Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Έχασε ο Αγροτικός Αστέρας από τη Θύελλα Ελεούσας (2-4)

*Την πρώτη ήττα στη μεγάλη κατηγορία γνώρισε στο γήπεδο Παρακάλαμου  ο Αγροτικός Αστέρας από την Θύελλα Ελεούσας με σκορ 4-2.
Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν και προηγήθηκαν με δυο γρήγορα γκολ του Βελτσίστα Δημήτρη στο 2΄ και στο 8΄.
Στο 51' Γεωλδάσης Παύλος  ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 0-3.
Ο Αγροτικός Αστέρας μείωσε με κεφαλιά του Πατσιούρα Ανδρέα σε 1-3 στο 55΄.
Στο 75΄ ο Βελτσίστας Δημήτρης με δυνατό σουτ έκανε  το 1-4.
Ο Άμπρο Χρήστος με πλασέ στο 78΄ έγραψε το τελικό 2-4.
Αγροτικός Αστέρας:
Ζota Joel (Γαμβριάς Αντώνιος 41΄), Μπαρίμης Γεώργιος, Τάσσος Παναγιώτης (Άμρο Χρήστος 22΄), Πανίδης Νικόλαος, Ζόta Romeo, Ζότα Αρσέν, Πατσούρας Ανδρέας, Λαγιοκάπας Ευριπίδης, Νούσης Ευάγγελος, Γκόνης Πέτρος
Θύελλα Ελεούσας:
Γεωλδάσης Γεώργιος, Μητρογιάννης Δημήτριος, Οικονόμου Γεώργιος, Μπαζώρας Γεώργιος-Φοίβος (Γιώτης Ορέστης 88΄), Πότσης Θωμάς, Γεωλδάσης Παύλος (Οικονόμου Πέτρος 56΄), Κωνσταντινίδης Αλέξανδρος, Μπλέτσας Βασίλειος, Βελτσίστας Δημήτριος (Τσίκας Νικόλαος 90΄), Γρίβας Χρήστος (Μιχαήλ Χριστόφορος 77΄), Πεπόνης Θωμάς

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 1-0
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ 1-3
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 0-5  
Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017
Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-Α.Ε.ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ 1-0  
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ   
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ 1-0  
ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 1-1  
Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 2-4


Βαθμολογία  Hall of Brands Α΄ Κατηγορία 2017-18
1.      ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 10
2.      ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ 10
3.      ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ 8
4.      ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 7
5.      Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 7
6.      ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 7
7.      Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 7
8.      ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 7
9.      Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ 5
10.    ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 4
11.    Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ 3
12.    Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 3 (3)
13.    Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 3 (3)
14.    Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 2   
15.    Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ 1

16.    Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 0

«Τραγουδάμε για την Ήπειρο», το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017, ώρα 20.00 στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Δημητρίου, Αγ. Δημητρίου 186 και Ηπείρου, πλατεία Βελουχιώτη, Αγ. Δημήτριος

