Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Συνελήφθη ημεδαπός στη Θεσπρωτία για απόπειρα θανάτωσης αδέσποτων ζώων

 


Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -6- τεμάχια κρέατος εμποτισμένα με δηλητήριο (φόλες)

 

Συνελήφθη σήμερα (19-10-2022) το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας ημεδαπός, που κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων.

Ειδικότερα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε όταν οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο άμεσης διερεύνησης καταγγελίας, εντόπισαν σε σημεία πλησίον της κατοικίας του κατηγορούμενου (6) τεμάχια κρέατος εμποτισμένα με δηλητήριο (φόλες), που είχε τοποθετήσει για τη θανάτωση αδέσποτων ζώων.

Τα τεμάχια κρέατος κατασχέθηκαν προκειμένου να εξεταστούν από την αρμόδια κτηνιατρική υπηρεσία, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Σπύρος Ριζόπουλος: Ο κ. Καχριμάνης αναγνωρίζει ότι δεν έχει κάνει τίποτα για τα διόδια

 


Ανυπόστατη χαρακτηρίζεται η απάντηση του κου Καχριμάνη στην ερώτηση της παράταξής μας σχετικά με τα διόδια της Εγνατίας οδού και τις κινήσεις που όφειλε να κάνει ο ίδιος προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος.

Αντιπαρερχόμαστε τους απαξιώτικους χαρακτηρισμούς του κου. Καχριμάνη εναντίον του κου. Ριζόπουλου και με δεδομένο ότι η πρόεδρος του Σώματος απαγόρευσε την ανταπάντησή μας, κοινοποιούμε τις παρατηρήσεις μας.

Τα συμπεράσματα που εξάγονται από τα όσα υποστήριξε ο κ. Καχριμάνης είναι τέσσερα:

1.      Κρύβεται πίσω από τη σύγχυση αρμοδιοτήτων. Ενώ συναντιέται με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών δεν έχει θέσει το θέμα των διοδίων ποτέ!

2.      Ουδέποτε μέχρι τώρα δεν είχε προσφύγει στο Υπουργείο Υποδομών για την έκδοση σχετικής απόφασης.

3.      Μετά την παρέμβαση μας σέρνεται να επανέλθει στο ΣΤΕ. Έπρεπε να παρουσιαστεί το θέμα εκ νέου από τους «Ορίζοντες Ηπείρου» για να προχωρήσει στο αυτονόητο και τώρα ξαφνικά να κινητοποιηθεί εκ νέου η διαδικασία;

4.      Απαιτούμε την κοινοποίηση της εκ νέου προσφυγής στο ΣΤΕ.

Τέλος, μια συμβουλή. Λίγη σοβαρότητα επιτέλους.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδριάζει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, ώρα 11:00 π.μ.

 

Φωτό αρχείου

Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου θα  συνεδριάσει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου, με θέμα: «Σχεδιασμός, μέτρα πρόληψης και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από τη εκδήλωση φαινομένων (Πλημμύρες – Κατολισθήσεις – Χιονοπτώσεις) ενόψει της χειμερινής περιόδου, έτους 2022 – 2023».

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

Νεκρό ηλικιωμένο ζευγάρι από το Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων, σε τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Πατρών

Κάηκε ζευγάρι ηλικιωμένων - Τραυματίας η κόρη


Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε το νωρίς σήμερα το πρωί στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών (ύψος της Ακράτας), όπου με τραγικό τρόπο έχασε τη ζωή του, ένα ηλικιωμένο ζευγάρι από το Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες νεκροί είναι ένας 73χρονος και η 72χρονη σύζυγός του, ενώ η 50χρονη κόρη τους, που επέβαινε στο ίδιο αυτοκίνητο, τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, όχημα το οποίο οδηγούσε ένας 20χρονος και κινείτο στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, ανατράπηκε και ακινητοποιήθηκε στο οδόστρωμα.

Στη συνέχεια, φορτηγό που οδηγούσε ένας 40χρονος μείωσε ταχύτητα, λόγω της ανατροπής του πρώτου οχήματος και αμέσως μετά το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 73χρονος συγκρούστηκε, υπό συνθήκες που διερευνώνται, με το όχημα του 40χρονου.

Ακολούθησε αυτοκίνητο που οδηγούσε 38χρονος το οποίο συγκρούστηκε με το όχημα του 73χρονου.

