργασία  με τη Διοίκηση της  8ης Μ/Π ΤΑΞ και του Στρατοπέδου «Κατσιμήτρου», τόσο για τη διενέργεια  των ελέγχων, όσο και για την αντιμετώπιση τυχόν άλλων ζητημάτων που προκύψουν.

Τέλος για μια ακόμη φορά ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απευθύνει έκκληση στους υπευθύνους των Κλειστών Δομών Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών, οι οποίοι χειρίζονται αποκλειστικά το ζήτημα των ελέγχων για κορωνοϊό, να προχωρούν σε όσο το δυνατόν συχνότερους και με μαζικότητα ελέγχους και να μεριμνούν  ώστε όσοι  φιλοξενούμενοι εντοπίζονται θετικοί να τηρούν σε απόλυτο βαθμό τους προβλεπόμενους περιορισμούς,  προκειμένου να μη διασπείρεται ο ιός στην κοινότητα.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Εκατόν είκοσι έξι παραβάσεις στην Ήπειρο, την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Πέμπτη 26 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (48.402) έλεγχοι, από τους οποίους οι (422) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.720) παραβάσεις και συνελήφθησαν (2) άτομα, ως ακολούθως:

(1.255) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

(406) στην Αττική,

(143) στη Θεσσαλονίκη,

(126) στην Ήπειρο,

(94) στη Στερεά Ελλάδα,

(86) στη Θεσσαλία,

(66) στην Κρήτη,

(64) στην Κεντρική Μακεδονία,

(55) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(55) στο Βόρειο Αιγαίο,

(54) στην Πελοπόννησο,

(48) στη Δυτική Ελλάδα,

(20) στα Ιόνια Νησιά,

(20) στη Δυτική Μακεδονία και

(18) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (23.439) ομοειδείς παραβάσεις.

(460) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης κ.λπ. και επιβλήθηκαν (449) πρόστιμα των 300 ευρώ και (11) των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(166) στην Αττική,

(42) στην Κρήτη,

(36) στη Στερεά Ελλάδα,

(35) στο Βόρειο Αιγαίο,

(34) στη Θεσσαλονίκη,

(33) στην Κεντρική Μακεδονία,

(30) στη Δυτική Ελλάδα,

(21) στην Πελοπόννησο,

(18) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(16) στη Θεσσαλία,

(11) στην Ήπειρο,

(9) στα Ιόνια Νησιά,

(6) στο Νότιο Αιγαίο και

(3) στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (11.715) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (10.996) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (719) των (150) ευρώ.

(5) παραβάσεις και (2) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, κ.α).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν τα ακόλουθα διοικητικά πρόστιμα:

στην Αττική από 3.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα με μπιλιάρδα και σε προσωρινά υπεύθυνο σνακ μπαρ για παραβίαση σχετικών διατάξεων και

στην Κρήτη 5.000 ευρώ πρόστιμο σε χρωματοπωλείο για παραβίαση αναστολής λειτουργίας και 3.000 ευρώ σε καφενείο για παραβίαση σχετικών διατάξεων.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (146) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (210) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σπύρος Ριζόπουλος σε Εμπορικό Επιμελητήριο Άρτας: «Απαιτείται αναπτυξιακό μοντέλο αποκλειστικά για την Περιφέρεια»

Η απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στην οικονομία της Άρτας βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης των Οριζόντων Ηπείρου με τους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Άρτας.

Τους Ορίζοντες Ηπείρου εκπροσώπησε ο επικεφαλής της παράταξης, Σπύρος Ριζόπουλος, και οι κ.κ. Βασιλάκης Δημήτριος (υπεύθυνος οικονομικής επιτροπής) και Νάνος Ευστάθιος (περιφερειακός σύμβουλος), ενώ από το Εμπορικό Επιμελητήριο στη συζήτηση συμμετείχαν οι κ.κ. Γκολομάζος Ιωάννης (Πρόεδρος), Χουλιάρας Δημήτριος (αντιπρόεδρος) και Τρομπούκης Δημήτριος (οικονομικός επόπτης).

Η ανησυχία των εμπόρων της Άρτας για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους ήταν το βασικό αντικείμενο στο οποίο εστίασαν οι δύο πλευρές.

Αμφότερες συμφώνησαν ότι το πρώτο βήμα που θα πρέπει να γίνει για την τόνωση της αγοράς, είναι η σχεδίαση ενός διαφορετικού μοντέλου ανάπτυξης. Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι του επιμελητηρίου όλοι οι φορείς έχουν εστιάσει στον τουρισμό, αγνοώντας την αγροτική οικονομία η οποία έχει περγαμηνές να βοηθήσει στην ανάπτυξη του ευρύτερου τόπου.