Αριθ. Πρωτ. 3153        Αθήνα 30-9-2017
Δελτίο Τύπου
Την εκδήλωση «Τραγουδάμε για την Ήπειρο», συνδιοργανώνουν η Αδελφότητα Κραψιτών Αθήνας και  η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, το  Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017, ώρα 20.00', στο  6ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Δημητρίου, Αγ. Δημητρίου 186 και Ηπείρου, πλατεία Βελουχιώτη Αγ. Δημήτριος.                                                                              
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών, μαζί με την Αδελφότητα Κραψιτών Αθήνας, μας προσκαλούν στο «Τραγουδάμε για την Ήπειρο», στη μεγαλύτερη Ηπειρώτικη σύναξη στην Αττική αυτό το Φθινόπωρο.
Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017, στις 20.00 ', οι ξενιτεμένοι Ηπειρώτες, οι δημότες Αγ. Δημητρίου και των όμορων Δήμων,  όλοι οι φίλοι της Ηπείρου και της Παράδοσης, ανταμώνουν στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Δημητρίου.
Το  ''Τραγουδάμε για την Ήπειρο'' εξαπλώνεται σε όλο το προαύλιο χώρο του 6ου Δημοτικού σχολείου Αγ. Δημητρίου, που διαμορφώνεται ειδικά για αυτή τη βραδιά, σε χώρο ενός αυθεντικού πανηγυριού, με παρασκευή και παροχή ηπειρώτικων εδεσμάτων, με τραπεζοκαθίσματα, με χώρο για χορό χιλιάδων πανηγυριστών και με μεγάλο  πάρκινγκ  αυτοκινήτων.
Με κορυφαίους μουσικούς κι ερμηνευτές, δοκιμασμένους και καταξιωμένους στον αυθεντικό στίβο της παράδοσης, τα πανηγύρια της Ηπείρου, τον Πέτρο Λούκα Χαλκιά προεξάρχοντα και τους Θοδωρή Γεωργόπουλο και Πέτρο Χαλκιά (εγγονό) στο κλαρίνο. Και τους Αντώνη Κυρίτση, Θωμά Κυρίτση, Στάθη Πολύζο στο τραγούδι, τον Μιχάλη Ζάμπα στο τραγούδι και το λαούτο,  τον Παναγιώτη Ξυδέα στο βιολί και τον Σάκη Κάκο στο ντέφι.
Την εκδήλωση καλωσορίζει και παρουσιάζει η Ηπειρώτισσα κορυφαία πρωταγωνίστρια – ηθοποιός Βάνα Μπάρμπα.
Τελείως αλλιώτικο το κορυφαίο κάλεσμα της Π.Σ.Ε. και της Αδελφότητα Κραψιτών Αθήνας  αυτό το Φθινόπωρο  Κορυφαίο κάλεσμα σε πανηγύρι και χορούς κυκλωτικούς, κάλεσμα για συμμέτοχους στο γλέντι και όχι για θεατές.
Η ζωή σήμερα περισσότερο από άλλοτε, δεν μας θέλει θεατές, οι καιροί μας θέλουν μαζί, τον ένα δίπλα στον άλλο, τον ένα μαζί με τον άλλο. Όλοι μαζί, όπως ακριβώς οι Ηπειρώτικοι χοροί, που θα απλώσουν τη χάρη και την ομορφιά τους, τον παλμό και τους ρυθμούς τους, σε όλο το χώρο, του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Δημητρίου (Μπραχαμίου). Σε μια απαράμιλλη πανδαισία, με το τυπικό αλλά και την ελευθερία των πανηγυριών, τον αυτοσχεδιασμό, τη συμμετοχή και την κατάνυξη που θα μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη. Αξίζει όλοι να το ζήσουν και να το κοινωνήσουν.
Με μεγάλους κυκλωτικούς χορούς, οι ξενιτεμένοι Ηπειρώτες πέμπουν μηνύματα ανάτασης και έγερσης, πολύτιμα σήμερα.
 Γενική Είσοδος 10 ευρώ που θα περιλαμβάνει  φαγητό και ποτό από τα κιόσκια-μαγειρεία που θα στηθούν στο χώρο και τους πάγκους που θα διανέμουν κρασί, τσίπουρο και μπύρες  όπως τα καλά πανηγύρια της Πατρίδος μας.
Και όπως σε αυτά, το πανηγύρι θα κρατήσει μέχρι αργά, μέχρι το πρωί, όσο κρατά το κέφι για χορό και γλέντι με τους συμπατριώτες.
Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017, από τις 20.00' μέχρι που θα βγει ο ήλιος την άλλη μέρα, ανταμώνουμε όλοι στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Δημητρίου.
Γράφουμε όλοι μαζί μια νέα σελίδα σε ένα αντάμωμα που θα γίνει το κορυφαίο Ηπειρώτικο αντάμωμα αυτό το Φθινόπωρο  στην Αθήνα, συνέχεια του  καλοκαιρινού ανταμώματος στο  γήπεδο του Baseball, στο Ελληνικό, που όσοι το ζήσαμε, έχουμε να το μνημονεύουμε και να το μολογάμε, για πολλά χρόνια!
Και αυτό αξίζει να το ζήσουμε όλοι μαζί!
 
Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Περιφέρεια Ηπείρου: Διαδικασία έκδοσης αδειών απόσταξης σταφυλιών

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
Ενόψει έναρξης της νέας αποστακτικής περιόδου για τη λειτουργία αμβύκων των μικρών αποσταγματοποιών (άρθρο 7 § Ε του ν. 2669/2001) σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
Η αποστακτική περίοδος ορίζεται από 16 Οκτωβρίου έως 15 Δεκεμβρίου 2017.
Προκειμένου να εκδοθεί άδεια απόσταξης από το Τελωνείο Ιωαννίνων απαιτείται η προσκόμιση από τους αμπελοκαλλιεργητές  βεβαίωση από την αρμόδια Δνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου – ΠΕ Ιωαννίνων για την ιδιότητα του παραγωγού, των αμπελώνων (συστηματικοί -κληματαριές) και την ποσότητα σταφυλιών που παρήχθησαν (από τις Δηλώσεις συγκομιδής) για όσες εκμεταλλεύσεις βρίσκονται καταχωρημένες στο Αμπελουργικό Μητρώο.
Η σχετική βεβαίωση θα εκδίδεται μέχρι το πέρας της καταλυτικής ημερομηνίας (15 Δεκεμβρίου 2017) από το γραφείο 117 στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου – Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων για όσους παραγωγούς βρίσκονται καταχωρημένοι στη βάση δεδομένων του Αμπελουργικού Μητρώου.

