Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Συνελήφθη ημεδαπός, ο οποίος ενέχεται σε τρεις υποθέσεις διαρρήξεων – κλοπών από σταθμευμένα οχήματα σε παραλιακές περιοχές της Πρέβεζας


Συνελήφθη, χθες (04-09-2020) το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον ανωτέρω ημεδαπό, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, προχθές (03-09-2020) το βράδυ στην περιοχή Νικόπολη Πρέβεζας, διέρρηξε αυτοκίνητο αλλοδαπού τουρίστα, απ’ όπου αφαίρεσε σακίδιο που περιείχε  χρηματικό ποσό, ταξιδιωτικά έγγραφα και ηλεκτρονικές συσκευές.
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν τα ανωτέρω κλοπιμαία τα οποία και αποδόθηκαν στον παθόντα.
Επίσης, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο συλληφθείς εμπλέκεται σε δύο ακόμα διαρρήξεις – κλοπές από σταθμευμένα οχήματα τουριστών, που έγιναν την 8 και 19-07-2020 στην παραλία Καλαμιτσίου Πρέβεζας, απ’ όπου αφαιρέθηκαν διάφορα αντικείμενα, έγγραφα και χρηματικό ποσό.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

ΕΟΔΥ: Ένας νέος θάνατος σήμερα, 187 νέα κρούσματα


27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ένας νέος θάνατος σήμερα, 187 νέα κρούσματα.
«Σήμερα ανακοινώνουμε 187 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 11386, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.
2219 (19.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4970 (43.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
40 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 10 (25.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
Τo 82.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 157 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 280 θανάτους συνολικά στη χώρα. 103 (36.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Π.Α.Σ. Γιάννινα: Έναρξη συνεργασίας με τον Λευκορώσο ποδοσφαιριστή Maksim Natynchyk


Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Maksim Natynchyk.
Γεννημένος στις 29 Ιανουαρίου του 2002 στη Λευκορωσία, έχει αγωνιστεί για τη 2η ομάδα της Dynamo Brest και την Εθνική Κ17 της χώρας του.
Ο νεαρός επιθετικός θα ενσωματωθεί για αρχή στην ομάδα της Κ19 του ΠΑΣ Γιάννινα.


Εξιχνιάστηκε ακόμα μία υπόθεση απάτης και απόπειρας απάτης σε βάρος επιχείρησης στην περιοχή του Πωγωνίου


Για την υπόθεση σχηματίσθηκε συμπληρωματική δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού

Σε συνέχεια του από 28-08-2020 Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας που αφορούσε τη σύλληψη αλλοδαπού για απάτες, τελεσμένες και σε απόπειρα,  συμπληρωματικά, στα πλαίσια της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου, προέκυψε ότι ο δράστης εμπλέκεται και σε άλλες δύο παρόμοιες περιπτώσεις.
Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος την 23-07-2020 μετέβη σε επιχείρηση πώλησης οικοδομικών υλικών σε περιοχή του Πωγωνίου Ιωαννίνων και προσποιούμενος ότι είναι υπάλληλος κτηνοτροφικής μονάδας, κατάφερε να εξαπατήσει τον ιδιοκτήτη και να αποσπάσει ένα γεωργικό μηχάνημα.
Επίσης, την 24-08-2020 μετέβη εκ νέου στην ανωτέρω επιχείρηση και με το ίδιο τέχνασμα αποπειράθηκε να αποσπάσει ξανά γεωργικό μηχάνημα πλην όμως έγινε αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή.
Η συμπληρωματική δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Κωνσταντίνος Πάλλας: «Αυτόκλητοι φύλακες Θερμοπυλών