Σύμφωνα με τους ίδιους η πανδημία του κορωνοϊού έχει αναγκάσει αρκετούς εμπόρους να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους, ενώ όπως ειπώθηκε άπαντες αναμένουν τα Χριστούγεννα προκειμένου να γίνει η άρση του lockdown και να περιορίσουν τις ζημιές τους, όμως δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορούν να διατηρήσουν  τις επιχειρήσεις τους και μετά τις γιορτές.

Ακόμα, συζητήθηκε εκτενώς  η πρόταση της δημιουργίας ενός προγράμματος βοήθειας για όσους δεν έχουν πάρει χρήματα μέχρι στιγμής, αφού τα περισσότερα προγράμματα εστιάζουν στην εστίαση και τον τουρισμό, αγνοώντας το γεγονός ότι και οι έμποροι έχουν πληγεί και σε λίγο καιρό θα υπάρξει σημαντική έλλειψη ρευστότητας στον κλάδο.

ΚΚΕ Τ.Ο. Ιωαννίνων: Το κλιμακούμενο σχέδιο τρομοκράτησης και εκφοβισμού δεν θα περάσει

 


Η Τ.Ο. Ιωαννίνων του Κ.Κ.Ε. καταδικάζει το σημερινό αυταρχισμό και την αστυνομική καταστολή των τελευταίων ημερών στο νομό. Η σημερινή επίθεση αποτελεί κλιμάκωση της προσπάθειας παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης, και μάλιστα επιδεικνύοντας υπερβάλλοντα ζήλο.

Μετά και τις 17 Νοέμβρη, η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, με την εντολή της κυβέρνησης, κλιμακώνει σταθερά την προσπάθεια τρομοκράτησης απέναντι σε μέλη και στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, σε συνδικαλιστές, σε αγωνιστές.

Στοχοποιεί στέλεχος του ΚΚΕ και εκλεγμένο μέλος Διοίκησης Σωματείου και κάνει «προειδοποιητική» προσαγωγή, 16 αστυνομικοί περικυκλώνουν 5 συνδικαλιστές που ενημέρωναν εργαζόμενους σε σούπερ μάρκετ.

Τη χθεσινή μέρα της πανελλαδικής απεργίας, κάνει προσαγωγές σε μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, ανάμεσα τους δύο νοσοκομειακοί υγειονομικοί και η Γραμματέας της Τ.Ε. Ιωαννίνων. 

Ταυτόχρονα, αστυνομικές δυνάμεις έβαζαν πρόστιμα 300€ σε απεργούς, συνδικαλιστές, νέους, άνεργους, δηλαδή έναν ολόκληρο μισθό στις μέρες μας! Τα τελευταία έγιναν έξω από το σούπερ μάρκετ MARKET IN, εκεί όπου πριν λίγα χρόνια έγινε όργιο καταστολής και διώξεων, εκεί όπου μπράβος επανήλθε με νέα μήνυση στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, όταν οι εργαζόμενοι αγωνίζονταν και κέρδισαν το αυτονόητο δικαίωμά τους στη δουλειά. Αστυνομικές δυνάμεις, ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, ασφαλίτες έκαναν με το παραπάνω αισθητή την παρουσία τους γύρω από το Εργατικό Κέντρο και τα γραφεία του ΚΚΕ, όπως και σε άλλα σημεία της πόλης.

Αστυνομικές δυνάμεις κινήθηκαν μέχρι τη Βιομηχανική Περιοχή να «δώσουν το παρόν τους» σε όλες τις συμβολικές συγκεντρώσεις των σωματείων του Εργατικού Κέντρου και δε δίστασαν να μπουν με περιπολικά μέσα στους χώρους των δύο νοσοκομείων που πραγματοποιήθηκαν συμβολικές συγκεντρώσεις υγειονομικών και ταξικών σωματείων.   

Θανατηφόρο τροχαίο στο Δρυόφυτο Πρέβεζας

 


Χθες (26-11-2020) το μεσημέρι στο Δρυόφυτο Πρέβεζας, δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε 59χρονος ημεδαπός εξετράπη της πορείας του και ανετράπη στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.

Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού.

