Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης: Διήμερο Ηπειρωτικό πανηγύρι την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Ιουνίου, στην πλατεία Π.Π. Γερμανού


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης διοργανώνει διήμερο Ηπειρωτικό πανηγύρι την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Ιουνίου, στην πλατεία Π.Π. Γερμανού.

Καθορίστηκε το ύψος της συνδεδεμένης για ειδικά δικαιώματα κτηνοτρόφων

Υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, η απόφαση που καθορίζει το ύψος της συνδεδεμένης στήριξης στον τομέα της κτηνοτροφίας για το έτος 2018 και αφορά τα ειδικά δικαιώματα των κτηνοτρόφων.
Συγκεκριμένα, το ποσό της ενίσχυσης για το Μέτρο 1 (βοοειδή) καθορίζεται στα 247,90 ευρώ ανά ΜΜΖ (Μονάδα Μεγάλου Ζώου) και για το Μέτρο 2 (αιγοπρόβατα) στα 46,40 ευρώ ανά ζώο.
Τα ποσά αυτά είναι αυξημένα σε σχέση με την ενδεικτική τιμή, κατά 5,2% στα βοοειδή και κατά 24,6% στα αιγοπρόβατα.
Επισημαίνεται ότι ο προϋπολογισμός του καθεστώτος στήριξης παραμένει οριακά σταθερός σε σχέση με το προηγούμενο έτος ενίσχυσης (2017) στα 2,79 εκατ. ευρώ έναντι 2,82 εκατ. ευρώ για τα βοοειδή και 554.000 ευρώ έναντι 560.000 ευρώ για τα αιγοπρόβατα.
Αντιθέτως, αυξήθηκαν σημαντικά τα επιλέξιμα ζώα, καθώς το 2017 ήταν 9.563,2 ΜΜΖ βοοειδών έναντι 11.248,6 το 2018 και 11.668 αιγοπρόβατα το 2017 έναντι 11.930 αιγοπροβάτων το 2018.

www.ypaithros.gr

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου η πληρωμή του ΚΕΑ


Σύμφωνα με ανακοίνωση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κας Θεανώς Φωτίου, την Παρασκευή 28 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του ΚΕΑ, των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Μαΐου 2019.
Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.                     
Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Ο Χ.Ο.Ι. (Χορευτικός Όμιλος Ιωαννίνων) διοργανώνει το 5ο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ το διάστημα 28 Ιουνίου-1 Ιουλίου


Ο Χ.Ο.Ι. (Χορευτικός Όμιλος Ιωαννίνων) στα πλαίσια της πολύχρονης ενασχόλησης του με τον πολιτισμό και την παράδοση με σκοπό την διατήρηση και διάδοση των λαογραφικών στοιχείων του τόπου μας και μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του 1ου 2ου  3ου  και 4ου   Διεθνούς Φολκλορικού Φεστιβάλ Ιωαννίνων τα τέσσερα  περασμένα χρόνια, διοργανώνει το
5ο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ  Ιωαννίνων
το διάστημα 28 Ιουνίου – 1 Ιουλίου 2019
Θα προσκληθούν και θα φιλοξενηθούν χορευτικά συγκροτήματα παραδοσιακών χορών από χώρες του εξωτερικού (Ινδονησία, Παναμάς, Μολδαβία, Πολωνία). Για μια ακόμα φορά τα Γιάννενα θα γίνουν ένα σταυροδρόμι πολιτισμικού πλούτου που θα παρουσιαστεί  σε διάφορα σημεία της πόλης μας.
Επίσης θα προσκληθούν περισσότεροι από δέκα χορευτικοί σύλλογοι από διάφορες περιοχές της χώρας.
Παράλληλα θα συμμετέχουν συγκροτήματα Συλλόγων της πόλης των Ιωαννίνων και της Περιφέρειας Ηπείρου.
          Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:  
 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/6: 11:00  Επίσκεψη στο Δήμαρχο και Περιφερειάρχη αντιπροσωπειών από κάθε γκρουπ. (Αίθουσα Περιφέρειας Ηπείρου)                                                              
       18:00  Συγκέντρωση όλων των χορευτικών σε κεντρικό σημείο της πόλης (Άλσος) και παρέλαση έως την πλατεία Πάργης, με στάσεις σε διάφορα σημεία στα οποία χορεύουν για πέντε λεπτά.
      21:30  Πλατεία Πύρρου. Τελετή έναρξης, ομιλίες, χορευτικές εκδηλώσεις από συγκροτήματα.
  ΣΑΒΒΑΤΟ 29/6: 11:00  Το πρωί διοργάνωση εκδηλώσεων και παιχνιδιών με την συμμετοχή των συγκροτημάτων το πρωί στη Πλατεία Μαβίλη.
          21:30  Παράσταση στη Πλατεία Μαβίλη.
Ακολουθεί πάρτι για τους εθελοντές και τους χορευτές στον ίδιο χώρο.
ΔΕΥΤΕΡΑ 1/7:  21:30  Παράσταση στο θέατρο ΕΗΜ  και τελετή λήξης.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τετάρτη 26 Ιουνίου, ώρα 9:30