Η ιστορία μας διδάσκει όταν είμαστε σε θέση και ετοιμότητα να την αναγνώσουμε ερμηνευτικά.
Οι 300 του Λεωνίδα και οι 700 Θεσπιείς....
Οι Σπαρτιάτες λοιπόν ακολουθώντας τις επιταγές της πατρίδας έμειναν στο πεδίο της μάχης γιατί ακολούθησαν την προτροπή ή ταν ή επί τας.
Θυσιάστηκαν για την πατρίδα και την υστεροφημία τους.
Η επιλογή της εγκατάλειψης του πεδίου μάχης ήταν απαγορευτική ακόμη και ως σκέψη.
Έμειναν και δίδαξαν ότι κανένας αγώνας δεν είναι άσκοπος.
Οι 700 Θεσπιείς αυτοβούλως παρέμειναν στην υπεράσπιση της πατρίδας.
Είχαν την επιλογή να απομακρυνθούν και να αναζητήσουν καλύτερες συνθήκες μάχης.
Έμειναν και θυσιάστηκαν όμως διδάσκοντας ήθος, ανιδιοτέλεια και αγάπη για την πατρίδα τους.
Δεν επεδίωξαν οφέλη, τιμές και προβολή.
Ίσως πολλοί να μην γνωρίζουν ότι πλαισίωσαν αυτοβούλως τους Σπαρτιάτες.
Έτσι είναι οι πραγματικοί αγωνιστές. Προσφέρουν χωρίς τυμπανοκρουσίες και άλλα οφέλη.
Σήμερα οι αυτόκλητοι δήθεν φύλακες Θερμοπυλών προσβλέπουν κυρίως σε οφέλη.
Με αποκλειστικό γνώμονα το προσωπικό κέρδος αυτοανακηρύσσονται  "φύλακες Θερμοπυλών" και διεκδικούν το εισιτήριο της αναγνωρισιμότητας και αποδοχής ώστε οι πράξεις τους να είναι στο απυρόβλητο.
Αλίμονο τους όμως γιατί ο λαός “ξύπνησε” και αποδίδει τα του καίσαρος τω καίσαρι.

Μια διαφορετική ματιά
Κωνσταντίνος Πάλλας

Π.Α.Σ. Γιάννινα: Έναρξη συνεργασίας με τον Αργεντίνο αμυντικό Rodrigo Nahuel Erramuspe


H Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον Αργεντίνο αμυντικό Rodrigo Nahuel Erramuspe.
Γεννημένος στις 3 Μαΐου του 1990 ξεκίνησε την καριέρα του από τη Lanus, ενώ μεταξύ άλλων έχει παίξει σε Huracan, Tigre, Union και στην Quito του Εκουαδόρ, την Medellin της Κολομβίας και την Blooming της Βολιβίας.
Το 2014 κέρδισε το Copa Argentina με την Huracan, ενώ είναι κάτοχος τίτλων με τη Lanus και τη Nacional.
Φθάνοντας στα Γιάννενα και υπογράφοντας το νέο του συμβόλαιο, δήλωσε στο www.pasgiannina.gr:
“Είμαι χαρούμενος που θα αγωνιστώ σε μια χώρα όπως η Ελλάδα και σε μια ομάδα που έδειξε με κάθε τρόπο πόσο με ήθελε. Υπόσχομαι να δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να κάνουμε μια καλή πορεία φέτος.”


Δέκα οκτώ παραβάσεις στην Ήπειρο την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
Στο πλαίσιο αυτό χθες, Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (50.867) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:
(11) παραβάσεις και (2) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).
Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (526) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (38) άτομα.
(5) για λειτουργία καταστήματος πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τις οποίες (2) στην Κρήτη και από (1) σε Αττική, Κεντρική Μακεδονία και Ιόνια Νησιά.
Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (77) σχετικές παραβάσεις.
(251) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ, ως ακολούθως:
(33) στη Θεσσαλονίκη,
(33) στην Κεντρική Μακεδονία,
(33) στη Στερεά Ελλάδα,
(21) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(20) στην Κρήτη,
(19) στην Αττική,
(18) στην Ήπειρο,
(16) στο Βόρειο Αιγαίο,
(13) στη Δυτική Ελλάδα,
(12) στα Ιόνια Νησιά,
(12) στην Πελοπόννησο,
  (9) στη Θεσσαλία,
  (6) στο Νότιο Αιγαίο και
  (6) στη Δυτική Μακεδονία.
Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (12.386) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (12.376) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (10) των (300) ευρώ.
Στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν (56) έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ. και βεβαιώθηκαν συνολικά (6) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, από τις οποίες (3) στη Μύκονο και (3) σε περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Μήλου (Μήλος, Κίμωλος, Σέριφος, Σίφνος).
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Συνελήφθη, σε περιοχή του Ζαγορίου Ιωαννίνων, ανήλικος αλλοδαπός για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας


Συνελήφθη, σήμερα (05-09-2020) μετά τα μεσάνυκτα στην περιοχή του Ζαγορίου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζαγορίου, ανήλικος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί στο πλαίσιο αναζητήσεων, εντόπισαν και συνέλαβαν τον ανήλικο αλλοδαπό, διότι νωρίτερα στην παραπάνω περιοχή, διέρρηξε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό και πακέτα τσιγάρων.
Στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκαν τα κλοπιμαία και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του καταστήματος.
Προανάκριση για την υπόθεση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ζαγορίου.

Ιωάννινα: Σύλληψη 33χρονου αλλοδαπού για παράνομη μεταφορά δύο αλλοδαπών, εκ των οποίων ο ένας δραπέτης φυλακών


Συνελήφθη χθες (04-09-2020) το απόγευμα στο 13ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Αθηνών, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, 33χρονος αλλοδαπός, για παράνομη μεταφορά δύο αλλοδαπών.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, εντοπίστηκε από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 33χρονο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε παράνομα προς το εσωτερικό της χώρας, με τελικό προορισμό την Αθήνα, δύο αλλοδαπούς, έναν 49χρονο και μία 31χρονη, οι οποίοι εισήλθαν παράνομα στη χώρα.
Συνεχιζόμενης της έρευνας προέκυψαν για τον 49χρονο αλλοδαπό τα ακόλουθα:
 αναζητούνταν ως δραπέτης από την 18-05-2016, καθόσον είχε παραβιάσει τακτική άδεια που του είχε δοθεί από το Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Τίρυνθας, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης -7- ετών και -3- μηνών, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής,
 εκκρεμούν σε βάρος του τρεις καταδικαστικές αποφάσεις και συγκεκριμένα: α) του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, ποινής κάθειρξης -6- ετών, για διακεκριμένη κλοπή, β) του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ναυπλίου, ποινής φυλάκισης -10- μηνών για απόδραση κρατουμένου και γ) του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιώς, ποινής φυλάκισης -4- μηνών, για παραβάσεις περί αλλοδαπών.
Σημειώνεται ότι σε βάρος του 49χρονου και της 31χρονης βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη των ασθενειών.
Κατασχέθηκε το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 33χρονου, που χρησιμοποιήθηκε για την παράνομη μεταφορά.
Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στoν κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (07/09-13/09/2020)