Επιχορήγηση των Δήμων για την κάλυψη έκτακτων και επιτακτικών τους αναγκών του COVID-19

 


Με Απόφαση της Υπηρεσιακής Γραμματέως του Υπ. Εσωτερικών (αριθμ. 79903/20.11.2020) δόθηκε έκτακτη επιχορήγηση στους Δήμους, συνολικού ύψους 50.000.000,00 ευρώ, «προς κάλυψη έκτακτων και επιτακτικών τους αναγκών που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορωνοϊού COVID-19».

Της έκδοσής της, προηγήθηκε στις 13 Νοεμβρίου Απόφαση του Υπ. Οικονομικών, με την οποία αυξήθηκαν οι πιστώσεις του προϋπολογισμού εξόδων του  Υπ. Εσωτερικών.

Κατανεμήθηκαν, λοιπόν, 50.000.000,00 € στους Δήμους «για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους λόγω της μείωσης των εσόδων τους, ως απόρροια των μέτρων που εφαρμόστηκαν για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών από την εμφάνιση του κορωνοϊού και για τον περιορισμό της διασποράς του, προκειμένου να καλύψουν έκτακτες και επιτακτικές τους ανάγκες που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορωνοϊού COVID-19 καθώς και λοιπές δαπάνες τους».

Ελήφθησαν υπόψη «τα κριτήρια κατανομής των ΚΑΠ που αποδίδονται στους Δήμους για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους».

Οι Δήμοι του Νομού Ιωαννίνων θα πάρουν τα ακόλουθα ποσά:

Συνταξιοδότηση δημοσίων υπαλλήλων και μόνιμων στρατιωτικών που πάσχουν από Κυστική Ίνωση με τη συμπλήρωση 15ετούς υπηρεσίας


 Ο Σύλλογος για την Κυστική Ίνωση (www.cfathess.gr ) εκφράζει την ικανοποίησή του για την ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων: «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων».

   Σε  άρθρο του νομοσχεδίου προβλέπεται η δυνατότητα συνταξιοδότησης δημοσίων υπαλλήλων και μόνιμων στρατιωτικών που πάσχουν από Κυστική Ίνωση με τη συμπλήρωση 15ετούς πραγματικής υπηρεσίας, εφόσον η πάθηση δικαιολογεί ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%.

   «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και  ικανοποίηση για το Σύλλογο μας» αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου για την Κυστική Ίνωση κυρία Αγγελική Πρεφτίτση,  «το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε ρητή αναφορά στους πάσχοντες από Κυστική Ίνωση κατά τη συζήτηση του παραπάνω νομοσχεδίου στη συνεδρίαση της 25ης Νοεμβρίου 2020.

   Ένα χρόνιο αίτημα μας, για το οποίο εργαστήκαμε σκληρά όλο το προηγούμενο διάστημα,  βρίσκει επιτέλους την δικαίωση του! 

Ο σύλλογος μας λειτουργώντας για μια ακόμα φορά μεθοδικά και συστηματικά, αφού εξασφάλισε την αναγκαία θετική γνωμοδότηση του ΚΕΣΥ, με συγκεκριμένες και συνεχείς παρεμβάσεις του, με  επαφές  και με έγγραφα υπομνήματα τόσο στον ίδιο τον Υπουργό Εργασίας, όσο και στο Υπουργείο Οικονομικών, αλλά και σε βουλευτές διαφόρων κομμάτων, ανέδειξε το θέμα. 

Αρωγός στην προσπάθεια μας αυτή, υπήρξε και η Εθνική Συνομοσπονδία για τα άτομα με Ειδικές ανάγκες, ο επίσημα αναγνωρισμένος Κοινωνικός Εταίρος της Ελληνικής Πολιτείας σε ζητήματα αναπηρίας και χρονίων παθήσεων, με τον οποίο είμαστε σε συνεργασία,  υποστηρίζοντας ενεργά το δίκαιο του αιτήματος του συλλόγου μας.

Στις 11 Δεκεμβρίου έναρξη του προγράμματος "Εξοικονομώ - Αυτονομώ", στην Ήπειρο

 


Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Υπουργική Απόφαση για την προκήρυξη του προγράμματος "Εξοικονομώ - Αυτονομώ", που έχει στόχο -όπως επισημαίνεται- την εξοικονόμηση ενέργειας στον οικιακό κτιριακό τομέα, τη μείωση των εκπομπών ρύπων που συμβάλλουν στην επιδείνωση του φαινομένου του θερμοκηπίου και την επίτευξη καθαρότερου περιβάλλοντος.

Με την απόφαση, που υπογράφουν ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Ιωάννης Τσακίρης θεσπίζεται ο Οδηγός του Προγράμματος που περιλαμβάνει τις προϋποθέσεις υπαγωγής, τον προϋπολογισμό, τη διαδικασία κλπ.