Την Τετάρτη 26-06-2019 και ώρα 9:30  συνεδριάζει η  Οικονομική  Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής: 
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 20-06-2019 έκτακτης συνεδρίασης.
1. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 23-04-2019 ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ανακατασκευή τμήματος του κωδωνοστασίου στην Κλειδωνιά Κόνιτσας», προϋπολογισμού € 15.000,00 με ΦΠΑ.
2. Έγκριση του Πρακτικού Νο2/18-06-2019 της Επιτροπής Διενέργειας του συνοπτικού μειοδοτικού διαγωνισμού, για την εκτέλεση των υποέργων του έργου της ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου με Κ.Α. 2019ΕΠ53000000 «Συντήρηση, συμπλήρωση και αποκατάσταση πρασίνου στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο Περιφέρειας Ηπείρου 2019-2021», συνολικού προϋπολογισμού € 74.000,00 με ΦΠΑ, για καθαρισμό δρόμων του Εθνικού Οδικού Δικτύου από θάμνους και κλαδιά που φύονται στα ερείσματα και στις τάφρους και κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.
3. Έγκριση του από 14-06-2019 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 17-05-2019 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση οδού Πλαταριάς – Συβότων με τη δημιουργία δύο (2) κυκλικών κόμβων, δύο (2) λωρίδων κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και οδοφωτισμού αυτής, στην περιοχή της Πλαταριάς», προϋπολογισμού 3.750.000,00 € με ΦΠΑ.
4. Έγκριση του από 18-06-2019 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 14-06-2019 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση βατότητας επαρχιακής οδού προς Κουκούλι Ζαγορίου», προϋπολογισμού 250.000,00 € με ΦΠΑ.

Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών καλωδίων χαλκού που έγιναν από επιχειρήσεις στην περιοχή της Πρέβεζας


Για τις παραπάνω υποθέσεις συνελήφθησαν στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατά συναυτουργία
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική και ενδελεχή έρευνα αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας, τρεις περιπτώσεις κλοπών καλωδίων χαλκού από επιχειρήσεις στην περιοχή της Πρέβεζας.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (24-06-2019) το μεσημέρι στην Βιομηχανική Περιοχή Πρέβεζας, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 35 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από τους αστυνομικούς και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι δύο δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 14-04-2019 έως την 23-06-2019 στην περιοχή της Πρέβεζας διέπραξαν τις παρακάτω κλοπές:
 από περιφραγμένο προαύλιο χώρο αποθήκης υλικών εταιρείας, αφαίρεσαν ποσότητες καλωδίων χαλκού του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (Ο.Τ.Ε),
 από ανενεργή εταιρεία παρασκευής σκυροδέματος, αφαίρεσαν υπόγεια καλώδια χαλκού,
 από ανενεργή εταιρεία εμπορίας σκυροδέματος, αφαίρεσαν καλώδια χαλκού διαφόρων διαστάσεων και ηλεκτρολογικά είδη.
Οι ανωτέρω θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Παράταση έως την Τρίτη 2 Ιουλίου στις αιτήσεις «Ανάπτυξης Μικρών Εκμεταλλεύσεων»