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 07 έως 13 Σεπτεμβρίου του έτους 2020) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:
1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (07-09-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς - Κούρεντα - Γιουργάνιστα - Χίνκα - Πολύγυρος - Ελευθεροχώρι - Ψήνα - Δραγοψά - Λύγκος - Κόντσικα - Ασβεστοχώρι
Τρίτη (08-09-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα - Αλεποχώρι - Παλαιοχώρι - Σιστρούνι - Ρωμανός - Μπεστιά - Ζωτικό - Καταμάχη - Παρδαλίτσα – Αρτοπούλα
Τετάρτη (09-09-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη - Δίλοφο - Κουκούλι - Καπέσοβο - Τσεπέλοβο - Σκαμνέλι - Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (10-09-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καστανώνας _ Μακρίνο - Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο - Μηλιωτάδες.
Παρασκευή (11-09-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Κυριακή (13-09-2020) και ώρες από 18:00 έως 23:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο - Μεσοβούνι – Καλπάκι.
2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (07-09-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Ρουψιά – Ωραιόκαστρο - Άγιος Κοσμάς - Κάτω Μερόπη - Παλαιόπυργος - Μερόπη - Κακόλακκος –Δολό.
Τρίτη (08-09-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι – Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή
Τετάρτη (09-09-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετοράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια - Κορύτιανη.
Πέμπτη (10-09-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή - Αγία Μαρίνα - Κάτω Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο - Στρατινίστα - Περιστέρι - Κεράσοβο.
Παρασκευή (11-09-2020) και ώρες από 08:00 έως 13:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κέδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου –Μιχαλίτσι – Βαπτιστή - Χουλιαράδες.
Σάββατο (12-09-2020) και ώρες από 08:00 έως 13:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σενίκο - Δομολεσσά - Μικροχώρι - Κερασέα – Λωζανά - Ραδοβίζι - Διχούνι.
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ:
Τρίτη (08-09-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος - Αμμότοπος - Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
Τετάρτη (09-09-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμορράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.
Πέμπτη (10-09-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
Παρασκευή (11-09-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Σάββατο (12-09-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές.
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ:
Δευτέρα (07-09-2020) και ώρες από 16:00 έως 22:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα –Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (08-09-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη- Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα – Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (09-09-2020) και ώρες από 16:00 έως 23:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη - Βρυσούλα – Ρευματιά - Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (10-09-2020) και ώρες από 16:00 έως 22:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος- Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι - Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (11-09-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.
Σάββατο (12-09-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα - Κουκούλι.
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:
Δευτέρα (07-09-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) - Κοκκινολιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου.
Τρίτη (08-09-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (09-09-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (10-09-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
Παρασκευή (11-09-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Κυριακή (13-09-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα-Τσαγκάρι-Φροσύνη-Αυλότοπος-Κουκλιοί-Γλυκή.

Σιταριά Πωγωνίου: Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο ξωκκλήσι της Παναγίας, την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου


Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020 θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο ξωκκλήσι της Παναγίας στη Σιταριά Πωγωνίου (07:30-10:00).

Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων προσώπων , με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.
Προανάκριση διενεργείται, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 ****
Επίσης, στη σύλληψη ενός 35χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Προανάκριση διενεργείται, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

Ξηροφθαλμία: Ένας άγνωστος κίνδυνος από τις μάσκες


Οι προστατευτικές μάσκες προσώπου είναι απαραίτητες για να μειωθεί η διασπορά του νέου κορωνοϊού, αλλά η χρήση τους επί πολλές ώρες συνεχόμενα μπορεί να έχει μία απρόσμενη συνέπεια: την ανάπτυξη ξηροφθαλμίας.
Αυτό αναφέρουν επιστήμονες από Ευρώπη και ΗΠΑ, οι οποίοι ήδη από τα τέλη της άνοιξης άρχισαν να παρατηρούν πως, καθώς επεκτεινόταν η χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς ή και εξωτερικούς χώρους, αυξάνονταν οι ασθενείς τους με ξηρά, επώδυνα μάτια. Σύντομα άρχισαν και οι δημοσιεύσεις σε ιατρικά περιοδικά, ενώ επινοήθηκε και ειδικός ιατρικός όρος για να περιγράψει την κατάσταση: προκαλούμενη από τη μάσκα οφθαλμική ξηρότητα (MADE: Mask-associated dry eye).
«Από τότε που άρχισε η εκτενής χρήση των προστατευτικών μασκών, οι οποίες είναι απαραίτητες για την προστασία μας από τον νέο κορωνοϊό, άρχισαν να αυξάνονται και τα κρούσματα ξηροφθαλμίας», λέει ο Χειρουργός-Οφθαλμίατρος δρ Αναστάσιος-Ι. Κανελλόπουλος, MD, ιδρυτής και επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας LaserVision, Καθηγητής Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NYU Medical School). «Πολλοί ασθενείς μας με προϋπάρχουσα ξηροφθαλμία αναφέρουν επιδείνωση των συμπτωμάτων τους, ενώ άνθρωποι που έως τώρα δεν είχαν πρόβλημα, νιώθουν ενοχλήματα στα μάτια και θολώνει η όρασή τους, ιδιαίτερα όταν διαβάζουν ή χρησιμοποιούν για ώρες ψηφιακές συσκευές, φορώντας τη μάσκα τους».