Το χρονοδιάγραμμα υποβολής των αιτήσεων όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ανά Περιφέρεια έχει ως εξής:

Θεσσαλίας: 20.01.2021

Ηπείρου και Ιονίων Νήσων 11.12.2020

Αττικής 14.12.2020

Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου 16.12.2020

Δυτικής Ελλάδας 18.12.2020

Κρήτης, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου 21.12.2020

Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 11.01.2021

Δυτικής Μακεδονίας 13.01.2021

Κεντρικής Μακεδονίας 15.01.2021

Πολυκατοικίες 18.01.2021 σε όλη την επικράτεια.

Σταύρος Καλογιάννης: Προτεραιότητα για την Κυβέρνηση η κατασκευή, τόσο του αυτοκινητόδρομου Ε65 όσο και του οδικού άξονα Ιωάννινα-Καλπάκι-Κακαβιά

 


Συνεργασία με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα και τον αναπληρωτή Υπουργό κ. Θ. Σκυλακάκη είχε ο Σταύρος Καλογιάννης, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2021, με θέμα το Ταμείο Ανάκαμψης.

Όπως είναι γνωστό, το Ταμείο Ανάκαμψης θα χρηματοδοτήσει την επόμενη εξαετία δράσεις στους τομείς της πράσινης ανάπτυξης, του ψηφιακού μετασχηματισμού, της ενίσχυσης της απασχόλησης, καθώς και ιδιωτικές επενδύσεις.

Ο Σταύρος Καλογιάννης έθεσε για μία ακόμη φορά στους δύο Υπουργούς τη δυνατότητα ένταξης του πολύ σημαντικού, για τον Νομό Ιωαννίνων και τη Δυτική Ελλάδα γενικότερα, οδικού άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά, στο Ταμείο Ανάκαμψης. Πρόθεση της Κυβέρνησης, σύμφωνα με τους Υπουργούς, είναι να προωθηθεί, εκτός από τον αυτοκινητόδρομο Ε65, τον οποίο ανακοίνωσε ήδη ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης στο Εθνικό Προσχέδιο Δράσης, και ο άξονας Ιωάννινα – Κακαβιά. 

Μάσκα: Αναδείξτε το βλέμμα σας με σύγχρονες θεραπείες

 


Αν και ανέκαθεν ήταν σημείο αναφοράς του προσώπου, τα μάτια και η περιοχή γύρω από αυτά, αποκτούν πλέον άλλη… διάσταση. Με την επιβεβλημένη χρήση της μάσκας τίθενται στο επίκεντρο, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη διατήρηση ενός νεανικού βλέμματος.

Τα βλέφαρα και γενικά η περιοχή γύρω από τα μάτια, αποτελούν τις πιο ευαίσθητες περιοχές του προσώπου, δεδομένου ότι το δέρμα είναι πολύ λεπτό σε αυτά τα σημεία και, κατά συνέπεια, πιο ευάλωτο στη φθορά που επιφέρει ο χρόνος και άλλοι παράγοντες.

Έτσι, παρουσιάζουν νωρίτερα χαλάρωση του δέρματος και αύξηση του λίπους, προκαλώντας βλεφαρόπτωση, «σακούλες» και «μαύρους κύκλους» και προσδίδοντας στο πρόσωπο μια κουρασμένη, γερασμένη και λυπημένη όψη.

«Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι και σε νεαρά άτομα, εκτός από τη φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης και μια πιθανή γονιδιακή προδιάθεση, η εκτεταμένη χρήση των έξυπνων συσκευών με οθόνη προκαλεί μία πρόωρη “κούραση” στο βλέμμα. Άλλοι παράγοντες, όπως το κάπνισμα, η έλλειψη ύπνου, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, η κατακράτηση υγρών από μία κακή διατροφή συμβάλλουν στην εμφάνιση του κουρασμένου βλέμματος πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο», αναφέρει η δρ Αναστασία Σεφέρη–Δανιήλ, MD, PhD, Πλαστική Χειρουργός στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS).

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, η αυξημένη ζήτηση για βλεφαροπλαστική τα τελευταία χρόνια καθώς και η ευαισθησία της περιοχής - στόχου, ώθησαν τους πλαστικούς χειρουργούς στην αναζήτηση νέων, λιγότερο επεμβατικών, πιο ασφαλών και πιο αποτελεσματικών λύσεων, οδηγώντας σε νέες εξελιγμένες διαδικασίες.