Από τη σύγκρουση το όχημα του ηλικιωμένου ζευγαριού, πήρε φωτιά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο θάνατός τους ήταν ακαριαίος.

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ πυροσβεστικές δυνάμεις και περιπολικά της Τροχαίας.

Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν χωρίς τις αισθήσεις του τον 73χρονο και την 72χρονη, ενώ η 50χρονη διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Έρευνες για τα αίτια του τροχαίου διενεργεί το τμήμα τροχαίας αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Κορινθίας.

Σύλλογος Ηπειρωτών Ζεφυρίου: Γιορτή της παράδοσης «Τσίπουρα 2022», το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, ώρα 9:00 μ.μ.

 


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ζεφυρίου διοργανώνει την Γιορτή της παράδοσης «Τσίπουρα 2022», το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, ώρα 9:00 μ.μ..

Δήμος Πωγωνίου: Συνέντευξη τύπου του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Καψάλη, με θέμα "ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2022", την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, ώρα 11:30 στα γραφεία της ΠΕΔ

 

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης σας προσκαλεί σε συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου και ώρα 11:30 στα γραφεία της ΠΕΔ με θέμα "ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2022".

Απάντηση Περιφερειάρχη σε επιστολή της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» για τα διόδια στην Εγνατία

 


Από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη στάλθηκε (προς διαβίβαση) στην Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σταυρούλα Μπραίμη- Μπότση  η παρακάτω απάντηση σε επιστολή  του επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» κ. Σπ. Ριζόπουλο  αναφορικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την απαλλαγή των κατοίκων της Π.Ε. Ιωαννίνων από καταβολή τελών  διοδίων στην Εγνατία Οδό. (Η απάντηση δόθηκε από τον Περιφερειάρχη και στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου τέθηκε το θέμα ως «επερώτηση» του επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου»).

Κείμενο απάντησης:

Οδοιπορικό ερωτήματος

Ο επικεφαλής της Παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου», όταν η Περιφερειακή Αρχή  Ηπείρου προσέφυγε στο ΣτΕ για την απαλλαγή όλων των Ηπειρωτών από την υποχρέωση καταβολή διοδίων τελών στους μετωπικούς σταθμούς διοδίων Τύριας, Παμβώτιδας (Δροσοχωρίου) και Μαλακασίου σε αρθρογραφία του σε προσωπικό ιστότοπο, ισχυριζόταν δημόσια:

30/8/2017: «Διόδια Δροσοχωρίου – Το λάθος συγχωρείται κ. Καχριμάνη, το ψέμα όχι ……. του κ. Καχριμάνη του ξεκαθαρίστηκε με τον πιο σαφή τρόπο ότι πρέπει να σταματήσει να λέει ψέμματα για τη λειτουργία των διοδίων. Τώρα έχει ξεπεράσει την έννοια του σφάλματος και υποπίπτει σε σοβαρή θεσμική παράβαση προσπαθώντας να εμπλέξει το ΣτΕ σε μια απίστευτη μικροπολιτική μανούρα, …..».

6/12/2017: «Διόδια Δροσοχωρίου – Από το ψέμα στην απόλυτη κοροϊδία ….. Για το θέμα των διοδίων στο Δροσοχώρι είχαμε αναφερθεί σε ανύποπτο χρόνο… Η Περιφέρεια «απάντησε» με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να καταπέσει η σχετική υπουργική απόφαση. ……………….. μιλάμε ευθέως για κοροϊδία. ……. θεωρούμε βέβαιο ότι η σχετική προσφυγή θα απορριφθεί γιατί δεν υπάρχει κανένα νομικό ή άλλο έρεισμα για να υπάρξει εξαίρεση σε έναν από τους σταθμούς διοδίων. Κάτι τέτοιο θα είχε αλυσιδωτές επιπτώσεις σε όλη την επικράτεια…».

Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αττικής ''Το Κούγκι'': Θεατρική – Μουσικοχορευτική παράσταση για τα «200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση» με τίτλο «ΚΥΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ», την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου

 


Η ΕΝΩΣΗ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ "ΤΟ ΚΟΥΓΚΙ" και ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΡΡΑΚΙΩΤΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ συνδιοργανώνουν την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 19:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δημου Πρέβεζας "ΟΑΣΗ" (Περδικάρη 2, Πρέβεζα) Θεατρική – Μουσικοχορευτική παράσταση για τα «200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση» με τίτλο «ΚΥΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ» του κ. Ηλία Δήμα, Ομότιμου Καθηγητή ΤΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Αθηνών

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πρέβεζας.