Παράταση έως την Τρίτη, 2 Ιουλίου παίρνει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για ένταξη στο Μέτρο 6.3 «Ανάπτυξη Μικρών Εκμεταλλεύσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.
Η προηγούμενη ημερομηνία υποβολής έληγε την Τρίτη 25 Ιουνίου, και σύμφωνα με τροποποιητική απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που δημοσιεύεται στη Διαύγεια, παρατείνεται έως την Τρίτη, 2 Ιουλίου και μέχρι τις 13:00.
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή που αναρτώνται στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) πρέπει να έχουν ημερομηνία έκδοσης μέχρι και τις 2 Ιουλίου 2019.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση «η υποβολή των αιτήσεων στήριξης-φακέλων υποψηφιότητας, πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) που λειτουργεί στον ιστότοπο http://www.ependyseis.gr
Μετά την ηλεκτρονική υποβολή, από τις 3 Ιουλίου 2019 έως και τις 22 Ιουλίου 2019 (στην περίπτωση που η αίτηση στήριξης αποσταλεί ταχυδρομικά, λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία της σφραγίδας του ταχυδρομείου), οι υποψήφιοι δικαιούχοι οφείλουν να υποβάλλουν εγγράφως και εις διπλούν (πρωτότυπο και αντίγραφο) τον φυσικό φάκελο υποψηφιότητας στη ΔΑΟΚ του τόπου μόνιμης κατοικίας του αρχηγού της γεωργικής εκμετάλλευσης, λαμβάνοντας σχετικό πρωτόκολλο υποβολής».

Χρόνια προστατίτιδα: Πόσο αποτελεσματικά είναι τα κρουστικά κύματα;


Η προστατίτιδα, γνωστή και ως «σύνδρομο χρόνιου πυελικού άλγους», είναι μια φλεγμονή του προστάτη αδένα, που μπορεί να είναι οξεία, χρόνια, μολυσματική ή μη μολυσματική.
Είναι μια αρκετά συχνή, βασανιστική κατάσταση, που δυσκολεύει τους πάσχοντες στην καθημερινότητά τους και πολλές φορές τους κάνει να αισθάνονται αμηχανία ή και ντροπή, ενίοτε και θλίψη, πέρα από πόνο…
Ποια είναι, όμως, τα συμπτώματα της χρόνιας προστατίτιδας; Αίσθηση βάρους και πόνος στο περίνεο (δηλαδή στην περιοχή ανάμεσα στους όρχεις και στον πρωκτό), συχνουρία, επιτακτική ανάγκη κένωσης του εντέρου, δυσκολία και ενοχλήσεις κατά την ούρηση, πρόωρη ή επώδυνη εκσπερμάτιση, διαταραχές στη στύση είναι μερικά από αυτά.
Κάποιες φορές ο πόνος είναι τέτοιος, που ο ασθενής χάνει τον ύπνο του, την ικανότητα να ασκηθεί, ακόμη και τη δουλειά του.
Κλασική θεραπεία αποτελούν κατηγορίες αντιβιοτικών, όπως οι κινολόνες. Παρόλο, όμως, που χορηγούνται για μεγάλα χρονικά διαστήματα ενός, δύο ή τριών μηνών, δεν κατορθώνουν πάντα να "ξεριζώσουν" το πρόβλημα.
Όπως εξηγεί ο χειρουργός ουρολόγος - ανδρολόγος Κωνσταντίνος Ρόκκας: «Εφόσον δεν βρεθεί άμεση θεραπεία, αναπόφευκτα ο άνδρας επιβαρύνεται ψυχολογικά. Η δυσκολία στη θεραπεία έγκειται στο ότι τα αντιβιοτικά, που χορηγούνται, δυσκολεύονται να διαπεράσουν την κάψα του προστάτη και να φθάσουν στον αδένα που φλεγμαίνει. Αποτέλεσμα είναι να παρατηρούνται υφέσεις και εξάρσεις.
 Ενώ, λοιπόν, πιστεύουμε ότι όλα πηγαίνουν καλά, μετά από 2-3 μήνες το πρόβλημα μπορεί να επιστρέψει».
Συνήθως η χρόνια προστατίτιδα οφείλεται σε μικρόβια, που έχουν περάσει μέσω της ουρήθρας στον προστάτη, κυρίως μετά από σεξουαλική επαφή. Αφορά περισσότερο σε νέους άνδρες, που είναι πιο ενεργοί σεξουαλικά και δεν έχει να κάνει απαραίτητα με τη συχνή εναλλαγή ερωτικών συντρόφων, αφού, και σε μια μόνιμη σχέση, το μικρόβιο δεν είναι δύσκολο να περάσει στον προστάτη, έπειτα από την ελεύθερη επαφή με γυναίκα, που έχει εμφανίσει κολπίτιδα, π.χ. από πισίνα.