Άρθρο του βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Τσίρκα, με τίτλο: «Η Άρτα στο προσκήνιο»

Άρθρο του Βασίλη Τσίρκα*

Σε αυτή τη νέα περίοδο που διανύουμε, η χώρα έχει επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, η ανεργία έχει μειωθεί κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες και βαίνει μειούμενη, οι δημοσιονομικές επιδόσεις κινούνται πάνω από τον στόχο, ενώ οι δείκτες ζωτικών οικονομικών δραστηριοτήτων καταγράφουν δυναμική άνοδο. Το θετικό πλαίσιο που διαμορφώνεται για την ελληνική οικονομία μπορεί να μας οδηγήσει με ασφάλεια στο τέλος της δυσκολότερης περιόδου για τον ελληνικό λαό, που θα κλείσει οριστικά τον Αύγουστο του 2018.
Σε αυτό το πλαίσιο καλούμαστε να οργανώσουμε την επόμενη μέρα της χώρας, ώστε με την ολοκλήρωση του προγράμματος και την έξοδο από τα μνημόνια και τη σκληρή επιτροπεία να υλοποιήσουμε το δικό μας σχέδιο για την Ελλάδα της προκοπής, της δικαιοσύνης και της δίκαιης ανάπτυξης.
Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι διαθέτει την πολιτική βούληση για συνεννόηση σε βασικούς άξονες και δεν εγκλωβίζεται σε μικροκομματικές προσεγγίσεις για τη διαχείριση και την κατανομή των πόρων με στόχο τη δημιουργία έργων πνοής στην περιφέρεια.
Η διενέργεια των Περιφερειακών Αναπτυξιακών Συνεδρίων είναι μια πρωτόγνωρη πολιτική διαδικασία. Στην Ήπειρο έχει ήδη ξεκινήσει η διαβούλευση και θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Οκτωβρίου στα Ιωάννινα, ενώ θεματικές εκδηλώσεις θα γίνουν και στην Άρτα.
Η διαβούλευση με την κοινωνική βάση (τοπική αυτοδιοίκηση - επαγγελματικά επιμελητήρια - πανεπιστημιακά ιδρύματα - σωματεία εργαζομένων - ενεργούς πολίτες) αποτελεί τομή για την πολιτική πραγματικότητα της χώρας.
Η αναζήτηση διαρθρωμένων πολιτικών και αναπτυξιακών εργαλείων σε κάθε Περιφέρεια, αλλάζει τη μέχρι τώρα αντίληψη του συγκεντρωτικού μοντέλου διακυβέρνησης, και θέτει στο επίκεντρο της διαδικασίας την αποκέντρωση και τη συμμετοχή των θεσμικών εκφράσεων του λαού, αλλά και των ίδιων τον πολιτών στον κεντρικό πολιτικό σχεδιασμό. Είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται μια τέτοια διαδικασία.
Η ανασυγκρότηση της χώρας χρειάζεται τη συμβολή όλων και τη συνεργασία στα στοιχειώδη, προκειμένου να είναι αποτελεσματική, μακρόπνοη, να έχει ορίζοντα και να μην καταστεί προϊόν ευκαιριακής και φθηνής πολιτικής εκμετάλλευσης. Για τον λόγο αυτό, στο επίκεντρο της προετοιμασίας του σχεδιασμού αυτών των συνεδρίων, τίθεται η διεξοδική συζήτηση και η επιδίωξη προσέγγισης με όλους τους δυναμικούς φορείς της περιοχής.

Περιστέρι Πωγωνίου: Διαρρήξεις στους Ιερούς Ναούς Εισοδίων της Θεοτόκου και Αγίου Νικολάου

Διαρρήξεις στους Ιερούς Ναούς Εισοδίων της Θεοτόκου και Αγίου Νικολάου στο Περιστέρι Πωγωνίου Ιωαννίνων καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Πωγωνίου.
Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 11-09-2017 έως 30-09-2017, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν την κεντρική είσοδο του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου και αφαίρεσαν δύο λειψανοθήκες και μία εικόνα.
Επίσης, κατά το χρονικό διάστημα από 15-09-2017 έως 30-09-2017, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και αφαίρεσαν ένα υφαντό για θρησκευτική χρήση.