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

– Χαιρετισμός Δημάρχου του Δήμου Πρέβεζας κ. Νικολάου Γεωργάκου

– Χαιρετισμός της Προέδρου της Ένωσης Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αττικής «ΤΟ ΚΟΥΓΚΙ» κ. Λίλιαν Παπαδοπούλου

– Χαιρετισμός του Προέδρου του Συνδέσμου Συρρακιωτών Πρέβεζας κ. Σπύρου Νταλαούτη

– Εισήγηση του κ. Ηλία Δήμα, Ομότιμου Καθηγητή ΤΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Αθηνών

Το έργο «Κυρά Βασιλική», που θα παρουσιαστεί από τη Θεατρική Ομάδα της Ένωσης Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αττικής «ΤΟ ΚΟΥΓΚΙ», είναι ένα πρωτότυπο θεατρικό έργο του Ηλία Δήμα.

Αναφέρεται στην ιστορία της Κυρά Βασιλικής, κόρης του πρόκριτου Κονταξή, καταγόμενη από το χωριό Πλεσιβίτσα (σημερινό Πλαίσιο-Θεσπρωτίας), νόμιμης συζύγου του Αλή πασά από το 1808, που με την επιρροή της κράτησε στα χέρια της για μια δεκαπενταετία τις τύχες των σκλαβωμένων συμπατριωτών της. Κάθε επιθυμία της ήταν διαταγή ακόμα και για τον Αλή πασά. Κάτι που επιβεβαιώνει και η λαϊκή μούσα:

Συνελήφθη ημεδαπός στην Εγνατία Οδό για μεταφορά παράτυπων μεταναστών

 


Συνελήφθη χθες (18-10-2022) νωρίς το πρωί στην Εγνατία Οδό από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για μεταφορά παράτυπων μεταναστών.

Επιπλέον, συνελήφθησαν (4) αλλοδαποί, που κατηγορούνται για πλαστογραφία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, ύστερα από αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με πινακίδες αλλοδαπών αρχών, το οποίο οδηγούσε ο κατηγορούμενος, βρέθηκαν σε αυτό οι (4) αλλοδαποί.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι οι αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, ενώ στην κατοχή τους είχαν πλαστά Δελτία Αιτούντος Άσυλο.

Ακόμη, προέκυψε ότι ο ημεδαπός τούς είχε παραλάβει λίγες ώρες νωρίτερα από τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να τους μεταφέρει έναντι αμοιβής στην ελληνοαλβανική μεθόριο.

Το αυτοκίνητο και τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου εξελέγη η κ. Μαρία Κεφάλα

 


Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου εξελέγη η βουλευτής Ιωαννίνων κ. Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα.

«Σε μια περίοδο που η κοινωνία μας ταλανίζεται από περιστατικά βίας και κακοποίησης το έργο της επιτροπής αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα» τόνισε σε δήλωση της η νέα πρόεδρος.

Στα πλαίσια της επιτροπής λειτουργούν και δύο υποεπιτροπές η μία για τα θέματα των  ατόμων με αναπηρία και η δεύτερη για την καταπολέμηση της εμπορίας και της εκμετάλλευσης ανθρώπων.

Αρετή Πωγωνίου: Παραδοσιακή βραδιά την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου

 


Παραδοσιακή βραδιά την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, στο καφενείο, στην Αρετή Πωγωνίου.

Θα σας διασκεδάσει το συγκρότημα του Χρήστου Ζέκιου και του Χρήστου Χαλιγιάννη.

Απάντηση σε Περιφερειάρχη Ηπείρου: «Αντί να δει τα αδιέξοδα της πολιτικής του, του φταίνε οι μετρήσεις»

 


Με χθεσινή του ανάρτησή στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb ο περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης αμφισβητεί εμμέσως πλην σαφώς τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του www.aftodioikisi.gr

Γράφει χαρακτηριστικά ο κ. περιφερειάρχης: «Εμείς το γκάλοπ το κάνουμε Καθημερινά με τον Κόσμο , δεν έχουμε <κολλητούς> να μας κάνουν Γκάλοπ. Τα Αποτελέσματα τα ξέραμε απο Ανάρτηση τους στις 30/9  που κατα λαθος εκαναν. Λαμβάνοντας υπόψη τις < Φιλίες> τους πάλι Γενναιόδωροι ήταν για μας. Τους Ευχαριστω Πολύ» (σ.σ. η ορθογραφία και ο τονισμός διατηρήθηκαν αυτούσια).

