Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Λήγει την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για ρύθμιση στη ΔΕΗ

Η προθεσμία αφορά 1,5 εκατ. πελάτες της ΔΕΗ

Με διακοπή παροχής ρεύματος κινδυνεύουν όσοι έχουν οφειλές και δεν υπαχθούν στον διακανονισμό για ρύθμιση της εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 36 δόσεις, έως την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, αναφέρει η διοίκηση της ΔΕΗ.
Η προθεσμία αφορά 1,5 εκατ. πελάτες της ΔΕΗ.
Οι οφειλέτες της ΔΕΗ μπορούν να ρυθμίσουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου τις οφειλές τους:
– σε 36 μηνιαίες δόσεις – χωρίς προκαταβολή.
•Στη ρύθμιση αυτή έχουν τη δυνατότητα να προσχωρήσουν και οι πελάτες που έχουν ήδη διακανονίσει τις οφειλές τους πριν την 01.04.2016.
•Εξαιρούνται περιπτώσεις πελατών με ρευματοκλοπή.
•Η καταβολή της 1ης δόσης θα πραγματοποιείται με την έγκριση του διακανονισμού.

Διευκρινίζεται, ότι στις περιπτώσεις που κάποιοι πελάτες δεν προσέρχονται αυτοβούλως αλλά αφού η Επιχείρηση αναγκάζεται λόγω της παρατεταμένης ασυνέπειας και αδιαφορίας τους να διακόψει την ηλεκτροδότηση τους, προκειμένου να γίνει επανασύνδεση θα καταβάλλεται το 30% της οφειλής και το υπόλοιπο θα εξοφλείται σε 8 δόσεις κατ' ανώτατο.

Συνελήφθησαν άμεσα δύο άτομα για υπόθεση ληστείας, στους Δραμεσιούς Ιωαννίνων

Οι συντονισμένες και μεθοδικές έρευνες των αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, οδήγησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο ατόμων, για υπόθεση ληστείας, στους Δραμεσιούς Ιωαννίνων.
Πρόκειται για έναν 36χρονο ημεδαπό και έναν 27χρονο ομογενή, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της ληστείας.
Ειδικότερα, σήμερα (26-09-2016) μετά τα μεσάνυκτα, οι προαναφερόμενοι δράστες μετέβησαν με δίκυκλο μοτοποδήλατο στους Δραμεσιούς Ιωαννίνων και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, διέρρηξαν κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτησίας 60χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό σε κέρματα, οινοπνευματώδη ποτά και πακέτα τσιγάρων.
Έγιναν όμως αντιληπτοί από τον παθόντα και τότε ο ένας εκ των δραστών τον απώθησε με τη χρήση σωματικής βίας, προκειμένου να διατηρήσουν τα κλοπιμαία και να διαφύγουν.
Εκδόθηκαν άμεσα αστυνομικές αναζητήσεις, στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκαν οι δύο δράστες σε διαφορετικά σημεία, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ιωαννίνων και της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης Ιωαννίνων και συνελήφθησαν.
Το δίκυκλο μοτοποδήλατο κατασχέθηκε καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών.
Σημειώνεται ότι, οι δράστες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές και τους έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και κλοπές.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Συνάντηση Γιάννη Καραγιάννη με τον Πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα

Ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης, με την ιδιότητα του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας, συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα κ. Rayed Krimly, στο πλαίσιο εκδήλωσης για τον εορτασμό της Εθνικής Ημέρας της Σαουδικής Αραβίας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Καραγιάννης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Πέσβη, με μέλη του Αραβο - Ελληνικού Επιμελητηρίου και με Σαουδάραβες εκπροσώπους διπλωματικών αποστολών στην Αθήνα, σχετικά με τις δυνατότητες περαιτέρω διεύρυνσης των εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους κλάδους τροφίμων και αγροτικών προϊόντων, στους οποίους δραστηριοποιούνται πολλές Ηπειρώτικες επιχειρήσεις που αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, παράγοντας εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα με εξαγωγικό προσανατολισμό.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης σε εξοχική κατοικία στον Τσαμαντά Θεσπρωτίας

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 29χρονος υπήκοος Αλβανίας

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας, υπόθεση διάρρηξης σε εξοχική κατοικία στον Τσαμαντά Θεσπρωτίας.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος ενός 29χρονου υπηκόου Αλβανίας, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε διάρρηξη, που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 11 έως 14/07/2012 σε εξοχική μονοκατοικία στον Τσαμαντά Θεσπρωτίας.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών.

H Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και η Αδελφότητα των εν Αθήναις Σαρακατσαναίων Ηπείρου, παρουσιάζουν το βιβλίο του Θεόδωρου Γιαννακού ''Ο Καλυβοδάσκαλος'', την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016, ώρα 19.00', στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, πίσω από το Δημαρχείο Αθηναίων, στην πλατεία Κοτζιά, στην Ομόνοια

Ιωάννινα: Εξιχνιάστηκε κλοπή, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος ηλικιωμένης

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, κλοπή, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος ηλικιωμένης, που έλαβε χώρα χθες (25-09-2016) το μεσημέρι στα Ιωάννινα.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 43 και 24 ετών, για διάπραξη κλοπής κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στα Ιωάννινα, οι δύο δράστες προσέγγισαν 73χρονη ημεδαπή στην αυλή του σπιτιού της και με το πρόσχημα της πώλησης λευκών ειδών (κουβέρτες κλπ.), κατάφεραν να εισέλθουν στο σπίτι της και να της αφαιρέσουν χρηματικό ποσό.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Θανατηφόρο τροχαίο στο 17ο χμ της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων (στο ύψος της Κορίτιανης Θεσπρωτίας)

Χθες (25-09-2016) το πρωί, στο 17ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων (στο ύψος της Κορίτιανης Θεσπρωτίας), δίκυκλη μοτοσικλέτα οδηγούμενη από 31χρονο ημεδαπό, παρέσυρε 86χρονη πεζή ημεδαπή, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της 86χρονης και τον ελαφρύ τραυματισμό του οδηγού της μοτοσικλέτας.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας.

Κουρεμάδι Φιλιατών Θεσπρωτίας: Σύλληψη δύο αλλοδαπών διακινητών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, έναν μη νόμιμο μετανάστη

Συνελήφθησαν, χθες (25-09-2016) το βράδυ στο Κουρεμάδι Φιλιατών Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών και του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, δύο 33χρονοι υπήκοοι Αλβανίας (άνδρας – γυναίκα), οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας έναν ομοεθνή τους, μη νόμιμο μετανάστη.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπίστωσαν ότι οι δύο δράστες μετέφεραν παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής, έναν 17χρονο ομοεθνή τους, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Β΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών.

Δημήτρης Ντότης: Κάτι πρέπει να γίνει με την πρόσβαση της Άνω Λάβδανης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή το γεγονός της Άνω Λάβδανης, που οι λιγοστοί κάτοικοί της πήραν τα φτυάρια και έστρωσαν χαλίκι μόνοι τους στο σημείο  στον επαρχιακό δρόμο και συγκεκριμένα στο σημείο που κατολισθαίνει  στην θέση "Αλμύρες" και που τους ενώνει με τις γειτονικές κοινότητες και ιδίως με την έδρα του Δήμου Πωγωνίου και τα άλλα μεγάλα χωριά, Κέντρο Υγείας, τράπεζες, φαρμακεία κ.λ.π., ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και της δημοτικής κίνησης " Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης" έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Βρέθηκα προχθές Σάββατο, δίπλα στους λιγοστούς κατοίκους- συνδημότες μας της ακριτικής ΄Ανω Λάβδανης στο σημείο της κατολίσθησης στη θέση "Αλμύρες" της επαρχιακής οδού που τους συνδέει με την έδρα και τα άλλα μεγάλα χωριά του Δήμου και ιδίως με το Κέντρο Υγείας, όπου μόνοι τους προχώρησαν σε προσωρινή αποκατάστασή του με χαλίκι.
Το πρόβλημα είναι γνωστό στη δημοτική αρχή από καιρό, το φέραμε πολλές φορές στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά αυτή αδιαφορεί να βρει σε συνεργασία με την Περιφέρεια μια λύση, ώστε να μην διακόπτεται η πρόσβαση των λιγοστών -ηλικιωμένων στην πλειοψηφία τους- κατοίκων της Άνω Λάβδανης προς την έδρα, το Κέντρο Υγείας, τις Υπηρεσίες του Δήμου καθώς και με τα μεγάλα χωριά.
Ιδίως το χειμώνα, οι συνδημότες μας αυτοί νιώθουν έντονη την ανασφάλεια και απογοήτευση για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν. Εντός των προσεχών ημερών θα έρθω σε επαφή με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας, μήπως βρεθεί κάποια λύση, αφού διαπιστώνω ότι η δημοτική αρχή ουδόλως ασχολήθηκε με το θέμα, συνηθισμένο βέβαια φαινόμενο για πολλά  απ΄ τα προβλήματα της καθημερινότητας των κατοίκων του Δήμου μας».

Εξιχνίαση κλοπής πορτοφολιού από κατάστημα στην Άρτα

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 22χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, κλοπή πορτοφολιού από κατάστημα, που διαπράχθηκε την 22-09-2016 στην Άρτα και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 22χρονου ημεδαπού για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, ο 22χρονος δράστης εμπλέκεται σε κλοπή από κατάστημα στην Άρτα, που έγινε το βράδυ της 22-09-2016, απ’ όπου αφαιρέθηκε ένα πορτοφόλι, ιδιοκτησίας της ιδιοκτήτριας του καταστήματος, το οποίο περιείχε χρηματικό ποσό και προσωπικά της έγγραφα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Σύνδεσμος Επιστημόνων Ηπειρωτών Αττικής. Διοργάνωση εκδήλωσης-ομιλίας με θέμα ''Η αναβίωση του Συμποσίου των 7 Σοφών της Αρχαιότητας'', με ομιλητή τον καρδιοχειρούργο Χρήστο Θ. Λόλα, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 19.00', στα γραφεία του, Αιόλου 104, 4ος όροφος, Ομόνοια.