Ενεργείται προανάκριση από το αστυνομικό τμήμα Πωγωνίου.

Οδοντιατρικά προβλήματα: Φταίνε τα γονίδια ή οι συνήθειές μας;

Η φθορά των δοντιών είναι η πιο συνηθισμένη χρόνια ασθένεια παγκοσμίως και, δυστυχώς, ο έλεγχος που μπορούμε να ασκήσουμε σε αυτήν ανεπαρκής, καθώς, σύμφωνα με τους ειδικούς, η γενετική είναι σημαντικός παράγοντας καθορισμού της υγείας του στόματος. Ωστόσο, η κύρια ευθύνη για την εμφάνιση των ασθενειών που έχουμε την τάση να αναπτύξουμε βαραίνει αποκλειστικά εμάς.
«Η διάπλαση και ανάπτυξη ενός ατόμου γίνεται κατά την προγεννητική και κατά τη  μεταγεννητική περίοδο, κατά τη διάρκεια της οποίας το άτομο δέχεται γενετικές και περιβαλλοντικές επιδράσεις. Οι πρώτες οφείλονται στο γενετικό υλικό  που κληρονομεί το άτομο από τους γονείς του, το γνωστό DNA, και στις δεύτερες περικλείονται οι επιδράσεις από το περιβάλλον. Και οι δύο αυτές επιδράσεις καθορίζουν την κατάσταση της υγείας ενός ατόμου καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του», μας εξηγεί ο χειρουργός οδοντίατρος Βασίλης Ψυχογυιός.
Το ίδιο συμβαίνει και στη διάπλαση του στόματος και του προσώπου που ξεκινά την 3η εμβρυική εβδομάδα. Την 8η εμβρυική εβδομάδα σχηματίζεται η μύτη, η υπερώα (ουρανίσκος) και το άνω χείλος. Ακολουθούν τα οστά των γνάθων, το κάτω χείλος και οι παρειές (μάγουλα) και κατόπιν η γλώσσα τον 2ο εμβρυικό μήνα και οι σιαλογόνοι αδένες από την 4η έως και την 10η εμβρυική εβδομάδα.
«Όσον αφορά τα δόντια, κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου της εγκυμοσύνης, μέσα στα οστά των γνάθων αναπτύσσονται τα οδοντοθυλάκια (κύστες) που “περιέχουν” τα οδοντικά σπέρματα, από τα οποία σχηματίζονται και ασβεστοποιούνται τα δόντια. Μέχρι τη στιγμή της γέννησης, τα μπροστινά δόντια θα είναι σχεδόν σχηματισμένα και οι κορυφές των πίσω δοντιών πλήρεις», σημειώνει ο κ. Ψυχογυιός.
Ωστόσο, ορισμένες φορές κατά τη περίοδο της διάπλασης και ανάπτυξης είναι πιθανό να δημιουργηθούν ανωμαλίες, οι οποίες καλούνται με τον γενικό όρο δυσπλασίες. Τα αίτια αυτών των δυσπλασιών είναι το λανθασμένο γενετικό υλικό, το λανθασμένο περιβάλλον και ο συνδυασμός των δύο. 

Ποιοι θα πληρώσουν μειωμένα τέλη κυκλοφορίας το 2018

Πάνω από 400.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, θα πληρώσουν χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας. Μεταξύ αυτών θα είναι και οι πολύτεκνοι και τα ΑμεΑ που θα δουν μια έκπτωση της τάξεως του 10% έως 30%. Ανάλογες προτάσεις μάλιστα, έχουν πέσει στο τραπέζι για άνεργους και χαμηλοσυνταξιούχους, όπως σημειώνει η εφημερίδα «Ειδήσεις».
Σε ό,τι αφορά στους υπόλοιπους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, το ύψος των τελών κυκλοφορίας θα καθοριστεί στα τέλη Νοεμβρίου και σε κάθε περίπτωση θα εξαρτηθεί από τους στόχους που τίθενται στον προϋπολογισμό του 2019.
Σύμφωνα πάντως με τις πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, οι ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων είναι πολύ πιθανό να δουν μικρές αλλαγές έως αναιπαίσθητες μειώσεις στα τέλη κυκλοφορίας, ενώ αντίθετα, μικρές αυξήσεις είναι πολύ πιθανό να δουν οι ιδιοκτήτες των καινούργιων αυτοκινήτων με ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας μετά την 1η Νοεμβρίου του 2010.
ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