Το www.aftodioikisi.gr  δεν μπορεί να γνωρίζει σε ποιους «κολλητούς» αναφέρεται ο κ. Καχριμάνης. Ούτε σε ποια, από 30/9,  ανάρτηση. 

Διευκρινίζει ωστόσο ότι, όπως προκύπτει από σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας, (https://www.aftodioikisi.gr/ota/perifereies/perifereia-ipeiroy-nea-dimoskopisi-toy-aftodioikisi-gr-deite-ta-erotimata/ ), η προαναγγελία της δημοσκόπησης έγινε στις 29/9/2022 και η συλλογή στοιχείων μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και παραδοσιακών ΜΜΕ, από τις 2 έως τις 12/10/2022.

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι τις δημοσκοπήσεις αμφισβητούσαν στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τώρα, αποκαλύπτεται ότι η αμφισβήτηση επεκτείνεται και σε στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία και εκτροπή οχημάτων στην έξοδο Παραμυθιάς, από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου

 


Από τα μεσάνυχτα (από 24:00΄ ώρα) της Τετάρτης 19-10-2022 έως και 06:00΄ ώρα της Πέμπτης 20-10-2022 θα εφαρμοστούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με αποκλεισμό του αριστερού κλάδου της Εγνατίας οδού, μετά τον Α/Κ Νεοχωρίου, για τη διεξαγωγή δοκιμών στη σήραγγα Μεσοβουνίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας ισχύουν τα παρακάτω:

Κατά την εκτέλεση εργασιών, στα πλαίσια λειτουργίας και συντήρησης του Δυτικού Τομέα της Εγνατίας Οδού, από τον Α/Κ Νεοχωρίου στη χιλιομετρική θέση 21+500 έως τον Α/Κ Μαζαρακιάς (χ.θ. 10+500) για τη διεξαγωγή δοκιμών στη σήραγγα Μεσοβουνίου στον αριστερό κλάδο της αρτηρίας του αυτοκινητόδρομου, κατεύθυνση από Ιωάννινα προς Ηγουμενίτσα και με την εγκεκριμένη μελέτη, θα εφαρμοσθούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

i. Απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στον Αριστερό Κλάδο της Εγνατίας Οδού, από τον Α/Κ Νεοχωρίου στην (χ.θ. 21+500) έως τον Α/Κ Μαζαρακιάς (χ.θ. 10+500), του ρεύματος κυκλοφορίας με κατεύθυνση από Ιωάννινα προς Ηγουμενίτσα.

ii. Η εκτροπή των οχημάτων θα γίνεται στη θέση του Α/Κ Νεοχωρίου και η κίνηση θα διεξάγεται μέσω της επαρχιακής οδού Παραμυθιάς – Ηγουμενίτσας, σύμφωνα με την τοποθέτηση εργοταξιακής σήμανσης.

Σε καμία περίπτωση να μη διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το πλάτος της οδού.

Οι εργασίες θα διαρκέσουν μέχρι την 06:00΄ ώρα της Πέμπτης 20 Οκτωβρίου 2022 και θα πρέπει να εκτελούνται ΜΟΝΟ μετά από προηγούμενη συνεννόηση και έγκριση από το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας, προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα στην κυκλοφορία, συνεπεία ιδιαιτεροτήτων ή εκτάκτων γεγονότων (έκτακτες εκδηλώσεις, δυσμενείς καιρικές συνθήκες κ.λπ.).

Προληπτική ιατρική από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε μαθητές δημοτικών σχολείων του Δήμου Ζίτσας

 


Επισκέψεις σε δημοτικά σχολεία του Δήμου Ζίτσας πραγματοποιεί την εβδομάδα που διανύουμε η κινητή μονάδα προληπτικής ιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Από τη Δευτέρα (17-10-2022) έως την Παρασκευή (21-10-2022) περισσότεροι από 200 μαθητές των δημοτικών σχολείων υποβάλλονται σε προληπτικούς οδοντιατρικούς ελέγχους από οδοντιάτρους, μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ζίτσας στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που υλοποιεί με στόχο την πρόληψη και ευαισθητοποίηση των πολιτών, όλων των ηλικιών σε θέματα υγείας.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου

 


Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISOBOX, 08:30-15:00

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-ISOBOX, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Δημαρχείο Πλαταριάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Eμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Μέτσοβο 10:00-14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο Πάργας, 09:00-13:00.