Άνω Καλεντίνη: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Αστυνομικού Τμήματος Γεωργίου Καραϊσκάκη

Στην Άνω Καλεντίνη πραγματοποιήθηκαν  παρουσία της Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Όλγας Γεροβασιλη, του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα,της Υπουργού  του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, τα εγκαίνια του Αστυνομικού Τμήματος Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Επίσκεψη της Μερόπης Τζούφη στον ΟΚΠΑΠΑ και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ιωαννιτών

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας - Αλληλεγγύης & Προσχολικής Αγωγής (ΟΚΠΑΠΑ), κ. Φίλιππο Τσουμάνη, πραγματοποίησε η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη ώστε να ενημερωθεί για τη συγκρότηση του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ιωαννιτών. Ο Πρόεδρος του Οργανισμού ανέφερε πως η λειτουργία του Κέντρου έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς έχουν προσληφθεί 4 υπάλληλοι και τα γραφεία έχουν εξοπλιστεί με τις κατάλληλες υλικοτεχνικές υποδομές.
Η βουλευτής Ιωαννίνων εξέφρασε την ικανοποίησή της και τόνισε τη σημασία διοργάνωσης σχετικής εκδήλωσης με τη συμμετοχή της αρμόδιας Υπουργού, κ. Φωτίου, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τη λειτουργία του Κέντρου καθώς και για τις προσφερόμενες υπηρεσίες που θα παρέχει.
Πρόσθεσε επίσης πως θα ήταν χρήσιμη η δημιουργία Περιφερειακού Συντονιστικού Οργάνου, προκειμένου όλες οι δομές που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας να αλληλεπιδρούν, να συνεργάζονται και να λειτουργούν με οργανωμένο τρόπο, πρόταση που βρήκε σύμφωνο τον Πρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ.

Η έγκαιρη αντιμετώπιση κακώσεων του νωτιαίου μυελού αποτρέπει την αναπηρία.

Αυτό υποστηρίζουν οι νευροχειρουργοί καθώς κάθε χρόνο χιλιάδες άτομα σε παγκόσμιο επίπεδο (κυρίως παραγωγικής ηλικίας αλλά και πολλά τρίτης ηλικίας) μένουν ανάπηρα  από κακώσεις του νωτιαίου μυελού!
Η πλειοψηφία των ατόμων αυτών τραυματίζεται σε τροχαία δυστυχήματα και σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία στην Ευρώπη κάθε χρόνο  έχουμε (20-60) νέα κρούσματα με κακώσεις νωτιαίου μυελού ανά 1.000.000 κατοίκους!
«Οι πρώτες ώρες μετά  τον τραυματισμό είναι και οι πιο σημαντικές» αναφέρει ο διαπρεπής στρατιωτικός ιατρός, νευροχειρουργόςστο 401ΓΣΝΑ  κ Παναγιώτης Κυριακόγγονας,  και εξηγεί
«Ακόμα και σε υποψία τραυματισμού της σπονδυλικής στήλης (για παράδειγμα μετά από ένα τροχαίο) συστήνεται η ακινητοποίηση του τραυματία κατά την  μεταφορά του στο νοσοκομείο. Στη συνέχεια η σωστή κλινική εξέταση και ο ολοκληρωμένος απεικονιστικός έλεγχος είναι κρίσιμα βήματα στον εντοπισμό των κακώσεων».
Πολλές από τις κακώσεις του νωτιαίου μυελού , σύμφωνα με τους νευροχειρουργούς χρειάζονται άμεσης χειρουργικής αντιμετώπισης. Ο σκοπός του χειρουργείου είναι διπλός: από τη μία αποσυμπιεση του νωτιαίου μυελού (για παράδειγμα αφαίρεση τεμαχίων οστού από τους σπασμένους σπονδύλους που προκαλούν πιεστικά φαινόμενα) και από την άλλη σταθεροποίηση μιας ασταθούς, λόγω των καταγμάτων, σπονδυλικής στήλης, με σκοπό την γρηγορότερη κινητοποίηση του ασθενούς.
 Όταν χρειάζεται χειρουργική επέμβαση και μάλιστα στην περίπτωση που η κάκωση του νωτιαίου μυελού δεν είναι πλήρης (υπάρχει δηλαδή αισθητικότητα ή/και κάποια κινητικότητα κάτω από το επίπεδο της βλάβης) τότε ή χειρουργική αντιμετώπιση τις πρώτες ώρες μετά την κάκωση είναι απαραίτητη.