Εορταστικές εκδηλώσεις για τα 110 χρόνια από την Απελευθέρωση της Πρέβεζας την Πέμπτη 20 και την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου

 

Εορταστικές εκδηλώσεις για τα 110 χρόνια από την Απελευθέρωση της Πρέβεζας την Πέμπτη 20 και την   Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Ενθέματα σιλικόνης: Ο ρόλος τους στην χειρουργική μαστού

 


Βασικό εργαλείο του πλαστικού χειρουργού στις αισθητικές επεμβάσεις αυξητικής μαστών και στην αποκατάσταση μετά από μαστεκτομή αποτελούν τα ενθέματα από σιλικόνη, ουσία ασφαλής και βιοσυμβατή, που χρησιμοποιείται επίσης ως υλικό για την κατασκευή τεχνητών καρδιακών βαλβίδων, καθετήρων κ.α.).  Χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά πριν από περίπου μισό αιώνα (αντί των μέχρι τότε χρησιμοποιούμενων ενθεμάτων με φυσιολογικό ορό), καθώς παρουσίαζαν σημαντικά πλεονεκτήματα.
«Από την πρώτη αυτή χρήση τους και μετά, τα ενθέματα σιλικόνης έχουν εξελιχθεί θεαματικά, με αποτέλεσμα τα τελευταίας γενιάς να έχουν αφήσει πίσω τους ακόμα και τα μικρά μειονεκτήματα των προκατόχων τους, επιτρέποντας σε κάθε γυναίκα να αποφασίσει πολύ πιο εύκολα μια επέμβαση που θα της προσφέρει ό,τι ζητάει από αυτήν», εξηγεί ο κ. Ανδρέας Γραββάνης, Πλαστικός Χειρουργός - Διευθυντής Μονάδας Πλαστικής Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής και Αισθητικής Χειρουργικής του
Μetropolitan Hospital.

Τι καινούργιο υπάρχει στα ενθέματα σιλικόνης;

Η σημαντικότατη πρόοδος που έχει γίνει στα ενθέματα σιλικόνης αφορά:

·         Στην ασφάλειά τους: Η συνεκτικότητα της σιλικόνης είναι μεγαλύτερη, έτσι ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος διασποράς στο ανθρώπινο σώμα σε περίπτωση ρήξης του ενθέματος

·         Στο κέλυφος – επιφάνεια του ενθέματος που είναι πλέον τέτοιο (π.χ. περίβλημα πολυουρεθάνης) ώστε να ελαχιστοποιεί την πιθανότητα εμφάνισης ρικνωτικής κάψας

·         Στην ποικιλία διαστάσεων και σχημάτων, που επιτρέπει να επιτευχθεί πιο φυσικό αποτέλεσμα και το καλύτερο δυνατόν σχήμα μαστού

·         Στο βάρος: Τα νέα ενθέματα είναι ελαφρύτερα κατά 30%, έτσι ώστε να μειωθούν η χρόνια πίεση και η ατροφία των ιστών και οι οποιεσδήποτε αισθητικές και λειτουργικές επιπτώσεις τους.

Ποια ενθέματα χρησιμοποιεί το τμήμα Πλαστικής και Επανορθωτικής χειρουργικής του Metropolitan Hospital;

Όλοι οι ιατροί που το στελεχώνουν χρησιμοποιούν ένα μεγάλο εύρος ενθεμάτων, έχουν μεγάλη εξειδίκευση στη χρήση ανατομικών ενθεμάτων, που είναι απαραίτητα στις αποκαταστάσεις μετά από μαστεκτομή, αλλά και στην πλειονότητα των περιστατικών αυξητικής μαστού και δίνουν ένα καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Ο συνδυασμός αυτής της εμπειρίας με τη διαρκή ενημέρωση γύρω από τις επιστημονικές/τεχνολογικές εξελίξεις έχει οδηγήσει στα νέας γενιάς ελαφριά ενθέματα με περίβλημα πολυουρεθάνης, τα οποία εξασφαλίζουν σταθερότητα στη θέση και το σχήμα του ανατομικού ενθέματος. Σε όλα τα επανορθωτικά αλλά και σε κάποια αισθητικά περιστατικά, χρησιμοποιούνται και βιολογικά πλέγματα για τη στήριξη και την κάλυψη του ενθέματος, τα οποία αποτελούν ένα καινούργιο εργαλείο στη χειρουργική του μαστού.